Knipsels


12-05-10

Gelezen: Weekblad Delta

Rozenburg grijpt mis

NBSVV sleept voorsprong over de eindstreep
Abbenbroek-
De poging van Rozenburg om op de valreep toch nog het kampioenschap in de derde klasse D te pakken, mislukte afgelopen zaterdag. Op het neutrale sportcomplex van Abbenbroek aan de Abbenbroekse Gemeenlandsedijk verloor de ploeg van trainer Wim van der Steene met 2-1 van NBSVV.



Hoewel Rozenburg en NBSVV al zeker waren van promotie naar de tweede klasse, ws het binnenhalen van de titel voor beide ploegen heel belangrijk. Voor Rozenburg was de beslissingswedstrijd een volkomen onverwachte herkansing. Voor NBSVV was het duel een verlenging van het seizoen die noodzakelijk was geworden omdat de Nieuw-Beijerlanders zich in de slotronde van de reguliere competitie door een 0-0 gelijkspel bij FC Binnenmaas nog door Rozenburg in liet halen.

Psychologisch gezien was Rozenburg afgelopen zaterdag voorafgaande aan het beslissingsdus om de titel dus in het voordeel. Ook qua voetbal was de pleog van trainer Van der Steene gedurende ruim twee derde van de speeltijd duidelijk de betere. Maar vrouwe Fortuna bleek afgelopen zaterdag een duidelijke voorkeur te hebben voor NBSVV dat aan twee doelpunten, beide gescoord in het tweede deel van de eerste helft, voldoende had om een kampioensfeestje te vieren.


   


Overwicht
Rozenburg had vanaf de aftrap een overwicht, maar Youri Bak en Jordie de Groot verzuimden om de tegenstander op achterstand te zetten. Tegen de verhouding in kwam NBSVV halverwege de eerste helft op voorsprong tone John Bestebreur profiteerde van een misverstand tussen Rozenburg-sluitpost Robert de Korte en verdediger Elroy van Seventer: 1-0. En ook bij de 2-0 van Paul Bestebreur, kort daarop, was het geluk aan de zijde van de Nieuw-Beijerlanders. De Korte werd ineens kansloos om het schot van Bestebreur te stoppen toen een graspolletje de bal liet opstuiteren: 2-0. Kort na rust kreeg Rozenburg een strafschop. Youri Bak benutte de kans om zijn ploeg weer in de wedstrijd te schieten: 2-1. Maar verder kwam Rozenburg niet meer. Paal (Lennert Quak) en lat (Mark van der Kruit) schoten NBSVV te hulp. Een schot van Van der Kruit werd van de doellijn gehaald en inzetten van de in de basis begonnen supersub Dennis Karsten en Jordie de Groot troffen ook geen doel. De rode kaart die Dennis Karsten van Rozenburg in de slotfase pakte, tekende de frustatie bij de ploeg van trainer Van der Steene over het uitblijven van de gelijkmaker. NBSVV had de zege en de titel voor de poorten van de hel weg gesleept...


12-05-10

Gelezen: AD/RD Voorne-Putten sport

Dennis Karsten: afscheid met gemengde gevoelens

Spijkenisse
Drie maanden lang had hij niet gevoetbald en ook niet getraind. Maar toch sloot Dennis karsten ogenschijnlijk moeiteloos weer aan bij de selectie van Rozenburg, notabene in een periode dat de zaterdag-derde klasser door een diep dal ging.

Karsten, oud-speler van PVS Poortugaal, heeft een opmerkelijk seizoen achter de rug. Een mislukte overschrijving naar Hekelingen dreef hem na de winterstop terug in de armen van Rozenburg, waar hij als supersub zijn waarde had in de promotie naar de tweede klasse. ,,Conditionaal was ik een beetje achteruit gegaan van een half jaar niet voetballen, "zegt de 28-jarige Spijkenisser. ,,Fysiek ben ik in orde. Met mijn eigen montage bedrijf doe ik best een beroep op mijn lichaam. Met de benen zit het wel goed. En je gevoel om positie te kiezen raak je ook niet snel kwijt. Eigenlijk ben ik blij dat Jan Piepenbroek me vroeg of ik wilde helpen om Rozenburg uit de dip te halen. Pas toen ik weer één keer per week meetrainde bij Rozenburg wist ik wat ik al die maanden had gemist."  


