Knipsels

18 - 03 - 09

Gelezen in AD/RD

Hopen op ommezwaai

Vertrek Leo Dekker moet bij Rozenburg het tij keren

ARIE BEVAART
ROZENBURG

Met de staartploegen in 3D na een trainingswissel volop punten aan het verzamelen, nadert Rozenburg de degradatiestreep steeds dichter. Met het op non-actief stellen van trainer Leo Dekker en de aanstelling van Francis Janse hoopt men de vrije val, ingezet na een sterke eerste periode, te stoppen.
Goed voetbal en grote uitslagen. Rozenburg manifesteerde zich in de eerste periode als een voorname titelkandidaat. Mede door blessures ging het daarna evenwel flink mis: uit de laatste negen duels werden vijf punten behaald. Van zekere tittelkandidat is de club nu ineens mogelijke degradatiekandidaat geworden...

 

Leo Dekker: ,,Ik heb gezegd: 'je moet doen wat je moet doen, het is jullie club.'
FOTO JOHN DE PATER

,,Toen het goed ging, hoorde je de spelers niet," zegt René Pols, lid van de technische commissie, ,,en was Leo een goede trainer. Nu het minder gaat, hebben ze ineens moeite met hem. Dat is overigens niet doorslaggevend geweest in te grijpen. Gezien de stand en het spel móest er iets gebeuren, ook naar de spelersgroep toe. We verwachten wel dat de spelers in de spiegel kijken: we verwachten meer strijd en bezieling."
Met de nederlaag zaterdag bij hekkensluiter WFB werd het lot van Dekker bezegeld. ,,We merkten dat de steun voor Leo daarna op een dieptepunt was beland," vertelt Pols verder. ,,En dat niet alleen in de spelersgroep, maar in alle geledingen van de club. Ja, en wanneer is het een goed moment om zo'n besluit te nemen? Dat is altijd moeilijk te bepalen. Dat heeft vaak met wijsheid achteraf te maken. Het is een besluit dat hopelijk een positief effect op de resultaten zal hebben."
De gelouterde Dekker had de bui al wat langer zien hangen. ,,Als je na de winterstop na een goede wedstrijd tegen Binnenmaas vervolgens drie keer verliest en wegzakt, dan kijkt men naar Simonshaven, WFB en Piershil waar een trainerswissel het beoogde effect heeft gesorteerd," aldus de voormalige trainer van ook Groote Lindt, Papendrecht (zo), Achilles Veen, RVVH, Lyra, IJVV De Zwervers en Altena. ,,Dan wordt het onrustig op een club en dan is het een kwestie van tijd voordat er mensen in paniek raken. Dat is inherent aan de voetballerij."

De Papendrechter had gezien de prestaties zijn doel al bijgesteld. ,,We zijn met een heel sterke periode gestart. Op basis daarvan was de doelstelling om bij de eerste drie te gaan meedraaien. Door blessures raakten we daarna in een flinke dip en in de winterstop hebben we daarom ons doel bijgesteld en zouden we voor een periode gaan. Maar ik kwam er daarna al heel snel achter dat we ons er vooral op moesten richten ons veilig te spelen. Dekker, volgend seizoen trainer van WCR, koestert geen wrok richting Rozenburg. ,,Het is een fijne club met plezierige mensen. Ik heb gezegd: 'je moet doen wat je moet doen, het is jullie club.' Als we zo kunnen bewerkstelligen dat de groep zaterdag Simonshaven naar huis speelt, dan heeft het nut gehad. Nee, ik zit absoluut niet bij de pakken neer. Ik ben in mijn loopbaan vier keer kampioen geworden, elf keer heb ik een periodetitel gepakt waarmee we vier keer zijn gepromoveerd en ik heb twee Dagblad Cups op mijn cv staan. En oké, nu ben ik er twee of drie keer uitgepierd. Dat is gebeurt. Ik pak nog steeds mijn sigaar en drink mijn wijntje en blijf van het leven genieten.


