Knipsels


30-09-10

Gelezen:AD/RD Voorne-Putten Sport

Dick Grinwis na bijna 40 jaar keeperstrainer af

ROZENBURG-
In 1972 begon Dick Grinwis bij Rozenburg als keeperstrainer en aan het eind van het vorig seizoen nam hij bij dezelfde club ook afscheid in die functie. Na een bewogen carrière , als keeper en keeperstrainer, vindt het in Rozenburg woonachtige voetbaldier het welletjes. ,,Ik wil liever zelf stoppen dan dat anderen straks tegen me zeggen dat het genoeg is geweest,"zegt hij.

CRIS ROLANDUS
In de afgelopen seizoenen had de 61-jarige Grinwis de doelmannen van de eerste drie teams van Rozenburg onder zijn hoede én de selectiekeeper van de E- tot en met de A-jeugd. ,,Ik heb het al die jaren met enorm veel plezier gedaan, maar ik he in mijn keuze om te stoppen naar mijn lichaam geluisterd. Rozenburg wilde met me door, maar ik denk dat ik het juiste besluit heb genomen. Na een training herstelde ik steeds moeizamer. Het leek wel of mijn benen vijf keer zo dik waren. Dat Jan van Vliet mijn opvolger is bij Rozenburg vind ik mooi, omdat ik hem nog getriand heb toen hij als klein mannetje in de C-jeugd speelde."

Bij Rozenburg is de oud-keeper van RFC, Overmaas, Zuiderpark, Energie Boys, Rozenburg en FC Blankenburg verreweg het langst actief geweest (van 1972 tot 1991 en van 2006 tot 2010), maar ook bij andere verenigingen beleefde hij successen. ,, Met Nieuwenhoorn speelden we in de hoofdklasse. In 2005 was dat . Toch wel een hoogtepunt uit mijn carrière. In dat jaar wonnen we met het tweede ook nog de districtsbeker. Wat dat betreft heb ik op alle niveaus gewerkt. Zelf heb ik nog gekiept bij Energie Boys , dat destijds in de eerste klasse van de RVB speelde,"vervolgt Grinwis, die ook de keepers van Sparta AV,VDL en FC Blankenburg getraind heeft en scout voor jeugdkeepers is geweest bij Sparta.

In de afglopen jaren heeft Grinwis, zelf groot fan van de Russische oud-doelman Lev Yashin, heel wat keepers zien komen en gaan. ,,Soms ook hele slechte hoor. Dan wist ik direct dat het niets zou worden. "lacht Grinwis, die op sportpark West nog wel elftalleider van de hoofdmacht en manusje-van-alles is. ,, Het keepersvak is in de loop der jaren ontzettend veranderd. Tegenwoordig wordt er veel meer van een doelman verwacht dan alleen ballen tegenhouden. Hij moet nu ook mee kunnen voetballen. Dat was jaren geleden totaal niet belangrijk. Daanaast is het vak ook veel technischer geworden. En laten we eerlijk zijn, een keeper moet een beetje gek zijn. Je moet jezelf durven te beschermen in gevaarlijke duels. Ik was vroeger zelf een doelman die het duel niet schuwde. In mijn hele carrière heb ik één keer een tand door mijn lip gehad, meer niet. Ik heb wel spitsen voor me zien liggen die er niet lekker bij lagen. Tja, anders had ik daar gelegen.

 

Dick Grinwis is niet langer keeperstrainer. Hij neemt liever zelf afscheid dan dat anderen dat voor hem doen.
Foto:John de Pater


30-09-10

Gelezen:AD/RD Rotterdam Sport / Voetbal

Rozenburg renoveert op sportpark West

Zaterdag-tweedeklasser Rozenburg gaat de komende tijd de opstallen op het complex verfraaien en uitbreiden. Zo wordt er een lift voor mindervaliden gerealiseerd. Daarnaast gaat in de winterstop de eerste paal de grond in voor de uitbreiding van vier nieuwe kleedkamers, een massageruimte en een aparte toiletgroep voor mindervaliden. Daarnaast worden de huidige kleedkamers gerenoveerd.

Nieuw in het huidige bestuur zijn Mark Fransen als Jeugdvoorzitter en René Quak namens de nieuw te vormen damesafdeling. Ton de Groot, Jaap Sonneveld, Bram Kooy en Piet van Seters werden in de algemene ledenvergadering in het zonnetje gezet voor hun 45-jarig lidmaatschap.


