Knipsels

07 - 04 - 09

Gelezen in weekblad Spijkenisse

Onnodig verlies Rozenburg bij SC Voorne

Tekst: R.B.
Brielle-
En weer resulteerd er afgelopen zaterdag na afloop van de wedstrijd een wrang gevoel bij interim-trainer Francis Janse van Rozenburg. Alleen dit keer werd dat veroorzaakt door de eerste nederlaag die Rozenburg leed sinds Janse begin maart de training en choaching van de ploeg van sportpark West overnam van Leo Dekker. In Brielle bleef koploper SC Voorne met 3-2 de baas over een opnieuw goed voetballende Rozenburgse ploeg, die bovendien tot twee keer toe een voorsprong nam.
'Dit is dan nog net even een tikkie zuurder dan de wedstrijden tegen Simonshaven en SSS,' aldus Janse na afloop van de derby op het Brielse sportpark Noord-Meeuwenoord. 'In de twee afgelopen weken speelden we nog gelijk. Die wedstrijden hadden we eigenlijk moeten winnen, maar vandaag hou je dus aan goed spel helemaal niks over. En Piershil wint, dus loopt drie punten opons in en Simonshaven speelt gelijk en komt ook een puntje dichterbij. Niet dat ik er echt bang voor ben dat we eruit vliegen, maar als je zelf met legen handen blijft staan, wordt de druk natuurlijk wel weer groter. Maar we hebben met nog twee wedstrijden te gaan en marge van drie punten met Simonshaven dat op de derde plaats van onderen staat. En NBSVV en De Jonge Spartaan zijn ploegen die we gewoon moeten pakken.
Vandaag speelden we tegen de koploper. Niet dat ik nu zo enorm onder de indruk ben van het het spel van Voorne, maar die ploeg staat natuurkijk niet voor niets bovenaan. Dan kan je toch wel wat. En dan werkt het natuurlijk ook niet in ons voordeel als mijn aanvoerder Mark Hoks geschorst is, Ranvin Noor nog steeds ontbreekt wegens familieomstandigheden. Mario Spencer geblesseerd is en Remy de Jong ziek is. We reisden vandaag naar Brielle af met drie A-junioren op de bank en we speelden met Marc Mansens in de basis. Dat is ook nog maar een heel jonge jongen. Marc deed het goed maar hij is natuurlijk geen Hoks.

Voorsprong
Desondanks kwam Rozenburg in de derby op voorsprong door een treffer van Mark van der Kruit die halverwege de eerste helft een uitval van de bezoekers koel afronde: 0-1. Op slag van rust ontsnapte Frank Bronsgeest echter aan zijn bewaking om voor het eerst sinds vorig jaar december wer eens doeltreffend uit te halen voor de thuisclub:1-1.
Na rust nam Rozenburg opnieuw het heft in handen en slaagde de aan het eind van dit seizoen naar Hekelingen vertekkende Dennis Karsten erin om een voorzet van Yoeri Bak binnen te koppen:1-2. Pim Louer trok de score tien minuten later echter weer recht toen hij een van de binnenkant van de paal terugspringend schot alsnog achter doelman Robert de Korte kon werken: 2-2.
In de slotfase schoot Raymond Schriek met een knal van zo'n vijfentwintig meter het licht uit bij Rozenburg dat ondanks goed spel dus toch met lege handen naar huis kon: 3-2.

SC Voorne-Rozenburg 3-2 (1-1).
20. Mark van der Kruit 0-1.
40. Frank Bronsgeest 1-1.
55. Dennis Karsten 1-2.
65. Pim Louer 2-2.
75. Raymond Schriek .3-2


05 - 04 - 09

Gelezen in AD/RD

SC Voorne resoluut

Rozenburg in de tweede helft overvleugeld door koploper

SC Voorne

Rozenburg

11. Mark van der Kruit
34. Frans Bronsgeest
55. Dennis Karsten
59. Pim Louer
79.Raymond Schriek

ARIE BEVAART
BRIELLE

Op geestdrift en wilskracht maakte SC Voorne ditmaal geen misstap in de titelstrijd van de derde klasse D met SSS. Na een rommelige eerste helft werd streekgenoot Rozenburg met Brielse 'powerplay' na rust overvleugeld: 3-2 (1-1). ,,We móesten winnen, misschien dat er bij de jongens daardoor een stuk spanning op hun spel zat," keek winnend trainer Marcel Langeveld op de matige start van zijn ploeg terug.

