Verslagen

Rozenburg F2


 
Picture
Martijn, Jimmy, Tristan, Yori Kevin, Alexander, Dennis, Patrick, Stijn, trainer Richard, leider Arno, trainer Maarten
 

27-04-10

PFC F1 – VV Rozenburg F2, Uitslag 4-3 (rust 2-3)

Dinsdagavond 27 april 2010, Geervliet..

Jimmy, Kevin, Patrick, Dennis, Martijn, Yori, Tristan, Alexander en Stijn als er een beker zou bestaan voor mooi voetbal………dan hadden jullie de grootste beker gekregen die er bestaat!!

Vanavond stond de laatste competitie wedstrijd op het programma en dit was tevens een heftige want we moesten uit tegen de koploper PFC F1. Een lastige tegenstander maar gezien het spel wat F2 tegenwoordig in de wedstrijden en met de trainingspartijtjes laat zien hadden Richard en ik er alle vertrouwen in dat het een spektakel zou worden.

Door een ongeluk laat in de middag op de A15 hadden we de grootste moeite om in Geervliet te geraken dus iets wat te laat kwamen we op het terrein van vv PFC aan, een korte warming-up en onze jongens waren er helemaal klaar voor. Direct na de aftrap lieten de jongens van F2 hun strijdlust zien en drukte ze PFC terug op eigen veld. Er werd lekker overgetikt, acties tussen Kevin - Yori maar ook Kevin – Patrick leverde helaas niets op. Jimmy keihard vechtend voor de bal. Ik zou het nog bijna vergeten in het druk tikken van dit stukje: Jimmy was de aanvoerder vandaag. De toon was in ieder geval gezet, vvRozenburg F2 had de druk er gelijk goed op zitten. Ondanks de vele kansen lukte het PFC om de 1-0 te maken. Oorverdovend lawaai van gegil en gashoorns kwam er vanaf de zijlijn want PFC zou bij winst kampioen worden. Naar ons inziens ligt dat nog altijd aan de wedstrijd die Botlek F1 zaterdag moet spelen, maar vooruit als ze hun feestje wilde vieren moesten ze eerst nog van ons winnen en dat zou nog een lastige opdracht worden want F2 bleef sterk spelen, bij een geweldige actie tussen Martijn – Alexander kroop PFC nog door het oog van de naald maar het was slecht een kwestie van tijd, want Kevin maakte de gelijkmaker. Nu geen lawaai vanaf de zijkant of toch? Ja zeker !! De ouders, broertjes en mee gereisde opa’s & oma’s, gingen helemaal uit hun dak. PFC moest komen en deed dat ook 2-1. Een goedlopende actie vanaf onze kant leverde een corner op en wat voor één: Dennis krulde hem er direct in: 2-2. Na wederom een schitterende actie tussen Martijn – Alexander wist Martijn het laatste zetje te geven 2-3 !!! Met deze stand gingen we de rust in.

In de 2e helft ging F2 gelijk weer goed van start, de aanvallen liepen weer goed langs de zijkant en ook in de verdediging stond het goed. Geen paniek voetbal maar gewoon lekker overtikken en af en toe door Tristan een balletje terug naar Stijn. Rustig gecontroleerd opbouwen vanaf de zijkanten en bij balverlies direct weer druk zetten. Bij PFC was dat niet het geval. Lange ballen vanaf de keeper, wilde trappen naar voren vanaf de middenvelders en maar hopen op een mazzeltje. Helaas voor ons kwam dat mazzeltje er voor PFC....2 x.

Eindstand 4-3.

PFC F1 als jullie kampioen geworden zijn willen we jullie bij deze van harte feliciteren. Wij hadden dat graag ook persoonlijk door middel van een handje schudde na de penalty reeks gedaan maar door alle tumult en feestvreugde zijn jullie de doeltrappen vergeten.

Jongens, kop op! Jullie zijn teleurgesteld in het resultaat en eerlijk gezegd zijn Richard en ik dat ook want gezien het door jullie vertoonde spel en inzet had winst of in ieder geval gelijk spel rechtvaardig geweest. Maar ja, zo zie maar weer: het balletje kan raar rollen.

