Knipsels

29 - 09- 09

Gelezen in Weekblad Spijkenisse

Rozenburg verzuimt om afstand te nemen van FC Vlotbrug

Tekst: R.B.
Rozenburg-
Het enige dat Rozenburg afgelopen zaterdag in de derby met FC Vlotbrug viel te verwijten , was dat de ploeg op het eigen sportpark West verzuimde om het krachtsvershil met de Hellevoeters in meer treffers uit te drukken. De twee goals die Pieter Selhorst in de eerste helft van het duel scoorde bleven echter voldoende voor de derde zege op rij in de nog prille competitie: 2-1.

Daarmee deed de ploeg van trainer Wim van der Steene uitstekende zaken want Rozenburg is in de derde klasse D nog de enige ploeg zonder puntverlies. Met negen punten uit drie duels voeren de rood/gelen de ranglijst aan. En daar komt nog bij dat Rozenburg een wedstrijd minder heeft gespeeld dan tien van de elf concurenten, omdat de uitbeurt van vorige week bij IJVV de Zwervers vanwege jubileumfestiviteiten bij de Rotterdammers is uitgesteld.
SC Zuiderpark volgt Rozenburg op twee punten uit vier duels.

 

Elroy van Seventer organiseerde met Jordie de Groot de Rozenburgse verdediging in de derby met FC Vlotburg   Foto Wil van Balen

Sterke start
De ploeg van Van der Steene had zaterdag een sterke start. Na ruim een kwartier spelen was Pieter Selhorst het eerste bij de bal die uit een kluts voor het Hellevoetse doel sprong. De centraal op het middenveld spelende Selhorst haalde droog uit voor de 1-0.
Het was het sein voor Rozenburg om een hevig offensief op te zetten. FC Vlotbrug wankelde onder de druk. Jordie de Groot, die vanwege de blessure van Ronald Karsten als voorstopper speelde, kopte rakelings naast. Ranvin Noor dook twee keer vogelvrij voor het Hellevoetse doel op, maar vond de sluitpost van FC Vlotbrug op zijn weg. En ook Mark van der Kruit zag een kogel gekeerd. Met een schitterend afstandsschot zorgde Pieter Selhorst dat de thuisclub op slag van rust toch met een wat ruimere voorsprong de kleedkamers op kon zoeken: 2-0.

Aansluiter
Kort na de hervatting werden de Rozenburgse plannen om de voorsprong verder uit te bouwen gedwarsboomd door een uitval van de bezoekers die uitmondde in de aansluiter van Mitchell Zuijderwijk: 2-1.
Kansen voor Mark van der Kruit en Lennart Quak ten spijt, slaagde Rozenburg er niet meer in om nog te scoren. FC Vlotbrug bleef na de goal van Zuijderwijk echter ook 'droog' staan, zodat de derde zege voor de thuisclub veilig door het laatste fluitsignaal werd gesleept.

Rozenburg-FC Vlotbrug 2-1 (2-0)
17. Pieter Selhorst 1-0, 40. Pieter Selhorst 2-0, 50. Mitchell Zuijderwijk 2-1.
Rozenburg: Henk Kraak; Jorwin Hato, Elroy van Seventer, Jordie de Groot, Anton van Vliet; Mark Hoks, Pieter Selhorst, Joeri Bak, Lennart Quak (80. Remi de Jong), Mark van der Kruit, Ranvin Noor.


28 - 09- 09

Gelezen in AD/RD

Rozenburg nog wisselvallig: een sterke en een zwakke helft

FC Vlotbrug laat wegzakken van lijstaanvoerder onbestraft
ROZENBURG-
Rozenburg is met een maximale scoren uit drie wedstrijden de fiere koploper in de derde klasse D. De formatie van Wim van der Steene zegevierde op Sportpark West ditmaal met 2-1 (2-0) over FC Vlotbrug, dat nog steeds hekkensluiter is met één punt.




