15 - 03 - 11

Gelezen in weekblad Spijkenisse

(Te) strakke leiding speelt Rozenburg in de kaart in derby bij Zuidland

ZUIDLAND
En weer was Rozenburg afgelopen zaterdag een onoverkomelijke hindernis voor Zuidland. De volle winst was dit keer niet voor de bezoekende ploeg van Wim van der Steene weggelegd, maar met een gelijkspel maakte Rozenburg de reputatie van angstgegner voor Zuidland weer volledig waar: 1-1.

'Maar dit keer speelde de arbitrage Rozenburg wel erg in de kaart,' vond trainer Tom Larsen van Zuidland. 'Het spel werd helemaal doodgefloten en ik weet ook wel dat dat voor beide ploegen gold alleen was Zuidland wel de ploeg die wilde voetballen en maar niet in maar niet in zijn spel kon komen. Ik vond dat Rozenburg zich tot het ontregelen van ons spel beperkte, hopend op een counter. Dan ondervind je er minder last van als het spel ieder moment stil ligt voor weer een fluitsignaal van de arbitrage. Maar goed, desondanks hebben we de kansen gehad en ze niet benut. Dan moet je ook constateren dat we het zelf vandaag niet goed hebben gedaan.'

De eerste helft was voor Zuidland, waarbij we goed weg kwamen met dat schot op de paal,' analyseerde Rozenburg-trainer Wim van der Steene na afloop. 'Na rust waren wij sterke. Ik vind dit gelijkspel terecht.' Een sterk Zuidland liet afgelopen zaterdag na een klein half uur spelen na om op sportpark Groot-Nibbelansd de score tegen Rozenburg, dat voorgaande drie (!) competitieontmoetingen allemaal had gewonnen, te openen. Rozenburg-doelman Wilfred Poleij voorkwam met een goed uitkomende actie dat Maurice Wolters de thuisploeg op voorsprong zette en kort daarop keerde Poleij, zij het met moeite, ook een schot van Jeffrey Duijnstee. Omdat de paal van het Rozenburgse doel en Mark Hoks schoten van respectievelijk Maurice Wolters en Mark Biesheuvel blokkeren, diende de rust zich afgelopen zaerdaf aan met een 0-0 stand.

Dreiging
Met John Ackon in de ploeg voor Peter Selhorst ging er in de tweede helft veel meer dreiging uit van het spel van Rozenburg. Nigel Wiltschut en Ackon zelf konden in het eerste kwartier van de tweede helft echter niet profiteren van een drietal opgelegde kansen. En toen werd het duel voor bijna tien minuten stilgelegd omdat scheidsrechter Erkens uit Gouda een spierblessure aan zijn been moest laten behandelen. Strompelend naar de kleedkamer ontlokte de zoveelste onderbreking van de wedstrijd aan de gergerde Tom Larssen de opmerking 'Het tempo in de wedstrijd ligt ook wel erg hoog hè scheids'. 'Hij had het geloof ik niet eens door dat ik een beetje cynisch was,' sprak Larssen na afloop. 'Die man blies vandaag op zijn persoonlijke feestje. Het trieste vind ik alleen wel dat hij er echt van overtuigd was, dat hij een wereldwedstrijd floot."
Bijna direct nadat het spel weer was hervat kwam Rozenburg op voorsprong. Jordie de Groot schoot met een strakke schuiver een voorzet van Raoul (Ula) Neral achter Zuidlanddoelman Patrick Grinwis: 0-1. 'Op dat moment dacht ik dat we de wedstrijd gingen winnen,' bekende Wim van der Steene na afloop. 'Maar die gelijkmaker viel toch nog. We hadden bij die hoekschop veel alerter moeten reageren. De bal werd er geloof ik drie keer doorgekopt voordat die aanvoerder van Zuidland raak kon koppen.' De mee opgekomen Marcel van den Berg bleek inderdaad weer eens heel belangrijk voor de thuisclub met het inkoppen van de 1-1. Matthijs van de Hurk had als invaller in de slotfase goud waard kunnen zijn voor Zuidland, maar de aanvaller schoot na een door Poleij ternauwernood gekeerd ziedend schot van Marcel van de Berg de rebound staande op de doellijn nog over."

Scheidsrechter Erkens uit Gouda heeft pijn in hte bovenbeen en laat de blessure behandelen bij de dug-out van Zuidland Fotografie Wil van Balen

Zuidland-Rozenburg 1-1 (0-0).
66. Jordie de Groot 0-1, 77. Marcel van den Berg 1-1.
Bijzonderheden:
Scheidsrechter Erkens uit Gouda gaf gele kaarten aan Jeffrey Duynstee van Zuidland en aan Rozenburger Jorwin Hato. Een kwartier na rust werd het duel voor geneminuten stil gelegd voor een spierblessurebehandeling aan het been van arbiter Erkens. Rozenburg speelde zonder Yoeri Bak (vakantie) en Sander Arkenbout (blessure). Bij Zuidland ontbraken Nik van de Geer (studie) en Vince Lissenberg (ziek).
Zuidland
Patrick Grinwis; Ben Hoekstra, Wilco Verhagen, Marcel van den Berg, Maurice Wolters; Jordy Nooteboom (67. Bas Boersma), René van Meurs, Jeffrey Duynstee, Ramon van de Bie; Terrence Tokaai (67. Mathijs van der Hurk), Mark Biesheuvel (81. Ricardo Bevaart).
Rozenburg:
Wilfred Poley; Jock de Burgo, Maik den Ouden, Martin Kleijburg, Jorwin Hato; Lennert Quak (88. Van Seventer), Mark Hoks, Jordie de Groot; Raoul Neral, Pieter Selhorst (46. Ackon), Nigel Wiltschut (72. Dennis Kartsen).

