Picture

12 -12 - 09

Zuidland E1 - Rozenburg E1

Aanvang:09:00h.uitslag:1-3.
Een wedstrijd van gemiste kansen van Rozenburg. Individuele leuke acties en een lekker tempo. Een plezierig einde van de najaarscompetitie met doelpunten van Jeremy en Marnix(2x)."onze jongens"hebben uitstekend gepresteerd in de tweede klasse. Speelden heel de competie mee om de hoogste plaatsen. In regen en kou, op gras of modder trainen. Compliment aan de trainers en spelers. Het "legioen" dat trouw bijna elke wedstrijd meereisde is trots op jullie. Tegen Zuidland zagen we E1 ongedwongen aanvallen. Misschien was de druk voor de hoogste plaats in de competie, Nu SCO niet meer in te halen is, weggevallen. Al in de eerste minuut scoorde Jeremy en volgde kans na kans. Marnix knalde de 2-0 erin en spelers dachten er toen een beetje te gemakkelijk over. Verdediging stond even te dromen op het koude veld en Zuidland strafte dat af door vrij in te schieten. Gelukkig voor ons heeft Zuidland nog niet de power om door te gaan. Van alle kansen die er nog volgen van ons weet Marnix er nog een in het net te schieten. De ruststand van 1-3 is ook de eindstand.

Picture Picture Picture Picture

Waarschijnlijk word de uitgestelde wedstrijd tegen WFB niet meer gespeeld dit seizoen. Van de 8 gespeelde wedstrijden hebben we er dus 6 gewonnen en 2 verloren. Al met al: een prima prestatie. Op naar het kerstballentoernooi!voor de stand, topscoorder, agenda en verdere info over E1 ga naar: http://vvrozenburge1.ditismijnteam.nl E1 wenst iedereen prettige feestdagen!

21 -11 - 09

RozenburgE1 - HekelingenE1

Picture
  Aanvang:10.00h. en om 11.00 een illusie armer: 0-5!!!!!!!!!
Als we nog mee wilden doen voor de hoogste plaats in de tweede klasse moesten we winnen van Hekelingen na de nederlaag tegen Spijkenisse. Toen zagen we al dat de jongens meer met zichzelf bezig zijn als met het team. Na een toch wel matte warming up voor zo'n belangrijke wedstrijd gingen ze van start. Volgens de trainers met slecht voetbal. Zelf miste ik het losse van wat de kinderen met de training altijd laten zien. Volgens een trainer van Zappsport moet je vrij in je hoofd zijn om lekker te voetballen. Hekelingen ging de strijd direkt aan na de aftrap en al snel volgde uit een korner van hun een ongelukkige kopbal in ons eigen doel. Rozenburg kon niet het eigen spelletje spelen en een knal van Hekelingen werd eerst nog gestopt maar in de rebound alsnog in de netten geknald. Niemand van ons die snel reageerde: 0-2.

Na de rust zou je denken dat Rozenburg iets aan die achterstand zou gaan doen. De reservekeeper van Hekelingen kreeg echter niet veel werk en stopte ook nog de schaarse kansjes van ons. Met twee verdedigers op de middenlijn en een Hekelinger voor Dave was de 0-3 een makkie. Iets meer strijd en inzet van onze kant, maar toch een korner voor Hekelingen met een totaal vrije spits van Hekeingen die keurig de bal in ons net kopte:0-4. Langs de kant vreugde (Hekelingen) en ontgoocheling (Rozenburg). Net voor tijd weer een hoekschop op rechts voor Hekelingen en weer een vrij man die simpel maar beheerst kon inkoppen.

Een toch wel vrij grote nederlaag van onze jongens. Trainers vroegen mij dan ook om maar niets te schrijven, maar zeggen ze, nietalleen in de voetbal, dat je van verliezen ook kan leren? Alleen een gelijkspel van SCO tegen Hekelingen kan het voor ons nog spannend maken in de tweede klasse. Jongens: komt allemaal goed! Rest ons nog twee uitwedstrijden.

18 -11 - 09

Spijkenisse E3 -Rozenburg E1

Aanvang 18.30 h. Spijkenisse.
Een mindere wedstrijd met harde wind. Ook een mindere uitslag: 2-1. De eerste wedstrijd die we verliezen in deze competitie. De file naar spijkenisse was precies op tijd opgelost en om 6 uur stond iedereen in de kleedkamer.Schrijver deze weet niet wat er is verteld, maar de wedstrijden die nu nog gespeeld worden zijn in principe allemaal finales. Winnen zou een toppositie in de tweede klasse betekenen. We weten echter dat Spijkenisse voor ons altijd moeilijk is (bv de oefenwestrijd tegen hun E2). De eerste helft (wind mee) toonde weinig mooi voetbal maar wel inzet en spanning. Creeerden wel kansen maar geen uitgesproken. De keeper van Spijkenisse stond precies op de goede (voor ons niet dus) plek bij onze schoten terwijl voor ons gelukkig de bal twee keer naast het doel van Dave belandde. Een onderschepping van Jochem die passte naar Ivar en Marnix op links wegstuurde gaf ruimte. Marnix gaf de bal keurig voor en Ivar tikte beheerst de bal in het net:0-1. Net voor rust nog een pegel van Marnix in de rechter hoek werd prima gestopt door de keeper van Spijkenisse.