Met gemengde gevoelens en met een rode kaart nam Karsten afgelopen zaterdag na het missen van de title in de met 2-1 verloren beslissingswedstrid tegen NBSVV afscheid van Rozenburg. ,,Natuurlijk vroegen veel jongens of ik niet gewoon op sportpark West wil blijven,"aldus Karsten. En dat zu ik ook best willen als ik ander werk had gehad. Maar vanwege mijn eigen bedrif besloot ik vorig seizoen om op zondag bi Hekelingen te gaan voetballen. En in mijn werksituatie is nog steeds geen verandering gekomen." Om in het nieuwe seizoen bi Hekelingen te gaan spelen moet Dennis Karsten opnieuw zijn overschrijvingspapieren regelen. ,,Maar dit keer lever ik ze persoonlijk af bij het bondsbureau,"zegt Karsten. ,,Vorig jaar heb ik ook niks verkeerd gedaan, maar omdat de KNVB mijn papieren waren kwijt geraakt, heb ik dus een half jaar niet gevoetbald. Dat gaat me niet weer gebeuren."

(Rik Bakker)


11-05-10

Gelezen: Weekblad Spijkenisse

Rozenburg stormt tevergeefs: titel voor NBSVV

Abbenbroek
Een eerste kwartier waarin Rozenburg veel sterker was en een tweede helft waarin NBSVV er niet meer aan te pas kwam, waren afgelopen zaterdag op het neutrale sportcomplex van Abbenbroek niet voldoende om de ploeg van trainer Wim van der Steene aan het kampioenschap in de derde klasse D te helpen. De twee treffers die de Nieuw-Beijerlanders in het halve uurtje dat het bij Rozenburg minder liep wisten te scoren waren genoeg voor een feestje voor de ploeg van tranier Hans de Heer. Rozenburg kwam na rust niet verder dan de aansluitende treffer uit een door Youri Bak benutte strafschop en moest de titel aan NBSVV laten: 1-2.

Dramatischer dan dit duel heeft Rozenburg er maar weinig gespeeld. Al na een kwartier hadden de bewoners van sportpark West op een riante voorsprong kunnen staan als Youri Bak en Jordie de Groot de kansen hadden benut. En in de tweede helft overleefde NBSVV hetspervuur dat door de ploeg van Van der Steene op het Nieuw-Beijerlandes doel werd afgeschoten op miraculeuze wijze.

De knal van Lennart Quak, die via de binnenkant van de ene paal en de andere paal nog terugsprong in het veld, was het opmerkelijkste bewijs dat er bij NBSVV een engeltje op de lat vanhet doel zat. Maar ook Mark van der Kruit (bal op de lat en bal van de lijn gehaald) , Dennis Karsten, Youri Bak en Jordie de Groot waren heel dictbij de Rozenburgse gelijkmaker. Ook toen spits Dennis Karsten tien minuten voor tijd na fors elleboogwerk (frustratie??) met rood van het veld moest, bleef NBSVV met de rug tegen de muur staan.

 

Centrale verdediger Ronald Karsten kon ook niet voorkomen dat NBSVV in de voor Rozenburg dramatisch verlopen beslissingswedstrijd om het kampioenschap twee keer scoorde.

