Knipsels


25 - 01- 11

Gelezen in Weekblad Spijkenisse

Rozenburg kan 'goede overwintering' niet in competitiedaden omzetten

Rozenburg-
Teleurstelling en onbegrip vochten om voorrang bij de spelers en achterban van zaterdagtweedeklasser Rozenburg. Niemand die wist waarom het goede gevoel waarmee de ploeg van sportpark West na een uitstekend verlopen trainingskamp in Portugal en goede resultaten in de oefenwedstrijden- en toernooien tijdens de winterstop in de eerste competitiewedstrijd niet tot resultaten had geleid. Maar feit was dat de ploeg van trianer Wim van der Steene na twee keer drie kwartier van tevergeefse inspanningen met een 0-2 nederlaag tegen Excelsior Pernis van het veld afstapte. Het was niet best geweest, dat realiseerden alle spelers zich en dat wist ook Van der Steene. De oefenmeester sprak na afloop zelfs van 'derde klasse momenten' die op het huidige niveau niet meer mogen voorkomen. 'En dan bedoel ik vooral de domme gele kaarten die we na rust pakten,'aldus Van der Steene.

'Natuurlijk groeit de fustratie en de irritatie als het niet loopt zoals je wilt. Maar je dupeert jezelf en de ploeg als je dat verbaal afreageert naar de scheidsrechter.' Zonder dat Van der Steene namen noemde was wel duidelijk dat de kaart die Jordie de Groot pakte, hem niet in dank werd afgenomen. De Rozenburgse aanvoerder is voor de wedstrijd van komende zaterdag bij NSVV in Numansdorp automatisch geschorst en moet zich daarna ook in acht nemen want elke volgende kaart betekent een wedstrijd missen.

 

Fotografie Wil van Balen

'Dat lossen we komende zaterdag ook wel weer op,' aldus een praktische Van der Steene, 'maar na deze nederlaag staan we wel weer met beide benen op de grond. Als we de punten hadden gepakt, zouden we voorzichtig hebben kunnen denken aan een belangrijke rol in de strijd om de tweede periodetitel, maar nu moeten we gewoon weer heel goed naar beneden kijken om te voorkomen dat we in de zelfde situatie komen waarin we na onze valse competitiestart zaten.'

Off-day
Winst zat er afgelopen zaterdag tegen Excelsior Pernis echter geen moment in. In de eerste helft had de thuisclub via Mark Hoks (vrij voor het doel gezet door de jarige Yoeri Bak) en Lennart Quak nog wel kleine kansen. Ook de vrije trap die Hoks halverwege de eerste helft na een door Pernis-keeper Ketting abusievelijk opgeraapte terugspeelbal op amper zeven meter voor het doel mocht nemen, leek kansrijk. Maar het schot van Hoks smoorde in de brei van spelers die zich massaal voor het eigen doel hadden samengetrokken, evenals de rebound. Na rust kwam de thuisploeg binnen vijf minuten onfortuinlijk op achterstand.Doelman Robert de Korte die de geblesseerde Wilfred Poley naar beste vermogen verving, wilde een te zachte terugspeelbal van Martin Kleijburg wegknallen, maar schhot tegn de rug van Excelsiorspits Jose Borges op. De bal caramboleerde prompt het Rozenburgse doel in: 0-1. Toen de Pernisser aanvoerder David van Dijk een kwartiertje later in alle vrijheid voor De Korte een in het doelgebied gelande hoge bal binnen mocht schieten, was het spel gespeeld: 0-2. Daarvoor was een kogel van Robin Rijnaarts al op de paal van het doel van De Korte gestrand en de thuisclub was in al die tijd aan geen fatsoenlijke aanval toegekomen. Met de inbreng van Nigel Wildschut en Pieter Selhorst voor twee verdedigers (Jorwin Hato en Martin Kleijburg0 probeerde Van der Steene het tij nog te keren, maar Excelsior liet zich de kaas niet meer van het brood eten.

