Knipsels


28 - 02- 11

Gelezen in AD/RD (VOETBAL)

Johan Derksen bij Rozenburg te gast

De voetbalvereniging Rozenburg heeft voor de sponsoravond op dinsdag 15 maart aanstaande in het clubgebouw van Sportpark West als gastspreker Johan Derksen weten te strikken om de avond kleur te geven. Derksen heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als analyticus die zegt waar het op staat. De hoofdredacteur van het voetbalblad Voetbal International is op televisie uitgegroeid tot een geanimeerde gesprekspartner. Jan Dirk Stouten heeft de presentatie van de bijeenkomst in handen en zal op de tv-personality vragen van diverse aard afvuren. De aanvang is om 19.30 uur.


28 - 02- 11

Gelezen in AD/RD (VOETBAL)

Jos van Suchtelen 400 keer op de bank

Jos van Suchtelen zat afgelopen zaterdag tegen FC Maense als verzorger van zaterdag-tweedeklasser Rozenburg voor de 400ste (!) keer op de bank. De 71-jarige Ridderkerker, die eerder verzorger was bij de gerenommeerde amateurclubs Barendrecht en RVVH, werd door het bestuur in het zonnetje gezet vanwege dit jubileum.


28 - 02- 11

Gelezen in AD/RD

Rozenburg voorkomt in slotfase alsnog blamage

Binnen vijf minuten van 0 - 2 naar 3 - 2 tegen FC Maense
ROZENBURG
Niemand, echt niemand gaf op het sportpark West nog een cent voor de kansen van het zwalkende Rozenburg. Maar zie, tegen FC Maense werd in de slotfase een 0 - 2 achterstand nog omgebogen in een 3 - 2 zege.

DAN ROLANDUS

Kansloos waren de Rozenburgers tegen FC Meanse, zelfs toen Yoeri Bak de spanning een minuut voor tijd terugbracht tot 1-2. Maar Doch het wonder geschiedde , toen dezelfde Yoeri Bak zijn medespelers in de slotminuut met de gelijkmaker (2-2) in extase bracht.
Mark Hoks zorgde zelfs voor de apothese door zijn team in blessuretijd met zijn 'chocoladebeen' de overwinning te schenken: 3 - 2 (0-1).

,,Het was een schaamteloze vertoning," bekritiseerde de zwaar teleurgestelde Wim van der Steene zijn manschappen. ,,Daar doet de zege niets aan af. Mijn gevoel vooraf zei dat we het tegen Maense moeilijk zouden krijgen. Het is geen toeval dat we twee keer van Excelsior Pernis en van Meanse hebben verloren en zelfs bij rust tegen deze tegenstander achterstaan. Een bewijs dat we nog niet boven dit niveau zijn uitgestegen. Nee, ik stond een minuut voor tijd al met de autosleutels in de hand om zwaar ziek naar huis te gaan.

Het was van onze kant een schaamteloze vertoning.
Daar doet de zege niets aan af.

Wim van der Steene

Het aanvallend machteloze Rozenburg, dat op het door regen doorweekte veld aantrad zonder de vaste waarden Jordie de Groot (geschorst) en Sander Arkenbout (lies), keek tegen de hekkensluiter in de tweede klasse D halverwege de eerste helft door een treffer van Emerson Delgado Nascimento tegen een 0-1 achterstand aan. ,,Het is toch belachelijk dat zij drie keer frank en vrij mochten aanleggen. We hebben geen ploeg die het spel kan maken. Eigenlijk hadden we de dicipline op moeten brengen om die rol FC Maense op te dringen, maar daar kwam ook niets van terecht. De werklust en scherpte waren ver te zoeken," hekelde Van der Steenwe de instelling van zijn ploeg. ,,Alleen De Burgo en Hoks haalden een voldoende. De thuisclub was tot tienminuten voor rust nog niet rijp voor de vijandelijke goal geweest, totdat Raoul Neral het handjevol belangstellenden wakker schudde met een schot tegen doelman Danny Ramos

 

Rozenburg

FC Maense

22. Emerson Delgado Nascimento
71. Emerson Delgado Nascimento
89. Yoeri Bak
90. Yoeri Bak
93. Mark Hoks
3

2

0 - 1
0 - 2
1 - 2
2 - 2
3 - 2

GENADEKLAP
Emerson Delgado Nascimento leek Rozenburg halverwege de tweede helft de genadeklap toe te dienen (0-2), totdat de thuisclub vijf minuten voor tijd ineens de geest kreeg door de twee treffers van Yoeri Bak: 2-2. Mark Hoks ontpopte zich vervolgnes tot matchwinnaar: 3-2. ,,Twee goede acties van John (Ackon, red.) warne goed voor twee doelpunten. De punten zijn essentieel, want bij verlies staan we gewoon op de gevaarlijke elfde plaats. Nu staan we met een zesde plaats in wat veiliger oorden.," aldus Wim van der Steene.


