Actueel - Nieuws

28-11-09

Hellevoetsluis blijft koploper in drie D

‘Vier van de zes wedstrijden werden er afgelast’

Natuurlijk zal de grote vraag blijven waarom heeft de KNVB niet besloten tot een algehele afgelasting. Van de zes wedstrijden die op het programma stonden konden er vier geen doorgang vinden. En de wedstrijd tussen Zuiderpark en Hellevoetsluis was er één op kunstgras. Daar kan in principe altijd op gespeeld worden. Als we naar de clubs in de regio kijken was bijna 80% van de wedstrijden afgelast. En bij die 20% die wel speelden zitten dan ook nog eens de kunstgrasvelden. De andere vraag is, denkt de KNVB nog aan het publiek. Met de striemende regen, de harde wind waar geen paraplu tegen bestand is zijn er leukere dingen te dingen te bedenken op je vrije zaterdag dan langs de lijn te gaan staan. Het verplicht spelen door de lagere teams op kunstgras geeft ook al een scheef beeld. Rozenburg heeft één kunstgrasveld en er waren 18 thuiswedstrijden gepland. Met een wedstrijd of vijf heb je dan ook dat veld volkomen belast. De enige die er beter van worden zijn de telecombedrijven, dat moeten sponsoren van de KNVB zijn. Er wordt wat afgebeld op zo’n zaterdag. Eerst met de vraag gaat het nog door en vervolgens met de vraag kunnen we vriendschappelijk nog spelen. Wedstrijdsecretarissen hadden de hele week ook al aan een alternatief programma gewerkt (weer de telefoon) maar dat kon vanmorgen vroeg al in de prul, immers het kunstgrasveld moet gebruikt worden voor een paar competitiewedstrijden. Wie hier nu de grote winnaars, anders dan die telecombedrijven, zijn ontgaat ons een beetje.

Hellevoetsluis was in ieder geval in Rotterdam in de wedstrijd tegen Zuiderpark niet de grote winnaar. De koploper moest genoegen nemen met een gelijk spel, 3-3. FC Binnenmaas kwam dichter bij en neemt nu de tweede plaats in op de ranglijst. Binnemaas won bij NBSVV, een wedstrijd op gras, met 1-2. Rozenburg staat nog steeds in de top 3. De Rood Gelen hebben inmiddels weer drie wedstrijden minder gespeeld dan de nummers 1 en 2. Rozenburg heeft drie punten minder dan koploper Helevoetsluis maar dat zijn toch nog altijd zes verlies punten minder dan de Hellevoeters. Het geeft allemaal een beetje vertekend beeld. Door niet te spelen deden de Rood Gelen eigenlijk toch nog goede zaken. Een dagje toekijken leverde Rozenburg twee (verlies)punten minder op. Maar rijk rekenen laten ze op West waarschijnlijk aan anderen over. Inhaalwedstrijden winnen moet nog wel eerst gebeuren. En het verhaal van die beer, schieten en de huid verkopen kennen ze op sportpark West zelf ook wel.


26-11-09

Kunnen de velden op West de hevige regenbuien nog aan om zaterdag te kunnen spelen tegen GOZ

‘Wim van der Steene heeft zijn selectie nog niet compleet’

Hoeveel regen zal er voor zaterdag nog vallen of hoe groot is de kans dat Rozenburg weer tegen een uitgestelde wedstrijd aan loopt. Op het programma staat zaterdag de laatste wedstrijd van de eerste competitie helft tegen GOZ uit Mijnsheerenland. De selectie trainde donderdag op een kletsnat veld waar de modderpoeltjes en de plassen niet ontbraken. Natuurlijk leuk voor de selectie om vooral doelman Henk Kraak even door de modderpoel te laten rollen voor hij onder de douche kon gaan. Jordie de Groot en Anton van Vliet trainde nog apart van de groep maar vooral Jordie de Groot lijkt voor zaterdag weer inzetbaar.

Picture
  Voor Anton van Vliet komt die wedstrijd van zaterdag misschien nog iets te vroeg. Wim van der Steene wilde nog niet alle namen geven van de spelers die zaterdag of aan het vertrek staan of op de bank mogen beginnen. Er zullen in ieder geval nog twee spelers een helftje in ‘Twee’ spelen voor ze op de bank beginnen bij Rozenburg 1. Richard Oosterlee zit wel bij de eerste vijftien en het lijk niet ondenkbaar dat Van der Steene voor hem een basisplaats in gedachten heeft. Wie zitten er bij de selectie tegen GOZ.

De selectie:
Henk Kraak (K) /Robin de Korte (K); Mark van der Kruit; Mark Hoks; Elroy van Seventer; Ranvin Noor; Lennart Quak; Pieter Selhorst; Jordie de Groot; Jorwin Hato; Ronald Karsten; Yoeri Bak; Richard Oosterlee; ? ? ? en ? ? ? .