Rozenburg-Excelsior Pernis 0-2 (0-0)
50. Jose Borgers 0-1, 67. David van Dijk 0-2.
Bijzonderheden:
Scheidsrechter Geuze uit Rotterdam gaf gele kaarten aan Jordie de Groot en Lennart Quak van Rozenburg en aan Robin Rijnaarts van Excelsior Pernis.
Rozenburg:
Robert de Korte; Jock de Burgo, Maik den Ouden, Martin Kleijburg (72. Nigel Wildschut), Jorwin Hato (72. Pieter Selhorst); Yoeri Bak, Mark Hoks, Jordie de Groot; Raoul Neral, Lennart Quak, Sander Arkenbout; Excelsior Pernis:
Niels Ketting; Arno Smaling, Elton Lima, Valerie Silva, Alex Smaling; Izal Lavooy, David van Dijk, Kris de Oude (46. Bas Kurvers); Jose Borgers (72. Curtis Martels), Leonard 't Hart, Robin Rijnaarts.

Tekst: R.B.


24 - 01- 11

Gelezen in AD

Duur puntenverlies voor Rozenburg

ROZENBURG
Wim van der Steene sprak na afloop van de 2-0 nederlaag van Rozenburg tegen het onderaan bengelende Excelsior Pernis van een deceptie. Daarmee gaf de oefenmeester direct blijk van de toch wel hoog gespannen verwachtingen waarmee de ploeg van sportpark West aan de hervatting van de competitie was begonnen.

RIK BAKKER

,,Natuurlijk hadden we gehoopt da we de stijgende lijn van voor de winterstop door zouden trekken", erkende Van der Steene. ,,We hebben in de competitieloze periode goede oefenresultaten geboekt en een uitstekend trainingskamp doorgemaakt. Maar het was vandaag niet goed.We waren te onrustig in balbezit en gaven al in de eerste helft teveel ruimte weg. Toen we door die zeperd van een goal ook nog eens achter kwamen was het direct over. Het was volkomen onnodig dat Jordie de Groot Martin Kleijburg aanspeelde. Dat deed hij veel te gehaast en onnadenkend. En Kleijburg legt vervolgnes niet goed terug op Robert de Korte. Die kon niet anders meer dan de bal wegknallen en dan schiet hij bovenop die spits en caramboleert de bal zo het doel in."

 

Rozenburg

Excelsior P

50. José Borgers
28. David van Dijk0

2

0 - 1
0 - 2

De 0-1 die via het lichaam van Pernis-spits José Borgers in het Rozenburgse doel verdween was inderdaad het breekpunt in een wedstrijd waarin Rozenburg tevegeefs zocht naar een opening in de defensie van Excelsior. Zelfs een vrije schop die de thuisclub halverwege de eerste helft na een door sluitpost Niels Ketting foutief opgeraapte terugspeelbal op amper zeven meter van het doel moecht nemen. kon de thuisclub niet van de 'nul' af helpen. Mark Hoks knalde de bal in de mélee van de spelers die zich in hte eigen doel hadden hadden samengetrokken. Na de gaol van Borgers, die al kort na rust viel, kreeg Excelsior nog meer ruimte. Robin Rijnaarts zag een schot van een meter of dertig op de paal stranden en De Korte keerde een inzet van Borgers. Op het schot van David van Dijk had de sluitpost echter geen antwoord:0-2. Vanaf dat moment was de thuisclub verloren.

PERIODETITEL
,,We hadden nog wel een uur doorkunnen spelen, maar we zouden nooit gescoort hebben," besefte de voor de winterstop trefzekere gelegenheidsspits Sander Arkenbout na afloop. ,,Bij winst hadden we stiekumpjes om de tweede periodetitel mee kunnen gaan doen,"besloot Van der Steene, ,,maar nu zullen we de realiteit onder ogen moeten zien. Deze ploeg speelde vandaag op derde klasse-niveau, daar hoorden de domme praatkaarten die we pakten zeker ook bij..."

