Algemene Berichten


12-03-10

Rozenburg in het nieuws

‘Wilt u ook eens tv opnames bijwonen kom dan op dinsdag 16 maart naar sportpark West’Aanstaande dinsdag worden er opnames gemaakt voor het programma ‘Regio Speciaal’ voor de zender Regio TV Rotterdam. De opnames worden in de kantine van de v.v. Rozenburg gemaakt en u kunt daarbij aanwezig zijn als publiek. Om 20:00 uur beginnen de opnames die ongeveer een uur in beslag zullen nemen. Onder de gasten een vertegenwoordiger van de gemeente Rozenburg. Voor de stichting Wielerronde Rozenburg zal Arij Hoogenboom aanwezig zijn en natuurlijk zal de voetbalvereniging Rozenburg niet ontbreken. Verder indien er tijd en gelegenheid is iemand van de kinderboerderij ‘De Beestenboel’. Kortom Rozenburg in het nieuws. Rozenburg staat deze dagen natuurlijk in de belangstelling van de media en de overgang naar Rotterdam zal niet ongemerkt aan ons voorbij gaan. De opnames in onze kantine zijn ook natuurlijk een mooie gelegenheid om het allemaal eens van dichtbij mee te maken. U bent hartelijk welkom vanaf 19:00 uur.

Regio Specials van TV Rotterdam
De special in het weekend bestaat uit een talkshow die ingaat op alles wat er speelt in de (deel)gemeente. De kijker wordt op een entertainende manier geïnformeerd over onderwerpen uit de buurt, zoals evenementen, verenigingsleven, bedrijfsleven maar ook bepalende zaken voor de eigen leefomgeving zoals wonen, bouwen, verkeer en uiteraard politiek. Actualiteiten, verleden, heden en toekomst komen aan de orden, vanuit politieke of persoonlijke invalshoek.

Het programma heeft een zeer brede doelgroep en trekt kijkers in elke leeftijdscategorie en uit iedere economische en sociale klasse: een trefpunt voor iedereen die een ontspannen manier geïnformeerd wil worden over wat er speelt in zijn eigen omgeving. Het programma heeft een gezellige ongedwongen stijl, waarbij informatie en amusement hand in hand gaan. Een toegankelijk, laagdrempelig karakter zorg voor betrokkenheid. Opnamen vinden dan ook plaats op een bekende plek in de deelgemeente en deze studio is uiteraard open voor publiek. Muzikale optredens zijn een vast onderdeel van het programma.

Bereik
RegioTV Rotterdam is opgenomen in het analoge kanalenpakket van UPC en zendt uit in de kabelregio’s Rotterdam Stad en Rijnmond, met een totaalbereik van 925.000 inwoners.


12-03-10

René van der Gijp had de lachers op zijn hand op de sponsoravond van Rozenburg

Klik hier voor alle fotos van deze avond

Afgelopen dinsdag was de jaarlijkse sponsoravond op sportpark West. Een avond die alweer voor het derde jaar werd gepresenteerd door Jan-Dirk Stoute. Journalist en verslaggever van Radio en TV Rijnmond. Toeval of niet maar het was ook al de derde keer dat er iemand met ergens een binding met Heerenveen te gast was. En Heerenveen is de club die ooit in een ver verleden op sportpark West de tegenstander was van de Rood Gelen in het kader van de toenmalige KNVB-Beker.

Picture

Picture

  Jan-Dirk begon de avond met gesprekken met voorzitter Hans de Groot en Ton de Groot die bij Rozenburg sponsorzakken voor zijn rekening neemt en ook de organisator van de avond. De selectie spelers waren vertegenwoordigd door Pieter Selhorst en aanvoerder Jordie de Groot. Beide spelers waren stellig in de uitspraak dat Rozenburg dit jaar kampioen gaat worden en dat ze beide niet bij Rozenburg zullen vertrekken. Na de pauze was het René van der Gijp die de avond zou gaan vullen met anekdotes en verhalen over zijn tv activiteiten bij de diverse voetbalprogramma’s van RTL en zijn voetbalcarrière. Jan Dirk Stoute had verder een vrije avond. Na de eerste vraag kwam de toch meer dan bespraakte Stoute er niet meer tussen.