17 - 03 - 09

Gelezen in weekblad De Schakel

Nieuwe hoofdsponsor Rozenburg

Tijdens de sponsoravond van de voetbalvereniging Rozenburg op dinsdag 9 maart jl werd de nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. Aannemingsbedrijf J.B. Oosterlee verbond zich voor drie seizoenen aan de zaterdag 3e klasser. Onder het toeziend oog van penningmeester John Olree, voorzitter Hans de Groot en bestuurslid sponsorzaken Ton de Groot zette eigenaar – directeur Ernst-Jan Westmaas zijn handtekening onder het 3-jarig contract. Met name Ton de Groot houdt zich al een aantal jaren op een intensieve, maar op een niet nalatende ijver bezig om ondernemers enthousiast te maken voor ‘zijn’ voetbalvereniging, waar hij in het verleden mooie successen heeft gevierd.  

Die inzet, maar ook zijn overtuigingskracht, heeft in de afgelopen jaren een fikse toeloop van sponsors opgeleverd en daar mag De Groot trots op zijn. Zonder anderen daarmee tekort te doen is hij de motor achter de sponsoring bij de vereniging. En voor meer informatie over de nieuwe hoofdsponsor: www.jb-oosterlee.nl geeft een beeld van dit oer-Rozenburgse bedrijf, dat in 1909 werd opgericht.


17 - 03 - 09

Gelezen in weekblad Spijkenisse

Sponsoravond vv Rozenburg maakt duidelijk dat de club hogerop wil

Tekst: R.B.
Rozenburg
Ze waren het roerend met elkaar eens, Ton de Groot en Jan Piepenbroek. Als organisatoren van de sponsoravond van de vv Rozenburg, die vorige week in een goed gevulde kantine op sportpark West werd gehouden, konden ze terugblikken op een zeer geslaagde avond met ex-Feyenoord-trainer Gert-Jan Verbeek als meest in het oog springende gast.
Verbeek vertelde in zijn door RTV-Rijnmond verslaggever Jan-Dirk Stoute zorgvuldig geregiseerde vraaggesprek weinig nieuws over zijn vertrek bij Feyenoord half januari. Duidelijk werd echter wel dat de integere trainer nog altijd teleurgesteld is in de meer ervaren spelers van zijn selectie, die hij openiuw een gebrek aan verantwoordeheid en zelfreflectie verweet. 'Ik heb van meet af aan geprobeerd om het beleid dat de clubleiding voor ogen stond zo goed mogelijk door te voeren', vertelde Verbeek in Rozenburg.
 

Toekomstig trainer Wim van der Steene, ex-Feyenoordtrainer Gert-Jan Verbeek en
Jan Piepenbroek, lid van de TC, (v.l.n.r.) konden het goed met elkaar vinden op de sponsoravond van de vv Rozenburg.
Fotografie: Wil van Balen

Natuurlijk wekt het weerstand als er veranderingen komen in dingen die al sinds jaar en dag hetzelfde zijn. Dan probeer je eerst ui te leggen waarom de veranderingen worden doorgevoerd. Maar de resultaten van het elftal in de competitie waren niet zodanig dat ze het nieuwe beleid ondersteunden. Dan kom je in de fase van het voeren van 'slechtnieuwgesprekken'. Toen het eenmaal zover was, besefte ik dat ik het plezier in mijn werk kwijt was. En dan moet je keuzes maken. Met tegenzin werken heb ik nog nooit gedaan en keuzes maken kan ik goed, dus heb ik de clubleiding op 14 januari verteld dat ik ermee stopte. Natuurlijk was het makkelijker geweest om te blijven zitten, totdat ik ontslagen zou worden. Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik ben geen zakkenvuller.'
Om zijn eigen verklaring te onderstrepen stortte Verbeek na zijn gesprek met Jan-Dirk Stoute een substantieel deel van zijn gage in het jeugdfonds van de vv Rozenburg.

