In gesprek met ... Marc Manssens

”Vertrouwen is erg belangrijk voor me, ik heb het gevoel dat ik dat nu krijg”


06 - 03 - 09

Het talent van Manssens was al eerder opgevallen. De verdedigende middenvelder van Rozenburg 2 en de laatste man in de periode van A1 speelde al eens een wedstrijdje in Rozenburg 1. Henri Hecker had Marc Manssen naar de selectie gehaald om er een aan het echt grote werk te laten ruiken. Hij trainde ook wel eens met de A-selectie mee. Maar na het vertrek van Hecker raakte Marc een beetje uit het zicht. Zelf had hij er voor gekozen om dan maar wat lager te gaan voetballen. Maar met bij de komst van Erik van de Ridder naar de B-selectie kwam ook Marc weer in beeld. Van de Ridder haalde Marc terug uit het vijfde en lijkt uit te gaan groeien tot een vaste waarde voor Rozenburg 2. Of uiteindelijk daar het plafond ligt zal de toekomst ons leren.

© Zonder toestemming van de webmaster is het niet toegestaan dit onderwerp in zijn geheel op andere websites te plaatsen

Picture
  Afgelopen zaterdag de moeilijke wedstrijd tegen Spijkenisse, wat voor potje was dat?
“We waren in de eerste helft niet echt goed opdreef. We creëerde niet echt veel kansen maar gaven ook gelukkig niet veel weg. In de rust kregen we natuurlijk een geweldige preek. Conditioneel waren we veel beter dan die gasten en het stond bij ons eigenlijk best wel goed. Toch kwamen we eest nog achter. Pim (Visser red.) kwam dacht ik iets te laat en de speler van Spijkenise ging onderuit. Dacht wel terecht maar zag het ook niet zo goed. Later hebben we het potje toch nog uit kunnen halen en maakte Mark Wihtney de winnende”.

Je speelde zaterdag verdedigende middenvelder, is dat waar je graag speelt?
“Op de eerste wedstrijd na heb ik op die positie gespeeld. De eerste wedstrijd was ik rechtermiddenvelder. Bij de A-tjes speelde ik laatste man. Daar zou ik in het tweede ook een keer gaan spelen toen Pim Visser geblesseerd was. Maar uiteindelijk speelde Pim toch mee. Tot nu toe gaat het lekker en voel ik me wel thuis op die positie. Die positie of die van laatste man passen wel bij me.”

Picture
  Je heb er zelf voor gekozen om in het vijfde te gaan ballen?
“Lang verhaal maar goed. Ik heb een jaartje met dispensatie gespeeld bij A 1. Ik heb er lang aangetwijfeld of dat wel goed voor me was of ik daar beter van werd. Na wat gesprekken met Cees van de Eshof en Rene van Dries dat toch maar gedaan. Ik ben toen ook gelijk laatste man gaan spelen en dat ging best wel lekker. En in die periode mocht ik ook een keertje met het eerste meespelen. Was in de periode van Henri Hecker. We trainde toen ook wel eens mee met de A-selectie. Nadat Hecker opstapte was dat gelijk een stukje minder. Bij de nieuwe trainer was ik niet gelijk in beeld en heb daarna aangegeven wat lager te gaan voetballen. De technische commissie heeft nogwel een gesprek met me gehad dat ze het best wel in mij zagen zitten en geprobeerd me toch in twee of drie te laten spelen. Maar ik had daar zelf niet zo’n goed gevoel over. Ik had ik het idee ook op positie te moeten spelen die ik niet echt ambieerde. Met een aantal vrienden toen besloten lager te gaan voetballen. Het eerste jaar zijn we na de opstart van het ‘vijfde’ in het 8e terecht gekomen. Die hadden te weinig man en zijn we samen gegaan. Daarna zijn we wel een vijfde elftal begonnen.”

Picture
  Lang duurde dat niet?
“Bij het derde werden we een aantal keren gevraagd als die met te weinig man moesten starten. De stap was niet zogroot bleek. En we zouden als vijfde ook met het derde mee gaan trainen. Toen Erik van de Ridder trainer werd van twee is hij naar Dick (Grinwis red.) gegaan om te vragen of ik niet eens mee kon trainen met twee. Ik heb dat gedaan en Erik vroeg me na-afloop of ik niet bij twee zou willen spelen. Voorwaarde was wel, twee keer in de week trainen en natuurlijk kunnen spelen op zaterdag. Dat was allemaal net voor de winterstop. Ik had twee weken bedenktijd en als ik het zag zitten moest ik me op de eerste training van het nieuwe jaar melden. Omdat Erik ook nog aangaf mij als verdedigende middenvelder te gaan gebruiken of anders als laatste man heb ik het gedaan. En ik moet zeggen voor mij gevoel gaat het best lekker.”