ZUIDLAND
Teleurstelling overheerste bij Zuidland-trainer Tom Larssen na de derby tegen Rozenburg die in een 1-1 gelijkspel eindigde. ,,Laat ik vooropstellen dat we het zelf niet goed hebben gedaan, "stak Larssen de hand in eigen boezem, ,,maar ik moet ook zeggen dat we vanmiddag noit echt in de gelegenheid zijn geweest om in de wedstrijd te groeien."

RIK BAKKER

Larssen wees met een beschuldigende vinger naar arbiter Erkens. ,Rozenburg kon van middag niet echt indruk op me maken... De wedstrijd is gewoon doodgefloten. Er werd voor elk wissewasje geblazen, bijna om de minuut. En in dit geval werkte dat meer tegen ons dan tegen Rozenburg. Ik vind het echt jammer. Geloof het of niet , maar vorige week speelden we in Numansdorp bij NSVV in de eerste helft weergaloos. We hadden ons daarom echt verheugd op deze wedstrijd. En dan krijg je een scheidsrechter die niet laat voetballen..."

De wedstrijd is gewoon doodgefloten.
Er werd voor elk wissewasje gefloten.

Tom Larssen.

Larssens collega Wim van der Steene van Rozenburg vond de 1-1 uitslag na afloop op zijn plaats. De eerste helft was duidelijk voor Zuidland,"constateerde Van der Steene. ,,Met dat schot op de paal kwamen we goed weg. Maar na rust hadden we zomaar twee, drie keer kunnen scoren. Op grond van de tweede helft vind ik het gelijkspel terecht." Zonder dat er direct uitgespeelde kansen ontstonden, domineerde Zuidland het eerste deel van de eerste helft in de derby.

1 - 1

Na bijna een half uur kreeg Wilfred Poleij het aanzienlijk drukker. De Rozenburg sluitpost gleed bij een kans voor Maurice Wolters de bal van diens schoen voordat Wolters gevaarlijk kon worden en keerde kort daarop een verradelijk schot van Jeffrey Duunstee. De paal redde Rozenburg vervolgens bij een strakke schuiver van Wolters. Op slag van rust blokkeerde Mark Hoks nog een kansrijk schot van Mark Biesheuvel.

In de tweede helft keerde Rozenburg terug met John Ackon voor gelegenheidsspits Pieter Selhorst. Ackon bood Nigel Wiltschut na een rush op de vleugel direct een fraaie scoringskans, maar Wilschut schoot tegen Zuidland-keeper Patrick Grinwis aan. Nadat Ackon zelf een vrije mogelijke voor Grinwis had naast geschoten en Wiltschut en Ackon allebei in gebreke bleven bij een nieuwe scoringkans voor de bezoekers, moest het duel gedurende bijna tien minten ondebroken worden wegnes een blessurebehandeling aan het been van scheidsrechter Erkens uit Gouda.

Vrijwel direct nadat het spel weer werd hervat, opende Rozenburg de score toen Jordie de Groot een voorzet van Raoul Neral binnen schoot: 0-1. Tien minuten later kwam Zuidland uit een door diverse hoofden verlengde en door Marcel van den Berg uiteindelijk fraai ingekopte hoekschop langszij. Matthijs van Hurk kreeg in de jacht van de thuisploeg op de volle winst vervolgens nog de mooiste kans, maar de invaller schoot op de doellijn nog over.

Scheidsrechter Erkens uit Goude gaf gele kaarten aan Jeffrey Duynstee van Zuidland aan aan Rozenburger Jorwin Hato.
Zuidland:
Grinwis; Hoekstra, Verhagen, Van den Berg, Wolters; Nooteboom (67. Boersma), Van Meurs, Duynstee, Van der Bie; Tokaai (67. Van der Hurk), Biesheuvel (81. Bevaart).
Rozenburg:
Poley; De Burgo, Den Ouden, Kleijburg, Hato; Quak (88. Van Seventer), Hoks, De Groot; Neral, Selhorst (46. Ackon), Wiltschut (72. Kartsen).

Jordie de Groot (r), hier in duel met Jordie Nooteboom, opende de score voor Rozenburg in een meer spannende dan hoogstaande derby. Foto John de Pater

02 - 03- 11

Gelezen in Weekblad Delta

Vliegende voetballer Daka sportfoto februari

ROTTERDAM/RIJNMOND -
Ruud Vermeer is regelmatig langs de sportvelden te vinden en meestal heeft hij dan ook de camera bij zich, want de redactie ziet regelmatig foto's van zijn hand binnenkomen voor de Daka Sportfoto wedstrijd.

Vooral voetbal en de vliegende voetballer vonden we voor de maand februari eigenlijk best wel goed. Het is een spelmoment uit de wedstrijd Smitshoek B3 - Rozenburg B1 en de keeper verrast de speler van Rozenburg, die omhoog springt. Precies op het juiste moment drukt Ruud Vermeer af en hij wordt deze maand beloond met een Daka cheque an 50 euro.. Na een jaar bepalen de lezers wie de beste foto van het jaar heeft gemaakt en voor die winnaar is er een prijs van 500 euro.

Doe mee, stuur een leuke, ludieke, maar vooral sportieve foto naar redactie.rotterdam@echo.nl

Inzendingen met leuke, ludieke of-unieke sportmomenten.