27-09-10

Gelezen:AD/RD Voorne-Putten Sport

Rozenburg van de hatelijk nul af

ROZENBURG
Rozenburg heeft met een 1-1 (1-0) gelijkspel tegen Leonidas zijn eerste puntje in de tweede klasse D binnen en daarmee de laatste plaats overgedaan aan FC Maense. ,,Het was zwaar bevochten, maar op basis van veel strijdlust in de tweede helft een verdiend en perspectiefvol resultaat,"vond trainer Wim van der Steene.

DAN ROLANDUS
,,Leonidas is de beste ploeg, die ik tot nog toe heb gezien, ging hij verder. ,,In de eerste helft werden wij op alle fronten afgetroefd, wonnen geen duels en kwamen steeds een stapje tekort, dus mochten wij niet klagen." Rozenburg kroop vooral in de eerste helft diverse keren door het oog van de naald. Sonny Lansmans verzuimde in de eerste tien minuten drie(!) opgelegde kansen te verzilveren. Na ruim een half uur was het raak, toen Bilal Amraoui een pass van Sonny Lansmans bij de tweede paal met succes op het hoofd legde van Patrick Pot: 0-1.

   


Rozenburg

Leonidas


33. Patrick Pot
48. Mark Hoks









1

1


0 - 1
1 - 1

Op slag van rust kreeg Rozenburg zijn eerste kans via Pieter Selhorst, maar hij gleed de doorkopper van Raoul Neral naast de paal. De wissel die Wim van der Steene bij rust toepaste door Lennart Quak te laten opdraven voor verdediger Elroy van Seventer om meer diepgang te creëren, pakte goed uit. Na drie minuten spelen legde Quak de bal met een lage voorzet panklaar voor de opgekomen Mark Hoks: 1-1. Yoeri Bak had zelfs de 2-1 op zijn schoen, maar zijn inzet verdween over de kruising. Van der Steene baalde van de rode kaart voor Lennart Quak, die hij in blessuretijd opliep na een slaande beweging.

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Bouman uit Driebruggen gaf verder geel aan Jordie de Groot (Rozenburg), Bilal Amraoui en Sonny Lansmans (beiden Leonidas)
Rozenburg:
Poley; Hato, Den Ouden, De Groot, Van Seventer (46. Quak); Hoks; Bak, De Burgo, Arkenbout; Neral; Selhorst (8?.Van Vliet).
Leonidas:
Van Daal; Hasnaoui, Alicsic, Pareira, Madja; Turray; De Wit (68. Firat), Armraoui, Ligeon (77. Lopes); Pot, Lansmans (8?. Haps).


20-09-10

Gelezen:AD/RD Voorne-Putten Sport

Rozenburg ook tegen SHO nog niet op de rails

Debutant in tweede klasse nog steeds met lege handen

OUD-BEIJERLAND
De teller staat voor Rozenburg na drie gespeelde wedstrijden nog steeds op nul. De redenen voor de verliespartijen zijn aan te dragen: een dolende arbiter (tegen Excelsior P.) en personeelsnood (tegen NSVV), Na het derde verlies (3-0) tegen SHO ziet de promovendus zich samen met FC Maense en VVOR terug op de laatste plaats van de tweede klasse D.

GERARD VONK
,,De uitslag is geflatteerd," vond Rozenburg-trainer Wim van der Steene. ,,Maar het is een terugkerend verhaal. We lijden gewoonweg teveel onnodig balverlies, ook als het niet kan. Daardoor kregen we vlak voor rust die goal tegen omdat we zelf de bal te snel diep speelden en in de tegenaanval direct werden afgestraft. Zelf kregen we in de eerste helft twee 100%-kansen en ook daarna waren de betere mogelijkheden voor ons. Ik vond ons zeker in het laatste half uur gelijkwaardig aan SHO, dat toch een titelkandidaat is.

We verliezen weer,
en dat zijn de jongens niet gewend.
Het komt nu op mentaliteit aan.

