Knipsels


28-04-10

Gelezen: Weekblad Delta

Rozenburg heeft promotie nog in eigen hand

Zuidland kan zich op de nacompetitie richten

Rozenburg -
Alfred Hitchcock had de ontknoping in de com petitie van de derde klasse D van het zaterdagvoetbal zelf kunnen bedenken. Met nog één wedstrijd te gaan is er nog niets zeker en zijn alle scenario's nog denkbaar.
Koploper NBSVV hield het kampioenschap in eigen hand door een 3-0 zege op GOZ, maar heeft slechts twee punten voorsprong op nummer twee Rozenburg, dat afgelopen zaterdag goede zaken deed door met 2-0 van Zuidland te winnen, een overwinning in de laatste competitiewedstrijd nodig om feest te kunnen vieren.

Rozenburg zou bij winst in de slotronde op GOZ zeker zijn van promotie en misschien zelfs kampioen kunnen zijn, als NBSVV verliest. Maar de ploeg van trainer Wim van der Steene kan bij een nederlaag tegen GOZ ook overal naast grijpen. Zuidland weet na de 2-0 nederlaag tegen op het Rozenburgse sportpark West dat het zich op kan maken voor de nacompetitie. De ploeg van trainer Tom Larssen speelt komende zaterdag in de slotronde van de reguliere competitie tegen het al veilige Piershil helemaal nergens meer om en zal zich ongetwijfeld sparen om zonder blessures en/of kaarten aan het toetje om promotie te kunnen beginnen.

Bijna compleet
Voor het eerst sinds de hervatting van de competitie speelde Rozenburg afgelopen zaterdag tegen Zuidland weer eens bijna compleet. Alleen vleugelverdediger Anton van Vliet ontbrak in de formatie van trainer Wim van der Steene, die desondanks moeizaam uit de startblokken kwam op het eigen sportpark West. Jerffrey Duijnstee kreeg namens de bezoekers twee goede kansen om Zuidland op voorsprong te zetten, maar Rozenburgsluitpost Robert de Korte reageerde alert. Tot uitgespeelde kansen kwam Rozenburg nauwelijks, maar met doelpogingen uit de tweede lijn hielden Lennart Quak, Pieter Selhorst, Mark van der Kruit en Diego Noor Zuidlanddoelman Patrick Grinwis scherp. Halverwege de tweede helft kwam de thuisclub op voorsprong toen Mark Hoks invaller Jordie de Groot wegsturrde. De Groot passeerde Grinwis met een mooie schuiver: 1-0. Direct daarop miste Ramon van der Bie voor Zuidland de kans op de gelijkmaker. Het bleef spannend, maar in de laatse minuut maakte Dennis Karsten aan alle twijfel een einde toen hij op de rand van buitenspel mocht doorgaan en Rozenburg aan de bevrijdende 2-0 hielp.

   

Mark van der Kruit, op deze archieffoto in actie voor Rozenburg tegen Hellevoetsluis, kwam in de derby tegen Zuidland niet tot scoren
Foto Archief


26-04-10

Gelezen:AD/RD Voorne-Putten Sport

Rozenburg herpakt zich in strijd om promotie

Zuidland richt zich na nederlaag op de nacompetitie in 3D
ROZENBURG-
Vijf weken ontbrak de met knieproblemen kampende Jordie de Groot in de basis bij Rozenburg. Met slecht één groepstraining in de benen was een invalbeurt voor De Groot tegen Zuidland het hoogst haalbaar. De Groot leidde met zijn treffer de winst in (2-0), waardoor Rozenburg terug is op een directe promotieplaats. Volgende week betekent een zege in het uitduel met GOZ dat promotie naar de tweede klasse een feit is.



Rozenburg

Zuidland


70. Jordie de Groot
90. Dennis Karsten



GERARD VONK

,,Je zag direct iets in het elftal veranderen," kon Van der Steene tevreden de effecten van de wissels bevestigen. ,,Jordie de Groot brengt dynamiek in het spel en is erg belangrijk bij de omschakeling. Zijn afwezigheid in de afgelopeen periode was merkbaar. En Dennis Karsten deed door te scoren ook hetgeen waarom hij er inkomt. Iedereen was zich er vandaag van bewust dat er geen mogelijkheden meer waren om nog een misstap te maken. Het keiharde werken is beloond en als we nog één keer gas geven zijn we er!"




