Knipsels

28 - 01 - 09

Gelezen in AD/RD

Voetbal

Ronald Karsten hoopt op'toetje' voor Rozenburg

Hij hoopt dat Rozenburg zich weet te plaatsen voor de nacompetitie. Alleen dán komt verdediger Ronald Karsten dit seizoen misschien nog aan voetballen toe. Problemen met zijn meniscus houden de Spijkenisser (28) zeker tot april uit de roulatie. ,,En dan hangt het er vanaf hoe Rozenburg ervoor staat. Als het nergens meer over gaat, heeft het weinig zin mijn rentree te forceren. Dan is het verstandiger om me alweer op het volgned seizoen te richten."

Het zit de Karstens dit seizoen niet mee bij Rozenburg. Nadat broer Dennis- inmiddels kersvers vader geworden - de eerste helft vanhet seizoen door een blessure langs de kant zat, mist Ronald dus waarschijnlijk de tweede competitiehelft. ,,We hebben nog niet samen gespeeld. Jammer, maar het is even niet anders. Er zullen ook wel weer betere tijden komen, daar ben ik van overtuigd. Ik blesseerde me aan die knie in een duel met Voorne-spits Paul van der Kooij. Aanvankelijk dacht ik dat het meeviel, maar toen ik een weekje later vanuit hurkzit ineens omhoog kwam, verschoof er wat in die knie en wist ik dat het fout was."


27 - 01 - 09

Gelezen in AD/RD

Als trainer aan de slag

Erik van de Ridder (38) bij Rozenburg nieuwe carrière gestart

ARIE BEVAART
ROZENBURG

Toch nog eerder dan verwacht, heeft Erik van de Ridder zich op een trainerscarrière gestort. De 38-jarige routenier maakt niet alleen het seizien af als technisch hoofdverantwoordelijk bij Rozenburg 2, maar is ook meteen voor volgend seizoen gestrikt. Het een en ander betekent wel dat hij is gestopt als speler

,,Alleen als er niet genoeg spelers zijn, ga ik nog als reserve op de bank zitten. Als je zelf als triainer mee gaat doen, werkt dat niet, inmijn optiek. Ik ben er eigenlijk ingerold omdat het onder Jan van Hees niet liep. Na een goed begin holde het voetbal achteruit, was er geen beleving meer en werd de trainingsopkonst steeds slechter. Ik heb aangeboden het seizoen te willen afmaken als ze niemand anders konden vinden en de spelersgroep het er ook mee eens was."

Dat hield wel in dat Van de Ridder zijn imposante spelersloopbaan per direct zou moeten beëindigen. ,,Maar daar had ik niet zoveel moeite meee. Het liep niet meer zoals ik van mezelf gewend was. Conditioneel was ik niet meer topfit en het plezier was door de omstandigheden bij het tweede elftal ook wat weggeëbd. Dat ik van het eerste naar het tweede elftal werd teruggezet, dát heb ik wel als pijnlijk ervaren, maar níet het stoppen."

 

,,Ik heb niet echt een voorbeeld, maar Wim Schwillens is wel een trainer die me aansprak," zegt Erik van de Ridder. FOTO JOHN DE PATER

Achteraf is Van de Ridder misschien toch een jaar te lang doorgegaan als speler, moet hij bekennen. ,,Trainer Leo Dekker heeft me eind vorig seizoen voorgesteld om als assistent verder te gaan. Dat zag ik zelf niet zitten omdat ik na een seizoen van blessures nog een goed seizoen wilde draaien. Als ik nu terugkijk, is dat doorgaan een verkeerde beslissing geweest. Op een gegeven moment is het over, en dat besef is pas in de loop van dit seizoen bij mij doorgesijpeld." Van der Ridder, in het bezit van Oefenmeester III, heeft in het trainersschap een nieuwe zinvolle invulling van zijn passie voor voetbal gevonden.

,,Momenteel heb ik nog geen tijd om TC II te gaan halen. Maar het is niet zo dat ik zeg: 'Rozenburg 2 is het en verder wil ik niet kijken.' Ik ben er vol energie tegenaan gegaan. Ik vind het echt leuk, met voetbal bezig zijn en het groepsproces sturing geven. Ik ben een trainer bij wie je veel moet doen, maar je krijgt er ook veel voor terug. Ik heb niet echt een voorbeeld, maar Wim Schwillens is wel een trainer die me aansprak. Ik besef dat een tweede elftal doorgaans geen makkelijk elftal is voor een trainer, meer het geeft ook veel voldoening jeugd voor het eerste elftal klaar te stomen. Maar dan moet er wel perspectief zijn voor de jeugd door te kúnnen stomen en dar willen ze bij Rozenburg toch meer nadruk op gaan leggen."
Rozenburg zal een voetballer met zijn verdiensten op sportpark West een passend afscheid willen geven. ,,Dat is wel even ter sprake gekomen, Maar honderd procent zeker is dat nog niet. Met de oudjes van vroeger zouden we dan tegen Oud-Sparta gaan spelen. Dan mag ik mijn elftal samenstellen met de oudjes van Rozenburg. Ik zou het echt leuk vinden om weer met jongens als Rob Vuik, Jojan van Dokkum, Dennis Sala, Ricardo Bos en Henri Hecker in het veld te staan."