Coach Evert Trouw was donderdag bij GOZ niet te bereiken. De trainer van de ploeg uit Mijnsheerenland had andere verplichtingen. GOZ wacht dan ook tot morgen met het bekend maken van de selectiespelers. Uit het Oranje kamp dus nog geen berichten. Maar voor het zover is, is het afwachten hoeveel regen de weergoden nog voor ons in petto hebben. Bij een algehele afgelasting spelen Rozenburg 2 en 3 tegen Bernisse 1 en 2. Het vlaggenschip zal zich waarschijnlijk tot een training beperken. Maar daarover later meer……


24-11-09

GOZ een ploeg om altijd rekening mee te houden

Op sportpark ‘De Erven’ heeft GOZ afgelopen zaterdag haar eerste thuisnederlaag geleden. In de Hoeksewaard-derby tegen NBSVV moest GOZ haar meerdere erkennen in de Nieuw Beijerlanders, 2-3. De ploeg van Evert Trouw, die al weer een paar jaar op de Erven actief is, was gehavend en de coach moest wat kunstgrepen uithalen om met een respectabel team aan de start te verschijnen. De sterkte van je ploeg zit op de bank is een wijsheid in de voetbalsport, en in deze fase van de competitie waar de eerste pijntjes en schorsingen sporen achterlaten komen de beste bovendrijven weet ook Trouw als geen ander. Hij heeft GOZ na bijna een halve competitie dan ook in de top drie gemanoeuvreerd. In de derde klasse staat alles dicht bij elkaar. Vanaf de tweede tot de zevende plaats is het verschil slechts één puntje. Rozenburg staat daar ook tussen, op de tweede plaats, en heeft dan wel twee wedstrijden minder gespeeld maar die wedstrijden moeten wel eerst worden gewonnen, daar was afgelopen zaterdag een voorbeeld van.

Picture
Picture
  Overigens was Evert Trouw aandachtig toeschouwer bij die slechte en verloren wedstrijd van Rozenburg tegen het Rotterdamse De Zwervers. De laatste vijf seizoenen speelde GOZ en Rozenburg vier keer in de zelfde afdeling. In het seizoen 2005/2006 mochten de Rood Gelen het, zonder succes overigens, in de tweede klasse proberen en kwam het GOZ niet tegen in die competitie. Als we van die vier overgebleven seizoenen de ballans opmaken won GOZ vier van de acht wedstrijden en speelde beide ploegen één keer gelijk. Punten pakken op sportpark West is de ploeg van Evert Trouw zeker gelukt. Het verloor slechts één keer aan de Vinkseweg in Rozenburg en moest één keer de punten delen. De grootste overwinning was voor Rozenburg.

Vorig seizoen wist Rozenburg vijf keer te scoren op de thuisbasis van de Oranje hemden in Mijnsheerenland. De return in Rozenburg was er ook één met een verhaal. Er waren twee zaterdagen voor nodig om de wedstrijd uit te spelen. De eerste 34 minuten werden op een glad en gevaarlijk veld gespeeld. Maar toen Robin Vollebrecht ernstig geblesseerd raakte was ook scheidsrechter Van de Graaf er van overtuigd dat het zo niet verder kon. In het tweede bedrijf liep Ronard Venekamp tegen een rode kaart aan en had Rozenburg moeite om de in het eerste bedrijf opgelopen achterstand ongedaan te maken.

Een stukje uit het verslag over die wedstrijd wat in de Rozenburgse Courant De Schakel stond:

……… Het was een bijzondere uitgave van de wedstrijd tussen Rozenburg en GOZ. Eerst was er op 13 december een eigenlijk onbespeelbaar veld waarop scheidsrechter Van de Graaf toch liet spelen. Hard en zelfs gevaarlijk glad werd afgewisseld met door de zon ontdooid gras met een zachte bovenlaag. Na 34 minuten en een ernstige blessure van Robin Vollebrecht was scheidsrechter Van de Graaf ook overtuigd dat verder spelen niet verantwoord was. GOZ leidde toen met 0-1. In de 15e minuut was het Johan van de Berg die een poeier op de lat uiteen zag spatten en de terugspringende bal een prooi was voor Gerben de Winter die Rozenburg doelman Robert de Korte kansloos liet. Rozenburg was niet in staat om op het gladde veld iets terug te doen zoals GOZ zich niet staande kon houden om aan een uitbreiding van de score toe te komen. Afgelopen zaterdag dus de rest van de partij die precies daar verder ging waar hij was geëindigd. Met een andere scheidsrechter in de hoofdrol en aan GOZ zijde ontbrak Vollebrecht die toch wel een lelijke blessure had overgehouden aan het eerste deel van de wedstrijd. Rozenburg had nog een klein uurtje om de achterstand ongedaan te maken. Op de bank ontbrak coach Leo Dekker die al op vakantie was en de taken overliet aan zijn leiders en de geschorste Mark Hoks. In de eerste tien minuten, het restant van de eerste helft, liet Rozenburg zien iets aan die achterstand te willen doen. Vooral de bal op de paal in de 8e minuut van Yoeri Bak had een beter lot verdiend. Na rust gingen de Rood Gelen nog nadrukkelijker opzoek naar de gelijkmaker. Ranvin Noor en Yoeri Bak, weer eens ouderwets in goeden doen, waren in de openingsfase van die tweede helft dicht bij de gelijkmaker en ook Anton van Vliet had wat pech met wat afstandschoten in die beginfase. In de 9e minuut van de tweede helft kwam Rozenburg langszij. Yoeri Bak mocht alleen op GOZ doelman Maurice Helleman afgaan en liet de doelman kansloos…………