René van der Gijp liep van het ene verhaal in het andere en oud spelers Ruud Gulit, Marco van Basten en Wim Suurbier kwamen aan de lopende band voorbij. Ook Louis van Gaal kwam er niet ongeschonden vanaf. Van der Gijp speelde in zijn Sparta tijd met Van Gaal maar wist de huidige coach van het machtige Bayern Munchen op onnavolgbare en ludieke wijze in het zonnetje te zetten zeg maar gerust schijnwerpers. Met het verhaal over de alcoholcontrole samen met Wim Suurbier hield niemand de ogen meer droog. En ook zijn eerste wedstrijd in het Nederlandselftal op de bank naast coach Rinus Michels was er ook één waar de lachsalvo’s door de zaal rolden.

Eigenlijk was het de hele avond lachen en genieten van de mooie verhalen. Er was te veel om na te vertellen. De talrijke aanwezigen hadden een meer dan leuke avond en het regende dan ook complimentjes over de geslaagde avond waar natuurlijk Jan-Dirk Stoute en René van der Gijp een groot aandeel in hadden een avond verzorgde waar nog lang over nagepraat zal worden.


02-01-10

Nieuwjaarsspeech

Klik hier voor de foto's van de nieuwjaarsreceptie

Dames en heren, namens het bestuur heet ik u van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie. Het is alweer een jaar geleden dat ik hier stond om u allen een gelukkig en gezond Nieuwjaar toe te wensen, en terugkijkend op dat jaar kan ik concluderen dat alles zeer snel aan ons voorbijgaat. Diverse hoogte- en dieptepunten hebben onze club in het afgelopen jaar gepasseerd.

Picture
  Na een aanvankelijke bliksemstart waren de verwachtingen voor het 1e elftal in het vorige seizoen hoog gespannen. Onlangs las ik op de website een uitspraak van onze trainer Wim van der Steene, dat een ploeg nog nooit in december kampioen is geworden en met die waarheid werden wij dan ook pijnlijk geconfronteerd. Het scheelde dan ook maar weinig of wij hadden in de vierde klasse gespeeld. Om de zaak aan het einde toch nog enigszins te kunnen redden is gebruik gemaakt van een onpopulaire maatregel namelijk, het vervangen van trainer Leo Dekker door ad interim trainer Francis Janse. Inmiddels zijn we alweer halverwege het nieuwe seizoen beland en als koploper de winterstop ingegaan. De komende tijd zal leren of we ook echt bovenin mee kunnen blijven doen en wellicht dit seizoen met een mooie prijs kunnen afronden.

Zoals gezegd, het afgelopen jaar telde hoogte en dieptepunten. Hoogtepunt was zeker het behaalde kampioenschap en promotie naar de reserve 3e klasse van het derde team. Onder de bezielende leiding van Dick Grinwis en zijn technische staf heeft dit team een prachtig voetbalseizoen afgerond en werden zij door de Rozenburgse sportraad nog eens extra in de bloemetjes gezet tijdens een huldiging van kampioenen in het gemeentehuis.

Dat v.v. Rozenburg in de ruimste zin met voetbal bezig is bleek wel weer uit de organisatie van diverse evenementen. Zo was er het afgelopen jaar een clubdag met diverse mixtoernooien voor de jeugd, een zomerkamp, een bezoek in Duitsland bij Munchen Gladbach, de populaire voorjaarsclinics en een Rabo Ladysday om er zomaar eens een paar te noemen. Verder moet hierbij natuurlijk ook de zeer geslaagde sponsoravond worden vermeld onder leiding van Rijnmond coryfee DirkJan Stoute en als gast de voormalige trainer van Feyenoord GertJan Verbeek.

