Knipsels


23 - 11- 10

Gelezen in Weekblad Spijkenisse

Rozenburg slaat een gat

Rozenburg -
Ook na de vierde achtereenvolgende overwinning, Rozenburg versloeg afgelopen zaterdag op eigen sportpark West PPSC, blijft trainer Wim van der Steene al teveel optimisme rondom zijn ploeg temperen. 'Het is hartstikke mooi dat we nu eindelijk de neergaande spiraal hebben doorbroken,'aldus Van der Steene, 'maar laten we ons voorlopig toch maar vooral blijven concentreren op het doel dat we ons aan het begin van deze competitie hebben gesteld. Er degraderen straks twee ploegen direct en twee teams moeten de nacompetitie om degradatie in. Als het even kan moet Rozenburg daar niet bijzitten. Dus was minimaal de vijde plaats vanonderen het doel. En dat is het nu nog steeds. Ja, en dan hebben we door die sprint en de twaalf punten die we de afgelopen weken hebbben gepakt inmiddels een gat van zes punten geslagen met de nummer vier van onderen.

We krijgen voor de winterstop nog NBSVV en 's Gravendeel. Als we daar ook punten van pakken, kunnen we misschien voorzichtig omhoog gaan kijken. Maar ik heb onze competitiestart nog veels te vers in het geheugen om de ploegen onder ons nu al uit het oog te gaan verliezen. Ik denk wel dat we inmiddels voorzichtig kunnen concluderen dat we ons aan het nieveau van de tweede klasse hebben aangepast. En dat we nu ook winnen, bewijst dat we mee kunnen op dit niveau.

 

Sander Arkenbout scoort sinds hij bij Rozenburg als linkerspits wordt gebruikt bijna wekelijks voor de ploeg van sportpark West Fotografie Wil van Balen

Van der Steene was afgelopen zaterdag echter ook de eerste overwinning op PPSC van een geheel andere orde was dan de drie winstpartijen die eraan vooraf gingen. 'De eerdere potten wonnen we met goed voetbal, waren we ook beter,'aldus de oefenmeester. 'Maar tegen PPSC mochten we onze handen dichtknijpen dat we onze voorsprong na rust vast hebben kunnen houden. We stonden echt vreselijk onder druk.'

Voorsprong
Door treffers van Yoeri Bak en Sander Arkenbout hielp de thuisclub zich afgelopen zaterdag met een riante 2-0 voorsprong de rust in, maar in de tweede helft zetten de Schiedamse bezoekers een offensief op een waaronder Rozenburg bijna bezweek. Dat het uitendelijk bij slechts één tegentreffer bleef werd door heel sportpark West met opluchting verwelkomd.

Rozenburg -PPSC 2-1 (2-0). 16. Yoeri Bak 1-0, 38. Sander Arkenbout 2-0, 56. 2-1.
Rozenburg: Wilfred Poley; Jock de Burgo, Ronald Karsten, Mike den Ouden, Jorwin Hato; Yoeri Bak (75. Elroy van Seventer), Mark Hoks, Jordie de Groot; Raoul Neral; Lennart Quak (70. Pieter Selhorst), Sander Arkenbout.

Tekst R.B.


16 - 11- 10

Gelezen: AD/RD Voorne-Putten Sport

Voetbal

Speaker Rozenburg Leo van Wijk overleden

Leo van Wijk is vorige week op 75-jarige leeftijd plotseling overleden. Van Wijk was vele jaren speaker bij voetbal vereniging Rozenburg en in het verleden ook onder meer jeugdleider. In het seizoen 1975-1976 werd hij elftalleider van het eerste elftal en maakte ondanks een periode van afwezigheid de succesvolle opmars van Rozenburg van de derde naar de eerste klasse mee. Leo van Wijk is inmiddels gecremeerd.


15 - 11- 10

Gelezen:AD/RD Voorne-Putten Sport

Rozenburg verrast bij koploper CWO

TWEEDE KLASSE ZATERDAG

Rozenburg heeft na de zeges op VVOR (2-0) en MVV'27 (4-1) de opgaande lijn ook tegen CWO doorgetrokken. De koploper van de tweede klasse D werd in Vlaardingen nog wel geconfronteerd op een onaangename 2-3 (1-1) nederlaag. Tiemen Noordam zette de ploeg van trainer Hnek Salari met een kopbal op 1-0, maar nog voor de thee trok Raoul Neral met een enorme uithaal de plooien weer glad 1-1. Ook na rust leken de punten door een goed goal van Said Fahir (2-1) op hte sportcomplex aan het Trimpas te blijven, maar Jordie de Groot en Mark Hoks bogen de achterstand om in een 2-3 overwinning.

In het laatste kwartier stond Rozenburg met de kont tegen de eigen 'zestien' met Ronald Karsten als rots in de branding. ,, We doen voor niemand onder, maar waar het kwartje in het begin van de competitie de andere kant uitviel, rolt het nu eindelijk eens onze kant op," verklaarde de 30-jarige Karsten het succes van de voorbije weken. ,,Winnen bij de koploper is natuurlijk prachtig. Dat is goed voor de moraal en het zelfvertrouwen."


