Knipsels


juni 2010

Gelezen in Voorne Putten / Voetbaljournaal

Rozenburg maakt eindelijk de stap naar de tweede klasse

Jonge aanvoerder De Groot is trots

De voormalige hoofdklasser Rozenburg, in het seizoen 1998-1999, is eindelijk gepromoveerd naar de tweede klasse. Destijds was de 22-jarige Jordie de groot vaste supporter van het eerste elftal. Tegenwoordig speelt de Rozenburger zelf in het eerste en is hij uitgegroeid tot het boegbeeld.

Rozenburg-
Het elftal van oefenmeester Wim van der Steene is eindelijk teruggekeerd op het niveau waar Rozenburg thuis hoort. De ploeg eindigde als tweede en promoveerde daardoor rechtstreeks naar de tweede klasse. Een niveua waar op Sportpark West al jaren op werd gehoopt volgnes Jordie de Groot. ,,Ik ben blij dat de stap naar de tweede klasse eindelijk is gemaakt. Telkens gaven we het op het einde van een jaargang weg. Dit seizoen hebben we goed gevoetbald en altid alles in eigen hand gehad. In een rechtsstreeks kampioensduel met NBSVV verloren we helaas. Toch ben ik enorm blij met de promotie." De Groot is een échte clubjongen. ,, Net als mijn vader hebben ook mijn ooms in het eerste gespeeld. Ik ben er trots op dat ik de familienaam hoog mag houden, ondanks dat het bijna niet was gebeurd,"

Ambitie
Het talent van de jonge Rozenburger bleef niet onopgemerkt voor de buitenwereld. De middenvelder speelde voor diverse KNVB elftallen SHO en Spijkenisse. Maar bij laatstgenoemde verenigign verloor de middenvelder het plzier in he spelletje. ,,Het avontuur bij Spijkenisse was deels teleurstellend doordat trainers beloftes niet nakwamen, maar anderzids was de ervaring op landelijk niveau ook veel waard. Maar ik verloor wel het spelplezier en mijn ambitie. Ik keerder terug bij Rozenburg, waar ik dat hervond tussen mijn vrienden. Natuurlijk besef ik dat ik beter bij SHO had kunnen blijven, want kansen op een doorbraak waren daar groter. In de jeugd speelde ik samen met ondermeer Alex van Dommelen, Slaz en Jaspers. En zij zijn verder dan ik. Maar daar maak ik mij niet druk om." Inmiddels heeft de middenvelder meer dan honderd wedstrijden weg in het eerste elftal. De Groot hoopt er nog vele duels aan toe te voegen. ,,Ik heb het goed naar min zin en wil alleen hogerop met Rozenburg."

 

De Groot wil alleen hogerop met Rozenburg
Foto: Jan Groenendijk / Rozenburg

Aanvoerder
Sinds vorig seizoen is de jonge middenvelder zelfs aanvoerder. ,,Wij misten ervaren spelers als Kruize, Reitzema en Venekamp door blessures. Iemand anders moest dus de kar trekken. Schijnbaar viel ik op bij interim-trainer Francis Janse. Ik denk daarom dat Wim van der Steene het zo heeft gelaten. Ik vind het een enorme eer." Ondanks zijn verantwoordelijke rol stelt de jonge middenvelder wel dat het teambelang altijd voorop staat. ,,Aanvoerder of niet, ik zal altijd mijn best doen. Maar deze verntwoordelijkheid strekt wel het gevoel dat je goed bezig bent." De Groot hoopt die lijn door te zetten. ..Ik geniet nu nog na van de promotie, maar ik wil snel de blik op het volgende seizoen richten. Daarin gaan wij voor handhaving.


juni 2010

 

Maak kennis met ..... vrijwilliger de Groot

Je kent ze wel. De supervrijwilligers bij een amateurvereniging, die belangeloos veel tijd in hun cluppie steken. Het VoetbalJournaal stelt ze aan u voor. Deze keer clubman Ton de Groot van nieuwbakken tweedeklasser Rozenburg.

,,Ik ben inmiddels ruim 45 jaar lid van deze vereniging, waar ik alle jeugdelftallen heb doorlopen. Op mijn zeventiende maakte ik mijn debuut in het eerste elftal. Nadien ben ik diverse keren jeugdtrainer geweest van het team waarin mijn oudste zoon Jordie voetbalde. Dit was vaak uit nood geboren, omdat er geen trainer beschikbaar was. In 2002 ben ik toegetreden tot het bestuur, waar ik verantwoordelijk werd voor de pr en sponsorzaken. Dat heb ik volgehouden tot aan vorig jaar, toen ik in verband met privé en zakelijke beslommeringen de bestuursfunctie heb opgegeven. Wel ben ik nog steeds verantwoordelik voor de pr en de sponsoring. Daarbij krijg ik veel hulp van Willem Stout, die zich ook met de jeugd en dames bezig houdt.

Ik ben er trots op om te kunnen melden dat de Fa Oosterlee vorig seizoen voor 3 jaar is vastgelegd als hoofdsponsor en daarnaast hebben we 12 trouwe subsponsors. Inmiddels staan er ook 70 bordsponsors rondom het hoofdveld. Ook is het sponsorcontract met jeugdsponsor Nijman Zeetank met 3 jaar verlengd. Volgend seizoen willen we een nieuwe initiatief ontplooien. Een zogeheten businessclub. Maar die plannen zijn nog volop in ontwikkeling. Uiteraard mogen nieuwe sponsors zich bij mij blijven melden.



 


Terug naar het overzicht