Knipsels


28 - 10 - 09

Gelezen Weekblad Delta

Rozenburg neemt afscheid van bekertoernooi

Eersteklasser Rijnvogels worstelt helft lang met ploeg Van der Steene

ROZENBURG-
Een beetje geflatteerd was de 0-3 zege die na afloop van de bekerwedstrijd tussen Rozenburg en Rijnvogels op het score bord van sportpark West stond wel voor de bezoekers. Want ondanks een verschil van twee klassen bood Rozenburg de eersteklasser uit Katwijk een helft lang uitstekend tegenstand.

Als de ploeg van trainer Wim van der Steene in die fase de tweehonderprocentskansen die het kreeg in doelpunten had weten om te zetten, zou zich wellicht een compleet andere wedstrijd hebben afgespeeld op sportpark West. Maar Mark van der Kruit en Pieter Selhorst slaagden er niet in om hun ploeg op voorsprong te zetten, waarna het tij zich in de tweede helft tegen de thuisclub keerde. Echter, pas nadat verdediger Jorwin Hato een kwartier na rust een bal ongelukkig van de borst liet springen. De spits van de Katwijkers, Bastiaan Mooi, ging er met de bal vandoor en liet Rozenburgsluitpost Henk Kraak vanaf korte afstand kansloos: 0-1.

 

Mark van der Kruit had twee goed kansen om voor Rozenburg te scoren
in het bekerduel met eersteklasser Rijnvogels
Fotografie: Wil van Balen

Nog van het verzet van de thuisclub niet helemaal gebroken, want opnieuw Mark van der Kruit kreeg een drromkans om Rozenburg naast Rijnvogels te brengen. Opnieuw miste Van der Kruit echter. In de slotfase betaalde de betere conditie van de Katwijkers, die als eersteklasser standaard drie keer per week trainen, zich uit. Moe gestreden kon de thuisclub niet verhinderen dat eerst Jami Didi en kort daarop Maurice Varkevisser Rijnvogels naar een toch nog ruime 0-3 zege schoten.

Competitie
De ploeg van Wim van der Steene kan zich nu gaan concentreren op de competitie die voor Rozenburg in de eerste vier duels voorspoedig verliep, maar vorige week zaterdag in de wedstrijd tegen Zuiderpark de eerste nederlaag bracht. De komende twee weken wachten Rozenburg twee wedstrijden tegen respectievelijk NBSVV en Piershil. Als de ploeg van sportpark West die wedstrijden winnend weet af te sluiten wordt een belangrijke stap gezet richting promotie naar de tweede klasse, iets dat door Rozenburg fel wordt nagestreefd.


27 - 10 - 09

Gelezen Weekblad Spijkenisse

Rozenburg: afscheid met opgeheven hoofd

Rozenburg
Niemand die afgelopen zaterdag voorafgaand aan het bekerduel tussen Rozenburg en Rijnvogels iets gaf voor de kansen van de thuisclub. Daarvoor was het klasseverschil tussen de twee teams te groot.
Rijnvogels is een eersteklasser, terwijl Rozenburg al enkele jaren verwoede pogingen doet om zich uit de derde klasse op te werken naar de tweede klasse.

De uitglijder bij SC Zuiderpark (2-1 nederlaag) van vorige week zaterdag daargelaten, is Rozenburg dit seizoen echter wel 'een ploeg in vorm', terwijl Rijnvogels zich tot dusver in de competitie tevreden moet stellen met een bescheiden rol in de onderste regionen.

 

De eerste goal is gevallen, net als doelman Henk Kraak: na een uur heldhaftige tegenstand is de verslagenheid bij Rozenburg groot.
Fotografie: Wil van Balen

Desondanks bleven verrassingen uit en plaatste Rijnvogels zich door een 0-3 zege op sportpark West 'gewoon' voor de volgende ronde van het bekertoernooi. In het eerste uur van de wedstrijd bood Rozenburg de eersteklasser uit Katwijk echter uitstkend partij. De beste kansen waren zelfs voor de ploeg van trainer Wim van der Steene. Pieter Selhorst en Mark van der Kruit slaagden er echter niet in om met een treffer de druk op de bezoekers op te voeren.