2

0


1 - 0
2 - 0

 

Jordie de Groot scoort de voor Rozenburg verlossende 1-0 foto: John de Pater

De belangen bij het streekduel waren zicht- en hoorbaar groot. Het werkte verlammend op de ploegen die de talrijke toeschouwers op sportpark West een kansarme eerste helft voorschotelden. De jeugdige Slands formatie wist een licht veldoverwicht op te bouwen, maar het leverde slechts één kans op van Jeffrey Duynstee. Rozenburg zag niet eenmaal kans de bal tussen de palen te plaatsen. De ploeg leek gebukt te gaan onder het aanzienlijke puntenverlies in de laatste vijf duels waardoor de riante voorsprong op de concurrentie was verdampt. Na de hervatting kreeg de thuisploeg wat meer grip op het duel en was een eerste redding van Zuidland-goalie Patrick Grinwis nodig om Mark van der Kruit van een doelpunt af te houden. Na een uur pasten beide trainers een dubbele wissel toe waarbij de Rozenburgse binnen tien minuten de meest effectieve bleek. Een listige steekpass van Mark Hoks bracht invaller De Groot vrij voor het Slandse doel met een doeltreffende afronding als vervolg. Zuidland probeerde risicovol de schade te repareren maar moest uiteindelijk toezien dat in de slotminuut de tweede Rozenburgse invaller Dennis Karsten de buitenspelval omzeilde en de definitieve tik uitdeelde: 2-0.
,,Voetbal is niet altijd eerlijk,"keek Zuidland-trainer Tom Larssen terug op de twee wedstrijden tegen Rozenburg. ,,We hebben nu twee keer verloren maar als ik op de wedstrijd terugkijk hadden we thuis gewoon moeten winnen en was vandaag een gelijkspel terecht geweest. Maar goed, ik wil er verder niet moeilijk over doen, de kans op directe promotie is is weg en we gaan ons richten op de nacompetitie."

Bijzonderheden
Arbiter Schriel kon de kaarten op zak houden. Bij de thuisploeg ontbrak Anton van Vliet, Zuidland speelde zonder Roy van Vugt en Ben Hoekstra.
Rozenburg:
De Korte; Groenewoud, Ronald Karsten, Van Seventer, Hato; Bak, Hoks, Selhorst (59. De Groot), Quak ; Noor (59. Dennis Karsten), Van der Kruit (90. Van Kaam).
Zuidland:
Grinwis; Kremers, Van Sintmaartensdijk (78. Bevaart), Van den Berg, Van der Kaa; Van Altena, Wolters, Duijnstee, Van Meurs; Biesheuvel (61. Van de Hurk), Van der Bie (61. Tokaai).


19-04-10

Gelezen:AD/RD Voorne-Putten Sport

Favoriet Rozenburg in onzeker vaarwater.

HELLEVOETSLUIS-
Promotie naar de tweede klasse leek voor Rozenburg slechts een kwestie van tijd. Maar met tien verliespunten in de laatste vijf wedstrijden is de favoriet alsnog in onzeker vaarwater terecht gekomen. Het onverwachte gelijkspel (0-0) tegne het nu officieel gedegradeerde FC Vlotbrug betekent op de ranglijst in 3D dat medekoploper NBSVV is weggelopen.

   

GERARD VONK
Tevens is directe achtervolger FC Binnenmaas langszij gekomen en ook het volgende week op bezoek komende Zuidland is Rozenburg tot op twee punten genaderd. ,, Dit is een zware streep door de rekening," besefte de zichtbaar aangeslagen Rozenburg -trainer Wim van der Steene na het dure puntverlies. ,,Van de eerste mogelijkheden hadden we er zeker één of twee moeten inprikken. Door dat niet te doen weet je dat het steeds moeilijker wordt en het uiteindelijk kan leiden tot een hele vervelende wedstrijd. Je zag het gevoel er insluipen dat het niet meer ging lukken, waardoor we met hangen en wurgen het eindsignaal haalden. Nee, het gaat nog een moeilijke strijd worden."

In het eerste kwartier miste de Rozenburgse aanvalslinie drie grote drie grote mogelijkheden, waarna het de grip op de tegenstander kwijt raakte en strijd meer en meer het wedstrijdbeeld ging bepalen. Het aantal kansen liep desondanks op tot ver boven de tien, maar de toegenomen onrust en onzorgvuldigheid leidde nimmer tot de bevrijdende treffer. De thuisploeg speelde onbevangen en was bereid nog eenmaal alles uit de kast te halen. Zelfs na het uitvallen van drie routiniers gaven de Hellevoeters geen krimp tegen het steeds machtelozer opererende Rozenburg. De bezoekers moschten zichzelf uiteindelijk zelfs nog in de handen knijpen dat het niet nóg meer schade opliep.