Picture

Picture
  Dit seizoen heeft de competitieleider de ontmoeting tussen GOZ en Rozenburg als laatste wedstrijd gepland. Of die wedstrijd nog vol spanning zal zitten staat in de sterren de kans is groot dat de competitie dan al is beslist. Maar bij de wedstrijd van zaterdag tellen andere belangen. Wie blijft er in het spoor van Hellevoetsluis of laten beide ploegen de Hellevoeters verder weglopen door de punten te delen. Rozenburg staat er deze competitie nog steeds het beste voor. De minste verlies punten, de minst gepasseerde achterhoede en op één na beste doelsaldo. Al geeft de twee wedstrijden die Rozenburg minder heeft gespeeld misschien een beetje vertekend beeld. De cijfers van GOZ mogen er ook zijn. De ploeg scoorde 27 keer in tien wedstrijden en alleen Binnemaas scoorde er vier meer. GOZ won vijf wedstrijden, Zuidland 1-5, Vlotbrug 4-2, SNS 1-2, Den Bommel 5-0 en Zuiderpark 1-3. Remise werd het tegen Piershil 2-2, Helevoetsluis 2-2 en De Zwervers 1-1. Als je dan alleen verliest van Binnenmaas en NBSVV kan je als ploeg tevreden zijn en ben je aan een goed seizoen bezig. Of zou coach Evert Trouw toch nog graag een overwinning in en op Rozenburg aan dit mooie lijstje willen toevoegen.

Later meer ………


23-11-09

Wim van der Steene

”We spelen de laatste twee wedstrijden ver onder ons kunnen”

De eerste kans op een periodetitel heeft Rozenburg zaterdag laten liggen. De ploeg van Wim van der Steene ging in Rotterdam onderuit tegen De Zwervers. In een wedstrijd waar Rozenburg pas het laatste kwartier een beetje aan voetballen toekwam kon het ‘Vlaggenschip’ van de Rood Gelen geen potten breken. In die laatste periode kreeg Rozenburg zelfs nog een paar kansjes maar zoals Van der Steene vorige week ook al vertelde ‘Je kan niet elke week door het oog van de naald kruipen’ en dat bleek zaterdag wel. Wij vroegen ons af of De Zwervers te sterk was voor dit Rozenburg. En dat was dan ook onze eerste vraag aan de coach van de Rood Gelen.

Picture
  “Of je kan ook zeggen Rozenburg was zaterdag te zwak. Een hele matige partij. Matig in die zin dat we het bij balbezit niet goed deden. Je zag overeenkomsten met de wedstrijd tegen Zuidland van een week ervoor. We spelen de laatste twee weken gewoon ver onder ons kunnen. En hoe dat komt geen idee. We hadden wel een slechte voorbereiding maar een keertje met een kleine groep trainen en wat mensen afwezig wil nog niet zeggen dat je dan opeens niet meer kan voetballen, daar zoek ik het zeker niet. Ook de blessures en de breedte van de selectie speelt wel mee maar is nu ook weer niet doorslaggevend. Onze selectie is niet erg breed, dat kan een probleem zijn, maar als je niet tegen te veel blessures en kaarten aanloopt kunnen we voetballen dat hebben we laten zien. We hebben wel de pech dat we op sleutelposities wat geblesseerde hebben en vooral aan de linkerkant. We hebben sowieso niet zoveel linkspootjes en dan is het met de opbouw wel wat lastig. Kijk verdedigend gaat dat meestal nog wel maar als het op voetballen aankomt, zeker in de opbouw, wordt dat wat lastiger. Iemand die zich lekker voelt op die positie of iemand die er eigenlijk noodgedwongen moet spelen, dat maakt wel verschil.