Voor Maarten, Richard en mezelf zijn jullie echte kampioenen !!!! Het was een moeilijke seizoensstart maar potverdorie wat zijn jullie lekker gegroeid en dan bedoel ik niet alleen in hoogte maar zeker ook als het over het met zijn allen als 1 team functioneren gaat. Het seizoen is voorbij maar gelukkig hebben we nog een uittoernooi, mixtoernooi en een gezellig dagje uit naar Drievliet voor de boeg.

Een supertrotse leider, Arno

p.s terwijl ik dit stukje schrijf zie ik op internet dat Rockanje vanavond thuis met 1-4 verloren heeft van Hellevoetsluis F1. Gefeliciteerd !! Jullie hebben de 3e plaats behaald in een competitie met alleen maar F1 elftallen.


24-04-10

VV Rozenburg F2 – Rockanje F1, Uitslag 4-0 (rust 2-0)

Zaterdag 24 maart 2010, Sportpark West.

Jongens van F2, jullie kunnen weer terug kijken op een geweldige wedstrijd. Vandaag stond er een topteam op het zonnige Sportpark West en bij deze is veld 2a uitgeroepen tot HET veld van F2. Na vorige week de koploper te hebben verslagen moesten we vandaag tegen Rockanje F1, de nummer 3 van de competitie. Scheidrechter vandaag: Bob en de aanvoerder deze wedstrijd: Dennis.

Doordat de tegenstander te laat op het veld kwam en nog aan de warming-up moest beginnen floot Bob zo tegen 10.00 uur voor de aftrap. Ook voor aanvang van deze wedstrijd was de opdracht voor onze jongens duidelijk: druk zetten, er voor vechten, niet afwachten, veld breed houden, snel overtikken en zeker niet op elkaar mopperen. F2 ging net als de voorgaande wedstrijden fel in de aanval en in het begin liepen onze jongens continu op de helft van Rockanje. Lange tijd ging het gelijk op, tot de actie van Kevin waarbij hij Patrick de bal panklaar voor z’n voeten gaf….. bammm 1-0! Voor rust kwam ook nog de 2-0 door een fraai doelpunt van Martijn. Keeper Stijn had nog wel 2 keer een hectisch momentje maar gelukkig voor ons stond hij net als anders weer voortreffelijk te keepen. Uiteraard werd Stijn ook goed geholpen door Alexander en Tristan, die op hun beurt ook allebei nog een poging op het doel van Rockanje kregen. Met 2-0 als tussenstand gingen we richting kleedkamer.

Winst voor F2 vandaag zou betekenen dat wij de 3e plek van Rockanje F1 over zouden nemen. Reden voor trainer Richard om iedereen in de rust nogmaals scherp te zetten: blijf combineren, tik snel naar elkander over, maak de tegenstander gek! Let daarbij wel op de verdediging want Stijn staat wel goed te keepen maar hij kan natuurlijk niet alles alleen doen.