OPGEGEVEN HOOFD
,,We zijn vandaag met opgegeven hoofd gedegradeerd,"keek FC Vlotbrug-trainer Ozkan Dabak met enige trots terug. De Hellevoeters behaalden uit 20 duels slechts zeven punten. Er werd gewonnen van Piershil en gelijkgespeeld tegen Den Bommel (2x), IJVV Zwervers en Rozenburg. Met 21 goals is FC Vlotbrug niet de minst scorende ploeg in 3D, maar de Pupillen van Dabak hebben met 62 goals wél de meeste doelpunten tegen gekregen. ,,Ik heb genoten van de inzet en beleving van de veertien, vijftien jongens die als echte winnaars tegen Rozenburg speelden," verklaarde Dabak. ,,Tegelijker tijd denk ik dan wel 'jammer dat we niet altijd zo scherp speelden'. Maar goed, komend seizoen gaan we deze lijn doorzetten en er veel meer uithalen."

Bijzonderheden
Scheidsrecter Van Rijn uit Noordwijk gaf gele kaarten aan de FC Vlotbrug-spelers Lenny Schults en Wesley Braber. BIj Rozenburg ontbraken de geschorsten Mark van der Kruit, Renato Hato en Dennis Karsten.
FC Vlotbrug
Roukema (46. Rietdijk); Vis, Van Heems, Kok (52. Braber), Van Wingerden, Schults; Michiel van der Zanden (46. Gomes Soares), Deurloo, Robert van der Zanden, Van der Kooiij; Van de Veerdonk, Kuypers.
Rozenburg
De Korte; Groenewoud, Kleyburg, Ronald Karsten, Van Vliet; Bak, Van Seventer, Hoks, Selhorst; Noor, Quak (69. Fakhri).


14-04-10

Gelezen:AD/RD

VPR Trophy

Rozenburg na penaltyreeks door naar finaleronde

Rozenburg nam de strafschoppen beter dan Zuidland en plaatste zich bij de laatste vier. Na de reguliere speeltijd stond een 4-4 gelijke stand op het scorebord na een 3-0 voorsprong voor Zuidland bij de rust.
Voor Rozenburg scoorden Isa Sakhari (2x), Ralph van Vliet en Pieter Selhorst. Voor Zuidland troffen Mathijs van de Hurk (3x) en Terence Tokaai doel. Grote man van de wedstrijd werd doelman Robert de Korte van Rozenburg, die twee pingels stopte, terwil Mark Mansens de beslissende strafschop raak schoot.


07-04-10

Gelezen: Weekblad Delta

Dramatisch paasweekeinde voor Rozenburg

Dubbelprogramma levert slechts één punt op

Rozenburg
Al sinds de hervatting van de competitie scoort Rozenburg heel moeizaam. En de haperende motor liep in het paasweekeinde helemaal vast. Uit het dubbelprogramma dat de ploeg van trainer Wim van der Steene op het eigen sportpark West af mocht werken tegen respectievelijk Piershil (paaszaterdag) en GOZ (tweede paasdag) haalde Rozenburg slechts één punt.

Handewrijvend constateerde de concurrentie dat Rozenburg als gedoodverfde kampioenskandidaat plotseling in aangeschoten wild is veranderd in de derde klasse D. Zonder zelf te spelen werd NBSVV, dat voor de paasdubbel van Rozenburg vreesde op een achterstand van vier punten te worden gezet, nu plotseling koploper, met een voorsprong van twee punten op Rozenburg. Zuidland en FC Binnenmaas hebben de jacht op de ploeg van Van der Steen ook geopend en volgen op drie punten. De twee eerste teams promoveren aan het einde van de rit direct naar de tweede klasse

Moeizaam
Buitengewoon moeizaam vocht Rozenburg zich op paaszaterdag in de thuiswedstrijd tegen Piershil naar een 1-1 gelijkspel. Gersom Rozendaal had de bezoekers na ruim een half uur op voorsprong gezet en Rozenburg moest vervolgens alles uit de kast halen om die achterstand nog weg te werken. Pas een kwartie voor tijd lukte het pinschhitter Dennis Karsten om als invaller een hoge voorzet van Antoen van Vliet achter de tot dan toe onpasseerbare Piershilse sluitpost te schieten: 1-1.