Wim van der Steene


We gingen risico nemen, Lennart Quak viel goed in en had enkele gevaarlijke acties en we speelden achterin één -op-één. Maar ja, als de gelijkmaker uitblijft, kun je je het deksel op de neus krijgen en dat gebeurde helaas.",,In de eerste helft speelden we lange tijd in een te laag tempo,"had collega Bill Tukker tot zijn afgrijxen gezien. ,,Als de variatie ook nog ontbreekt, dan speel je een goed georganiseerde tegenstander niet uit elkaar. Toch kwamen we op 1-0 en hadden kansen op meerdere doelpunten. De tweede helft was zonder meer teleurstellend en beneden de maat. We begonnen achteruit te lopen, kwamen onder druk te staan en als je niet uitkijkt, loop je zommar tegen een vervelende tegengoal aan. De 2-0 van Jan Jaspers was niet alleen een fantastisch doelpunt, het was ook een bevrijdende."
 

Michael van Roon (l) in duel met Jordie de Groot. De Spijkenisser in Oud-Beijerlandse dienst maakt tot nu toe indruk in de Hoeksche Waard.
Foto: Rein Geleijnse

De openingsfase op sportpark Kikkershoek was het meest aantrekkelijk. Zo legde SHO-rechter-spits Michael van Roon tot drie keer toe de bal panklaar op het hoofd van respectievelijk Ricardo Rapmund, Jan Jaspers en Miquel Lopes Silva. Geen van het trio wist echter het net te doen bollen. Tegenstander Rozenburg zag Sander Arkenbout het doel op een haar na missen. Vervolgnes gebeurde er weinig. De thuisploeg had weliswaar het meeste balbezit, maar speelde in een te laag tempo om gevaar te stichten terwijl Rozenburg grossierde in energievretend balverlies. Pas in de slotfase waren er nieuwe kansen op te tekenen. Nadat Lopes Silva zijn tweede kopkans miste en een inzet van Rozenburg-spits Raoul Neral van de doellijn werd gehaald, was het Thomas Lagerweij die een doorkopbal van Jaspers knap doeltreffend afronde: 1-0.

IMPULS
Na de hervatting zakte het spelpeil zienderogen.Het na een kwartier spelen inzetten van Lennart Quak gaf de bezoekers een positieve impuls en deed het duel kantelen waarbij de gelijkmaker dreigde. tien minuten voor het slotsignaal schoot SHO-topscoerer Jaspers de bal echter aan de andere zijde razend kap in de rechterbovenhoek waarna invaller Wesley Koedam met een derde Beijerlandse treffer nog meer zout in de Rozenburgse wond strooide: 3-0.

,,Het voetballen in de tweede klasse eist meer van ons,"wist Van der Steene. ,,Daarom moet het vele balverlies snel uit ons spel verdwijnen, want nu helpen we de tegenstander steeds in het zadel. Wanhopen doe ik zeker niet , maar het uitblijven van de eerste punten moet toch niet te lang gaan duren. We verliezen nu drie achtereenvolgende wedstrijden , dat zijn de jongens niet gewend en daar zullen ze mee om moetem leren gaan. Het komt dan vooral aan op mentaliteit." ,,We gaan dit seizoen voor maar één ding,"is SHO-trainer Bill Tukker helder over de kampioenaspiraties. ,,Maar we zijn tegen Gouda slecht gestart."

   


SHO

Rozenburg

42. Thomas Lagerweij
81. Jan Jaspers
89. Wesley Koedam





3

0

1 - 0
2 - 0
3 - 0


Bijzonderheden:
Scheidsrechter Geuze uit Rotterdam gaf geel aan de Rozenburg-speler Nigel Wiltschut. De thuisploeg miste de geblesseerden Ramon Barendregt, Dennis Holsteijn en Sander Barragan. Bij Rozenburg moesten de broers Dennis en Ronald Karsten nog één wedstrijd uitziteen en is Jock Ackop geblesseerd.
SHO:
Van Hellemond; Bison (83. Wigman), Nobel, Ferreira, Lima; Prins (63. Koedam),Rapmund, Lagerweij (46. Boateng); Van Roon, Jaspers, Lopes Sliva.
Rozenburg:
Poley; Hato. De Groot, Den Ouden, Van Seventer (55. Kleijburg); Bak, Hoks, De Burgo, Arkenbout; Selhorst (76. Wiltschut), Neral (60. Quak).