In de 2e helft liepen de acties beter dan in de eerste helft. Vanaf achter werd er goed langs de zijkant opgebouwd: Stijn met een uitgooi naar Alexander die direct de zijkant opzocht en zo de bal naar Yori kon tikken waarbij Yori vervolgens de bal weer in het strafschopgebied van de tegenstander schopte. Wat te bedenken van Dennis, wat kan jij de corners lekker voor het doel krijgen zeg. Jullie bleven gevaarlijk voor het doel van Rockanje opduiken maar de bal wilde er maar niet in, totdat Stijn scherp was en zag dat Martijn alleen op de middellijn stond. Hij trapte ver uit, Martijn was al gaan lopen en kreeg de bal goed in de loop mee waarbij hij sneller dan zijn directe tegenstander was en zo alleen op de keeper afstormde en koelbloedig afronden: 3-0. Wat een wedstrijd!!! De mooiste actie moest toen nog komen. Stijn gaf de bal vanaf achter mee aan Alexander die hem vervolgens langs de lijn bij Yori kreeg, Yori tikte snel door naar Martijn waarop Martijn weer naar binnen trok en een pass op Jimmy gaf. Hij gaf vervolgens de bal aan Patrick die er beter voor stond en dat had Jimmy goed gezien want Patrick kon de 4-0 er keihard in schieten. Ongelooflijk wat was dat een mooi potje combinatie voetbal en zo zie je maar: scoren is leuk maar een assist geven waar uit gescoord wordt is natuurlijk ook helemaal super. Na dit vierde doelpunt van F2 moest de verdediging en onze keeper nog een paar keer aan de noodrem trekken want Rockanje bleef ondanks hun nadere verlies vol door voetballen. Scheidsrechter Bob floot het eindsignaal en zo wist F2 weer te winnen op veld 2a en behielden we achterin ook de 0. Het wordt misschien een saai verhaal maar wat kunnen jullie als team lekker voetballen zeg, geweldig!

Helaas voor ons was dit de laatste wedstrijd van F2 op het mooie Sportpark West. Als jullie de laatste wedstrijd, uit tegen PFC F1, ook winnen behouden jullie de 3e plaats en hebben jullie met z’n allen echt een topprestatie geleverd dit seizoen.

Arno


17-04-10

VV Rozenburg F2 – Botlek F1, Uitslag 4-1 (rust 1-1)

Zaterdag 27 maart 2010, Sportpark West.

Vandaag stond de topper tegen de nummer 1 in onze competitie op het programma. Dat het een heftige strijd zou worden stond vast want thuis had Botlek met moeite 3-2 van ons gewonnen . Wat de uitslag ook zou worden de zon scheen lekker boven Sportpark West dus voor de toeschouwers was het bij voorbaat al genieten geblazen. Onze laatste wedstrijd was alweer 3 weken geleden maar gelukkig hadden we een lekker toernooi bij vv SHO gedraaid (1e prijs in onze poule, verslag hiervan kunt u lezen onder het kopje: jeugd – toernooien) dus het wedstrijd ritme zat er nog in bij onze jongens. Aanvoerder deze wedstrijd: Kevin.

Door een blessure van Patrick (opgelopen tijdens de donderdag training) wilde wij het met hem rustig aan doen en besloten Richard en ik een kleine aanpassing in het elftal te doen. Patrick ging in de verdediging, waardoor Dennis naar het middenveld verhuisde. Klokslag 9.45 uur liet scheidsrechter Jacco de aftrap nemen. F2 kreeg het direct moeilijk want Botlek was er op gebrand om de volle 3 punten te pakken zodat ze de koppositie konden behouden. De tegenstander was de eerste minuten dan ook vaak bij ons doel te vinden, af en toe kon F2 er uit breken maar dat ging wel moeizaam. Bij een slechte pass voorin wist de tegenstander de bal te veroveren en snel naar voren door te tikken, door een rommelige bal voor ons doel kwam het eerste doelpunt op naam van Botlek. De jongens van F2cmoesten zichzelf weer oppeppen maar dat ze dat kunnen hebben ze dit seizoen al vaak laten zien en jawel, door een koelbloedig gemikte trap wist Jimmy de stand gelijk te brengen. Met deze stand van 1-1 gingen voor de nodige rust naar de kleedkamer.

Welke kant zou het opgaan in de 2e helft? Botlek moest wel komen om de volle winst te pakken en daardoor zouden er voor onze jongens misschien wel kansen komen. Botlek kwam inderdaad maar door stevig ingrijpen van onze verdedigers konden wij ook snel uitbreken. Uiteindelijk leverde dit een doelpunt op, 2-1. Wat een wedstrijd !!! Er werd op elk stukje gras gevochten en gezien de overtredingen werd er hard geknokt door beide partijen. Lange tijd was het spannend, het kon het nog alle kanten opgaan ….. tot het moment dat F2 nogmaals scoorde, 3-1. Eindelijk een beetje lucht want het moest wel heel raar lopen wilde we dit uit handen geven. Sterker nog: F2 wist nog een keer te scoren en de eindstand op 4-1 te zetten.