Rozenburg

FC Vlotbrug


28. Pieter Selhorst
33. Pieter Selhorst
51. Mitchell Zuijderwijk




Voor hetzelfde geld krijg je ernog een tweede goal van Vlotbrug overheen
Wim van der Steene




2

1


1 - 0
2 - 0
2 - 1

 

Pieter Selhorst (r) was met twee treffers de man van de wedstrijd
Foto Cor Vos/Carla Vos

DAN ROLANDUS
Met de 2-1 zege deden de Rozenburgers zich in de eerste helft tekort. Hierdoor kwam de koploper na rust nog onnodig in de problemen. ,,Met de drie verdiende punten is eigelijk alles gezegd," bekritiseerde trainer Van der Steene het matige optreden van zijn ploeg. Van der Steene had het gelijk aan zijn kant, maar ging te snel voorbij aan de zeer goed gepspeelde eerste helft. ,,Na zo'n zeperd zou je de eerste helft inderdaad bijna vergeten. De 2-0 voorsprong bij rust was met zo'n zeven opgelegde kansen maar een matige afspiegeling van de krachtsverhouding. Mijn spelers vergaten het goed spel met treffers te belonen."
Rozenburg speelde in de eerste helft met goed ogende aanvallen voornamelijk op de helft van FC Vlotbrug, maar verzuimde de vele kansen mede door het uitstekende keeperswerk van uitblinker Remco Roukema in goals uit te drukken. Na een half uur was het goed doorzetten van Yoeri Bak over rechts dan toch raak, toen Pieter Selhorst doeman Roukema met een droge knal kansloos passeerde: 1-0. De Rozenburgers leken over FC Vlotbrug heen te lopen, zeker na een knap raak schot van twintig meter van wederom van Selhorst: 2-0. FC Vlotbrug kwam er, op een schot van Wesley Braber na, nauwelijks aan te pas.

In de tweede helft werden er door de Rozenburgers nauwelijks meer duels gewonnen. ,,De aankomende deceptiein het tweede deel signaleerde ik al bij de eerste drie 'foute' passes," zei Van der Steene. ,, Er was niemand die opstond of bij machte was de wedstrijd een andere wending te geven. Kortom, elf individuen hebben het zichzelf heel moeilijk gemaakt. Voor hetzelfde geld krijg je er nog een tweede goal van FC Vlotbrug overheen." Rozenburg was in de tweede helft geen schim meer van de ploeg die het in het eerste deel was. Dit kwam deels door trainer Özkan Dabak die zijn ploeg positioneel anders had neergezet. Bovendien kwam FC Vlotbrug ook aanvallend wat beter uit de verf. Mitchell Zuijderwijk illustreerde dat met een snelle, beheerste tegentreffer: 2-1. Dezelfde Zuijderwijk was met een krulbal nog dicht bij de gelijkmaker, maar met een katachtige redding voorkwam doelman Henk Kraak erger. ,,In de eerste helft kwamen we er nauwelijks aan te pas, " bekende Dabak. ,,Maar na rust hebben we met veel werklust en dicipline laten zien dat ook wij kunnen voetballen. We zaten er bovneop, wonnen in tegenstelling tot in de eerste helft heel veel duels en belangrijk was dat de taken nu goed werden uitgevoerd. Nee, complimenten aan de ploeg. We kregen zelfs nog enkele kansjes om stiekum met een puntje weg te kunnen glippen. Maar dat was wellicht teveel geweest.