06-09-10

Gelezen:AD/RD Voorne-Putten Sport

Rozenburg verliest meer dan punten

PERNIS
Wim van der Steene moest na afloop van de wedstrijd tegen Exelsior Pernis even een afkoelingsperiode nemen voor hij commentaar wenste te geven. Zijn Rozenburg, terug in de tweede klasse, liep tegen een 3-1 nederlaag op

CRIS ROLANDUS
,,De scheidsrechter had een kwalijke invloed op dit duel," baalde Van der Steene. Na een soms zelfs saaie eerste helft volgde een tweede bedrijf waarin genoeg gebeurde. Productiever dan de eerste was deel twee niet, want de doelpunten waren keurig verdeeld over de twee helften. Rozenburg zag wel twee spelers met rood vertrekken. ,,De eerste (van doelman Wilfres Poley, red.) was overdreven. Hij kreeg de bal per ongeluk tegen zijn arm buiten het strafschopgebied. De tweede van Ronald Karsten was terecht na een harde charge. Heel dom. Die kaarten gaan ons straks echt opbreken," wist ook Van der steene.

Bij rust stond Rozenburg terecht met 2-0 achter door doelpunten van Izak Lavooy en Ivan Oversluizen. De laatstgenoemde mikte raak vanaf elf meter. ,,Dat was absoluut geen penalty. Het was gewoon een ongelukkige botsing. Na die treffer heeft de scheidsrechter ons echt een slechte middag bezorgd. Onnodig. Hij maakte veel kabaal om niets," aldus Van der Steen, die wel vond dat Exelsior Pernis in de eerste helft beter was. ,,Zij waren gewoon iets scherper.

   


Excelsior P

Rozenburg


21. Izak Lavooy
37. Ivan Oversluizen (strafschop)
58. Curtis Martels
67. Youri Bak (strafschop









3

1


1 - 0
2 - 0
3 - 0
3 - 1

In deel twee starte Rozenburg veelbelovend. In de eerste minuten kwamne de gasten een paar keer gevaarlijk voor het doel. Zo werd een volley van Sander Arkenbout geblokt. Toen Rozenburg-doelman Poley na een snelle uitbraak van de thuisploeg het leer buiten zijn strafschopgebied al glijdend met de hand beroerde, viel het doek voor de gasten. Enkele minuten later maakte Curtis Martels 3-0. Met een man minder - en later zelfs met twee minder toen Ronald Karsten zijn hoofd verloor - werd Rozenburg verrassend genoeg gevaarlijk. Yoeri Bak deed wat terug (3-1) en even later weigerde scheidsrechter Van de Graaf een penalty te geven, toen Pieter Selhorst werd neer gehaald. Het bleef daardoor 3-1 voor Pernis.

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Jan van de Graaf uit Schiedam gaf ook nog geel aan Jorwin Hato, Jordie de Groot, Mark Hoks (allen Rozenburg), Curtis Martels en Kris de Oude (beiden Excelsior Pernis.
Excelsior Pernis:
Ketting; Sliva, Lima, Lucas, De Oude (84. Sahiner); Oversluizen, Lavooy, Van Dijk; Martels (84. Borges de Olivera), 't Hart, Lucas (73. Fijnaart).
Rozenburg:
Poley; hato (56. De Korte), Karsten, De Groot, Van Seventer; Selhorst (76. Quak), Hoks, Arkenbout, Bak (97. Ackon); De Burgo, Neral.


2 september 2010

Gelezen in AD/RD Voorne Putten / Sport

Sander Arkenbout waagt de gok

Bij SC Voorne opgegroeide speler wil beter worden bij Rozenburg

Brielle-
Hij liep op sportpark Noord-Meeuwenoord al achter een bal aan voordat hij het zich bewust kon herinneren. 'De voetbal'is voor vader Sjaak een substantieel deel van zijn leven en SC Voorne was altijd de vereniging waar hij zijn passie in praktijk bracht. Maar dit seizoen hult zijn zoon Sander Arkenbout (24) zich in het shirt van Rozenburg.