Wat een wedstrijd: Jimmy (1-1 & 4-1), Kevin (2-1), Martijn (3-1), Yori, Alexander, Patrick, Dennis & Tristan jullie hebben keihard voor deze overwinning geknokt, echt super!!

Maar eerlijk is eerlijk, een hoofdrol deze dag was er voor onze keeper Stijn. Sjonge sjonge wat stond Stijn vandaag sterk te keepen. Menig keer wist hij F2 in het spel te houden met zijn prachtige reddingen, Stijn je was top vandaag!

Jullie hebben Botlek F1 vandaag wel een gevoelige tik uitgedeeld want de koppositie zijn ze kwijt en staan nu 2e. Wij staan na deze wedstrijd nog wel op de 4e plaats in de competitie, maar door het verlies van Rockanje F1 vandaag tegen PFC F1 kunnen we nog stijgen naar de 3e plaats. Dit hebben jullie volgende week zelf in de hand want dan moeten we thuis tegen Rockanje F1 dus ik zou zeggen: ga ervoor!

Toch moet ik dit verslag afsluiten met een puntje van kritiek. Verleden jaar uit tegen PFC F1 liepen jullie tijdens de wedstrijd op elkaar te mopperen en te klagen. Na een gesprek destijds bij de training is dit niet meer voorgekomen …..tot vandaag !? Jongens jullie zijn een TEAM respecteer elkaar en loop niet zo te klagen op elkaar! Richard en ik willen dit niet meer hebben bij de laatste wedstrijden / toernooien van dit jaar.

Jacco wederom bedankt dat je scheidsrechter was deze wedstrijd en ouders bedankt voor de aanmoedigingen en ik hoop voor jullie dat de zon volgende week weer boven Sportpark West schijnt.

Groeten, Arno


05-04-10

Jeugdtoernooi 2e paasdag bij vv S.H.O.

Maandag 5 april 2010, sportpark de Kikkershoek , Oud-Beijerland

Afgelopen zaterdag was F2 vrij dus konden we vandaag uitgerust aan het jeugdtoernooi bij vv S.H.O. beginnen. Om 12.30 vertrokken we vanaf sportpark West richting Oud-Beijerland, dit keer zonder Yori en trainer Richard, zij genoten van een lekker weekendje weg. René (vader van Martijn) nam deze dag dan ook het coachen van de jongens op zich. Daarnaast hadden we als extra hulp Wesley bij ons. Wesley helpt bij elke training van F2 mee met Richard en Maarten en voetbalt zelf bij de C’tjes.

Picture Picture
  De tegenstanders in dit toernooi waren onbekende voor ons, te weten: Oranje Wit F3 uit Dordrecht, VVGZ F2 uit Zwijndrecht en uiteraard de “thuis”ploeg van SHO F3. Nadat we ons hadden verkleed gingen we richting veld 4 alwaar we onze 1e wedstrijd van dit toernooi moesten spelen. Na een warming-up begeleid door Wesley en een tactische bespreking door René waren de jongens van F2 klaar voor hun eerste wedstrijd. Een kleine wijziging doorgevoerd door René in de opstelling: Kevin zou dit keer op het middenveld beginnen en Patrick zou als spits starten. De rest van de jongens zouden hun eigen positie innemen.

Wedstrijd 1
De 1e wedstrijd moesten we tegen Oranje Wit F3. De boodschap voor onze jongens was niet anders dan bij een normale wedstrijd: direct druk zetten en ervoor gaan! Dat deze boodschap goed was aangekomen blijkt wel uit de uitslag. Want de wedstrijd werd met 4-1 gewonnen. De tactische positie wissel van René had ook goed uitgepakt want de eerste 2 doelpunten werden door Patrick gemaakt. Het 3e doelpunt kwam op naam van Martijn en nummer 4 was van Kevin.