In die zin is de selectie te smal althans we hebben dan ook nog eens de pech dat vooral ook bij eventuele vervangers wat geblesseerde zijn. We missen in de selectie op dit moment toch wel een man of zes. Als het niet te veel sleutelposities zijn moet je dat nog wel op kunnen vangen. Maar zaterdag hadden we wat geblesseerde op sleutelposities en dat maakte het wel lastig. Als we naar de doelpunten van zaterdag kijken begint het met een fout in balbezit. Zeker bij de eerste. Hato werd aangespeeld in een positie waar je op voorhand kon zien dat het balverlies zou opleveren, in ieder geval dat de kans groot was. Als je die niet aanspeelt maar overslaat heb je dat probleem niet. En hoe dichter bij de zestien je dat doet hoe groter het probleem kan worden. Dan komt die voorzet waar ik dacht Elroy niet helemaal in de goede positie stond en die spits (Dennis Reurings red.) vrij in de zestien kwam. Eyal Beker probeerde het doelpunt nog wel te voorkomen maar kwam een fractie te laat. En dat Elroy niet goed in de positie stond heeft te maken met dat balverlies. Dat tweede doelpunt stond ik wel ver bij vandaan. We hadden balverlies op de helft van De Zwervers en de omschakeling was te traag en dan loop je tegen een counter aan. Maar als ze een keer of vier, vijf mogen schieten en uiteindelijk, wat andere me vertelde, in buitenspelpositie scoorde is misschien ook niet nodig. Maar ik heb het zelf niet goed kunnen zien. Scheidsrechter keurde de goal goed. Overigens had die scheids wel iets meer mogen optreden tegen de vele blessures die er waren bij De Zwervers. Die onderbreking (scheidsrechter staakte voor 10 minuten de wedstrijd voor onduidelijke redenen red.) gaf niet zoveel problemen. Daar hebben beide ploegen mee te maken. Maar ik denk dat we zeker 10 minuten niet hebben gespeeld vanwege blessures en dat was toch wel veel in mijn beleving. Je kan wel zien dat De zwervers in de loop van de competitie is gegroeid. Ik had ze tegen GOZ gezien en er waren wel wat omzettingen ten opzichte van die pot. Toen speelde Reurings niet mee (laatste 20 minuten wel red.) en ook Van der Ent speelde nu wat meer in het centrum. De Zwervers is zeker sterker geworden. Maar goed tegen het einde van de wedstrijd gaan we toch opeens nog voetballen en krijgen ook weer kansen. Als die bal van Yoeri Bak er in vliegt kan het resultaat misschien nog gunstig uitpakken. Maar als je ze niet maakt heb je geen recht van spreken. We hebben nog een paar wedstrijden te gaan voor de winterstop om dat het allemaal zo dicht bij elkaar zit allemaal lastige potjes. Daar zit ook die inhaalwedstrijd tegen SNS bij dus alle kansen om het recht te zetten en te laten zien dat we kunnen voetballen”.

Als we genoeg gepraat hebben over de wedstrijd tegen De Zwervers komt toch de grootste zorg van de trainer naar boven drijven. Een zorg die de coach ook niet in de hand heeft. Het trainingsveld baart de trainer echt zorgen en uitwijken naar het kunstgras is kennelijk geen optie, vooral voor de meeste spelers niet. Realist als Van der Steene is, weet hij dat je dat nu zo maar niet even ongedaan maakt. Maar een goed trainingsveld zou toch veel meer prioriteit binnen de club moeten hebben. De velden zijn goed maar daar wordt maar één dag in de week op gespeeld. Het trainingsveld wordt de hele week intensief gebruikt. Wij delen zeker de meningen de zorgen van de coach en hebben misschien een kans gemist. We halen er nog maar weer één uit de kast. “Gemorst water krijg je niet meer in de emmer’ maar dat wil niet zeggen dat je met dweilen de schade niet kan beperken.


21-11-09

Rood Gelen komen er tegen de Zwervers niet aan te pas

’Periodetitel moet nu veilig worden gesteld tegen SNS’

De Zwervers – Rozenburg 1 – 3 Kroop Rozenburg vorige week nog door het oog van de naald, tegen Zuidland, kon het dat kunststukje tegen De Zwervers niet herhalen. In Rotterdam kwam de ploeg van trainer Wim van der Steene er niet aan te pas. Rozenburg kon 70 minuten lang geen potten breken. Pas nadat de ploeg op een 2-0 achterstand was gekomen leek voetballen opeens weer mogelijk maar dat was veel te laat om het tij nog te keren. In die fase van de wedstrijd moest De Zwervers doelman Ton Pille op zijn hoede zijn, de eerste 70 minuten werd hij nauwelijks op de proefgesteld.

Picture
  Rozenburg kwam niet aan voetballen toe was ook de conclusie van trainer Wim van der Steene. De trainer had zijn ploeg deze week niet optimaal kunnen voorbereiden op het treffen met De Zwervers. De smalle selectie kan nog wel eens voor problemen gaan zorgen op sportpark West zeker als we naar de linkerflank kijken. Maar dat alles zal Van der Steene zeker niet als excuus aanvoeren. Rozenburg liet het gewoon afweten, wonnen zelden duels, kwam niet aan voetballen toe en wist de juiste richting naar het doel niet te vinden. Even zag het er naar uit dat de wedstrijd het einde niet zou halen. Scheidsrechter Vreeswijk had ook een moeilijk middagje. Hij staakte de wedstrijd in de tweede helft 10 minuten om onduidelijke redenen en was verder niet voor commentaar bereikbaar.