Vooruitkijkend kan worden vermeld, dat de gemeenteraad onlangs heeft ingestemd met een kredietvoorstel voor het opknappen van sport- en verenigingsaccommodaties in Rozenburg. In dat krediet is een bedrag opgenomen voor een uitbreiding en renovatie van ons clubgebouw. In de verdere procedure zal de gemeenteraad van Rotterdam daar vervolgens nog wel een definitief ja aan moeten verbinden en naar verwachting zal dat ook gebeuren. Het streven is om de bouwwerkzaamheden vervolgens zo snel als mogelijk uit te voeren en indien mogelijk al in de zomerstop. Omdat het om een gebouw van de gemeente gaat zal over het bouwplan en de uitvoering nauw overleg met de gemeente moeten plaatsvinden en daarover zullen de leden uiteraard worden geïnformeerd en zonodig worden geraadpleegd.

Onlangs is tijdens een rondgang op ons complex met de verantwoordelijke wethouder van de gemeente de belabberde situatie van het trainingsveld besproken. Naar aanleiding hiervan wordt het veld voorlopig wat opgeknapt en zal een verder onderzoek worden uitgevoerd voor een algehele renovatie. De wethouder heeft haar medewerking hieraan toegezegd.

Bestuurlijk hebben er in het afgelopen jaar enkele wijzigingen voorgedaan. Het vertrek van Wim van de Eshof als jeugdvoorzitter en Ton de Groot als sponsor en PR man waren wel de grootste aderlatingen. Gelukkig hebben wij Marc Fransen als nieuwe jeugdvoorzitter kunnen strikken en zijn er verder nieuwe bestuurders toegetreden zoals Jolande Doornhein voor het jeugdsecretariaat, Leen van Es voetbaltechnische zaken en John Olree als nieuwe penningmeester. Hiermee is het bestuur weer op een aanvaardbaar niveau gebracht.

Ton de Groot zal ondanks zijn aftreden wel de sponsorzaken blijven doen in de hoop daar ook nog versterking bij te krijgen. Wij zijn hem daarvoor zeer dankbaar want met zijn ervaring is hij de stuwende kracht achter de sponsorwerving. Speciale dank gaat uit naar de mensen en bedrijven die de v.v. Rozenburg financieel ondersteunen, en zonder anderen daarmee tekort willen doen noem ik hierbij onze voormalige hoofdsponsor “De Geldkampioen”. Monique Baert de directeur van deze onderneming danken wij hierbij dan ook van harte voor de geweldige financiële ondersteuning in de afgelopen periode.

Vol trots hebben wij het afgelopen jaar vervolgens aannemersbedrijf J.B. Oosterlee als nieuwe hoofdsponsor kunnen aantrekken en daarnaast was ook firma Qualm bereidt om mee te doen als subsponsor van de hoofdmacht. Samen sieren deze twee Rozenburgse bedrijven dan ook met hun logo de kleding van ons eerste team.

Om deze toespraak toch nog binnen redelijke tijd af te ronden wil ik besluiten met de mannen van de Technische Commissie te bedanken voor het werk dat zij hebben verricht. Ondanks kritieken die er altijd in het gevoerde voetbalbeleid zullen zijn, hebben zij richting weten te geven aan de te volgen koers. En zoals eerder gezegd, laten we hopen dat die koers met een mooi cadeau aan het einde van dit seizoen kan worden afgerond.

Verder wil ik nog onder de aandacht brengen de verzorgers van de populaire v.v. Rozenburg website waar elke week weer de laatste nieuwtjes en resultaten terug te vinden zijn. Jan Groenendijk en Mattie Huiszoon bedankt voor jullie werk in het afgelopen jaar, ook al ging dat weleens ten koste van de nachtrust.

Tenslotte wil ik dan nog namens het bestuur de vele vrijwilligers en medewerkers bedanken voor de inzet en het vele gedane werk en spreek ik de wens uit, dat het nieuwe jaar mag geven wat je ervan verwacht. Vergeet daarbij overigens niet, dat je zelf het belangrijkste deel daaraan bijdraagt.

Voor iedereen: een sportief en gezond 2010!!