Picture Picture
  Wedstrijd 2
Dit keer moesten we tegen VVGZ F2, dit werd een harde wedstrijd met veel overtredingen over en weer, waarbij mij wel opviel dat jullie jezelf niet meer zo maar van de bal laten zetten. Er werd door iedereen keihard gewerkt en uiteindelijk een nipte, maar zeker gezien jullie inzet, terechte overwinning, 1-0. Op aangeven van Jimmy maakte Patrick wederom een doelpunt.

Wedstrijd 3
De laatste wedstrijd was tegen SHO F3. De stand aan het begin van deze wedstrijd: Oranje Wit 0 punten, SHO en VVGZ ieders 3 punten en vv Rozenburg F2 6 punten, dus onze jongens hadden aan een gelijk spel genoeg om nummer 1 te worden. Met deze voorkennis werd de laatste tactische positie wissel bepaalt: Dennis zou in middenveld beginnen en Alexander als verdediger naast Tristan. Daarbij de afspraak dat als er tijdens de wedstrijd blijkt dat we het spel toch nog moeten aanpassen een ieder dan weet wat ie moet doen. Ook deze aanpassing pakte goed uit want door het goed doorlopen van Dennis vanuit het midden en het precies op tijd geven van de pass wist Jimmy te scoren, 1-0. Onze jongens hadden direct de smaak te pakken; Alexander maakte de 2-0, Martijn deed het weer vanuit een onmogelijke hoek 3-0 en de laatste was voor Kevin 4-0. Dit lijkt een grote uitslag maar SHO kreeg ook voldoende kansen en gelukkig voor ons beschikken wij over een super keeper, want Stijn moest er echt voor knokken om de nul te houden. Jongens, scoren is leuk maar hou ook de verdediging in de gaten want Stijn stond er een paar keer helemaal alleen voor.

Picture
  Al met al hebben we 3 mooie wedstrijden gezien waarbij iedereen, zowel in de aanval (9 doelpunten) als in de verdediging (1 tegen doelpunt) er keihard voor geknokt heeft. Dit keer werd het harde werken van jullie beloond met een 1e plaats en een hele mooie beker. Jullie zijn echt een top team !!!

Eindstand:
1e plaats: vv Rozenburg met 9 punten 2e plaats: VVGZ met 6 punten
3e plaats: SHO F3 met 3 punten
4e plaats: Oranje Wit met 0 punten

René en Wesley bedankt voor jullie bijdrage in dit succes en uiteraard de ouders bedankt voor het aanmoedigen langs de kant.

Groet, Arno


27-03-10

VV Rozenburg F2 – PFC F1, Uitslag 2-3 (rust 1-2)

Zaterdag 27 maart 2010, Sportpark West.

PFC F1 kwam vandaag op bezoek, de nummer 2 van de competitie. Hier hadden we al een keer in de najaarscompetitie tegen gespeeld en toen met 5-0 verloren, een lastige tegenstander dus. In ieder geval konden we vandaag wel laten zien hoeveel we in de tussentijd als team zijn gegroeid. Yori was helaas niet aanwezig, aanvoerder van F2 vandaag: Patrick.

Na een korte warming-up en een korte peptalk in de kleedkamer gingen we naar ons geluksveld: 2A. Zou er vandaag weer een overwinning in zitten? Er zou voor gestreden moeten worden dat was wel duidelijk.

Picture
  Scheidsrechter Jacco gaf om 9.45 uur het fluitsignaal voor de aftrap. Direct werd er door F2 druk gezet en daardoor kwamen er al gelijk weer kansen. De combinaties liepen goed en er volgende al snel doelgerichte schoten. De keeper van PFC had het er maar druk mee. Echter was het PFC die toch op voorsprong kwam vanuit een corner, 0-1. Even leek het erop dat F2 overrompeld was door dit doelpunt maar gelukkig herpakte het team zich zelf en werd er weer keihard gewerkt en uit dit harde werken kwam ook een doelpunt: 1-1. Dat dit een eigen doelpunt van PFC was mocht de pret niet drukken. Voor rust wist PFC nog één keer te scoren en zo gingen we met een tussenstand van 1-2 naar de kleedkamer.