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Lukassen uit Delft gaf geel aan Anton van Vliet (Rozenburg)
Rozenburg:
Kraak; Hato, Van Seventer, De Groot, Van Vliet; Bak, Selhorst, Quak (86. De Jong); Van der Kruit, Noor.
FC Vlotbrug:
Roukema; Post, Kok, Gequiêrre, De Reus; Meijer; Van Straten, Deurlo (80. Carter), Braber; Zuijderweijk, Van de Veerdonk (15. Gomes Soares)


16 - 09- 09

Gelezen in Weekblad Delta

Revanche Rozenburg

Hellevoetsluis onderuit opSportpark West
ROZENBURG-
Er moest bijna twee jaar op worden gewacht, want vorig seizoen speelde Hellevoetsluis in de tweede klasse, maar afgelopen zaterdag kreeg Rozenburg op eigen sportpark West de revanche voor de nederlaag die in het Hellevoetse 'kampioensseizoen' 2007-2008 werd geleden.

Toen al was Rozenburg dicht bij een zege, maar bleven de punten in Hellevoetsluis. Dit keer had de ploeg van trainer Ad Bijl in Rozenburg echter niets in te brengen. Vooral op grond van een superieure eerste helft, waarin Rozenburg al ruim afstand nam (3-0) won de ploeg van de dit jaar nieuw gekomen trainer Wim van der Steene afgetekend met 4-1.
,,We waren in de eerste helft niet bij de les," besefte Hellevoetsluis -trainer Ad Bijl zaterdag na afloop van de afstraffing die zijn ploeg had gekregen. ,,En dan kan ik natuurlijk wel aanvoeren dat veel basisspelers er niet bij waren, maar werken kan een ploeg altijd en dat miste ik voor rust een beetje. In de tweede helft pakten we het goed op. Bij de 3-1 kwam Rozenburg aardig onder druk te staan. Maar onze tweede goal bleef uit. En toen het bij die counter 4-1 werd, was het spel wel gespeeld." Zonder Sydney van de Ende (vakantie) en de geblesseerde Richard de Lange, Bram van Aken en Mike Molendijk beogn Hellevoetsluis aan een karwei waarin na een klein kwartier ook nog verdediger Farid Karrad wegviel.
 

Hellevoetsluis-verdediger Fabian Theuvenet werkt weg voor Mark van der Kruit, die tekende voor drie van de vier goals van Rozenburg, gevaarlijk kan worden   Foto Wil van Balen

Koren
Het bleek koren op de molen van de thuisclub die zonder talmen direct op jacht ging naar treffers. De eerste viel al in de tiende minuut toen Jordie de Groot, voor de wedstrijd gehuldigd omdat hij zijn honderste duel voor de Rozenburgse hoofdmacht speelde, langs de lijn optrok en Mark van der Kruit vrij voor de Hellevoetse sluitpost Marcel Smith zette. De koele spits miste niet: 1-0. Kort daarna vond Joeri Bak vanaf de andere kant van het veld opnieuw Van der Kruit die met het hoofd de 2-0 aan liet tekenen. Toen Lennart Quak een kwartier voor tijd diep werd gestuurd en met een lobje de uitlopende Marcel Smith verschalkte was het 3-0 en leek een monsterzege in de maak.
In de tweede helft bood Hellevoetsluis echter veel feller tegenstand en slaagde Ramon Haze er ook in om op aangeven van Edwin Scheffers een aansluitende treffer te produceren: 3-1. Scheffers kreeg ook de kans op de 3-2, maar in het Rozenburgse doel bleek Henk Kraak attent. Toen Mark van der Kruit in de slotfase via een Rozenburgse counter met zijn derde treffer de 4-1 op het scorebord liet noteren, was het Hellevoetse verzet gebroken.


14 - 09- 09

Gelezen AD/RD

Rozenburg haperend naar de koppositie in de derde klasse

Gehandicpat Hellevoetsluis slechts één helft in de wedstrijd
ROZENBURG-
De competitie is pas twee wedstrijden op weg, maar Rozenburg is na twee overwinningen de trotse lijstaanvoerder van de derder klasse D. Tegen het gehandicapte Hellevoetsluis dat maar liefst vif basisspelers miste, liet de formatie van Wim van der Steene één helft zien wat het in de mars heeft. Daarna kwam ook de kwetsbare kant aan het licht. De overwinning was echter onomstreden: 4-1.




