Knipsels

30 - 03 - 09

Gelezen in AD/RD

Opnieuw zuur gelijkspel voor Rozenburg

Rozenburg

SSS

24. Paul Opmeer
52. Remy de Jong
68. Yoeri Bak
74. Paul Opmeer

2

2

0 - 1
1 - 1
2 - 1
2 - 2

  Bijzonderheden:
Arbiter Pieterman gaf een gele kaart aan Mark Hoks. Rozenburg speelde zonder Ranvin Noor (familieomstandigheden) en Mario Spencer (blessure).
Rozenburg:
De Korte; Hato, Braafhart, De Groot, Van Vliet; Bak, De Jong, Hoks, Selhorst (82. Kleijburg); Van der Kruit, Karsten.
SSS:
Van der Heiden; Groenenberg, Zuidijk, Tros, Vermaas (46. De Bie); Van den Heuvel, Van der Ster, Blom; Kruithof, Opmeer, Vermeulen (71, Schop).

RIK BAKKER
ROZENBURG

Teleurstelling overheerste na afloop van het duel Rozenburg - SSS bij de spelersgroep en trainer Francis Janse van de thuisclub. Want zonder uitzondering beseften de betrokkenen dat ze de tegenstander met een 2-2 gelijkspel hadden laten ontsnappen.
,,Vorige week na de wedstrijd tegen Simonshaven zei ik ook al, maar nu zeg ik het nog harder dat we hadden moeten winnen," was Janse in mineur. ,,Wat hebben die gasten nou laten zien? Ze krijgen twee goals die uit niets binnen komen waaien en staan verder meer dan de helft van de wedstrijd onder enorme druk. Ja, we hadden gewoon meer kansen af moeten ronden. Want als je ze niet maakt, kan je niet winnen, zo is het natuurlijk wel. Maar ik heb de groep een compliment gegeven voor de inzet. Ze kunnen zichzelf na deze pot niets verwijten. Als SSS een van de bovenste ploegen is, hoeft Rozenburg toch van niemand te verliezen? Alleen we verliezen vandaag toch weer twee punten. We hadden er echt drie moeten hebben."

Al in de eerste helft bleek dat de bezoekers niet in hun beste doen waren. Toch was het Paul Opmeer die tegen de verhouding in SSS op voorsprong zette. Na rust voerde de thuisclub de druk op het Klaaswaalse doel op. Nadat Dennis Karsten een kans had gemist, scoorde Remy de Jong na een assist van Karsten. Via Yoeri Bak leek Rozenburg ook de volle buit te pakken, maar met zijn tweede doelpunt nivelleerde Opmeer:2-2. ,,Dit gelijkspel is heel zuur voor ons," besloot Janse zijn analyse.


26 - 03 - 09

Gelezen in AD/RD

Spelvreugde en beleving toverwoorden Francis Janse

ARIE BEVAART
ROZENBURG

Ruim een week geleden keerde hij terug op zijn vertrouwde sportpark West. Dit keer niet als toeschouwer, maar als hoofdtrainer. Voor het laatst had Francis Janse Rozenburg tien jaar geleden onder zijn hoede. Dat was in 'de goeie ouwe tijd', toen de eerste klasse en hoofdklasse nog het domein was van zijn club. Ook hij ging destijds door de achterdeur weg, zoals veel trainers na hem. Hij startte afgelopen zaterdag tegen SV Simonshaven met een 'zuinig puntje', maar ziet genoeg aanknopingpunten om zijn Rozenburg in 3D uit de gevarenzone te houden.
,,Het is nooit prettig als een collega moet afhaken, zegt Janse. ,,De club wilde de trainer in principe het seizoen laten afmaken, maar de chemie was op een gegeven moment echt weg. Een trainer zal uit financieel oogpunt niet zo snel zelf zeggen dat hij opstapt. Als je dan alsmaar verder wegzakt, moet er worden ingegrepen.

 

,,Ik denk dat er precies op tijd is ingegrepen," aldus trainer Francis Janse. ,,Als je na WFB nog langer had gewacht, was het misschien te laat gweest."

