Knipsels

05 - 04 - 11

Gelezen in Weekblad Spijkenisse

En zege maakt van Rozenburg weer een middenmoter

NUMANSDORP
Tekst: R.B.
Het dak vloog eraf afgelopen zaterdag in de kleedkamer die de selactie van Rozenburg in Numansdorp toegewezen had gekregen voor de inhaalwedstrijd tegen thuisclub NSVV. Door een 1-3 overwinning en de nederlaag van de naaste concurent PPSC passeerde de ploeg van trainer Wim van der Steene in een keer drie ploegen.

Bovendien speelden de naaste achtervolgers van Rozenburg, MVV'27 en NBSVV in een direct duel in Nieuw-Beijerland met 1-1 gelijk, zodat Rozenburg in n keer vijf punten wegliep van deze concurrenten. En overwinning bracht Rozenburg afgelopen zaterdag van de bedenkelijke vierde plaats van onderen op de achste plaats van de ranglijst. Met nog zes wedstrijden te gaan lonkt warempel het linkerrijtje weer.

Wederopstanding
'Maar laten we voorlopig onze zegeningen maar tellen en vooral de onderste plekken in de gaten houden,'temperde trainer Wim van der Steene zaterdag teveel optimisme rondom de plotselinge en rigoureuze wederopstanding van de ploeg van sportpark West. 'We scoren tegen NSVV dan wel drie keer, maar we hadden hier bij rust al met vier of vijf nul voor moeten staan. Het is nog steeds zo dat we maar heel moeilijk onze kansen kunnen verzilveren. Natuurlijk is het leuk voor Lennart Quak dat hij nu eindelijk weer eens raak schoot. Voor hem is de ban nu gebroken. Drie goeal. Dat moet zijn zelfvertrouwen goed doen. Maar Lennart kan van iedereen winnen in deze competitie. Als wij in n klap vier plaatsen op de ranglijst kunnen stijgen, kunnen we door n slecht resultaat ook zomaar weer vier plekken kelderen. We moeten degelijk en sober spelen en nu vooral uit de buurt blijven van de degradatie plaatsen en de twee plekken die verplichten tot nacompetitievoetbal om degradatie.Minimaal vijfde van onderen worden. dat is onze missie!'

 

Ondanks de spectaculaire sprong van Rozenburg op de ranglijst van de derde klasse D blijft trainer Wim van der Steene de onderste plaatsen in de gaten houden. Fotografie Wil van Balen
 

Openingstreffer
De openingstreffer van Quak in het duel bij NSVV viel afgelopen zaterdag na ruim een kwartier, toen Yoeri Bak, weggestuurd door een verre uittrap van doelman Wilfred Poleij, Quak vrij voor NSVV-sluitpost Sylvester Winkelhof in stelling bracht. Iets meer dan tien minuten later knalde Quak, gesterkt door zijn treffer, de bal vanaf een meter of twintig ineens in het Numansdorpse doel en kort na de hervatting schoof de spits een door Raoul Neral verlengde bal achter Winkelhof. Met de 0-3 was het spel wel gespeeld. De tegentreffer van Arjan van Gurp, na goed voorbereidend werk van invaller Peter Jan Cazander viel te laat om Rozenburg nog in de war te kunnen brengen.

NSVV-Rozenburg 1-3 (0-2)
16. Lennart Quak 0-1, Lennart Quak 0-2, Lennart Quak 0-3, 86. Arjan van Gurp 1-3.
Bijzonderheden
Scheidsrechter Osmari uit Bleiswijk deed het duel af zonder kaarten. NSVV miste veel basisspelers waaronder de geschorste Denny Druningen en Peter Hollemans en de geblesseerde Paulo Snel en Dennis Spui. NSVV:

Rozenburg:


04 - 04 - 11

Gelezen AD/RD sport

Rozenburg haalt de druk even weg

NUMANSDORP
Waar het Rozenburg de afgelopen weken bepaald tegenzat, daar gooide de formatie van trainer Wim van der Steene in de inhaalwedstrijd bij NSVV in Numansdopr een onvervalste strike. Door de 1-3 zege van de bezoekers werd een serie van nederlagen onderbroken. Feest dus in de kleedkamer van Rozenburg.

RIK BAKKER
Hoe schril was het contrast met de sfeer in het team van de thuisclub. In acht dagen tijd, verspeelde NSVV zes punten aan twee degradatiekandidaten (MVV'27 en Rozenburg) en werd de ploeg van trainer Hans de Rover in de strijd om de bovenste plaatsen achterhaald door streekgenoot SHO. ,,We waren vandaag geen seconde in de wedstrijd," concludeerde De Rover na afloop. ,,We waren de klap van de zeperd van vorige week tegen MVV'27 kennelijk nog niet te boven. Het was allemaal veel te slap vandaag. Punt uit."

,,We winnen vandaag en scoren drie keer, dan moet je tevreden zijn," aldus Wim van der Steene van Rozenburg. ,,Maar toch bewees ook deze wedstrijd weer waar het aan schort bij ons. We scoren veel te weinig. Als webij rust met vier of vijf nul voorstaan, kijkt niemand daar vreemd van op. Maar goed, we hebben nu weer even wat meer lucht. De druk is iets minder geworden." Lennart Quak was met drie treffers de grote man bij Rozenburg. ,,Dit had ik even nodig,"aldus de Rozenburgse spits, die een kwartier voor die tijd met een applauswissel werd beloond voor zijn productiviteit. ,,Ik geloof dat ik al sinds de wedstrijd tegen VVOR droog stond. Dan is het echt lekker dat ze er nu ineens ingingen. Bij die tweede goal had ik wel wat geluk. Je moet zo'n bal net even goed raken. En dat lukte!"

De openingstreffer van Quak viel na ruim een kwartier, toen Yoeri Bak, weggestuurd door een verre uittrap van doelman Wilfred Poleij, Quak vrij voor NSVV-sluitpost Sylvester Winkelhof in stelling bracht. Iets meer dan tien minuten later knalde Quak, gesterkt door zijn treffer , de bal vanaf een meter of twintig ineens in het Numansdorpse doel en kort na de hervatting schoof de spits een door Raoul Neral verlengde bal achter Winkelhof. Met de 0-3 was het spel gespeeld. De tegentreffer van Arjan van Gurp, na een goed voorbereidned werk van invaller Peter Jan Cazander, viel te laat on Rozenburg nog in de war te kunnen brengen.

 

NSVV

Rozenburg

16. Lennart Quak
27. Lennart Quak
57. Lennart Quak
86. Arjan van Gurp
1

3

0 - 1
0 - 2
0 - 3
1 - 3

Bijzonderheden
Scheidsrechter Osmari uit Bleiswijk deed het duel af zonder kaarten.
NSVV
Winkelhof; Van der Heiden (34. Cazander), Van Houwelingen (72. Feldman), Mann, De Klerk; Van Guro, Bol (46. VanArendonk), Van de Ree, Boujddayn; Van der Giessen, Abresch.
Rozenburg
Poleij; De Burgo, Van Seventer, Den Ouden, Hato; Bak, Hoks (84. Van Kaam), De Groot, Neral; Wiltschut (77. Arkenbout); Quak (75. Ackon).


Terug naar het overzicht