Rozenburg

Hellevoetsluis


30. Mark van der Kruit
41. Mark van der Kruit
43. Lennart Quak
44. Ramon Haze
89. Mark van der Kruit



Door prachtige treffers
kwamen we op een 3-0 voorsprong
na 45 makkelijke minuten




4

1


1 - 0
2 - 0
3 - 0
3 - 1
4 - 1

 

Rozenburg-verdediger Elroy van Seventer schermt de bal voor Edwin Scheffers (r)
FOTO: JOHN DE PATER

GERARD VONK
,,Door prachtige treffers komen we op een 3-0 voorsprong," keek Rozenburg-trainer Wim van der Steene terug op 45 'gemakkelijke' minuten. ,,Overigens zonder echt goed te spelen en tegen een tegenstander die op dat moment niet één bal tussen de palen had geschoten Hellevoetsluis deed vervolgens een enkele ingreep en scoorde een snelle treffer waarna wij plots volledig van de leg waren. Onnodig, maar we leden veel balverlies, moesten terug en kregen het moeilijk. We zijn klaarblijkelijk nog niet zover om het in het veld, dan om te zetten. Maar goed, we kregen desondanks zelf ook genoeg kansen en ik ga er vanuit dat als we constanter en effectiever gaan spelen het allemaal goed komt."
Het streekduel kwam pijnlijk en moeilijk op gang, onder meer door de verzorging van fikse hoofdwonden van de met elkaar botsende ploeggenoten(!) Jordie de Groot en Ronald Karsten. Het grote overwicht van Rozenburg leidde in het laatste kwartier tot drie zeer fraaie treffers waarvan er twee op conto van spits Mark van der Kruit kwamen. Met een volley en een kopbal rondde hij vloeiende aanvallen van de rechterzijde af. Kort voor het rust signaal leek Lennart Quak met een lob over Marcel Smith het duel vroegtijdig op slot te gooien:3-0.

OPPORTUNISME
De geslagen bezoekers herpakten zich na de hervatting en gooiden er een flinke portie opportunisme tegen aan. Het resulteerde binnen vijf minuten in een treffer van de ingevallen Ramon Haze: 3-1. Rozenburg verloor steeds meer grip. Via de counter werd wel Van der Kruit tweemaal in scoringspositie gebracht, maar 'het kruit' leek verschoten. Tien minuten voor tijd kwam Edwin Scheffers een teenlengte tekort, waarna het Hellevoetsluise vuur langzaam doofde en Van der Kruit in blessuretijd de stand alsnog aanzien gaf:4-1. ,,Ik heb in de rust een hartig woordje met de jongens gesproken," verklaarde Bijl de gedaantewisseling. ,, Het was helemaal niks. Ik wil een team op het veld zien dat zijn best doet en dat was later het geval. Jammer dat Scheffers de 2-3 net niet kon intikken, want daarna knakte er iets."

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Kokkinos gaf geel aan de Rozenburgers Jorwin Hato, Ronald Karsten en Jordie de Groot en de Hellevoetsluis-speler Fabian Theuvenet, Joey Salij en Mark Bouwhuis.
Rozenburg:
Kraak: Hato, Karsten, Van Seventer, Van Vliet (87. Manssens); Bak (78. De Jong), Hoks, De Groot; Quak (59. Selhorst), Noor, Van der Kruit.
Hellevoetsluis:
Smith; Vermaat, Theuvenet, Scholten, Bouwhuis; Vincent (46.Haze), Van der Veld, Schol (77. Van Leeuwen), Karat (22. De Rooij; Scheffers, Salij.


07 - 09- 09

Gelezen AD/RD

Teller van Rozenburg stokt bij drie fraaie doelpunten

MAASDAM-
Het enige verwijt dat Rozenburg-trainer Wim van der Steene zijn ploeg na de 0-3 zege bij FC Binnenmaas kon maken, was dat de score niet veel verder was opgevoerd.