Ik heb de wedstrijd tegen WFB twee weken geleden gezien. En dat niet met het idee dat ik het wel eens zou kunnen gaan overnemen. Liever niet zelfs, maar als ze niemand anders konden vinden, zou ik wel beschikbaar zijn. Ik ben toch al 42jaar lid van de club." Janse, vanwege gezondheidsproblemen dit seizoen afgehaakt bij Papendrecht (za), zet zichzelf niet als wonderdokter neer, maar noemt spelvreugde en beleving wel zijn toverwoorden. ,, Wat ik die zatrdag tegen WFB zag, was van beide kanten triest. Er was totaal geen beleving. Waar dat aan lag, dat weet ik niet, maar zonder beleving win je geen wedstrijd. Dan hoef je je eigenlijk niet eens om te kleden. Er werd slecht gevoetbald, terwijl het spelersmateriaal van Rozenburg natuurlijk best aardig is. Dat rijmde niet met elkaar."

Inmiddels heeft Janse de lach op de gezichten van de spelers teruggebracht. Met een kwinkslag hier en een dolletje daar is de sfeer ook weer terug in het Rozenburgse kamp. ,,Ik denk dat er precies op tijd is ingegrepen. Als je na WFB nog langer had gewacht, was het misschien te laat geweest. En het duel met Simonshaven was vooraf toch een zespunten-wedstrijd. Ik merk dat de jongens weer iets onverzettelijks in zich moeten krijgen. En dat moet ook, want je moet iets uitstralen, zeker als je thuisspeelt, dat er voor de tegenstander niets te halen valt."


25 - 03 - 09

Gelezen in Weekblad Delta

Rozenburg en Simonshaven delen punten

Interim-coaches brengen beleving terug op het veld en langs de lijn

ROZENBURG -
Door: Rik Bakker

Al het hele seizoen beweegt SV Simonshaven zich als debutant in de onderste regionen van de derde klasse D. Vier weken geleden stelde het bestuur van de derdeklasser trainer Rob Noordermeer op non-actief in een poging om de degradatiedruk te verlichten.

De gelouterde trainer Wim Tijl, wiens zoon Jan-Willem bij SV Simonshaven speelt, nam de taken van Noordermeer als interim-coach over, geholpen door oud-eerste elftalspeler Marco Xenakis. Sindsdien is Simonshaven ongeslagen, want ook in de derby bij Rozenburg slaagde Simonshaven er afgelopen zaterdag in om een nederlaag te voorkomen: 0-0.

 

Jan-Willem Tijl rukt namens Simonshaven op naar het doel van Rozenburg;
Rozenburg-spits Ranvin Noor zit de voorstopper van Simonshaven op de huid.

Foto: Wil van Balen

Rozenburg speelde tegen SV Simonshaven het eerste duel met interim-coach Francis Janse op de bank. De wegzending van trainer Leo Dekker, zes dagen voor het duel was door de erbarmelijke serie die de bewoners van sportpark West sinds de hervatting van de competitie hebben neergezet onvermijdelijk. Van titelkandidaat viel Rozenburg terug tot een ploeg die alle zeilen moet bijzetten om degradatie te ontlopen.
Janse (48) volgend seizoen trainer bij zondagtweedeklasser OVV uit Oostvoorne werd bereid gevonden om de zwalkende selectie door het einde van de competitie te loodsen. In zijn eerste deel als interim-trainer op sportpark West zag Janse een ploeg die eindelijk weer eens de 'nul' wist te houden. "En over de inzet ben ik ook tevreden," aldus Janse, die als actief voetballer altijd bij Rozenburg speelde en de selectie ook als trainer onder zijn hoede had. " We hadden deze wedstrijd eigelijk moeten winnen. Want we hadden het grootste deel van de wedstrijd een overwicht."

