In gesprek met ...Elroy van Seventer

”De mooiste momenten moeten nog komen, maar tegen Voorne maakte in mijn debuut dat was toch wel heel bijzonder”


06-01-10

Als je bedenkt dat Elroy van Seventer eigenlijk nog een A- junior is en hij zich tot nu toe probleemloos handhaaft in het centrum van de verdediging bij het vlaggenschip van de Rood Gelen kan je niet anders als over een geweldig talent spreken. Elroy maakt dit seizoen deel uit van de minst gepasseerde verdediging (tot aan de winterstop) in de derde klasse D en als je Van Seventer ziet spelen krijg je zeker niet de indruk dat hij er nog maar zo kort bij is. Elroy speelde maar één seizoen bij de B- tjes om daarna door te stromen naar de A- tjes en uiteindelijk met 18 jaar een vaste waarde te zijn voor coach Wim van der Steene die Elroy veel vertrouwen geeft.

© Zonder toestemming van de webmaster is het niet toegestaan dit onderwerp in zijn geheel op andere websites te plaatsen

Picture

  Eerste jaar bij de selectie en gelijk een basis plaats, had je dat verwacht?
“Ik had het eigenlijk niet verwacht maar vond het hartstikke leuk dat ik vorig seizoen al mee mocht trainen. Vorig jaar had ik tegen Voorne (in Brielle, 3-2 verloren red.) al mijn debuut gemaakt en mocht een paar keer meespelen onder Francis Janse. In de zomerstop belde Ton (Quak, leider Rozenburg red.) op dat ik erbij zat. Dat is natuurlijk geweldig want eigenlijk ben ik nog een A- speler. Ik heb wel twee jaar bij de A- tjes gespeeld maar in de B- tjes maar één jaar. Dus voor mijn leeftijd mag ik nog bij de A- tjes spelen. En nu ik er bij zit gaat het wel lekker. Dus nu moet ik het laten zien.”

Wat weet je nog van die wedstrijd tegen Voorne, je debuut?
“Francis Janse nam voor de wedstrijd tegen Voorne drie A- spelers mee. Ik kwam er in toen we met 3-2 achter kwamen. Ik moest gelijk als laatste man gaan spelen Jordie de Groot werd doorgeschoven naar het middenveld om als nog de gelijkmaker te forceren. Dat is uiteindelijk niet meer gelukt en won Voorne.”

Picture

  Hoe ben je opgevangen in de selectie?
“Ja goed, ik kende natuurlijk al wel een paar van die gasten. Jordie, Robert, Lennart en Pieter en ik was vorig seizoen al onder Leo Dekker aan het meetrainen dus dat gaat hartstikke lekker. Ik kende al die gasten al van vorig seizoen. In het veld speel ik natuurlijk veel met Ronald Karsten in het centrum. En een man zoals Mark Hoks heeft natuurlijk veel ervaring en coacht veel maar ook Ronald en natuurlijk Henk als doelman achter ons. Die mannen hebben toch veel meer meegemaakt en schatten de situatie vaak beter in. In de kleedkamer en ook na afloop is het hartstikke gezellig en geen onvertogen woord. Serieus en op z’n tijd een dolletje. Laatst waren we nog met z’n alle bij de bowling. Ik heb het erg naar mijn zin en het is een leuke groep.”

Picture

  Je speelt op een belangrijke plaats, was dat toch niet wennen?
“Ik speelde altijd al in de verdediging. Meestal linksback maar bij de A- tjes ben ik centraal komen te spelen en dat ging best wel goed. Met Ronald had ik nog nooit gespeeld. Die was vorig seizoen lang geblesseerd. Dus in het begin was het even wennen aan elkaar. Het gaat nu lekker. We hebben de opdracht om dicht bij elkaar te spelen en niet te ver meegaan met de spitsen als die terugtrekken op het middenveld. De trainer hamert daar steeds weer op. Overleggen als je wegtrekt uit de verdediging. Hij wil ons als een hecht koppel laten spelen en die spitsen komen vanzelf weer terug. En dan natuurlijk op de ‘NUL’ spelen dat is de helft hé al lukt het niet altijd het gaat toch wel lekker. Ik leer snel en ik wordt goed gecoacht en dat gaat best lekker.”

Picture

  Altijd al bij Rozenburg gespeeld en wat was het mooiste toto nu toe?
“Ik ben begonnen in de F- tjes F6 dacht ik en altijd bij Rozenburg gespeeld. Ja mijn debuut was toch wel heel bijzonder maar ook de trainingskampen met de A- jeugd in Duitsland en kan ik me ook nog een trainingskamp bij de B- tjes herinneren. En ik denk dat de mooiste momenten nog gaan komen. We doen er tenminste alles aan.“

Wie is Elroy van Seventer?
“Ben 18 jaar woon nog bij mijn ouders in Rozenburg. Heb altijd bij Rozenburg gevoetbald en altijd in de verdediging. Ik studeer op de Hoge School Rotterdam, zit daar in het 2e jaar logistiek en economie. De studie duurt vier jaar. Die studie is best wel goed te combineren met voetbal. Tot nu toe heb ik nog geen problemen gehad en anders wordt het een kwestie van beter plannen.”

Picture

  Zaterdag op trainingskamp, kijk je er naar uit?
“Best wel, ik hoop dat we daar een beetje goed kunnen trainen nu de velden hier niet goed bespeelbaar zijn. Ik heb bij de jeugd al een paar keer een trainingskamp meegemaakt en heb goeie ervaringen. We kunnen er als team nog beter uitkomen. En ook al is het best een serieus programma, en dat moet ook, zal er altijd tijd zijn voor gezelligheid en een dolletje. Ik kijk er best naar uit.”

Picture

  Een goed seizoen waar gaat dit eindigen?
“Gaat goed dat klopt maar we zijn er nog niet. Natuurlijk zou het mooi zijn om met een promotie het seizoen af te sluiten. Maar zover is het nog lang niet. Lijkt me wel mooi om in de tweede klasse te spelen. Van jongens die er gespeeld hebben heb ik begrepen dat er meer gevoetbald wordt. En als je me vraagt of ik dat niveau aankan, geen idee. Een beetje meer voetbal ligt me wel maar ik heb geen idee. Het lijkt me in ieder geval goed voor de ontwikkeling van Rozenburg en zeker van jonge spelers. Maar laten we eerst maar eens kijken of we de lijn van de eerste competitie helft door kunnen trekken. Daarna zien we wel weer.”

Met Elroy van Seventer heeft coach Wim van der Steene zeker een groei briljantje in zijn groep. Een speler waar de Rood Gelen nog veel plezier aan gaan beleven en speler die zich als jonkie goed staande houdt tussen de wat meer ervaren spelers. Een speler die nog de potentie heeft om verder te groeien. Rozenburg kan trots zijn op zijn talent, Elroy van Seventer.