Achterstand
Toen Rozenburg-verdediger Jorwin Hato een kwartier na rust een bal ongelukkig van de borst liet springen en Rijnvogelspits Bastiaan Mooi ermee aan de haal ging, kon de openingstreffer niet meer voorkomen worden. Doelman Henk Kraak was kansloos op de inzet van Mooi: 0-1. Weer was Rozenburg dichtbij een treffer toen Mark van der Kruit opnieuw kansrijk voor het doel van de Katwijkers opdook. Maar de gelijkmaker bleef uit. In de slotfase, toen duidelijk werd dat de drie keer per week trainende bezoekers, beduidend méér over hadden dan de leeg gestreden spelers van de thuisclub, liep Rijnvogels door de treffers van Jami Didi en Maurice Varkevisser nog weg naar een geflatteerde 0-3. Rozenburg kan zich op gaan maken voor twee achtereenvolgende thuiswedstrijden (tegen NBSVV en Piershil) in een fase van de competitie waarin een goede basis voor de felbegeerde promotie kan worden gelegd.

Rozenburg-Rijnvogels 0-3 (0-0).
60. Bastiaan Mooi 0-1.
76. Jami Didi 0-2
85. Maurice Varkevisser 0-3.

Tekst: R.B.


26 - 10 - 09

Gelezen in AD/RD

Rozenburg met opgeheven hoofd uit de districtsbeker

Eersteklasser Rijnvogels loopt in slotfase wat verder weg

ROZENBURG
KNVB BEKER TWEEDE RONDE
Na de onnodige eerste competitie nederlaag tegen Zuiderpark kon Rozenburg een korte adempauze in de vorm van een bekerwedstrijd goed gebruiken. Tegen eersteklasser Rijnvogels boog de derdeklasser pas diep in de tweede helft definitief het hoofd: 0 - 3.




Rozenburg

Rijnvogels


47. Bastiaan de Mooij
78. Jamal Dibi
80. Maurice Varkevisser




Nee, ik kan leven met de uitslag en het was voor ons een goed les
Wim van der Steene



0

3


0 - 1
0 - 2
0 - 3

 

Pieter Selhorst (l) in een verbeten kopduel FOTO JOHN DE PATER

GERARD VONK
,,Ik ben niet ontevreden over hoe wij hebben gespeeld," sprak Van der Steene over het verdienstelijke tegenspel van zijn formatie. ,,Je zag dat Rijnvogels technisch vaardiger was en gemakkelijke voetbalde. Bij ons kostte het meer kracht. Toch had het een goede afspiegeling geweest als wij met een voorsprong waren gaan rusten, want wij hadden de betere kansen. Na rust komen we ongelukkig op achterstand en dreigden we een periode onder de voet gelopen te worden. Gelukkig konden we ons herpakken en kregen zelfs nog wat kansjes. Nee, ik kan leven met de uitslag en het was voor ons een goede voetballes."
Op het grijze en drijfnatte sportpark West openden de bezoekers sterk en zochten combinerend de vijandelijke helft op. Meest opvallende speler was de rappe en behendige Nana Kwanteng die keer op keer zijn tegenstrever Jeffrey Emor uitspeelde en de voorzetten afleverde. De afwerking bleef uit. Nadat Rozenburg wat compacter ging spelen en de bezoekers defensief hun kwetsbaarheden toonden, kwam het duel meer in evenwicht. In het slotkwartier rook en kreeg Rozenburg zijn kansen maar achtereenvolgens zagen Pieter Selhorst, Mark van der Kruit, Mark Hoks en Jordi de Groot hun pogingen stranden waardoor de verdiende openingstreffer uitbleef.

Na rust zetten de bezoekers direct een tandje bij en kwamen binnen twee minuten op voorsprong. Spits Bastiaan de Mooy profiteerde van een verkeerd uitverdedigde bal: 0-1. Rijnvogels leek zo snel mogelijk het duel op slot te willen gooien, maar doelman Henk Kraak, de lat en de juiste scherpte voorkwamen dat voornemen. Na tien (!) mogelijkheden te hebben laten liggen, besliste aanvoerder Jamal Dibi met nog tien minuten te spelen het duel door goalie Haak met een droge schuiver te verschalken. Kort daarop zette verdediger Maurice Varkevisser de eindstand op sportpark West op het scorebord: 0-3.

