Picture

05-09-09

Vierpolders E1 – VV Rozenburg E5

‘We beginnen een overwinning te ruiken’

Omdat vrijwel iedereen op tijd zijn bed was uitgekropen, waren we allemaal op tijd aanwezig om onze 2e wedstrijd te spelen. Dit keer moesten we naar Vierpolders tegen de E1. Giovanni was ziek, dus waren we vandaag met zijn 8-en.

Helaas moesten we zo’n 10 minuutjes op de scheidsrechter wachten en hadden we dus genoeg tijd voor een goede warming-up. Even lekker inlopen, een rondo’tje doen en onze vaste keeper Timo (sinds deze week) in te schieten. Vol enthousiasme en met een hoop ouders langs de lijn (zelfs Tom was mee om zijn broer Kai aan te moedigen) begonnen we aan de 1e helft. Ondanks goed verdedigend werk van Roy, Maurice en Serrano, kon Vierpolders toch twee keer scoren. Natuurlijk lieten we het daar niet bij zitten en door goede uittrap van Timo en een prima pass van Kai, schoot Jesse hem onhoudbaar achter de keeper van Vierpolders; 2-1! Met deze stand gingen we de rust in.

De 2e helft (met een andere scheidsrechter) werd het spel steeds ruwer en had Vierpolder steeds meer overtredingen nodig om uiteindelijk een tweetal doelpunten te maken. Natuurlijk lieten we ons niet uit het veld slaan en begonnen we steeds meer aan te vallen. Mede dankzij fantastische inzet van Maurice, begonnen we steeds meer kansen te creëren. Nils bleef goed kijken, Maurice kwam een paar keer zeer gevaarlijk voor het doel, Kai zette prima door en onze verdediging hield ook stand, waardoor door goed overspelen Maurits de verdediging op het verkeerde been zette, waardoor hij lekker inschoot; 4-2! Hierdoor was Vierpolders duidelijk van slag. Niet alleen Jesse en Maurits scoorden prachtige doelpunten, ook Kai wist het net te vinden: 4-3! Een gelijkspel hing in de lucht…..Overtredingen bleven volgen waar door de scheidsrechter jammer genoeg niets aan werd gedaan. Maar helaas…..in de 7e minuut van de blessuretijd (?!!) maakte Vierpolders het laatste doelpunt van de wedstrijd. Eindstand: 5-3.

Jongens, we hebben helaas verloren, maar dat neemt niet weg dat er goed gevoetbald is! We houden steeds beter onze plek in het veld, we blijven steeds beter bij onze man, spelen met regelmaat goed over en qua inzet vond ik het weer helemaal top.

A.s. zaterdag spelen we onze 1e thuiswedstrijd om 09.45 uur tegen Meeuwenplaat. Ouders; toeters, spandoeken en vlaggen zijn van harte welkom!

Marcel, jullie leider/trainer

29 -08-09

Soms wordt inzet niet beloond

SCO’63 E3 – VV Rozenburg E5
Vandaag onze 1e wedstrijd in een serie wedstrijden voor de beker. Om 10.15 uur was de aftrap bij SCO’63 waar wij tegen de E3 moesten spelen. Omdat Kai wegens een ongelukkige val op school helaas niet mee kon doen, was Mike Andeweg onze gast-speler.

De eerste wedstrijd was er eentje waar we toch nog aan elkaar moesten wennen. Tenslotte een nieuw seizoen met een nieuw team; Timo, Maurice, Giovanni, Nils, Roy, Serrano, Jesse, Maurits en Mike hadden een inzet, waar menig eredivisie elftal jaloers op zou zijn.

Verdedigend wisten wij e.e.a. best goed op te lossen. Met Timo in het doel in de 1e helft en Serrano, Maurice en Giovanni in de verdediging wisten wij de schade nog beperkt te houden. Er werden door de tegenstander een aantal ballen werkelijk onhoudbaar ingeschoten en verdwenen we richting de limonade met een 5-0 achterstand. Het was duidelijk dat de tegenstander een aantal stapjes verder was. Althans; er waren 2 voetballertjes bij SCO die er bovenuit staken.

De 2e helft begonnen we hartstikke goed; Onze aanval, bestaande uit Serrano, Roy en Mike oefende steeds meer druk uit en we wisten zelfs te scoren; Mike schoot te bal keihard het net in….. 5-1. Zelfs de tomeloze inzet van Jesse, die vandaag zijn 1e wedstrijd speelde, hielp er niet aan dat de eindstand 9-1 was.

Jongens, jullie hebben fantastisch hard gewerkt en enorm jullie best gedaan! Ik heb in ieder geval een hele hoop positieve dingen gezien. Zeker voor een 1e wedstrijd ben ik meer dan tevreden! Klasse. Volgende week zaterdag uit tegen Vierpolders gaan we er weer lekker tegenaan. Mike, bedankt voor het meespelen en Kai; we hopen allemaal dat je snel weer bent hersteld.