Wie is Marc Manssens?
“Ja wie is Marc Manssens, dat is een moeilijke vraag. Ik ben afgestudeerd in de vastgoed en makelaardij op de Hoge School in Rotterdam. Maar heb ik het tij een beetje tegen. Ik kon eerst wel een baan krijgen bij het bedrijf waar ik stage liep maar door de recessie is daar een kinkje in de kabel gekomen. Opeens was er een personeelsstop en kreeg ik geen contract. Op dit moment valt het niet mee om in die branche werk te vinden. Ik werk nu dus bij de plus (supermarkt en subsponsor van Rozenburg red.) 40 uur in de week. Op het front verliefd, verloofd getrouwd is het nog rustig. Maar als je 21 jaar bent mag dat ook nog wel. Een beetje stappen met de jongens van het vijfde en wat vrienden. Maar ben eigenlijk denk ik wel redelijk rustig.”

Picture
  Altijd voor Rozenburg gespeeld?
“Ja eigenlijk wel. Ik ben begonnen bij F3 en tot de C1 gevoetbald. Bij de toenmalige C1 verloor ik een beetje het plezier in voetbal. Daar zijn allerlei aanwijzigen voor. In dat team was veel ruzie en op de trainingen was het altijd hommeles was gewoon niet leuk. Mijn ouders wilde me nog wel wat lager laten spelen maar uiteindelijk ben ik van voetbal afgegaan en was een poosje bij de tennis. Voetbal bleef toch wel kriebelen en bij de A-tjes weer gaan spelen. Omdat er een aantal A-spelers doorgeschoven werden kwam ik weer in beeld voor A1 en dan nu uiteindelijk bij de senioren in twee.”

Picture
  Wat is je mooiste herinnering tot nu toe of wat is je het meest bijgebleven?
“Het debuut bij het eerste was toch wel heel bijzonder. Als jonge jongen voor het eerst in Rozenburg 1 blijft je wel bij. Was de wedstrijd voor de beker tegen NBSVV. We kwamen met 0-2 achter werd uiteindelijk nog 2-2 en we verloren met penalty’s. Ik heb ook nog een inval beurtje gehad tegen Jonge Spartaan voor de competitie. Maar dat was in het laatste kwartier of zo. Ook het jaar dispensatie in A1 was een mooi jaar. We werden toen tweede achter Rhoon. Die verloren zes punten in die competitie en toevallig alle ‘zes’ tegen ons.”

Picture
  Waar liggen je ambities?
“Ik zit nog niet zolang bij het tweede en daar focus ik mezelf toch wel op. Ik krijg van de trainer veel vertrouwen en dat is voor mij heel belangrijk. Moet proberen voor Rozenburg 2 een belangrijke speler te worden en alles wat meer is of wat er nog komt is meegenomen. Ik heb het bij twee reuze naar mijn zin. Laatst heb ik nog een keertje meegespeeld in het eerste en het gaat allemaal best wel snel. Tuurlijk realiseer ik me dat er toen wat weinig spelers beschikbaar waren, maar toch. We zien wel wat er nog in zit. Ook belangrijk wat de nieuwe trainer wil. Wie blijven er bij Rozenburg, wie komen erbij.”

Met Marc Manssens heeft Rozenburg een talentvolle speler die zijn plafond nog niet heeft bereikt. Maar of en in hoeverre hij nog verder zal uitgroeien zal de toekomst leren. Dat Marc op dit moment door Erik van de Ridder wordt ingezet als verdedigende middenvelder is voor de doorgroei van Marc een begrijpelijke keuze. Als laatste man moet je een groot deel van de ploeg aansturen iets waar je heel veel ervaring mee op kan doen als verdedigende middenvelder. Als wij ons niet vergissen gaan we nog meer van Marc horen. Erik van de Ridder zelf middenvelder en laatste man kan hem daar geweldig in begeleiden.