DRAMATISCH
,,Je hoort geregeld dat we hoger zouden kunnen voetballen," nam Van der Steene een voorschot op de toekomst. ,,Dat is echter maar gedeeltelijk waar, want we zijn natuurlijk sterk afhankelijk hoe de tegenstander ons laat voetballen. Zo speelden we onlangs dramatisch tegen vierdeklasser Rockanje maar vandaag liet Rijnvogels ons de ruimte waardoor wij ook mee konden voetballen. Het is nu zaak dat we ons gaan richten op de competitie met twee pittige thuiswedstrijden, tegen NBSVV en Piershil, in het vooruitzicht."

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Stolse uit De Lier gaf geel aan de Katwijkers Peter van Schie en Ozgar Alpslan. De thuisploeg speelde zonder Ranvin Noor (ziek) en Anton van Vliet (werk).
Rozenburg
Kraak; Hato, Karsten, Van Seventer, Emor (46. Van Baalen); Bak, De Groot, Hoks, Quak; Van der Kruit, Selhorst.
Rijnvogels:
Smit; Varkevisser, Demirci, Van Schie, Alpslan (84. Van Wijk); Zohair, De Lange, Kilic (72. Van der Reijden); Kwanteng, De Mooy, Dibi.


15 - 10- 09

Gelezen in AD/RD

Voetbal

Honderste duel Ronald Karsten voor Rozenburg

Ronald Karsten speelde afgelopen zaterdag met Rozenburg zijn honderste wedstrijd. De verdediger van de zaterdag-derdeklasser, die vanwege een blessure tegen FC Vlotbrug twee weken eerder nog aan de kant moest blijven, werd vooraf aan het duel met Den Bommel door voorzitter Hans de Groot in de bloemen gezet. ,,Het was niet best, maar wel speciaal om zo'n wedstrijd met 4-0 winnend af te sluiten," laat de 29-jarige verdediger weten. ,,Vorig jaar ben ik vanwege een blessure lange tijd uit de roulatie geweest, speelde slechts zes wedstrijden. Dus ik ben blij met elke wedstrijd die ik speel."


15 - 10- 09

Gelezen in AD/RD

Koploper blijft realistisch

Henk Kraak waakt met Rozenburg voor te veel optimisme

ROZENBURG
Het is pas weer het tweede seizoen dat Henk Kraak zich na een periode zonder voetbal en een tijdje pretentieloos plezier in een vriendenteam weer met prestatievoetbal bezighoudt. En Rozenburg maakt pas voor de eerste keer van de diensten van de inmiddels 29-jarige doelman gebruik.

RIK BAKKER
Tot dusver bevalt de samenwerking tussen de van SV Simonshaven naar sportpark West verhuisde Spijkenisser en de zaterdag-derde klasser van beide zijden goed. ,,Ik hoorde aan het einde van het vorig seizoen via via dat Rozenburg op zoek was naar een ervaren doelman,' aldus Kraak. ,,Of ik veel ervaring heb, mag de trainer bepalen, maar ik heb met mijn 29jaar in iedergeval de leeftijd om met de verdediging mee te denken.

Vorig jaar had Rozenburg ook een droomstart en zakten ze in de tweede helft van het seizoen helemaal weg. Henk Kraak

Trainer Wim van der Steene verlangt dat ook van mij. Ik moet me met de verdediging bemoeien, sturing geven. En daarbij maak ik best fouten. Die krijg ik van Van der Steene ook onmiddelijk op mijn bord gelegd. En eerlijk is eerlijk, meestal heeft hij gelijk. Dus ik leer veel, mede ook omdat we tot dusver een goede start doormaken.

 

Henk Kraak heeft het naar zijn zin bij zijn nieuwe club   Foto John de Pater

Henk Kraak begon in de jeugd bij SV Simonshaven. Excelsior Rotterdam zag wel wat in de kwaliteiten van de keeper, maar lang speelde en trainde Kraak niet op Woudenstein. ,,Mijn ouders hadden het na een half jaar wel gehad met het pendelen tussen Spijkenisse en Rotterdam. Dat was voor hen gewoon niet met werk en het gezin te combineren. Dus half in dat seizoen heb ik me bij Spijkenisse gemeld. Daar heb ik altijd in het tweede elftal gekeept, op één wedstrijd in het eerste na. Adrie Poldervaart deed toen een beroep op me, en dan zeg je geen nee."
De laatste seizoenen bij Spijkenisse speelde Kraak in een vriendenteam. ,,Maar ik kreeg toch weer de kriebels om meer prestatiegericht te gaan spelen," aldus de Spijkenisser, die een eigen klusbedrijf heeft. ,,Zodoende meldde ik me weer bij Simonshaven. Ik heb het vorig seizoen best naar mijn zin gehad. Het was jammer dat we toen nog degradeerden. Qua voetbal draaiden we echt goed mee, maar we scoorden niet. We waren veel te afhankelijk van Ruud Fransens.