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Geuze uit Rotterdam gaf gele kaarten aan Jordie de Groot en Lennert Quack van Rozenburg en aan Robin Rijnaarts van Excelsior Pernis.
Rozenburg:
De Korte; De Burgo, Den Ouden, Kleijburg (72. Wildschut), Hato (72. Selhorst); Bak, Hoks, De Groot; Neral, Quak, Arkenbout.
Excelsior Pernis:
Ketting; Arno Smaling, Lima, Silva, Alex Smaling; Lavooy, Van Dijk, De Oude (46. Kurvers); Borgers (72. Martels), 't Hart, Rijnaarts.


18 - 01- 11

Gelezen in Weekblad Spijkenisse

Rozenburg verwijst PFC in E.ON-toernooi OVV naar tweede plan

Oostvoorne-
Door een 1-0 overwinning in het onderlinge treffen op de fianledag van het E.ON Wintertoernooi van OVV in Oostvoorne, verwees Rozenburg PFC afgelopen zaterdag naar het tweede plan. De ploeg van trainer Wim van der Steenelegde, gesterkt door een geslaagd trainignskamp in hte Portugese Albufiera al vorige week donderdag in de voorronde van het toernooi tegen gastheer OVV een stevige basis voor de tweede plaats die uiteindelijk werd gepakt . De beloften van eredivisionist NAC Breda haalden met een 7-0 overwinning op OVV in de slotwedstrijd van het toernooi vernietigend uit rn legden door een veel beter doelpuntentotaal (elke treffer leverde een extra punt op) beslag op de eerste plaats.

Dat Rozenburg in beide duels die het op het toernooi speelde echter fier overeind bleef, sterkt het zelfvertrouwen van de ploeg van sportpark West. De ploeg van Van der Steene is klaar voor een goede tweede competitiehelft.

 

Fotografie Wil van Balen

Aanvankelijk leek OVV vorige week donderdag in de voorronde tegen Rozenburg naar een envoudige overwinning opweg. De gastheren namen een 2-0 voorsprong, maar in de tweede helft zette aanvoerder Mark Hoks met de 2-1 een succesvolle inhaalrace in gang. Door een goal van Jock de Burgo finishte Rozenburg uiteindelijk naast de thuisploeg, waarna het toernooioptreden afgelopen zaterdag werd afgesloten met een knappe 1-0 zege op PFC. Een treffer van Nigel Wildschut bracht de Geervlietse zondag-tweedeklasser op de knieën. Jimmy Wessels was met een kopbal op de paal dichtbij een treffer voor PFC.

Sterk
De geervlieters openden het toernooi vorige week donderdag sterk met een 3-3 gelijkspel tegen de beloften van NAC. PFC nam door treffers van Jimmy Wessels en Mike Steenbeek een 2-0 voorsprong, maar had geen antwoord op een tempoversnelling van van de Bredase belofte, die nog voor de rust de wedstrijd door drie goals kantelden:2-3. In de tweede helft betekende de tweede treffer van Wessels dat PFC toch met een 3-3 gelijkspel van het veld kon stappen.

Uitslagen:
PFC - NAC 3-3 (2-3). Jimmy Wessels 1-0, Mike Steenbeek 2-0, Jimmy Wessels 3-3.
OVV - Rozenburg 2-2 (2-0), Andrew Heijboer 1-0, Corly Bazoer 2-0, Mark Hoks 2-1, Jock de Burgo 2-2.
PFC - Rozenburg 0-1 (0-0) Nigel Wildschut 0-1.
OVV - NAC 0-7 (0-1)

1. NAC 14 punten
2. Rozenburg 7 punten
3. PFC 4 punten
4. OVV 3 punten

Tekst R.B.


Terug naar het overzicht