Contract
Het optreden van Verbeek was niet het enige dat de sponsoravond van Rozenburg vorige week te bieden had. Zo ondertekenden Ton de Groot en Ernst-Jan Westmaas van aannemingsbedrijf Oosterlee onder toeziend oog van interim-voorzitter Hans de Groot en penningmeester John Olree een driejarige sponsorovereenkomst. En zo werd de opvolger van trainer Leo Dekker, Wim van der Steene, die inhet nieuwe seizoen de Rozenburgselectie gaat trainen, officieel aan de aanwezigen voorgesteld.
In vraaggesprekken met Ton de Groot, Rinus de Bil, Wim van der Steene en interim-voorzitter Hans de Groot werd duidelijk dat promoveren naar minimaal de tweede klasse, de grote wens is van de vv Rozenburg. Natuurlijk belichtten de vier het promotiestreven ieder vanuit hun eigen 'specialisme'.
Ton de Groot uitte de wens dat veel bordsponsors op sportpark West de stap gaan zetten naar een subsponsorschap, zodat het budget van Rozenburg versterkt wordt.
 

Onder toeziend oog van interim-voorzitter Hans de Groot (links) en John Olree (rechts) ondertekenen Ton de Groot namens de sponsorcommissie en Ernst-Jan Westmaas (tweede van rechts) namens aannemersbedrijf Oosterlee een driejarig sponsorcontract Fotografie: Wil van Balen

Rinus de Bil vestigde de aandacht op het belang van een goede opleiding van de eigen jeugd en het toezicht op een zo goed mogelijke doorstroming van die jeugd naar de selectie. Wim van der Steene gaf aan dat hij alles op alles ging zetten om promotie met zijn groep te bewerkstelligen. Hans de Groot tenslotte, sprak de hoop uit dat hij op de komende algemene ledenvergadering officieel tot voorzitter wordt gekozen en onthulde dat hij vande gemeente Rozenburg een toezegging heeft gekregen van een bedrag van 350,00 euro om sportpark West en de gebouwen op te knappen c.q. uit te breiden.


11 - 03 - 09

Gelezen in AD/RD

Verbeek blikt op sponsoravond bij Rozenburg terug

RIK BAKKER
ROZENBURG

Net als bij de achterban van Feyenoord voerden begrip en sympatie voor Gertjan Verbeek de boventoon gisteravond op sportpark West bij de aanwezigen op de sponsoravond van zaterdag-derde klasser Rozenburg. Dus kreeg de gewezen trainer van de club van Rotterdam-Zuid in een door RTV-Rijnmond verslaggever Jan Dirk Stouten strak geleid programma alle gelegenheid om nog eens haarfijn uit de doeken te doen wat er op de bewogen veertiende januari van dit jaar precies had plaatsgevonden in het Feyenoord-stadion.

Verbeek werkte al enkele weken zonder plezier en had voor zichzelf het besluit genomen te vertrekken. ,,Niets was makkelijker dan te blijven zitten," vertelde de Fries. ,,Gewoon wachten tot de resultaten de clubleiding hadden gedwongen om me te ontslaan. En dan zou ik met een pak geld zijn vertrokken. Maar zo zit ik niet in elkaar. Als ik niet naar mijn zin werk, maak ik keuzes. Dat kan ik heel goed. Dus gaf ik te kennen dat ik ermee stopte.
Het bestuur wilde nog even de tijd om te overleggen voordat het nieuws naar buiten zou gaan, maar nog geen minuut later was het AD al per sms-bericht via een speler ingeseind dat ik ermee ging stoppen. Ik noem geen namen, maar dat zegt natuurlijk wel wat over zo'n speler."
 


 

Verbeek was gehaald om op de korte termijn de veranderingen door te voeren die de clubleiding voor ogen stonden. En om op de wat langere termijn een team op te bouwen dat weer toonaangevend zou zijn in Nederland en het liefst ook in Europa mee zou kunnen. ,,Ik heb dat geprobeerd in overleg met de spelersgroep," aldus Verbeek. ,,Zo vroeg ik hen om mee te denken over de wijze waarop we de tegenstander tegemoet zouden treden. Van gelouterde spelers mag je dan wat verwachten, maar er kwam nooit respons. Ja, dat zegt dan wel iets over zo'n groep."
Verbeek, die een deel van zijn gage teruggaf aan vvRozenburg om het jeugdspelersfonds te versterken, bleek te zijn vergeten dat hij ooit als actief speler met Heerenveen op sportpark West had gespeeld. ,,Ik moest er aan herinnerd worden dat ik hier in 1990 voor een wedstrijd voor de KNVB-beker ben geweest," bekende de oud-speler van Heracles en Heerenveen.


Terug naar het overzicht

Free counter and web stats