Yoeri Bak was met twee goals belangrijk voor Rozenburg. FotoJohn de Pater

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Herman van Beijsterveld uit Dongen gaf geel aan Jorwin Hato (Rozenburg)
Rozenburg:
Poley; De Burgo, Den Ouden, Kleijburg, Hato; Hoks; Bak, Selhorst (79. Ackon), Neral, Quak; Wiltschut (46. Van Kaam).
FC Maense:
Ramos; Mendonca, Dos Reis, Pires, Dos Santos; Lopes; Dos Reis Varela, Gomes (69. Santos Castro), Lima-Lopes (63. Correia da Costa Moniz); Galina Dias de Sousa, Delgado Nascimento (86. Taouanza).


21 - 02- 11

Gelezen in AD

Rozenburg krijgt punt te weinig

ROZENBURG
Met het gelijkspel tegen koploper 's-Gravendeel heeft Rozenburg niet gekregen waar het recht op had. Door de wedstrijd niet in het slot te gooien, hield het de Hoeksche Waarders in de wedstrijd. De 1-1 als uitslag betekende uitendelijk twee verliespunten voor Rozenburg.

BRAM VAN DER WEIJDEN

Rozenburg, dat het moest stellen zonder zijn aanvalsangel Sander Arkenbout, was op sportpark West de bezoekers op alle fronten de baas. Het enige waarin de roodgelen tekortschoten , was het afmaken van de kansen. Bij een 1-0 voorsprong verzuimde de promovendus verder uit te lopen. ,,We zijn te wisselvallig,"vond trainer Wim van der Steene. ,,Ons probleem is de te smalle selectie. Zijn we compleet, dan kunnen we aardig meedoen. Missen we wat jongens dan kan dat ons opbreken. Nu zijn we volgende week Jordie de Groot weer kwijt door een schorsing. We staan inderdaad te laag. We verliezen echter twee keer van Excelsior Pernis en een keer van FC Maense. Als we daar twee keer van winnen, dan staan we bovenin."

Rozenburg kwam na een goed half uur op voorsprong door Yoeri Bak.Hij was het die 's-Gravendeel-doelman Mark Smeding op schitterende wijze kansloos liet. Hierbij ging Smeding overigens niet helemaal vrijuit. De enige keer in het eerste bedrijf dat de koploper hier iets tegenover wist te zetten was pal voor rust. Het was doelman Wilfred Poleij die vlak voor rust met een schitterende redding een schot van Anton Beneder onschadelijk maakte. Tussen de 58ste en de 63ste minuut hadden de Rozenburgers de wedstrijd definitief naar zich kunnen en mˇeten toetrekken. Vooral Raoul Neral was niet scherp genoeg. Deze missers werden Rozenburg uiteindelijk fataal. Een vrije trap van 's-Gravendeel -middenvelder Danny van Valen verdween een kwartier voor tijd via de Rozenburgse paal, achter de kansloze Poleij. Bij een zege hadden de Rozenburgers , die een uitermate zwakke seizoenstart hadden, voorzichtig naar boven kunnen kijken.

 

Rozenburg

's-Gravendeel

35. Yoery Bak
73. Danny van Valen
1

1

1 - 0
1 - 1

ONDER HUN NIVEAU
Winnend trainer Ronald Hulsbosch, die niet kon beschikken over Dennis de Man (hamstring) en de zieke Robert de heer: ,,Vooral de eerste helft was inderdaad puur slecht. We hadden nooit de tweede bal. Zowel aanvallend als verdedigend niet. Er waren teveel jongens die vanmiddag ver onder hun niveau acteerden. Maar ach, zulke wedstrijden maak je iedere competitie mee. Nee, ik wil me niet verschuilen achter het feit dat er wat mensen niet beschikbaar waren. Al moet ik zeggen dat vooral het ontbreken van Robert zwaar telt."

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Kees Toorenaar gaf geel aan Jordie de Groot, Mark Hoks en Raoul Neral van Rozenburg. Van 's-Gravendeel ging Ricardo Reppel op de bon. Rozenburg:
Poleij; De Burgo, Den Ouden, Kleijburg, Hato; Bak (85. Ackon), De Groot, Hoks; Neral, Selhorst, Quak (88. Wiltschut).
's-Gravendeel:
Smeding; De Man, Reppel, Spier, Jansen (63. Smaal); Kevin van Valen, De Ruiter , Driesse; Beneder, Danny van Valen, Berkhof.


Terug naar het overzicht