Bij Rozenburg heeft Henk Kraak zijn sterke punten inmiddels ook geprecenteerd. De lange trao van de Spijkenisser doelman wekt jaloezie bij zijn medespelers. ,,Ik kan de bal inderdaad goed raken. En meespelen is ook een van mij betere punten. Het niveau waarop Rozenburg speelt is weer een stapje hoger dan ik de laatste jaren gewend was. We willen dit seizoen voor promotie gaan. Maar dat was vorig seizoen hier ook al he geval heb ik begrepen. Zeker nu we zo'n goede start achter de rug hebben, hoor je van alle kanten de waarschuwingen. Dat we op moeten passen voor teveel optimisme en zo. Vorig jaar had Rozenburg ook een droomstart en zakten ze in de tweede helft van het seizoen helemaal weg. Dat ligt hier nog vers in het geheugen."


Oktober 2009

Gelezen: Colum in Maasstad Weekbladen

Lach en traan

Elke voetbalvereniging heeft ze wel; mannen op leeftijd die de velden en de opstallen schoonmaken en onderhouden. Een paar keer per week verzamelen ze zich op de club, drinken een bak koffie, gaan aan de slag en als het werk gedaan is, sluiten ze de dag af met een pilsje of een borreltje. Zulke dagen zijn fijn voor de vereniging, want alles blijft tip top in orde en voor de werkploeg is het een prettige dagbesteding. Bij Rozenburg was het vorige week trouwens voor één dag niet prettig. Een nachtelijke inbraak had de werkkeet gigantisch ondersteboven gezet en veel gereedschap was gestolen. Zelfs de kruiwagen was weg. Diep ontgoocheld moet de werkploeg de schade hebben opgenomen en lachen zal er niet veel gedaan zijn.

Dat was vrijdag bij Spijkenisse wel anders. Toen de rest van de werkploeg al lang en breed in de kantine aan het bier zat, reed Look nog met zijn trekker over veld 4 en 5, met achter zich aan een massieve roller. Een zeer belangrijke klus zoiets, want voetballers spelen graag op een glad en effen veld. Look kweet zich gedegen van zijn taak. Diep geconcentreerd reed hij heen en weer en bleef dat doen, ook nadat de draadijzeren constructie waarmee de rol aan de trekker verbonden was, afbrak. Onverstoorbaar reed hij verder, wel tien minuten lang. Daarbij reed hij enige keren vlak langs de rol, maar het ding merkte hij niet op. Totdat hij er bijna tegenaan botste. Zijn collega’s, ondertussen schaterlachend op de grond van het clubhuis rollend, zagen alles gebeuren. Zij hadden de dag van hun leven en ik weet zeker dat hierover nog lang gesproken wordt. Dat zullen ze bij Rozenburg over hun avonturen ook doen, maar die terugblik zal, in tegenstelling tot Spijkenisse, geen lach op de gezichten toveren.

JAN


12 - 10- 09

Gelezen in AD/RD

Maximale score Rozenburg, maar spel niet sprankelend

Slechte start achtervolgt staartploeg Den Bommel

ROZENBURG
Rozenburg is door de 4-0 (1-0) overwinning op staartploeg Den Bommel en het verlies van SC Zuiderpark bij NBSVV (2-0) de nog ongeslagen koploper in de derde klasse D.




Rozenburg

Den Bommel


43. Ranvin Noor
48. Yoeri Bak
84. Mark van der Kruit
89. Yoeri Bak




Als je slecht speelt en toch
met 4-0 wint mag je als coach
natuurlijk niet mopperen

Wim van der Steene



4

0


1 - 0
2 - 0
3 - 0
4 - 0

 

Rozenburger Anton van Vliet verspert Leon van Bergen de weg naar voren
FOTO JOHN DE PATER

DAN ROLANDUS
Een klinkende zege op sportpark West, maar Wim van der Steene was toch niet helemaal tevreden. De winnende trainer was weliswaar blij met de punten, maar ontevreden over het vertoonde spel van zijn manschappen. ,,Als je slecht speelt en toch met 4-0 wint mag je als coach natuurlijk niet mopperen, maar het geeft toch wel te denken," boorde de trainer van Rozenburg de hosannastemming de grond in. ,,Ik heb tegen Den Bommel niets gezien van een ploeg die pretenties heeft om bij de eerste twee te eindigen. Als we zo blijven spelen zal de eerste zeperd niet lang op zich laten wachten." Van der Steene zag zijn spelers de afgemaakte afspraken in de wind slaan. ,, De afspraak om Den Bommel met agressief spel meteen bij de strot te grijpen werd in het veld niet nagekomen. Lukt da niet, dan is het zaak om het spel vanuit de basis silpel te houden. Dat gebeurde nu niet."