Picture
  In de eerste helft had Dennis Reurings De Zwervers aan de leiding gebracht. Reurings wist de bal net voor Eyal Beker langs doelman Kraak te tikken. In de tweede helft een paar minuten na de onderbreking was het Leon Smit die volgens alles en iedereen die Rozenburg een warm hart toedroeg in buitenspel positie voor de eindstand zorgde. Rozenburg met lege handen naar huis en verspeelde de eerste kans op de eerste periode van dit seizoen. Vlak voor de Kerst kunnen de mannen van Wim van der Steene nog een poging wagen als de laatste inhaalwedstrijd voor de eerste periode tegen SNS wordt gespeeld.

Later meer ………


19-11-09

De eerste periode inzet van de wedstrijd tegen IJVV de Zwerver

‘Jeroen van Balen, Eyal Beker en René Olierhoek mee naar Rotterdam’

Picture
  Zaterdag worden de eerste inhaalwedstrijden gespeeld in de derde klasse D. Rozenburg dus uit tegen De Zwervers. Verder zal SNS thuis spelen tegen Hellevoetsluis en NBSVV neemt het op tegen Zuidland. De Rood Gelen dus in een wedstrijd waar de eerste periode beslist kan worden. Bij Rozenburg zal Anton van Vliet er zeker nog niet bij zijn zaterdag. De linkerverdediger heeft nog steeds last van een kuitblessure. Donderdag was Van Vliet wel op sportpark West maar verder dan wat fietsen op de hometrainer en wat lopen kwam Van Vliet niet. Ook Jordie de Groot trainde apart van de groep maar zijn meespelen zaterdag tegen De Zwervers lijkt niet in gevaar te komen. Mark Hoks en Jorwin Hato spelen tegen hun oude club. Ondanks dat coach Wim van der Steene niet over een volledig fitte selectie kan beschikken lijkt er in de opstelling geen grote verrassingen te zitten. Wie gaan er mee naar Rotterdam.

Picture
  De selectie:
Henk Kraak (K) /Robin de Korte (K); Mark van der Kruit; Mark Hoks; Elroy van Seventer; Ranvin Noor; Lennart Quak; Pieter Selhorst; Jordie de Groot; Jorwin Hato; Ronald Karsten; Yoeri Bak; Jeroen van Balen; René Olierhoek en Eyal Beker.

Met René Olierhoek, Eyal Beker en Jeroen van Balen zal Rozenburg moeten aantonen of de selectie breed genoeg is. De sterkte van je team zit op de bank, was een uitspraak van een voorganger van Wim van der Steene. Tegen De Zwervers zaterdag zullen we zien of Rozenburg die bank nodig heeft voor een goed resultaat.

Later meer ………..


18-11-09

Coach Wim Schouten van de Zwervers was aandachtig toeschouwer tegen Rijnvogels

Zaterdag wordt de eerder dit seizoen uitgestelde wedstrijd, in Rotterdam, tegen IJVV de Zwervers gespeeld. Het is nog een wedstrijd uit competitieronde drie. De Zwervers vierde toen het 90 jarig jubileum en hadden de KNVB netjes om uitstel gevraagd en natuurlijk ook gekregen. De zwervers is een ploeg waar Rozenburg niet zo heel veel tegen heeft gespeeld de afgelopen jaren. De laatste ontmoeting was misschien nog wel de pijnlijkste. In begin juni 2006 speelde Rozenburg en De Zwervers in de finale van de nacompetitie om een plaats in de tweede klasse. Bij de Zwervers Leo Dekker op de bank in een wedstrijd die op het sportpark van RVVH in Ridderkerk werd gespeeld. De uitslag staat nog op het netvlies. De Rood Gelen, die toen onderleiding van Henri Hecker stonden, kwamen er niet aan te pas. Nota bene op de dag dat er op West het 75 jarig jubileum werd gevierd kreeg Rozenburg de oren behoorlijk gewassen. Het keerde naar het feestgedruis terug met een 1-6 nederlaag. Rozenburg speelde in die nacompetitie als de nummer 10 uit de tweede klasse en dan komt zo’n nederlaag nog harder aan. Een stukje uit de Rozenburgse Courant over die wedstrijd.