De rust had onze jongens goed gedaan want ze gingen de 2e helft direct vol in de aanval. Vanuit een corner pakte we onze 2e doelpunt, nou pakte wij? Door het mooi indraaien van de bal werd hij als laatste wederom door een speler van PFC aangeraakt: 2-2. De eindstand werd door PFC op 2-3 gezet, een rommelige bal bepaalde uiteindelijk dat we deze wedstrijd puntloos bleven.

Tegen het einde van de wedstrijd kwamen we toch 1 man tekort. Normaal gesproken wisselt iedereen 1 x per helft zodat jullie tussendoor nog even kunnen bijtanken. Vandaag was er maar 1 wissel in de gehele wedstrijd en dat brak sommige van jullie helemaal op. Jullie hebben keihard gewerkt en dan is het extra zuur als er geen gelijkspel of overwinning in zit.

Picture
Picture
Picture

Moe en teneergeslagen liep F2 van het veld af, jongens vergeet niet dat jullie tegen F1 teams spelen en dat jullie daarom extra trots op je team en op jullie zelf mogen zijn want PFC F1 heeft de punten niet cadeau gekregen.

Wij zijn in ieder geval super trots op jullie!

Arno


20-03-10

VV Rozenburg F2 – Hellevoetsluis F1, Uitslag 4-1 (rust 3-0)

Zaterdag 20 maart 2010, Sportpark West

Vandaag net als verleden week een thuiswedstrijd en wel tegen Hellevoetsluis F1. Uit was dit een wedstrijd die zeer moeizaam op gang kwam en waarbij we op een gegeven moment zelfs 2-0 achter stonden. Uiteindelijk werd het toen toch nog 2-2. Maar vandaag hadden de jongens er zin in en wilden ze weer net zo van start gaan als verleden week maar eerst foto’s maken. We hadden door het slechte weer en omdat Maarten steeds met F3 uit moest voetballen nog geen tijd gehad om met de nieuwe regenjasjes een “verse”elftal foto te maken. Aan fotograaf Krijn de eer om de jongens op de gevoelige plaat te zetten en dat is zeker gelukt gezien bijgevoegde foto’s.

Picture
  Er moest ook nog gevoetbald worden dus gingen we na het maken van de foto’s direct aan de slag met een lekkere warming-up, daarna nog even terug naar de kleedkamer voor een peptalk om vervolgens aan de wedstrijd te beginnen. Jacco was deze wedstrijd de scheidsrechter en onze aanvoerder dit keer: Martijn.

Na het fluitsignaal zette F2, net als verleden week, direct weer druk op de tegenstander. Hierdoor konden onze jongens al vrij snel de bal veroveren en kregen we geweldige combinaties te zien en daaruit volgende ook weer de ontelbare kansen. Kansen waren er inderdaad genoeg, er werd vaak naast of over het doel van de tegenstander geschoten en in de tweede helft leek het zelfs even op de verloren wedstrijden van dit seizoen waarbij F2 echt oppermachtig was maar de bal er maar niet in wilde gaan. Gelukkig hadden we deze eerste helft de marge al naar 3 doelpunten geschoten zodat de druk een beetje van de ketel was. Het 1e doelpunt kwam door een combinatie die vanaf achter werd gestart, Tristan Kevin Jimmy….. doelpunt! Kevin maakte vervolgens de 2-0 en de 3-0 en met deze tussenstand gingen we naar de kleedkamer.