Gevaarlijker
"Dat kan wel zijn", vond Wim Tijl na afloop van de puntendeling. ,,maar de weinige kansen die wij kregen, waren veel gevaarlijker." SV Simonshaven liet na om vlak voor rust de score te openen toen achtereenvolgens spits Ruud Franssens en Danny Kanselaar twee opgelegde mogelijkheden voor Rozenburg-sluitpost Robert de Korte onbenut lieten. Aan de zijde van de thuisclub hadden Yoeri Bak (voor en na rust) en de weer van een blessure herstelde Mark van der Kruit kansen op een goal. De defensie van Simonshaven, waar Jan-Willem Tijl vier weken geleden voor het eerst als 'gelegenhiedsvoorstopper' speelde en sindsdien tot die plek lijkt te zijn veroordeeld, gaf echter weinig ruimte weg. "Voorstopper is niet de favoriete stek van Jan-Willem", beseft vader en trainer Wim Tijl. ,,Maar nood breekt wetten. Met acht punten uit de laatste vier duels hebben we niet meer verloren en dan zal Jan-Willem zich in zijn lot moeten schikken. Ik verwacht dat als we er in slagen om nog zes punten uit de laatste vier wedstrijden te pakken, we ons veilig kunnen spelen." "Het gaatje met Simonshaven is door die 0-0 drie punten gebleven", besefte Francis Janse. "We hebben behoud van het derdeklasseschap helemaal in eigen hand.


24 - 03 - 09

Gelezen in Weekblad Spijkenisse

Rozenburg houdt de nul

Simonshaven pakt een punt

Tekst: R.B.
Rozenburg
Hij was er gematigd tevreden over, interim-trainer van Rozenburg Francis Janse. Met het 0-0 gelijkspel dat de ploeg van sportpark West afgelopen zaterdag overeenkwam met streekgenoot SV Simonshaven, had Rozenburg de mogelijkheden op een zege laten liggen. 'Maar er was strijd, er was beleving en we hebben eindelijk weer eens de nul gehouden', zag Janse toch ook lichtpuntjes. 'We hebben het gaatje met Simonshaven op drie punten gehouden en hebben de kansen om ons te handhaven met nog vier wedstrijden te gaan helemaal in eigen hand.'

Janse had in de slotfase van deze competitie liever niet aan het roer gestaan bij Rozenburg, maar kon het beroep dat oude makker Jan Piepenbroek van de technische commissie van Rozenburg na het op non-actief stellen van trainer Leo Dekker op hem deed, niet naast zich neerleggen.

 

Mark van der Kruit (Rozenburg) en Jordy Noteboom (Simonshaven) vechten een duel uit; op de achtergrond lijkt de aandacht van Jan-Willem Tijl elders te liggen... Fotografie: Wil van Balen

'Ik ben 48 jaar en al 42 jaar lid van Rozenburg', aldus Janse. 'Ik heb er gespeeld en ik ben er trainer geweest. Oké, de manier waarop ik destijds als trainer ben weggegaan, was niet zo leuk maar dat is allang gesleten. Er zullen menden zijn die het minder vinden dat ik terug ben, maar er zijn er ook die het prachtig vinden. We gaan proberen om Rozenburg voor de derde klasse te behouden. Dan kan Wim van der Steene volgend seizoen gaan proberen om de stap nar de tweede klasse te zetten.' Wim Tijl, bij Simonshaven de man die net als Janse een weggestuurde trainer als interim-coach vervangt, vond ook dat het overwicht in de wedstrijd bij Rozenburg had gelegen. 'Maar de kansen die wij hebben gekregen, waren veel gevaarlijker dan die van de tegenstander', aldus Tijl. 'De voorhoede van Rozenburg is veruit het sterkste deel van die ploeg, maar onze verdediging stond als een huis.'

Met Jan-Willem Tijl als gelegenheidsvoorstopper bleef Simonshaven in de vier duels die het nu onder leiding Tijl en zijn assistent Marco Xenakis heeft gespeeld, tot dusver ongeslagen en werden er maar heel weinig kansen weggegeven. 'We hebben 8 punten uit 4 duels gepakt,' beseft Tijl, 'en ik dneke dat we uit de resterende vier duels nog zes punten moeten halen om ons veilig te spelen. Maar het wordt geen eenvoudig karwei. We hebben nog maar drie uitwedstrijden en maar één thuisduel.'