FC Binnenmaas

Rozenburg


8.Ranvin Noor
45. Joey Kortlever (eigen doel)
85. Lennart Quak




0

3


0 - 1
0 - 2
0 - 3

 

Rozenburg opende met een zege op FC Binnenmaas
FOTO: REIN GELEINSE

BART BAKKER
,,Want we kregen hiervoor zeker nog een aantal uitgespeelde mogelijkheden,”zei Wim van der Steene. ,,Maar we hebben bij Binnenmaas een prima wedstrijd gespeeld en vervolgens een knap resultaat neergezet. Nota bene tegen een ploeg die door de kenners als een promotie-kandidaat is bestempeld.” Van der Steene had gelijk. Rozenburg maakte eenbijzonder volwassen en sterke indruk. In deze vorm is de derdeklasser een belangrijke gegadigde om te promoveren. Het door de ex-Feyenoorder geintroduceerder concept met twee spitsen en daarachter twee opkomende middenvelders, wierp zijn vruchten af. Binnenmaas kreeg geen grip op spits Ranvin Noor, die al snel de wedstrijd openbrak. Noor proviteerde van zwak ingrijpen van doelman Erwin Fortuin. Wel hielp de thuisploeg vlak voor de 0-1 een grote kans om zeep. De 0-2 was de doodsteek voor de zwakke thuisploeg.

SCHERPE VOORZET
Op slag van rust kopte Joey Kortlever, na een scherpe voorzet van Youri Bak, de bal achter zijn doelman. Lortlever moest overigens wel iets doen, want anders was de bal bij de volkomen vrij staande Ranvin Noor beland. Ook na rust was Rozenburg heer en meester. De gasten combineerden naar hartelust en profiteerden van de ruimte die hen werd geboden. ,,Tevens was het positief dat het in de opbouw bijzonder geconcentreed bleven," concludeerde Wim van der Steene. ,,Mede hierdoor waren we veel in balbezit en hadden vooral in de tweede helft de wedstrijd volledig onder controle." Rozenburg liet het warrige optreden van scheidsrechter Roozeboom volledig aan zich voorbij gaan. ,,We wisten dat hij graag de discussie aangaat," aldus Van der Steene. ,,Binnenmaas had daar moeite mee, maar wij hebben ons hier zo weinig mogelijk van aangetrokken."

Bijzonderheden
Boudewijn de Jong (FC Binnenmaas) kreeg een gele kaart.
FC Binnenmaas:
Fortuin, Kortlever (46. Nagtegaal), Paasse, Goud, De Winter, Van der Wilt, Beckers, Vos, De Jong (78. Maijers), Van Eck, De Kruijff.
Rozenburg
Kraak, Hato, Karsten, Van Seventer, Van Vliet, Bak, De Groot, Hoks, Quak, Van der Kruit (82. Manssens), Noor.


01 - 09- 09

Gelezen AD/RD

Gif ontdekt in sproeiwater van sportpark

Rozenburg
Het slootwater dat wordt gebruikt voor het besproeien van de sportvelden aan de Vinkseweg in Rozenburg is vervuild met mecoprop, een onkruidverdelger.Dat blijkt uit onderzoek van de GGD.
Het gif is via het grondwater vanuit de naburige vuilstort uitgestroomd naar de sloot bij Sportpark West. Het grondwater ter plaatse is vervuild maar de kans dat mensen daarmee in aanraking komen is nihil, concludeert de GGD. Bij het besproeien van de sportvelden is dus gevaar niet uit te sluiten.
De gezondheidsdienst adviseerd de gemeente zich te beraden op de vraag of het wel wenselijk is sportvelden te besproeien met verontreinigd slootwater.


Terug naar het overzicht

Free counter and web stats