Knipsels


22-03-10

Gelezen: AD/RD Voorne-Putten sport

Rozenburg verliest zijn hoofd én koppositie

Nieuw-Beijerland
Met nog een kwartier te spelen vroeg aanvoerder Mark Hoks zich vertwijfelt af of zijn team wel wilde winnen. De machteloosheid bij de Rozenburgers nam zienderogen de overhand in de topper tegen naaste concurrent NBSVV, dat door de nipte 1-0 zege de koppositie in de derde klasse D overneemt. In het Paasweekeinde haalt Rozenburg zijn twee achterstallige thuiswedstrijden tegen Piershil en GOZ in en keert bij winstpartijen terug aan kop.

GERARD VONK
,,De gelukkigste heeft gewonnen," vond Rozenburg-trainer Wim van der Steene. ,,Want ik heb vandaag van beide zijden geen voetbal gezien. NBSVV heeft feitelijk geen kans gehad, want het doelpunt kwam na een fout van ons en zelf hebben we ook maar drie, vier halve kansjes gehad. We hadden een goede stap kunnen maken, zeker omdat onze andere belager Zuidland ook verloren heeft. Nu zijn we achtervolger inplaats van koploper. Nee, dit is niet echt goed voor de sfeer en het zelfvertrouwen van de groep."

Het duurde zaterdag dik twintig minuten alvorens het duel op sportpark De Kreek ontbrandde. De thuisploeg zette aan en zag Sander van der Geest de rebound van een niet goed verwerkt schot van spel maker Paul Bestebreur attent binnenschieten. Kort daarop eindigde een spetter van Dennis Karsten op de vuisten van NBSVV-goalie Lars van der Erve. Het bleek het laatste(!) gevaarlijke Rozenburgse wapenfeit.

   


NBSVV

Rozenburg


25.Sander van der Geest









1

0


1 - 0

De tweede helft liet wel een overwicht zien, maar het ontbrak aan scherpte en precisie waardoor de aanvallen voortijdig strandden en de onderlinge irritaties meer en meer opliepen. ,,In deze fase moeten we elkaar juist steunen en opstuwen," stipte Van der Steene het ongewenste gemopper in zijn team aan. ,,Het heeft geen zin om in woord en gebaar elkaar af te vallen. Als er een tegenslag zoals dit verlies is, is het laatste wat je wilt dat we er op een verkeerde manier mee omgaan." Het had niets met voetbal te maken." erkende NBSVV-trainer Hans de Heer het matige niveau dat de topper bracht. ,,Maar op dinsdag heeft niemand het er meer over en tellen alleen de drie punten. Vooraf had ik al aangegeven dat het veld zich niet leende voor goed voetbal en dat we er naar moesten handelen door de middenlinie zo nu en dan over te slaan. We hebben vooral gewonnen door veel strijd te leveren en defensief niets weg te geven. Met name wil ik Marc Bravenboer noemen. Hij speelde echt fantastisch.

Bijzonderheden
Scheidsrechter Karremans uit Den Haag gaf geel aan de NBSVV-speler Johnny Bestebruer en de Rozenburgers Jeffrey Groenewegen, Mark van der Kruit en Dennis Karsten. De Rozenburgers misten de geblesseerde Jordie de Groot en de vakantie vierende Ronald Karsten.
NBSVV:
Van der Erve; Ivo van Alphen, Bravenboer, Groosjohan, Wessels; Van der Geest (53. Van Putten), Ten Wolde , Paul Bestebreur; Johnny Bestebreur (89. Stefan van Alphen), Bremer.
Rozenburg:
De Korte; Groenewoud, Van Seventer, Emor, Van Vliet; Bak (6. Dennis Karsten), Hoks, Selhorst, Quak; Vander Kruit, Noor.


22-03-10

Gelezen: AD/RD Voorne-Putten sport

Rozenburg slaat een dubbelslag bij SNS

Stad aan 't Haringvliet-
Door een degelijke 0-2 zege in de inhaal wedstrijd bij SNS sloeg Rozenburg zaterdag een dubbelslag in de competitie van de derde klasse D. Niet alleen pakte de ploeg van trainr Wim van der Steene de eerste periode, Rozenburg achterhaalde ook koploper NBSVV en nestelde zich naast de Nieuw-Beijerlanders op de eerste plaats van de ranglijst.

RIK BAKKER
Er was dus alle reden om in Stad aan’t Haringvliet de champagne kwistig te laten bruisen, iets dat de feestvierende Rozenburgers na afloop van de wedstrijd dan ook niet nalieten. ,,Ik was van tevoren niet helemaal gerust op de uitslag,”bekende Wim van der Steene. ,,We misten met Jordie de Groot, Jorwin Hato, Mark van der Kruit, Yoeri Bak, Ronald Karsten en Jeroen van Balen zes basisspelers. Maar de vervangers deden het goed.

Dit was geen hoogstaan de wedstrijd. Ik heb nauwelijks uitgespeelde kansen gezien, van beide kanten niet. Maar we winnen en daar gaat het om.” ,,We waren echt niet minder,” constateerder SNS-trainer Leo de Geus na afloop. De ploeg uit Stad zit na de verrassende zege enkele weken geleden tegen Zuidland (1-0) met nederlagen tegen GOZ en nu Rozenburg steevast aan de verkeerde kant van de score. ,,Rozenburg scoorde twee keer, en wij niet. Daar is alles eigenlijk mee gezegd.”

