Terug naar het jaar 1987


Seizoen 1987-1988

  Stand 05 - 09 -1987  
1. DSVP 1 - 2
2. Broekster Boys 1 - 2
3. Excelsior M 1 - 2
4. IJsselmeervogels 1 - 2
5. Noordwijk 1 - 2
6.    
7.    
8.    
9.    
10.    
     
     
 

Bovensterij v.l.n.r. Paul Klop, Henk Kuipers, Leo van Wijk (elftalleider), Evert van de Beek, Richard Hecker en Renť van Driest
Middelsterij v.l.n.r. Ton Quak (verzorger) , Kees Teuben, Peter van Veluw, Peter van Bilsen, Marc Bronwasser, Rob van de Broecke, Henk-Jan van der Gaag en Ferry Groeneweg (trainer).
Zittend v.l.n.r. Rinus de Nooijer, Rinus de Bil, Bart Lievaart, Leen van Es, Ment de Jong, Henri Hecker, Huib Degeling en Francis Janse.
Op de foto ontbreken Danny Ras en Cees van de Eshof.


05 - 09 - 1987

Gelezen: De Schakel

Rozenburg op herhaling !!!

Rozenburg - Noordwijk 2-3 (0-1)
Scheidsrechter J.M. Hell te Rotterdam
Aantal toeschouwers: 900
Doelpuntenmakers: Paul Klop en Peter van Blisen voor Rozenburg. Ivan Hermans (2x) en Timo Gerlof voor Noordwijk.
Waarschuwingen: Mark Vink (Noordwijk) en Ment de Jong (Rozenburg)

Rozenburg zal zich de ouverture in de hoogste klasse klasse van het zaterdagvoetbal beslist anders hebben voorgesteld. Evenals vorige competitie verloor Rozenburg ook dit keer zijn eerste thuiswedstrijd op een wat schlemielige wijze. Nodig was dit niet want van enig klasseverschil tussen Rozenburg en Noordwijk was nauwelijks sprake. In een schitterende nieuwe out-fit van hoofdsponsor Petrochem kwam Rozenburg, dat zonder de geblesseerde Rinus de Bil en Henk Kuipers aantrad, goed uit de startblokken. Reeds voor de wedstrijd had de Rozenburgse Harmonie en Fanfare U.D.I. met een muzikaal optreden de talrijk aanwezige toeschouwers reeds in de juiste sfeer gebracht. Ook het Majorettekorps droeg daar in de pauze nog een steentje aan bij.

   

Paul Klop, goed voor het eerste doelpunt in de nieuwe competitie

Tegenstander Noordwijk werd van meet af aan goed onder druk gezet en Rozenburg leek na 25 minuten spelen een verdiende voorsprong te gaan nemen. Aanvoerder Leen van ES werd op de rand van buitenspel in de diepte gelanceerd en glipte handig langs Noorwijk goalie Dick Dortmundt. De Rozenburgse balvirtuoos wordt echter teveel naar de buitenkant gedrongen om zelf de bal in het doel te kunnen deponeren. Zijn voorzet wordt door de Noordwijk-verdediging weggewerkt, omdat de meegekomen voorwaartsen in de dekking bleven hangen. Kort daarop wordt de bal in de Rozenburgse achterhoede slecht weggewerkt en komt de bal op ongelukkige wijze voor de voeten van spits Ivan Hermans van Noordwijk. Deze profiteert danbaar van het precentje en tekent tegen de veldverhouding in 0-1 aan. Met deze stand gaat de rust in.

Na de thee blijkt Francis Janse te zijn gewisseld voor Peter van Bilsen. Reeds in de 15e minuut van de wedstrijd wordt de Rozenburgse linkerspits door Noorwijkverdediger Mark Vink op meedogenloze wijze tegen de grasmat geschopt, teneinde een uitbraak te voorkomen. Mark Vink ving hiervoor terecht van de goed leidende scheidsrechter J.M.Hell een officiŽle waarschuwing. Het gevolg was wel, dat Francis Janse naar mate de tijd vorderde steeds meer last ondervond van zijn gezwollen enkel en uiteindelijk moest uitvallen. Foto's in het ziekenhuis wezen naderhand uit, dat er gelukkig niets gebroken noch gescheurd was. Wel een beschadiging van het kapsel. De tweede helft gaf nagenoeg hetzelfde spelbeeld te zien dan de eerste. Een wisselend spelbeeld tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Toch zou opnieuw het sluwe Noordwijk scoren, nadat Rinus de Nooijer op een wat ongelukkige wijze de bal verspeelde aan Timo Gerlof. Deze speler gaf de weer als vanouds keepende Peter van Veluw het nakijken. De wedstrijd leek daarmede in de 20e minuut van de tweede helft beslist. Hoe anders zou het uitpakken.

