In gesprek met ...Henk Kraak

”Ik ben heel snel in de groep opgenomen, dat had ik eigenlijk niet verwacht”


03-10-09

Dit seizoen is er bij Rozenburg eigenlijk maar één nieuw gezicht en dat is van doelman Henk Kraak. De doelman kwam over van dit seizoen van Simonshaven en heeft het reuze naar zijn zin. Natuurlijk is het altijd leuk om in een ploeg te spelen die het in de competitie erg goed doet. Voorlopig heeft Henk het vertrouwen van coach Wim van der Steene gekregen en alle competitie wedstrijden voor Rozenburg gespeeld. Met Van der Steene heeft Henk nu ook een coach die zich ook met de keeper bezig houden dat is toch wel redelijk nieuw voor de doelman.

© Zonder toestemming van de webmaster is het niet toegestaan dit onderwerp in zijn geheel op andere websites te plaatsen

Picture

  Al weer een paar maandjes op West, hoe is dat bevallen?
“Ja, heel erg goed erg leuk gewoon ‘top’. Ik ben erg snel in de groep opgenomen en dat had ik eigenlijk niet verwacht. Maar het is hartstikke leuk met de jongens. Had gedacht dat het allemaal wat stugger zou zijn maar vanaf de eerste dag gelijk opgenomen en dat geeft een goed gevoel. Heel erg snel geaccepteerd. Er is een hele goeie sfeer in de groep. Natuurlijk komt dat ook wel omdat we goede resultaten boeken maar het is gewoon erg leuk met die gasten”.

Drie competitiewedstrijden gespeeld had je dat verwacht?
“Je komt natuurlijk naar zo’n club om eerste keeper te worden. Hopen doe je dan natuurlijk wel dat je ook gaat spelen, maar je moet dat altijd afwachten. Het gaat redelijk en heb het vertrouwen gekregen van de trainer. Dat doet me natuurlijk goed. Overigens niet omdat ik nu speel, maar een trainer die ook de keeper nadrukkelijk betrekt in het coachen. Van hem leer ik tijdens de wedstrijden veel”.

Pas twee doelpunten tegen, weet je ze nog?
“De verdediging staat gewoon heel goed. Tegen Binnemaas 0-3 daar had ik gelijk de eerste wedstrijd de ‘NUL’. Tegen Hellevoetsluis vlak na rust. We waren nog niet echt bij de les en ik kon in de uiterste bovenhoek niet meer bij die bal (doelpunt Haze vrijgelaten in de zestien red.). Afgelopen zaterdag tegen Vlotbrug was eigenlijk weer zo’n doelpunt. Weer vlak na rust en weer waren we nog niet helemaal bij de les of niet scherp genoeg uit de kleedkamer gekomen (doelpunt Michel Zuiderwijk, alleen gelaten in de zestien waar Henk het antwoordt op schuldig bleef red.). Maar we winnen wel en niet van de minste tegenstanders, maar we zijn toch eigenlijk nog niet op de proef gesteld. We hebben een goede start. Als je met zulke cijfers wint van ploegen die voor een periode of zelfs de titel gaan doe je het niet slecht. Het is nog veel te vroeg maar dan ga je toch ook denken dat Rozenburg daar ook bij kan horen. Maar laten we niet te ver vooruit kijken we doen het meer dan goed vind ik en ja die twee doelpunten tegen het is niet anders”.

Picture

  Wie is Henk Kraak?
“Ja, wie is Henk Kraak. Iemand die heel graag het spelletje speelt. Maar dat zal je niet bedoelen. Als Klussenier ben ik vorig jaar voor me zelf begonnen en heb het erg druk ook in deze moeilijke tijden. Woon in Spijkenisse samen met mijn vriendin Vanessa een huisje gekocht en dat zelf helemaal verbouwd. Daar wonen we nu samen. Ik ben toen in aanraking gekomen met de organisatie ‘De Klussenier’ en voor mezelf begonnen. Ik ben 29 jaar en als het maar even kan met voetballen bezig, bijna een voetbalfreak”.

Picture

  Waar is het allemaal begonnen?
“Bij Simonshaven in de pupilletjes gespeeld. Nog even een uitstapje gemaakt naar Excelsior Rotterdam (in de A-jeugd gespeeld red.) en bij Spijkenisse gespeeld. Daar in het derde en het tweede in doel gestaan. Tussen Excelsior en Spijkenisse heb ik ook een paar jaar niet gespeeld. En vorig seizoen weer bij Simonshaven in het eerste. Uiteindelijk via via op sportpark West terecht gekomen. Ik heb altijd als keeper gespeeld”.

Picture

  Wat zijn je mooiste en slechtste herinneringen tot nu toe?
“Mooiste was toch wel twee jaar achter elkaar kampioen met Spijkenisse 3 (spelen nu in de res. 2e klasse red.) en de periode van Adri van Tiggelen, ik moest toen in de wedstrijd tegen Zwaluwen invallen in het eerste van Spijkenisse. Mijn slechtste is de degradatie van Simonshaven vorig seizoen. We moesten met twee doelpunten verschil winnen en stonden ook op een moment met 3-1 voor. En toen kwam er iets in de ploeg van angst en hoop en beven en uiteindelijk met 4-3 verloren. Of ik er iets aan kon doen? Als doelman moet je ze tegen houden maar als het verdedigend niet klopt doe je niet zoveel meer aan. Was een beetje paniek voetbal. Maar wel mede verantwoordelijk maar eigenlijk kon ik er niet echt veel aan doen”.

Picture

  Hoe goed ken je onze tegenstanders?
“Ik ken er wel een paar. Vlotbrug maar daar hebben we al tegen gespeeld. SNS, ik denk dat Rozenburg toch wel iets verder is dan de ploeg van Flakkee, Zuidland is altijd lastig blijven tot het laatst er voor knokken. Toch moeilijk te zeggen we doen het nu goed en die ploegen die ik ken zijn misschien de wat mindere alhoewel dat gevaarlijk is om dat zo uit te drukken. Maar wel ploegen waar we tegen moeten kunnen winnen zoals ik er naar kijk”.

Waar liggen de doelstellingen dit seizoen?
“Ik ga er voor om dit seizoen eerste keeper te blijven. Het vertrouwen van de trainer doet me goed. Hij wil ook graag dat ik alert meevoetbalt en dat is toch ook een beetje mijn stijl van keepen. Met zijn manier van coachen betrekt hij ook de keeper in het spel en daar kan ik veel van leren. En hoe ver we gaan komen, geen idee daar is het allemaal nog een beetje vroeg voor. Als we dit volhouden komen we ver. Ik doe geen voorspelling daarvoor is het veel te vroeg en ken ik onze tegenstanders niet goed genoeg. Maar het ziet er voorlopig goed uit”.

Voor Henk Kraak is er denk ik toch wel wat veranderd. Bij Simonshaven was er niet echt een speciale keeperstrainer. Bij Rozenburg ontwikkelt Henk zich verder op dinsdag met keeperstrainer Dick Grinwis en op donderdag is hij bij de groepstraining van Wim van der Steene. Rozenburg is een heel andere vereniging dan Simonshaven en wij denken dat Henk Kraak zich er wel thuis voelt