Gelukkigste
De gelukkigste won afgelopen zaterdag duidelijk, want ook de twee treffers van NBSVV kwamen niet zonder fortuin tot stand. De 1-0 van de Nieuw-Beijerlanders viel op een moment dat Rozenburg het heft in handen had. John Bestebreur profiteerde van een misverstand tussen verdediger Elroy van Seventer en doelman Robert de Korte om de openingsgoal in het Rozenburgse doel te schuiven en Paul Bestebreur scoorde kort daarna met een afstandsschot en veel dank aan een graspolletje. De Korte lag in de lijn van het schot, maar de bal stuiterde op en verdween langs de sluitpost in het doel: 2-0. Zelfs trainer Hans de Heer van NBSVV erkende na afloop dat het zijn ploeg die middag bepaald niet tegen had gezeten. Maar NBSVV is wel de kampioen en niemand die in de geschiedenisboekjes vastlegt hoe de titel is veroverd.

Rozenburg-NBSVV 1-2 (0-2)
21. John Bestebreur 0-1
28. Paul Bestebreur 0-2
58. Youri Bak (strafschop) 1-2

Tekst R.B.
Fotografie: Wil van Balen


10-05-10

Gelezen:AD/RD Voorne-Putten Sport

Rozenburg mist titel in beslissingswedstrijd

ABBENBROEK
Zure druiven inplaats van een nieuw feest. Deze ongewenste uitkomst viel rozenburg ten deel na het tegen NBSVV verloren beslissingsduel (1-2) om de titel van de derde klasse D.

GERARD VONK
,,We hebben het zelf laaten afweten," had Rozenburg-trainer Wim van der Steene gezien. ,,Daarom sta ik hier ook niet met een tevreden gevoel want als de tegenstander nu de meerdere op het veld was geweest . Integendeel zelfs, we haddeb drie kwart van de wedstrijd het betere spel. Na de 2-1 hadden we voldoende mogelijkheden op de schoen om gelijk te komen. Maar goed, morgen denk ik waarschijnlijk positiever over het verloop en de afloop van het seizoen."
Op het sfeervolle sportcomplex van Abbenbroek was Rozenburg de bovenliggende parij in de beginfase en gehele tweede helft. NBSVV leidde echter bij het comfortabel met 2-0 omdat het in het slotkwartier profiteerde van zwak Rozenburgs verdedigen. De snelle aansluittreffer betekende een spannende en hectische tweede helft waarbij de formatie van Van der Steene onder meer tweemaal het houtwerk raakte en Lennart Quak, bijna op de doellijn staadn, over de vijandelijke lat wist te schieten.

   


NBSVV

Rozenburg


38. Johnny Bestebroer
42. Paul Bestebroer
53. Youri Bak (strafschop









2

0


1 - 0
2 - 0
2 - 1

,,Triest ben ik niet ,"zei Rozenburg -voorzitter Hans de Groot over het mislopen van het kampioenschap. ,,Want we zijn vandaag niet weggespeeld, hadden onze kansen , maar misten het geluk van een kampioen. Nee, ik kijk gewoon met veel plezier terug op het succesvolle seizoen van de vereniging."

Bijzonderheden
Scheidsrechter Karremans uit Den Haag gaf geel aan de Rozenburger Pieter Selhorst en de NBSVV-speler Dennis Groosjan. In het slotkwartier liep Dennis Karsten eerst tegen een gele kaart en vervolgens een directe rode kaart bij vermeende elleboogstoten.
NBSVV:
Van der Erve; Van Alphen, Alex Bestebreur, Groosjan, Wessels; Bremer (85. Edwin Besterbreur), Sloerd Bestebreur, Paul Bestebreur, Ensering (71. Van Putten); Ten Wolde, Johnny Bestebreur.
Rozenburg:
De Korte; Groenewoud (63. Kleyburg), Van Seventer, Ronald Karsten, Hato; Bak, De Groot, Selhorst, Quak; Vander Kruit, Dennis Karsten.


03-05-10

Gelezen:AD/RD Voorne-Putten Sport

Terug in de tweede klasse

Rozenburg bewerkstelligt bij GOZ rechtstreekse promotie

Mijnsheerenland -
Rozenburg heeft zich net op tijd herpakt van een minder fase. Na winst vorige week op Zuidland was nu winst in het slotduel met GOZ (2-3) voldoende om een directe promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen. Volgende week resteert een beslissingsduel met het met een gelijk puntenaantal geëindigde NBSVV om de titel.