Ja, en dan de tweede helft …… Martijn maakte nog een doelpunt, door het strak overtikken van Alexander naar Kevin waarbij Kevin zag dat Martijn er beter voor stond: 4-0. Maar dan de kansen van F2: Jimmy naast, Martijn naast, Alexander naast, Yori met een naar de bal grabbelende keeper van Hellevoetsluis waarbij hij volgens mij 3 x de kans had om te scoren, Jimmy alleen op de keeper af, Patrick net naast, Kevin hard over. Zoals ik al schreef stonden we gelukkig al op een ruime marge want anders had iedereen aan de kant een zenuwtrek opgelopen. Bij Hellevoetsluis ging de keeper van de eerste helft nu het veld in als spits en deze jongen bracht meer gevaar voor ons. Stijn moest een paar keer redden en ook Dennis kreeg het druk met deze snelle jongen maar wist hem toch keer op keer aan de zijkant te blokken. Door een lullige bal vanuit het midden kreeg de spits van Hellevoetsluis toch de kans om voor hun te scoren, eindstand 4-1.

Jongens het was een mooie wedstrijd om naar te kijken, goed overgespeeld en genoeg kansen gehad. Als jullie de kansen de volgende keer wel benutten gaat het helemaal goed komen.

Krijn bedankt voor het maken van de foto’s en Jacco bedankt voor het fluitwerk.

Groet, Arno


13-03-10

VV Rozenburg F2 – OVV F1, Uitslag 4-0 (rust 2-0)

Zaterdag 13 maart 2010, Sportpark West

Eindelijk was het vandaag zo ver! Dat kan je over 2 dingen zeggen: onze 1e thuiswedstrijd in deze competitie en onze eerste, dik verdiende, overwinning! Het hele team was vandaag compleet waarbij onze keeper Stijn wel geblesseerd aan de wedstrijd begon. Een blessure aan zijn been die hij afgelopen woensdag tijdens de training had opgelopen. Dit nam niet weg dat Stijn vandaag de aanvoerder was en hij dit vol overgave deed.

Picture
  De laatste thuiswedstrijd van onze jongens was al weer een tijdje geleden en wel op 21 november van het vorig jaar. Richard en ik vonden dat als F2 het verschil moesten laten zien het vandaag de perfecte dag ervoor was. De laatste vier wedstrijden waren goed tot zeer goed maar dat leverde slecht 1 punt op en de winst zat hem volgens ons in de gretigheid van het willen winnen. Iets wat we tijdens de trainingen wel zien, waarbij jullie bij de onderlinge partijtjes alles uit de kast halen om te winnen. In de kleedkamer was dit dan ook de boodschap voor onze jongens: strijdlust, druk zetten op de tegenstander en ervoor werken als een team!

Picture
  Scheidrechter Bob gaf het fluitsignaal om te beginnen waarbij F2 inderdaad gelijk de druk opvoerde op OVV F1. Onze jongens kregen al gelijk diverse kansen en dit leverde in de 5e minuut al direct een doelpunt op. Kevin had volgens mij zijn doelpunten van vorige week nog in z’n gedachte en opende dan ook de score, 1-0. De toon was door onze jongens gezet en het feest kon beginnen want wat werd er mooi en goed gevoetbald! Door een schitterende actie vanaf het middenveld kwam Martijn in kansrijke positie om te scoren maar behield goed het overzicht en zag dat Alexander er nog beter voor stond. Gelijk had hij want na deze assist wist Alexander de 2-0 te scoren. Ook Tristan kreeg de kolder in z’n kop. Hij nam de bal vanaf achter mee en liep er vervolgens via de rechter zijkant, al tegenstanders uitspelend, richting het doel van OVV en wist warempel nog bijna te scoren ook. Moei maar voldaan gingen we met een 2-0 voorsprong voor een lekker bekertje siroop naar de kleedkamer.