Rozenburg had moeite de Bommelse muur omver te werpen. Nadat Yoeri Bak, Ranvin Noor en Pieter Selhorst goede mogelijkheden hadden laten liggen, tasten drie Bommelse verdedigers (!) volledig mis op een hoge bal, waarvan Ranvin Noor dankbaar profiteerde:1-0. Direct na de thee kreeg Wouter Vletter een schot van Anton van Vliet niet ondercontrole, waarop de toegeschoten Yoeri Bak de bal binnentikte: 2-0. Het strijdende Den Bommel probeerde met Leon Breeveld in de fronline de bakens te verzetten, maar Wesley Bakker strandde op doelman Henk Kraak en Sjoerd van der Meij raakte de lat. Mark van der Kruit wierp het duel met een intikker in het slot (3-0) en Yoeri Bak sloot af met een fraaie boogbal: 4-0.
Verliezend trainer Jan Lecker weigerde zich te verschuilen achter de blessures van Jan van der Velde en de broers Richard en Michel van Sint Annaland. ,,De elf die er staan zullen het moeten doen. In de eerste helft hebben we het redelijk goed gedaan, speelden compact en gaven nauwelijks een kans weg. Vlak voor rust hielpne we Rozenburg door gebrek aan coaching in het zadel. Bij 1-0 was er nog niets aan de hand."

DICIPLINE
,,De afspraak voor de tweede helft was om in de eerste twintig minuten in de 'dicipline' te blijven spelen en dat wij de boel daarna vanaf de kant zouden sturen," ging hij verder. ,,Maar als je dan direct na rust de linkervleugelverdediger vrij laat opkomen en daar dan ook nog uit wordt gescoord, dan hebben ze de boodschap tijdens de rust toch niet goed meegenomen. We zitten nu in een fase waarin we de punten van ver moeten halen."

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Pieterman uit Den Haag hield de kaarten op zak op sportpark West.
Rozenburg:
Kraak; Hat, Van Seventer, Karsten, Van Vliet; Bak, De Groot, Hoks (79. Manssens), Quak (62. Van der Kruit); Selhorst, Noor.
Den Bommel:
Vletter; Peekstok, Wilco van Bergen, Van der Meij, Breeman; Leon van Bergen, Van Broekhoven, Bruggeman; Bahnert (57. Kornet); Jack Robbemond, Wesley Bakker.


01 - 10- 09

Gelezen in AD/RD

Hans de Groot van 'interim' naar vaste preses Rozenburg

Hans de Groot is vorige week gekozen tot voorzitter van voetbalvereniging Rozenburg. De voormalige interim-voorzitter weet in het nieuwe bestuur John Olree (penningmeester), Monique Schuil (secretaresse), Leen van Es (spel-technischezaken), Jolanda Doornheim (jeugdsecretaresse) en Paul de Heer (accomodatiebeheer) naast zich. Wim van Eshout (ex-jeugdvoorzitter) en Ton de Groot (pr-en sponsorzaken) hebben een stapje terug gedaan, maar blijven achter de schermen actief. Jaap Kleywegt is benoemd tot erelid van de club.


01 - 10- 09

Gelezen in AD/RD

Spits Ronard Venekamp zet punt achter voetbalcarrière

Ronard Venekamp heeft besloten een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten. De ras-Rozenburger kampt reeds lange tijd met een slepende achillespeesblessure. Het herstel laat te lang op zich wachten. Ronard Venekamp, die met Rozenburg nog uitkwam in de hoofdklasse, zet daarom noodgedwongen een streep onder zijn carrière. Ook Wim Reitzema heeft besloten voorlopig een punt achter zijn carrière te zetten vanwege serieuze knieklachten.


Terug naar het overzicht

Free counter and web stats