GOZ

Rozenburg


38. Roger Ligthart
55. Mark van der Kruit
59. Dennis Karsten
66. Mark van der Kruit
90. Gerben de winter



Over het gehele seizoen
kan ik natuurlijk gewoon tevreden zijn
maar er zal wat moeten gebeur

Wim van der Steene



2

3


1 - 0
1 - 1
1 - 2
1 - 3
2 - 3



 

Met de bloemen in de hand en spuitende champagne vierde Rozenburg de terugkeer naar de tweede klasse
FOTO JAN GROENENDIJK

GERARD VONK
,,Alleen het resultaat telde nu,"zei een opgeluchte Rozenburg-trainer Wim van der Steene. ,,Het liefst behaal je resultaat met flitsend spel, maar het zat er neit in en dat geet eerlijk gezegd, wel een beetje een ontevreden gevoel. Zeker in de eerste helft lieten we het lopen en hielpen GOZ in de wedstrijd, daarna waren we feller en hebben we het afgemaakt.Toch bleef het tot het eind van de wedstrijd onrustig. Maar goed, over het gehele seizoen kan ik natuurlijk gewoon tevreden zijn, maar er zal wel wat moeten gebeuren. De basis is te smal. We hebben zeker vier, vijf spelers nodig , liefst al bekend met het niveau van de tweede klasse zodat ze de andere jongens mee kunnen trekken." Rozenburg speelde een beroerde eerste helft . Na de hervatting was er wel scherpte , waarbij zowel Dennis Karsten als de naar Papendrecht vertrekkende Mark van der Kruit zijn waarde bewees. ,,De promotie is verdeind,"keek aanvoerder Jordie de Grooet terug op het seizoen. ,,We hebben vanaf het begin meegedraaid met bijna hetzelfde elftal dat vorig seizoen to het laatst toe moest strijden om er in te blijven. Rozenburg wil een stabiele tweede klasser worden, maar dan zullen er wel spelers bij moeten komen. Zeker omdat we niet weten of spelers als Hoks en Noor blijven. Zelf blijf ik absoluut bij Rozenburg: Rozenburg is en blijft mijn club. Een uitstap naar SHO en Spijkenisse heb ik al gemaakt dus daar hoef ik het niet voor te doen."

Bijzonderheden
Arbiter Aktar gaf geel aan de GOZ-spelers Daniel Escalona en Leo de Jongh en aande Rozenburger Mark Hoks. Ranvin Noor en Anton van Vliet (geblesseerd), Jorwin Hato (geschorst) en Elroy van Seventer op vakantie).
GOZ:
Korpel; Coppens, Escalona, De Jongh, De Ridder; De Ruiter (79. Mous), Quik, Roos (36. Lighthart); Vollebregt, De Winter, Gomez (78. Bloenhof).
Rozenburg:
De Korte; Groenewoud, De Groot, Ronald Karsten, Kleyburg; Bak, Selhorst (87. Ralph van Vliet), Hoks, Quak; Vander Kruit, Dennis Karsten (75. Van Kaam).

 

Beslissingsduel met NBSVV

,,Hoe spannend kun je het maken?" haalde voorzitter Hans de Groot van Rozenburg opgelucht adem na de moeizame eindfase van het eerste elftal in de derde klasse D. ,,Na de winterstop ging het steeds minder en hadden we de promotie op een gegeven moment zelfs niet meer in eigen handen.
Maar goed, het is voor Rozenburg uiteindelijk sportief gezien een geweldig seizoen geweest met het kampioenschap van de A1 en de promotie van het eerste en tweede elftal. Vanavond kan de muzikant zijn opwachting maken en gaan feestvieren. Om het allemaal nog mooier te maken moet het volgende week de kers maar op de taart komen door het kampioen ten koste van NBSVV binnen te halen. Dat zou het helemaal afmaken."



 


Terug naar het overzicht