RIK BAKKER
Als eerstejaars A-junior debuteeerde hij op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal van SC Voorne om er nooit meer uit te verdwijnen... Tot juni van dit jaar toen zaterdagklasser Rozenburg bekend maakte dat de linksbenige centrale middenvelder van SC Voorne de selectie van sportpark West kwam versterken. Verbijstering bij de 'kenners' in het regionale voetbalwereldje, verslagenheid bij de achterban van SC Voorne. Arkenbout was echter toe aan een stap. Al veel eerder speelde de Briellenaar met het idee om elders in de keuken te gaan kijken, maar de band met SC Voorne bleek tot aan dit jaar zelfs nog sterker dan de band met het ouderlijk huis! Al meerdere jaren woont Sander Arkenbout op zichzelf in Rotterdam, maar van SC Voorne had de middenvelder zich tot dusver nog niet losgemaakt.


Ik zie het als een uitdaging om me weer helemaal opnieuw waar te maken.
Sander Arkenbout



,,De degradatie gaf de doorslag,"aldus Sander Arkenbout. ,,We waren zeker niet het sterkste team in de afdeling, maar we hadden er zeker ook niet uit hoeven vliegen. Het afgelopen seizoen leerde me dat ik op tweede klassenieveua best mee kan komen. Misschien kan ik zelfs wel een hoger nieveau aan. Maar bij SC Voorne blijven en in de derde klasse weer proberen om hogerop te komen betekent een route die teveel tijd vergt. Ik kan met mijn 24 jaar nog lang mee, maar ik zou 26 zijn voordat ik met SC Voorne weer terug zou kunnen keren in de tweede klasse. En ik geloof niet dat een competitie in de derde klasse nog bij kan dragen aan mijn ontwikkeling als voetballer. Ik wil beter worden, mijn grenzen verkennen en verleggen. Ik moest gewoon naar een andere club, wilde ik niet stil blijven staan."
 

Sander Arkenbout wil zich bewijzen bij tweedeklasser Rozenburg. ,,Juist vanwege de concurrentie die ik bij Rozenburg aan moet gaan, ben ik ook bij SC Voorne vertrokken."
Foto: John de Pater

Rozenburg belde precies op het juiste moment.Of liever gezegd, Rozenburg belde wéér. Want de laatste jaren polste de club van sportpark West in mei steevast of 'mister Voorne'al toe was aan een nieuwe uitdaging. ,,En dit keer was het zo,"aldus Arkenbout. ,,Ik voerde een heel positief gesprek, waarin werd aangegeven dat ze me bij Rozenburg als een goed mogelijkheid op de linkshalfpositie in het eerste elftal zien. Natuurlijk moet ik die verwachting waarmaken. Maar juist vanwege de concurrentie die ik bij Rozenburg aan moet gaan, ben ik ook bij SC Voorne vertrokken.Ik zie het als een uitdaging om me weerhelemaal opnieuw waar te maken. Het wordt spannend." Ook buurman Wit-Rood-Wit mengde zich in de strijd om de gunsten van Arkenbout toen duidelijk werd dat ji rijp was voor een vertrek bij SC Voorne. ,,Ook bij WRW heb ik een heel positief gesprek gehad ," vertelt Arkenbout, ,,maar voor mij hoort het voetbal toch meer bij de zaterdag dan bij de zondag. Het is nu al zoveel jaren hetzelfde ritueel. Vroeg uit de veren, een paar uurtjes helpen in de tuinderij van mijn vader. Gewoon lekker wakker worden en bezig zijn. Vooruitdenken naar de wedstrijd van die middag, spelen, napraten en dan de avond van jezelf. Uitgaan als je zin hebt, zonder dat je je extra in acht moet nemen omdat je op zondag moet voetballen. Zaterdag is gewoon mijn voetbaldag."

Ook als hij bij Rozenburg gaat voetballen zal er weinig aan het zaterdag ritueel veranderen. ,,Ik rijd gewoon eerst naar Den Briel," vertelt Arkenbout, die een administratieve opleiding volgt en in mei van dit jaar zijn baan verloor bij het Dordtse bedrijf waar hij drie jaar werkzaam was. ,,Even de tuin in. Over de wedstrijd praten met mijn vader. Die blijft me natuurlijk volgen. Hij heeft nu alleen elke week een uitwedstrijd. Maar er verandert niet alleen voor hem het een en ander. Ik ben ook weer opzoek naar werk. Ik kreeg onslag wegens bedrijfseconomische redenen. Ik werkte naar mijn zin en ze waren tevreden over me. Dan doet het zeer om te worden weggesneden..."


Terug naar het overzicht