Doek valt voor Rozenburg in Ridderkerk tegen De Zwervers en is volgend seizoen weer derdeklasser
‘Geen moment konden de Rood Gelen aanspraak maken op de overwinning’

Rozenburg – IJvv De Zwervers 1 – 6
Misschien op de eerste tien minuten na, maar eigenlijk kon Rozenburg nooit aanspraak maken op de redelijk resultaat laat staan op een overwinning afgelopen zaterdag in Ridderkerk. Het Rotterdamse De Zwervers was gewoon een maatje misschien zelfs wel twee maatjes te groot voor de Rood Gelen. Een slechter cadeau hadden de mannen van trainer Henri Hecker niet mee kunnen brengen naar sportpark West waar het 75 jarig jubileum werd gevierd. Vooral verdedigend was Rozenburg niet sterk en lieten de routiniers het afweten. De Zwervers kon daardoor bijna in een zetel naar de tweede klasse promoveren. Op een kleine opleving na in de wedstrijd in Ouderkerk aan de IJssel, in de tweede ronde van de nacompetitie tegen Spirit, was het de laatste maanden droevig gesteld met Rozenburg. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie hadden de Rood Gelen nog maar één puntje nodig om zich veilig te spelen, dat lukte niet. De nacompetitie moest dan uiteindelijk uitsluitsel geven en ook daar vonden de Rood Gelen hun ‘Waterloo’ afgelopen zaterdag in Ridderkerk tegen De Zwervers…………….

Picture
 
Picture
 
Picture

In de seizoenen 2003 – 2004 en 2002 – 2003 speelde De Zwervers en Rozenburg ook in de zelfde competitie. In het seizoen 2003 – 2004 Werd het op West remise (1-1) en verloor Rozenburg in Rotterdam met 1-0. In het seizoen 2002 – 2003 won Rozenburg thuis (3-2) en werd het uit 0-0. Seizoen waar Daan van der Meer en John Corver bij Rozenburg voor de groep stonden en bij De Zwervers Makkie Nijssen en Mike Mastwijk. Maar terug naar de realiteit van dit seizoen. De Zwervers, waar dit seizoen coach Wim Schouten op de bank zit, staat op een 7e plaats. De ploeg verloor van Zuidland (3-1) en kon ook niet winnen van Hellevoetsluis (2-3). Tegen GOZ, NBSVV en Vlotbrug bleven de Rotterdammers steken op een gelijkspel. Bij de Zwervers dit seizoen toch wel een paar nieuwe gezichten in de basis. Zo spelen Dennis Reurings gekomen van Smitshoek, Johan van Wijk van Groote Lindt en Harold van der Ent (DCV) regelmatig in de basiself van Wim Schouten en ook Steven de la Rambelje (Groote Lindt) krijgt zijn minuutjes. Leon Smit maakte de helft van de doelpunten voor de Zwervers dit seizoen en in het doel staat alweer een aantal seizoenen Ton Pille, die Rozenburg nog kent uit de tijd dat hij bij ZBVH onder de lat stond. Bij de Rood Gelen zaterdag twee spelers met een verleden bij de Rotterdammers. Mark Hoks en Jorwin Hato speelde als eens in het blauwe shirt van De Zwervers. Met al die bespiegelingen over dit seizoen en het verleden zouden we bijna vergeten dat de eerste periodetitel op het spel staat voor Rozenburg. De ploeg van oud Feyenoorder Wim van der Steene heeft veruit de minste verliespunten dit seizoen en is aan een mooie reeks bezig. Bij winst kan het eerste succes van dit seizoen worden geboekt. Maar Rozenburg zal los van de kans op die titel gewoon een beetje afstand willen nemen op de rest om de druk van de ketel te houden. Voor die periode hebben de Rood Gelen nog een kans, ook de inhaalwedstrijd tegen SNS is er één uit de eerste periode waar Rozenburg voor succes nog twee punten nodig heeft.

Later meer ………


16-11-09

Wim van der Steene

”Dit kunnen we de supporter en iedereen die Rozenburg een warm hart toe draagt niet nog eens aandoen”

Rozenburg speelde afgelopen zaterdag tegen Zuidland ronduit haar slechtste wedstrijd van het seizoen. Normaal is de ploeg van Wim van der Steene een ploeg die meer kansen creëert dan weggeeft. Maar afgelopen zaterdag heeft de Rood Gele Brigade het noodlot getart en dat is dit seizoen nog niet eerder voorgekomen. Na een slechte eerste helft en een matige tweede won de ploeg uiteindelijk nog met 1-3 van een ontredderd Zuidland. De omstandigheden waren misschien niet optimaal. Een harde strakke wind dwars over het veld maar vooral de prestatie van de brigade van Van der Steene was bedenkelijk. Maar als je de wedstrijd van zaterdag niet hebt gezien krijg je toch de indruk dat Rozenburg er met kop en schouders boven uit steekt. En zo begonnen we ook ons gesprek met Wim van der Steene.