Picture Picture Picture

Na de rust regen en wind tegen. Spijkenisse kreeg meer grip op het spel en sommigen van ons kregen lichamelijke klachtjes. Een vrije trap van Spijkenisse kaatste onfortuinlijk in ons doel. Met nog een paar minuten te spelen scoorden ze ook nog 2-1. Jammer, maar gezien het aantal kansen niet geheel onterecht. 1-0 voor en toch verliezen met 2-1 is niet leuk, maar we draaien toch lekker mee in de hoogste plaatsen. Gewoon lekker door blijven voetballen. Wij langs de kant (en dat waren er toch weer niet weinig) genieten elke minuut van jullie inzet en spel.
as zaterdag volgt Hekelingen.

31 - 10 - 09

Rozenburg E1 - SCO'63 E1

Het echte werk! Een spannende wedstrijd tegen SCO'63.

Picture
  Aanvang: 09.45h. Aanwezig:09.00h.
De wedstrijd begon fel, er werd in de 1e minuut al een doelpunt gemaakt door Jeremy. Kort hierna volgt een doelpunt van Maxim. Er werd keihard gestreden. Jeremy maakt 3-0. Niemand had dit verwacht, zo snel al ver op voorsprong. Een terugkaatsend schot op de keeper van Xander, kwam bij Ivar en maakte de stand 4-0. De verdediging (Nando, Jochem en Xander) en de keeper (Dave) deden prima hun werk. Jeffrey kreeg nog kansen, maar het lukt niet om te scoren. SCO scoorde hierna het eerste doelpunt, maar uit een mooie pass van Ivar kan Marnix 5-1 maken. We gingen de rust in met 5-2 na nog een mooie kans van Jochem op het doel.

Na de rust had de E1 het even moeilijk, uiteindelijk komt SCO op een stand van 5-4. De spanning langs de lijn liep flink op. Ongeveer 5 minuten voor het einde keerde de kansen, een doelpunt van Marnix(6-4) en Ivar(7-4). Vlak voor het einde nog een mooie pass van Ivar op Marnix zorgde voor een eindstand van 8-4. De trainers Pleun en IJsbrand kwamen met een brede glimlach het veld af.prima gedaan!!!

Auteur:Ingeborg

10 - 10 -09

Rozenburg E1 - Oude Maas E1

Vandaag dus Oude Maas op bezoek. Beetje somber maar wel droog weer. Kon je niet van de maandagtraining zeggen: drijfnat, maar daar hoor je onze jongens niet over.Kleedkamer van het eerste was ook gereserveerd voor de E1 (een winnende kleedkamer zo zou ook 's middags blijken). Maxim hoefde zich niet om te kleden, zijn knieen moeten even rust hebben. Kinderen in de groei hebben daar vaker last van en het is goed als trainers of ouders daar rekening mee houden. Een wissel dus: Jochem schoof door naar het middenveld met Jeremy, Xander en Nando achter en voor Marnix,Ivar en Jeffry. In het begin een paar kansjes van o.a. Ivar maar onze verdediging had zijn handen vol aan de aanvoerder en linksbuiten van Oude Maas. Fysiek en technisch twee goede voetballers. Tot het eind van de wedstrijd maakten deze jongens het ons best moeilijk, maar falend in de afwerking (en goed verdedigend werk van oa Xander). Dave moest ook twee keer tot het uiterste gaan om de bal uit het doel te houden. Dan Jochem die een corner forceert en de bal op het hoofd van Jeremy plaatst die fraai koppend 1-0 maakt. Even later worden Nando en Xander uitgespeeld en scoort Oude Maas de gelijkmaker:1-1. Gezien het spel een juiste ruststand, de twee aanvallers van Oude Maas zorgen dat van rustig opbouwen geen sprake is.

Picture   Picture   Picture   Picture   Picture

In de tweede helft staat Jochem weer linksback zodat Nando en/of Xander ook weer iets meer aanvallender kunnen spelen. Door de grotere druk kan Jeremy zijn tweede doelpunt scoren:2-1. Daarna een aanval via Jochem naar Marnix die Jeffry vrij ziet staan en koelbloedig 3-1 maakt. Oude Maas blijft aanvallen en Xander heeft af en toe handen, voeten en slidings nodig om de aanvaller te stoppen. Toch lukt het hem om een aanval op te zetten met Marnix, maar de keeper stopt het schot van Xander. De teruggekaatste bal is echter voor Ivar die 4-1 op het bord laat zetten. Gezien het spelbeeld een beetje geflatteerd maar het in grote aantallen aanwezige publiek (zie foto) heeft een spannende wedstrijd gezien van een team dat ook onder druk bljift aanvallen en weet te scoren.