Knipsels


16 augustus 2010

Gelezen in Voorne Putten / Voetbal

Gastheer Rozenburg wint Ed Euser-toernooi

Door een 4-2 zege op Alexandria'66 ging de eerste prijs in het Ed Euser-toernooi uiteindelijk naar gastheer Rozenburg, waarvoor Yoeri Bak (2x), Ronald Karsten en Ralph van Vliet doeltreffend uithaalden. Voor Alexandria'66 scoorden Robin Verhorst en Rafiek Casteleins. Een combinatie van ExcelsiorM 1/2 hield eersteklasser TOGR op 1-1, dat in Ronald Treats zijn doelpuntmaker had.


Augustus 2010

Gelezen in Voorne Putten / Voetbaljournaal

Rozenburg-
Germain Heiland is in de voorbereiding het meest opvallende gezicht binnen de selectie van zaterdag-tweedeklasser Rozenburg. De inmiddels 35-jarige centrale middenvelder heeft zich door trainer Wim van der Steene laten overhalen om zich toch weer voor de selctie beschikbaar te stellen.

Heiland is terug van twee jaar uit de roulatie te zijn geweest... ,,Maar zodra mijn hampstrings gaan opspelen, stop ik er mee. Zo niet, dan wil ik er een mooi seizoen van maken,"aldus Heiland, die de bijnaam Poi heeft. Hi is inmiddels met frisse moed aan de voorbereiding begonnen. ,,Sterker nog, tijdens de zomerstopmaanden speelde ik met een aantal jongens op een veldje. De honger naar de bal werd toen alleen maar groter. Daarom was ik ook makkelijk over te halen." Ondanks eerdere blessures is het voetbalboek voor Heiland dus nog niet gesloten.

Eerder speelde de technisch begaafde middenvelder voor Tranvalia, Coal, Spartaan'20, Spijkenisse, Oude Maas, TOGR en IJVV De Zwervers. Met de laatste club speelde hij nog in de hoofdklasse. ,,Ik loop daarom, ondanks mijn leeftijd , echte niet weg voor het huidige niveau van Rozenburg," zegt hij. ,,In technisch en tactisch opzicht kan ik het allemaal nog makkelijk bijbenen.

 

Germain Heiland: weer actief bij Rozenburg
Foto: archief

De tweede klasse beschouw ik dan ook als een nieuwe uitdaging. Alleen het fysieke aspect is een dusdanige probleem dat het vooralsnog de vraag is of ik het een seizzoen kan volhouden. Alles staat of valt met een goede fysio. Die had ik destids bij TOGR en prompt waren mijn klachten over." Heiland heeft overigens geen idee hoe sterk de huidige selectie van Rozenburg is. ,,Ik moet iedereen als voetballer weer even goed leren kennen,"zegt de Rotterdammer. ,,Pas dan durf ik er een verwachtingspatroon op te plakken. Ik heb er in elk geval zin in om Rozenburg als vanouds op sleeptouw te nemen."

(Bart Bakker)


Terug naar het overzicht