Picture
  “In ieder geval dat Rozenburg het goed doet. We hebben 7 verliespunten minder dan de beste achtervolger (Hellevoetsluis red.). Als je naar die ploegen kijkt zijn wij denk ik iets constanter dan de rest. Maar die wedstrijden minder geeft ook wel een vertekend beeld ook bij de achtervolgers. Er haken er nu wel een paar af. Den Bommel, Vlotbrug, Piershil en SNS raken een beetje op achterstand. Ook Zuiderpark laat het wat meer afweten, maar de rest doet zeker nog mee. We moeten die wedstrijden ook eerst nog wel winnen. De groep er achter zit heel dicht bij elkaar maar wij krijgen nu wel de kans om afstand te nemen. We moeten dan wel wat anders spelen als afgelopen zaterdag. Je kan een keertje door het oog van de naald kruipen maar dat lukt niet iedere week. Zaterdag speelde we slecht en gaven heel veel kansen weg. Met name in de eerste twintig minuten rammelde het aan alle kanten. Als het dan voetballend niet lukt moet je eigenlijk uit de organisatie gaan spelen en verdedigend niets meer weggeven maar ook dat lukte zaterdag zeker niet. Ik denk dat we zaterdag net zoveel kansen hebben weggegeven als in alle andere wedstrijden tot nu toe.

De teleurstelling in de rust was dan ook groot en het was de eerste keer dat ik moest vertellen dat het helemaal nergens op sloeg. Verdedigend waren we zaterdag niet sterk en op doelman Henk Kraak na heb ik er geen gezien die zijn normale niveau haalde zeker de eerste helft niet. Goed dan moet je de ploeg toch weer een compliment maken dat het de veerkracht op kan brengen om er in de tweede helft nog iets van te maken, zeker aan het einde. Mark van der Kruit en ook Lennart Quak (doelpunten makers zaterdag red.) zaten zeker niet in de wedstrijd. Hadden voor die treffers nog geen knikker geraakt. Je kan het ook niet direct aan de wissels wijten. Met Pieter op rechts (voor Yoeri Bak red.) hadden we wel vaker gespeeld en ook Marc Manssens kan je dat niet aanrekenen. Hij had als rechtspoot een lastige middag op de linksachter positie maar dat kwam vooral omdat de rest ver onder het niveau speelde. Normaal hebben we Jeffrey Emor achter de hand voor die positie maar hij gaf aan donderdag niet helemaal fit te zijn voor zo’n wedstrijd. Hij had ook al een training overgeslagen en stond niet te trappelen. Dan moet je een andere oplossing zoeken. Ons elftal is niet helemaal in balans als je naar rechts en links pootjes kijkt maar als dit elftal draait moeten we dat op kunnen vangen. Als je me vraagt hoe zit het met de druk van het favoriet zijn moet ik zeggen bij mij zeker niet en ook voor de ploeg niet denk ik. Op dit moment kunnen we ons zelfs een misstapje veroorloven en dat moet eigenlijk rust geven. De doelstelling blijft bij de eerste twee eindigen dus ook voor zaterdag kan het mis gaan. Natuurlijk gaan we zaterdag voor de periode en is aan het einde van het seizoen altijd meegenomen als je eerste doelstelling niet wordt bereikt via een achterdeur nog iets te kunnen doen. We gaan zeker niet voor twee keer een gelijkspel wat ook al voldoende kan zijn. Je maakt het je dan veel te moeilijk. Rotterdamse ploegen zijn kennelijk altijd lastig voor Rozenburg. Voor mij maakt dat niet uit. Ik heb De Zwervers zien spelen en het is zeker geen Zuiderpark. De Zwervers is een meer voetballende ploeg. Maar goed het zal allemaal anders moeten dan afgelopen zaterdag. Zaterdag was het slecht daar moet je niet voor weglopen maar dat kunnen we de supporters en alles en iedereen die Rozenburg een warm hart toe draagt niet nog eens aandoen. Onze kracht is dat we normaal meer kansen creëren dan dat we ze weggeven en dat heb ik zaterdag niet gezien. We hebben het noodlot getart dat kan je niet elke week doen, dat hou je niet vol. En als je zo speelt als afgelopen zaterdag heb je ook geen recht van spreken”.

Het lijkt een cliché maar je moet slechte wedstrijden kunnen winnen om kampioen te worden. Zover is het bij Rozenburg zeker niet. De komende weken zal de ploeg van Wim van der Steene moeten bewijzen waar het staat en of de ploeg als ‘Herbstmeister’, zoals de Oosterburen het zo mooi zeggen, de winterstop kan ingaan. Zaterdag kan het eerste succesje worden geboekt, het behalen van de eerste periode. Als de ploeg dan ook nog GOZ in een thuiswedstrijd op afstand weet te houden en een goed resultaat neer kan zetten tegen SNS lijkt het op de goede weg. Ook Binnenmaas komt nog voor de Kerst naar sportpark West dus kan Rozenburg de concurrentie gevoelige tikken uitdelen maar zeker ook oplopen daarvan was afgelopen zaterdag een voorbeeld al liep dat nog met een sisser af.