   


SNS

Rozenburg


37. Dennis Karsten
73. Lennart Quak




0

2


0 - 1
0 - 2

De ploeg uit ‘Stad’ moest het tegen Rozenburg doen zonder de geblesseerde doelman Jan van Asperen en de jonge spits Jamy van Rumpt, die een weekendje weg was. Desondanks dook de thuisploeg in de openingsfase enkele keren gevaarlijk op voor het doel van Rozenburg-sluitpost Robert de Korte. Rozenburg was na een kwartier echter het dichtst bij een treffer toen Dennis Karsten een door Mark Hoks voor het doel gebrachte bal in schoot. Dennis Maliepaard keerde het schot echter. Dat lukte de gelegenheidsdoelman van SNS na vlak voor rust echter geen tweede keer toen Karsten een van Maliepaards vuisten terugspringende vrije schop van Anton van Vliet in het doel tikte: 0-1.

Na rust drong SNS aan, zonder dat het uitgesproken kansen kon creëren. Een kwartier voor tijd goode Lennart Quak de wedstrijd in het slot toen hijeen opnieuw door Maliepaard moizaam gekeerd schot van Mark Hoks in de rebound tot de 0-2 promoveerde.
Volgende week verdedigd Rozenburg zijn koppositie in Nieuw-Beijerland tegen naaste concurrent NBSVV. Zuidland, dat van Piershil won, ligt gevaarlijk op de leor op de derde plaats.

Bijzonderheden:
Arbiter Osmany uit Bleiswijk gaf gele kaarten aan Koos Maliepaard en Marijn Arensman van SNS en aan Berry Selhorst en Jeffrey Groenewoud van Rozenburg.
SNS:
Maliepaard,Brent Melaard, Koos Melaard (57. Robbin Arensman), Van Druningen, Vroegindeweij; Marijn Arensman, Van Zielst, Robert Melaard, Smit, Boeren, Van Gurp.
Rozenburg:
De Korte, Groenewoud, Van Seventer, Emor, Anton van Vliet; Mansens, Hoks, Pieter Selhorst; Quak (80. Berry Selhorst), Karsten (79. Ralph van Vliet), Noor.


01-03-10

Gelezen: AD/RD Voorne-Putten sport

Dennis Karsten bewijst nut bij Rozenburg

ROZENBURG-
Hij was liever in een ander shirt de gevierde man geweest.Maar door zijn mislukte overschrijving naar Hekelingen restte er niets anders dan een tijdelijke terug naar Rozenburg. Als pinchhitter bewees Dennis Karsten zijn nut voor zijn oude club: In de slotfase trok hij de virtuele koploper van 3D tegen SNS over de streep: 2-1. Het werd uiteindelijk nog 3-1.

GERARD VONK
Alleen een winstpartij zou tellen tegen het laagstgeplaatste SNS. Uiteindelijk had Rozenburg bijna de volle negentig minuten nodig om de daad bij het woord te voegen en duur punten verlies te voorkomen. De nu zichtbare tweede plaats op de ranglijst van de derde klasse D is sterk vertekend, want met één punt mider dan NBSVV maar met drie wedstrijden minder gespeeld blijft Rozenburg florissant op titel- en promotiekoers liggen.

,,Terecht gewonnen," had Rozenburg-trainer Wim van der Steene gezien. ,,Dat het zo laat gebeurde, nemen we op de koop toe. SNS groef zich na de verkregen voorsprong volledig in en het was voor ons alleen nog zaak om hun defensie te gaan breken. We hebben geduldgetoond, zijn blijven voetballen en niet overgegaan tot opportunistisch spelen. Ik vind het daarbij een pluspunt dat we na de 0-1 niets meer hebben weggegeven."

   


Rozenburg

SNS


30. Pieter van Zielst (strafschop)
61. Lennart Quak
87. Dennis Karsten
90+2. Ranvin Noor







2

1


0 - 1
1 - 1
2 - 1
3 - 1

Rozenburg leverde een belabberde eerste helft af. De koploper speelde ongekend slordig en miste zichtbaar ook ritme maar ook geluk bij inzetten op de binnenkant van de paal en op de lat. SNS nam mna een half uur spelen brutaal de leiding uit een penalty. Na de hervatting zette Rozenburg zijn tegenstander vast op eigen helft maar had een fout van goalie Leon Smit nodig om op gelijke hoogte te komen. In het laatste half uur nam het Rozenburgse overwicht verder toe met onder meer nog eens drie doelpogingen die op het houtwerk belandden. Kort voor het eindsignaal tikte invaller Dennis Karsten de bevrijdende tweede treffer binnen, gevolgd door een derde in blessure tijd. ,,We konden uiteindelijk te weinig brengen," erkende SNS-trainer Leo de Geus na het verlies. ,,Het lukt niet meer om het gesloten te houden. Rozenburg heeft nu eenmaal een sterkere, beter voetballende ploeg en drukte ons steeds verder achteruit. Eerleijk gezegd zou een gelijkspel een gestolen punt zijn geweest.

Bijzonderheden
Scheidsrechter Kokkinos uit Rotterdam gaf geel aan de Rozenburger Jeffrey Groenewoud en SNS-speler Peter Vroegindeweij. Bij Rozenburg ontbraken de geschorsten Pieter Selhorst en Jorwin Hato en de geblesseerden doelman Henk Kraak en Mark van der Kruik. De bezoekers moesten spits Leon Smit op doel zetten omdat goalie Jan van Asperen geblesseerd was.
Rozenburg:
De Korte; Groenewoud, Van Seventer, Ronald Karsten, Van Vliet; Bak, Hoks, De Groot, Van Balen (67. Dennis Karsten); Noor, Quak.
SNS:
Smit; Brent Melaard, Koos Melaard,Van Druningen, Vroegindeweij; Marijn Arensman, Van Zielst, Robbert Melaard (73. Robbin Arensman),Van Gurp; Boeren, Van Rumpt.


Terug naar het overzicht