Ook op tweede paasdag hikte Rozenburg in de wedstrijd tegen GOZ alweer snel tegen een 0-1 achterstand aan. Dit keer slaagde de thuisclub er echter niet in om een nederlaag te voorkomen. Net als twee dagen eerder bleven Ranvin Noor, Mark van der Kruit en Lennart ver onder hun niveau. Waar Rozenburg in de eerste seizoenshelft moeiteloos de grootste zeges boekte, daar is de productieve voorhoede van de ploeg van trainer Van der Steene nu volledig droog gevallen. Nog bevindt Rozenburg zich op de tweede plaats, die ook recht geeft op promotie. Maar de vormcrisis op sportpark West zal snel bezworen moeten worden, wil de ploeg van Van der Steene niet overal naast grijpen.

   

De naar zondaghoofdklasser Papendrecht vertrekkende spits Mark van der Kruit slaagde er zaterdag niet in om te scoren voor Rozenburg in de wedstrijd tegen Piershil Foto Wil van Balen


06-04-10

Gelezen: Weekblad Spijkenisse

Voorhoede Rozenburg is droog gevallen

Tekst R.B.
Rozenburg
Over zijn defensie heeft trainer Wim van der Steene geen klagen. Die laat weinig of geen goals door. Ook op het middenveld heeft de ploeg van Sportpark West het organisatorisch goed op de rails staan. Maar de voorhoede laat het nu de competitie zijn ontknoping nadert hopeloos afweten. Nadat NBSVV Rozenburg vorige week in Nieuw-Beijerland al een gevoelige 1-0 nederlaag had toegebracht, duurde de vrije val waarin de ploeg van Van der Steene is geraakt gedurende het paaweekeinde onverminderd voort.

Onder het toeziend oog van onder anderen NBSVV-trainer Hans de Heer speelde Rozenburg op paaszaterdag moeizaam met 1-1 gelijk tegen Piershil om afgelopen maandag tegen GOZ zelfs met 0-1 te verliezen. In plaats van zes punten uit de paasdubbel te pakken, zolas het een gedoodverfde kampioens-kandidaat betaamt, liet Rozenburg er vijf (!) liggen, met het verlies van de koppositie in de derde klasse D als onvermijdelijk gevolg. ,,Waar we voor de winterstop bijna elke kans die we creéerden ook verzilverden, daar scoren we nu nauwelijks meer," beseft trainer Wim van der Steene. ,, Op papier hebben we een voorhoede die moeiteloos moet kunnen scoren. Dat deden Ranvin Noor, Mark van der Kruit, Yoeri Bak en Lennart Quak tot voor kort ook, maar nu stokt de score. ,,We zijn hopeloos droog gevallen."

   

Lennart Quak slaagde er op paaszaterdag niet in om te scoren voor Rozenburg in de eerste wedstrijd van de paasdubbel tegen Piershil Fotografie: Wil van Balen

Pinchhitter
Het is dat Dennis Karsten zich in de tweede seizoenhelft weer op sportpark West heeft gemeld. De aan het einde van vorig seizoen naar Hekelingen vertrokken aanvaller is door een procedurefout niet speelgerechtigd voor zijn nieuwe club. Om toch ritme te houden, keerde hij terug bij Rozenburg, waar de aanvaller als invaller al belangrijke goals scoorde. Ook de gelijkmaker van afgelopen zaterdag tegen Piershil kwam van de voet van Karsten. Karsten knalde een kwartier voor tijd een hoog door Anton van Vliet in het zestienmetergebied van Piershil ingebrachte bal in het net 1-1.
Een gelijkmaker zat er op tweede paaszaterdag dus niet in voor Rozenburg. Tegen GOZ kwam de thuisploeg op sportpark West opnieuw vlot op achterstand. Dit keer joeg Rozenburg echter tevergeefs om te stand te nivelleren. Zeker toen Mark Hoks na rust tegen zijn tweede gele kaart aan liep en vroegtijdig het veld af moest, was de druk op het doel van de bezoekers uit Mijnsheerenland verdwenen. Omdat ook Pieter Selhorst geel kreeg, moet Rozenburg het komnede zaterdag in de uitwedstrijd bij Piershil zonder de middenvelder doen. Het is zaak dat de ploeg van Van der Steene zich snel hervindt anders zou Rozenburg aan het einde van de competitie wel eens overal naast kunnen grijpen.

Rozenburg - Piershil: 1-1 (0-1)
36. Gersom Rozendaal 0-1
75. Dennis Karsten 1-1
Rozenburg - GOZ: 0-1 (0-1)
26. Frank Snijders 0-1.


Terug naar het overzicht