3

2

0 - 1
1 - 1
1 - 2
2 - 2
3 - 2

 

Matchwinner Raymond Schriek (derde van links) wordt na de 3-2 bedolven door zijn ploeggenoten FOTO: JOHN DE PATER

,,We zaten in het begin totaal niet in de wedstrijd. Pas na twintig minuten pakten we het op. En in de tweede helft heb ik het Voorne gezien dat ik graag wil zien." Een gebrek aan scherpte deed SC Voorne na tien minuten op achterstand komen. Mark van der Kruit profiteerde van een misverstand tussen doelman Richard Groenewegen en verdediger Ivo van der Gaag: 0-1. Het gehavende Rozenburg was in die fase de gevaarlijkste ploeg. Nadat SC Voorne zich had hervonden, was het bij een van de schaarse kansen ook meteen raak. Frank Bronsgeest passeerde na een afstandsschot van Paul van der Kooij in de rebound van dichtbij doelman Robert de Korte; 1-1.

Rozenburg begon ook na rust fris en scoorde opnieuw na zo'n tien minuten, nu door Dennis Karsten: 1-2. Daarna voerde SC Voorne onder leiding van de uitblinkende Raymond Schriek en Sander Arkenbout het tempo op en draaide Rozenburg de duimschroeven aan. Via doeltreffende schoten van Pim Louer en Schriek (3-2) werden door de winnaar van de eerste én tweede periode de eerste punten in de strijd om de derde periode behaald...
Verliezend trainer Francis Janse stond er na afloop beteuterd bij. ,,Als je op 2-1 komt, moet je dat koesteren. Dan moet je een kwartier gas geven, het organisatorisch goed neerzetten en geen gekke dingen gaan doen. Alles dus wat wij eigenlijk níet hebben gedaan. Als je ook ziet hoe die tweede en derde goal van Voorne vallen... Ik vind dat we vandaag een punt hadden móeten pakken. Voorne wint dan wel, maar zeker niet op basis van goed voetbal. Nu is dat op deze knollentuin ook niet mogelijk. Nee, ik kijk niet angstig naar beneden, maar we maken het onszelf wel onnodig moeilijk."

Bijzonderheden:
Arbiter Van den Berg Tonge gaf geel aan Dennis Karsten (Rozenburg). Rozenburg miste Mark Hoks (geschorst), Erwin Reitzema, Mario Spencer (beiden geblesseerd) en Ranvin Noor.
SC Voorne:
Groenenwegen; Ooms, Van der Gaag, Jef Bronsgeest, Westmaas; Blom, arkenbout, Louer, Schriek (90+2. De Wit); Van der Kooij (90. Faasse). Frank Bronsgeest.
Rozenburg:
De Korte; Hato, Braafhart, De Groot, Van Vliet; Selhorst (52. Van der Stel), Mansens (80. Van Seventer), Bak; Van der Kruit, Quak, Karsten.


02 - 04 - 09

Gelezen in AD/RD

Voetbal

Doelman Michael Kruize terug naar Rozenburg

Een seizoen lang maakte hij op papier deel uit van de selectie van SC Voorne, maar aan spelen kwam Michael Kruize door een knieblessure nooit toe. En van een wedstrijd in het Brielse shirt zal het ook niet meer komen, want de 27-jarige doelman keert terug naar Rozenburg. ,,Ik hoop in augustus weer te kunnen spelen," zegt Kruize. ,,Dan ben ik precies 22 maanden uit de roulatie geweest. Mijn knie is vier keer geopereerd. Nu gaat het goed en ben ik in de laatste fase van mijn revalidatie. Ik ben het afgelopen jaar nauwelijks bij Voorne geweest. Op de training had ik niets te zoeken en eigenlijk was ik vaker bij de thuiswedstrijden van Rozenburg . Ik vind het dan ook beter om weer terug te gaan. Bij Rozenburg ken ik iedereen en zitten al mijn vrienden.Ik weet niet of ik het eerste elftal zal halen. Dat hangt ervan af wat mijn knie gaat doen."


Terug naar het overzicht

Free counter and web stats