20 - 01 - 09

Gelezen in Weekblad Spijkenisse

Berichten uit Rozenburg

Mark van der Kruit wil zich nog bewijzen bij Rozenburg

Tekst: R.B.
Fotografie: Wil van Balen

Rozenburg

De competitiestart dit seizoen was er een om van te dromen voor de zaterdagderdeklasser Rozenburg. Met monsterzeges op Piershil en GOZ voerde de op veel plaatsen versterkte selectie van trainer Leo Dekker de productie in twee wedstrijden al direct op tot in de dubbele cijfers (!). Mark van der Kruit had daar een niet onbelangrijk aandeel in. De van RVVH naar Rozenburg overgekomen aanvaller bleek het opperbest te kunnen vinden met de dit seizoen eveneens 'nieuw' op sportpark West neergestreken Ranvin Noor (SC Botlek) en Joeri Bak (Spijkenisse). Van der Kruit trok als vleugelspits de gaten, leverde veel assists en pakte zelf de nodige treffers mee. Maar twee maanden geleden sloeg het noodlot toe. In de thuis wedstrijd tegen SC Voorne scheurde Van der Kruit bij een duel met de Brielse voorstopper Jeffrey Bronsgeest de binnenband van zijn knie in. Van der Kruit moest er direct uit en vond zich een kleine drie weken later terug met een been dat van de hiel tot aan de lies in het gips was gezet.

 

Aanvaller Mark van der Kruit (links) hoopt dat hij eind februari zijn rentree kan maken in het eerste elftal van Rozenburg;
voor zijn teammaat Ronald Karsten zal het vanwege een meniscusoperatie meer tijd vergen om weer fit te worden.
 

'Dat dat bijna drie weken moest duren kwam omdat ze de blessure bij de huisartsenpost in Spijkenisse en ook later in het Ruwaard van Puttenziekenhuis aanvankelijk te licht inschatten', aldus de 27-jarige Mark van der Kruit. 'De diagnose was een verrekking die met twee weekjes rust en goed 'ijzen' wel weer genezen zou zijn. Maar de knie ging steeds meer pijn doen en omdat ik zes jaar terug ook al zo'n blessure heb gehad, voelde ik dat het niet lekker zat. De foto's die werden gemaakt in het Ikaziaziekenhuis wezen uit dat de band was ingescheurd. Ik werd daarna ook direct in het gips gezet.'

Revalideren
Dat gips is er inmiddels sinds een week weer af en van der Kruit is begonnen met revalideren. De fitnessruimte op het werk is daarbij een uitkomst. 'Ik werk als kraanmachinist in de Rotterdamse haven', vertelt van der Kruit. 'Ik kan de ruimte in wanneer ik wil. Ze hebben er op het werk ook belang bij dat ik weer zo snel mogelijk die kraan op kan. Zodra ik de knie weer helemaal kan buigen staat het licht op groen om de knie iedere dag te belasten. Ik hoop dat ik eind februari weer speelfit ben'. Tot aan die tijd is het voor de voormalige aanvaller van Hekelingen, SCO'63, Neptunus en RVVH behelpen. Zeker nu de vorst het land tot een groot schaatsparadijs heeft omgetoverd en Van der Kruit als liefhebber van een mooie toertocht met lede ogen aan moet zien dat het ijs voor hem verboden terrein is.
'Het is niet anders', beseft de in Spijkenisse woonachtige aanvaller. 'Het belangrijkste is dat ik weer zo snel mogelijk kan spelen. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik nog niet helemaal heb kunnen laten zien wat ik waard ben voor Rozenburg. Gelukkig is Dennis Karsten weer bijna fit. Die heeft dit seizoen door blessures nog nauwelijks gespeeld, maar heeft de training kort voor de winterstop weer opgepakt. Die kan als de competitie straks weer hervat wordt, mooi mij plaats innemen. En als ik weer fit ben, zien we wel hoe het verder gaat. We zijn de laatste weken voor de winterstop aardig terug gevallen in het klassement. Nee, dat trainer Leo Dekker heeft aangekondigd dat hij aan het eind van het seizoen vertrekt heeft daar niet zoveel mee te maken. Blessures des te meer. Ronald Karsten wordt binnenkort geopereerd aan een meniscus. Die raakte in dezelfde wedstrijd geblesseerd als ik. Tegen SC Voorne. Ik hoop dat we zo snel mogelijk weer fit zijn. Met een voltallige groep kunnen we in de tweede helft van het seizoen nog mooie dingen laten zien.'


Terug naar het overzicht

Free counter and web stats