Picture
  In de rust hebben we de zaken nog even goed door genomen: nog meer naar de zijkanten spelen en daardoor het veld breed maken en de verdediging moest bij een achterbal de bal op halen bij keeper Stijn, hij had toch te veel last van zijn been om uit te trappen. Met deze boodschap gingen de jongens van F2 weer van start voor de tweede helft. De rust had goed gedaan want iedereen had genoeg energie om er vol voor te gaan. Yori was een paar keer gevaarlijk vanaf links maar ook vanaf rechts waren er acties door Patrick en Jimmy en uit één van die acties kwam ook het derde doelpunt. Patrick kon de bal panklaar door tikken naar Jimmy die hem vervolgens hoog boven de keeper van OVV wist te krijgen. Wat een mooie actie en wat een mooi doelpunt! De toeschouwers werden gek want wat waren jullie als team mooi aan het voetballen. Ook de door Dennis genomen corners waren messcherp en zeer gevaarlijk voor het doel van OVV. Wat te bedenken van Martijn? Uit een bijna onmogelijke hoek vanaf rechts wist hij de bal toch over de keeper in de verre hoek van het doel te krijgen, 4-0. De tegenstander kwam er nog één keer gevaarlijk uit maar Stijn behield gelukkig het overzicht en kon het schot met zijn been blokken. Alexander maakte ook nog de 5-0 maar dit doelpunt keurde Bob af omdat hij net daarvoor had gefloten voor gevaarlijk spel.

Picture
  4-0 !!! Wat een verschil met de eerste wedstrijd die jullie uit tegen OVV F1 speelde en toen met 6-1 hadden verloren. Jongens jullie mogen echt trots zijn op elkaar want dit hebben jullie als team toch maar even geflikt. Richard, Maarten en ik zijn in ieder geval apetrots en zoals ik de geluiden na de wedstrijd heb gehoord hebben de ouders en ook de overige toeschouwers enorm van jullie spel genoten. Hou dit vol !!!

Scheidsrechter Bob bedankt voor het fluiten.

Arno


06-03-10

Botlek F1 – VV Rozenburg F2, Uitslag 3-2 (rust 1-0)

Zaterdag 6 maart 2010, “SC Botlek” Gemeentelijk sportpark De Brug, Spijkenisse.

Vandaag stond de 4e wedstrijd van onze jongens op het programma en dit was wederom een uitwedstrijd, tegen Botlek F1, de koploper in onze competitie. Stijn en Jimmy waren er weer bij en aanvoerder dit keer: Tristan.

Ja hoe zal ik dit keer beginnen? Zoals Rene (vader van Martijn) het al zei na afloop van deze wedstrijd, ze hebben goed gespeeld maar weer geen punten. En zo was het ook, F2 was in het laatste gedeelte van de eerste helft oppermachtig maar helaas leverde dat weer geen doelpunt op. Even daarvoor had Botlek, wel eens waar met een mazzel doelpunt de stand op 1-0 gezet. De jongens van F2 hielden het veld lekker breed en tikte goed naar elkaar over maar het gebrek van ons team zit hem in de afronding en tot nu toe hebben onze tegenstanders dat wel goed voor elkaar.

Picture      Picture      Picture

In de eerste helft moest Kevin, omdat hij buikpijn had, gewisseld worden. Naar wat later bleek kwam dit omdat hij deze ochtend het ontbijt had overgeslagen. Zo zie je maar weer, ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en niet alleen als je moet sporten maar zeker ook als je naar school toe moet. Na de rust en nadat Kevin wat gegeten had kon hij het veld weer in. Dat eten energie geeft bleek al snel toen hij de bal, die vanaf Alexander kwam, aannam en keihard in het doel van Botlek schoot. Wat had Kevin gegeten? We willen het graag weten zodat iedereen van ons team aan dit super ontbijt kan want ook het 2e doelpunt kwam vanaf zijn voet. Al met al dus inderdaad een spannende wedstrijd met helaas voor de 3e keer een teleurstellend resultaat. Dit neemt niet weg dat de ouders en wij hebben genoten van jullie spel. Als jullie de scherpte en de wilskracht wat ik tijdens de trainingpartijtjes zie ook in een wedstrijd laten zien zou dit waarschijnlijk het verschil maken tussen winnen en verliezen. Volgende week krijgen jullie de kans om dit te laten zien tijdens de thuiswedstrijd tegen OVV F1. Kom op! Binnen halen die 3 punten! Jullie kunnen het!

Arno


Naar boven