08 - 11- 10

Gelezen:AD/RD Voorne-Putten Sport

Rozenburg begint draai in tweede klasse te vinden

Prima eerste helft basis voor ruime zege op MVV'27
Rozenburg

Na een haperende start gaat de Rozenburgse voetbalmotor beter en soepel draaien. Na de winstpartij tegen VVOR (2-0) was MVV'27 afgelopen zaterdag de volgende tegenstander die Sportpark West zonder punten verlit: 4-1. Met tien punten uit negen duels haakt de debutant in de tweede klasse D aan bij de brede middenmoot

GERARD VONK

,,De laatste twee duels blijkt dat het kan,"had Rozenburg-trainer Wim van der Steene tot zijn tevredenheid gezien. ,, We hebben de lijn van vorige week goed doorgetrokken. Het is, in tegenstelling tot onze eerste wedstrijden, nu wel effectief als je ziet dat we drie doelpuntenin één helft maken terwijl we achterin weinig weggaven. TOch was ik er na de rust niet geheel gerust op, want MVV'27 bleek beslist een goed voetballende ploeg die het ons met hun spitsen lastig bleef maken."

Ik baal nog steeds van de twee
onnodige nederlagen tegen FC Maense en Gouda .

Wim van der Steene
 

Rozenburg

MVV'27

  3. Sander Arkenbout
28. Yoeri Bak
38. Lennart Quak
59. Bram Jansen
90. Mark Hoks



4

1

1 - 0
2 - 0
3 - 0
3 - 1
4 - 1

 

Sander Arkenbout (r) opende de score voor Rozenburg Foto: JOHN DE PATER

De openingsfase was spectaculair. Beide ploegen openden de aanval en het leverde kansen voor beide doelen op. Vooral de Rozenburgse voorwaartsen Yoeri Bak, Lennart Quak en Sander Arkenbout waren hun tegenstander diverse keren te snel af en in de derde minuut wist de onvermoeibare Arkenbout de eerste treffer binnen te tikken. Een minuut later was de behendige MVV'27-linkerspits Silvio Vermeer dicht bij de gelijkmaker, maar goalie Wilfred Poley redde bekwaam. Na kwartier spelen luwde de aanvalsstorm. Rozenburg zakte in, liet de Maaslanders het spel bepalen en wachhtte geduldig op de op komst zijnde countermogelijkheden. BIj één van die uitbraken legde Quak de bal panklaar voor Bak die thuisploeg op 2-0 zette. Nadat Arkenbout een weergaloze solo had zien stranden, lanceerde hij kort daarop Quak die knap afronde: 3-0. Een ongekende weelde voor Rozenburg dat tot aan dit duel pas acht treffers had weten te produceren. De door Van der Steene ingebrachte speelwijze waarin de met diepgang en snelheid behepte Arkenbout rond de diepe spits speelt, werpt zijn vruchten af. Kort na rust miste Quak de kans op een vroegtijdige beslissing, opnieuw na een prachtigactie van Arkenbout. De bezoekers bleven de opbouw zoeken en zochten combinerend naar een opening om een aansluittreffer te realiseren. Na een uur spelen kreeg de ploeg de beloning: invaller Bram Janssen schoot een vrije trap binnen. Toch kwam Rozenburg in het resterende half uur niet echt meer in de problemen. Wel zag het doelman Poley met een scheurtje boven de wenkbrauw uitvallen maar Robert de Korte toonde zich een betrouwbaar vervanger. Ver in blessuretijd bekroonde Mark Hoks het goede Rozenburgse optreden met de vierde treffer.

KANSLOOS
,,We zijn deze competitie nog geen wedstrijd kansloos echt geweest," wist Van der Steene op sportpark West. ,,Daarom baal ik nog steeds van de twee onnodige nederlagen tegen FC Meanse en Gouda, want als we daar niet door het ijs waren gezakt en gewoon punten hadden gepakt stonden we stevig in de middenmoot. Volgende week wacht koploper CWO en ik kijk er naar uit omdat wij elke wedstrijd onze kansen krijgen en deze ingezette lijn willen doorzetten."

Bijzonderheden:
Scheidrechter Gerrits uit Rotterdam gaf geel aan de Rozenburg-spelers Ronald Karsten en Mark Hoks. Bij de Maaslanders gingen Jelle de Fockert, Joey van Oosten en Steven Olsthoorn op de bon. De thuisploeg miste de geschorste Jock de Burgo en de geblesseerde Dennis Karsten
Rozenburg:
Poley (68. De Korte); Hato, Ronald Karsten, Den Ouden, Kleijburg; Bak, De Groot, Hoks, Neral; Arkenbout, Quak (75. Selhorst).
MVV'27:
Herlaar: Van Rijs, De Fockert, Nooteboom, Hordijk; Van Maaswal(46. Jansen), Dickhof, Van Oosten (64. Akkerman); Berkhout, Olsthoorn, Vermeer.


Terug naar het overzicht