Met een werkelijk schitterende pass werd Paul Klop de diepte ingestuurd. Jammer dat dat niet veel meer gebeurde!!! De snelle Klop schoof de bal beheerst in de uiterste hoek. Met deze 1-2 kwam Rozenburg fel opzetten. Een individuele actie van HenkJan van der Gaag werd door een forse tackel gestopt. De ledsman zag hier echter geen overtreding in. Nog geen twee minuten later ging doelman Dick Dortmundt van Noordwijk in de fout. Peter van Bilsen reageerde attent op de slechte uitworp en liet beheerst 2-2 aantekenen. Rozenburg leek op dat moment de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een wervelende actie van de grillige Van Bilsen belandde net buiten in plaats van binnen de doelpalen. Toch bleek Noordwijk over een geroutineerde ploeg te beschikken en deze tegenslag goed op te vangen. De fel door Gert Jan Bakker op de hielen gezeten Bart Lievaart liet zich de bal ontfutselen en het was voor de tweede keer spits Ivan Hermans die de zaak afmaakte 2-3.    

Peter van Bilsen scoorde gelijkmaker 2-2

Rozenburg was aangeslagen, worstelde met zichzelf en kwam deze slag niet meer te boven. Zo verloor de thuisclub, evenals het vorige seizoen tegen S.S.S. zijn eerste wedstrijd op Sportpark West op een wat knullige wijze. Het zou beslist kortzichtig zijn om de nederlaag die beslist onnodig was, aan een enkele persoonlijke fouten toe te schrijven. Daarvoor ging er zaterdagmiddag bij Rozenburg teveel mis.Veelvuldig balverlies op het middenveld, te weinig tempo versnellingen en weinig variatie in het spel. Veel fantasieloos breedte spel en het steeds weer naar achteren voetballen. Qua voetbal hoeft Rozenburg beslist niet onder te doen voor dit soort tegenstanders, mits alle elf de komende wedstrijden hun taken goed uitvoeren en bereid zijn er als team voor te knokken.

Met leuk technisch voetbal alleen kom je er niet op topamateurniveau. Ook de Noordwijkspelers beaamden dit na afloop. Ze vonden Rozenburg een goede technisch ploeg, maar beslist te leif en te gemakzuchtig om een rol van betekenis te spelen. Kortom professioneler gedragen!!! Indien het team zich dat totaliteit realiseert, dan is er na deze nederlaag al veel gewonnen. Voeg daarbij de feiten, dat Rozenburg in Ment de Jong en Rinus de Nooijer over een souverein verdedigings beschikt. Als komende weken Henri Hecker en Hank Jan van der Gaag hun oude niveau bereiken en Peter van Bilsen conditioneel in staat is een gehele wedstrijd vol te gaan en ook de lange lijst van ernstig en licht geblesseerden, zoals Jack Sprong, Evert van Beek, Rinus de Bil, Henk Kuipers, Cees Teuben en Bart Lievaart, ietwat is uitgedund dan hoeft Rozenburg -mits gedisciplineerd- niets te vrezen en kan de toekomst met vertrouwen worden tegemoet gezien.


Gelezen in het Rotterdams Nieuwsblad

BALDADIG

  • Voor het voetbalhuwelijk van het jaar moeten we naar Rozenburg. Daar trouwt op 9 oktober Leen van Es.

  • Rozenburgs elektronische scorebord weigerde tegen Noordwijk dienst. Waarop voorzitter Kees Huiszoon zich vanuit het dakraam van het clubhuis schor schreewde om het publiek op de hoogte te houden van het scoreverloop.

  • Wellicht als gevolg van zijn stijl van keepen wordt Rozenburgs keeper Peter van Veluw ook wel Van Zwaluw genoemd.