Rozenburg -SV Simonshaven 0-0
Rozenburg: Robert de Korte, Jorwin Hato, Jean Paul Braafhart, Jordie de Groot, Anton van Vliet, Youri Bak, Mario Spencer, Pieter Selhorst (80. Marco Kleijburg), Mark van der Kruit, Ranvin Noor, Dennid Karsten (65. Jeffrey Tijssen).
SV Simonshaven
Henl Kraak, Pieter van Helst, Richard Raam (70. Edwin van Vught), Jan-Willem Tijl, Mark Kremers, Dennis Doolaar, Jordy Noteboom, Davey de Wolf, Danny Kanselaar (65. Marvin Groen), Ruud Franssens, Glenn van der Graft.


23 - 03 - 09

Gelezen in AD/RD

De buit: een puntje

Rozenburg – SV Simonshaven bloedeloos doelpuntloos

ARIE BEVAART
ROZENBURG

ROZENBURG - SV SIMONSHAVEN   0 - 0
De perceptie op het punt verschilde wezenlijk . Het gelijkspel dat Rozenburg en SV Simonshaven op sportpark West in een nooit grootse ‘degradatiekraker’overeenkwamen, werd door de thuisclub als twee verloren punten ervaren en door de streekgenoot als een gewonnen punt. Door andere resultaten in 3D liepen de clubs wel een puntje uit op de meeste andere staartploegen.
Dat was evenwel een schrale troost voor Francis Janse, die voor het eerst sinds het seizoen 1998-1999 weer de scepter zwaait bij Rozenburg ,,Als er een ploeg had moeten winnen vandaag, dan was dat Rozenburg. Organisatorisch stond het en hebben we niets weggegeven al was in de tweede helft op een gegeven moment wel even het evenwicht zoek.

 

Rozenburgspits-Dennis Karsten, nog niet scherp,
wordt getackeld door Peter Verhelst.
FOTO JOHN DE PATER

We hebben sinds lange tijd weer de nul gehouden en we hebben iets laten zien waarop we kunnen voortborduren, maar toch heb ik een wrang gevoel aan de wedstrijd overgehouden. We hadden in de eerste helft moeten afdrukken.”
In een derby die de fijnproever maar matig kon bekoren, kwam SV Simonshaven voetballend in de eerste helft iets beter uit de verf, maar de kansen voor Rozenburg. Yoeri Bak, Pieter Selhorst , Mark van der Kruit en Dennis Karsten misten evenwel de scherpte om de sterk keepende Henk Kraak te passeren.

SV Simonshaven juichte al bijna, toen Ruud Fransens – voor de rest onzichtbaar – een plofbal neerliet, die net over het doel ging, en toen Anton van Vliet ternauwernood de bal van de doellijn peerde. Jan Willem Tijl, die zeker na rust ijzersterk speelde als mandekker, was vlak na rust dichtbij de openingstreffer. Daarna liet Rozenburg, dat de geschorste Mark Hoks en de geblesseerden Ronald Karsten en Lennart Quak miste, weer meer dreiging zien. De grootste kans was voor Yoeri Bak die na een zeldzaam slippertje van Tijl in blessuretijd oog in oog met Kraak faalde. ,,Gezien de uitslagen vna de afgelopen weken zijn de jongens teleurgesteld met het resultaat, maar op het laatst kwamen we gewoon nog goed weg,”zei Marco Xenakis, de technisch-tactische aide-de-camp van interim-trainer Wim Tijl. ,,Natuurlijk hadden we liever gewonnen, maar je moet ook realistisch zijn. Dat had alleen met een sneaky goal gekund, en die kregen we nog bijna tegen op het laatst. Nee, met een punt kunnen we leven.”

Bijzonderheden:
Arbiter Fokker uit Middelharnis gaf geel aan Dennis Karsten, Martin Kleijburg, Pieter Selhorst (van Rozenburg) en Jan-Willem Tijl en Davey Wolff (van SV Simonshaven). Trainer Wim Tijl werd vlak vóór tijd wegens commentaar weggestuurd.
Rozenburg
De Korte; Hato, Braafhart, De Groot, Van Vliet, Bak, Spencer, Selhorst (85. Kleijburg); Van der Kruit; Noor, Karsten (71. Tijssen).
SV Simonshaven
Kraak; Kremers, Doolaar, Tijl, Verhelst; Wolff (83. Kloet) Noteboom, Van Raam (16. Van Vugt); Fransens, Kanselaar (64. Groen) Van der Graft.


Terug naar het overzicht

Free counter and web stats