14-11-09

Niet de schoonheidsprijs wel de punten

’Mark van der Kruit en Lennart Quak benutte de schaarse kansen’

Picture
  Zuidland – Rozenburg 1 – 3
Het onbegrip na 90 minuten op sportpark Groot Nibbeland was groot, zeker aan de kant van Zuidland. De ploeg van trainer Tom Larssen kreeg te weinig maar had dat vooral aan zichzelf te wijten. Als je de kansen niet benut verdien je niet te winnen zullen ze in het Rood Gele kamp hebben gedacht. En kansen benutten deed Rozenburg wel zelfs met 10 man, twee maal geel voor Elroy van Seventer, was Zuidland niet in staat om het overwicht in doelpunten om te zetten. Wedstrijdanalist Wil Mattijs van Zuidland had de ploeg gewaarschuwd “Rozenburg creëert altijd kansen en scoort altijd” en dat liet de ploeg van trainer Wim van der Steene ook zien. In een dramatisch slechte wedstrijd, zeker van Rozenburg, wist de ploeg in de slotfase de volle winst naar zich toe te trekken.

Zuidland was gedurende de 70 minuten de bovenliggende partij. De bewoners van Groot Nibbeland creëerde kansen maar in het benutte liet de ploeg van Larssen het afweten. Gebrek aan concentratie, gebrek aan scherpte of gewoon gebrek aan ervaring brak de ploeg zaterdag op. In de 66e minuut kwam Zuidland aan de leiding. Wie het doelpunt maakte was in de mêlee van spelers niet echt duidelijk en was de bal nu wel of net niet over de lijn. Scheidsrechter Takacs vond van wel en het leek René Meurs te zijn die het laatste tikje gaf.

Picture
  Zuidland leek loon naar werken te krijgen maar opeens stonden er bij Rozenburg spelers op die de hele wedstrijd nog geen knikker hadden geraakt. Mark van de Kruit, die een ongelukkige wedstrijd speelde, bracht vijf minuten na de openingstreffer de ploegen weer op gelijke hoogte. Van der Kruit toonde een echte spits te zijn die je nooit mag afschrijven en aan één klein kansje genoeg heeft. Het slot akkoord was voor Lennart Quak. Hij bracht Rozenburg in de 76e minuut aan de leiding en in de 92e minuut zelfs nog op 1-3. Elroy van Seventer was er toen al met twee gele prenten niet meer bij. Rozenburg speelde de laatste 10 minuten met 10 man maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Het bleef bij een beetje sidderen.

Later meer ………


12-11-09

Blijft Rozenburg met drie wedstrijden minder gespeeld in de top van het klassement

‘Yoeri Bak en Anton van Vliet vraagtekens voor zaterdag’

Picture
  De competitie vertoond toch wel een scheef beeld als we kijken naar de kop van de ranglijst. Rozenburg heeft de minste wedstrijden gespeeld in 3D maar weet zich nog steeds in de kop van het klassement te handhaven. De wedstrijd van zaterdag tegen Zuidland is een cruciale wedstrijd waar de nummers twee en drie tegen elkaar spelen. Als Rozenburg de moeilijke wedstrijd in winst kan omzetten doe de Rood Gelen hele goede zaken. Natuurlijk heeft Rozenburg de minste verliespunten in 3D maar al die inhaalwedstrijden zijn nog niet gewonnen en ze moeten op sportpark West oppassen zich niet al te rijk te rekenen. Coach Wim van der Steene zal dat zeker niet doen maar de oud Feyenoorder heeft toch het latje voor zijn ploeg hoog gelegd en rekent zijn ploeg aan het einde van het seizoen bij de eerste twee. Winst tegen Zuidland is dan eigenlijk een ‘Must’ voor het Vlaggenschip van Rozenburg.

Op de training van donderdag waren Yoeri Bak, toch weer een half uurtje meegetraind en Anton van Vliet de grote vraagtekens. Yoeri Bak tobt met een kuitblessure sinds de wedstrijd tegen NBSVV en het lijkt erop dat de wedstrijd tegen Zuidland toch nog te vroeg komt. En Anton van Vliet verliet de training voortijdig met een spierblessure in het bovenbeen. Of Van Vliet zaterdag hersteld zal zijn is natuurlijk op dit moment niet aan te geven. Wie gaan er mee naar Groot Nibbeland:

De selectie:
Henk Kraak (K) /Robin de Korte (K); Anton van Vliet?; Mark van der Kruit; Mark Hoks; Elroy van Seventer; Ranvin Noor; Lennart Quak; Pieter Selhorst; Jordie de Groot; Jorwin Hato; Marc Manssens; Ronald Karsten; Jeffrey Groenewoud; Remy de Jong en Yoeri Bak?.

Rozenburg kan zich geen slippertje permitteren tegen Zuidland. De ploeg zal voor de drie punten naar Groot Nibbeland afreizen. Jordie de Groot heeft zich na een korte vakantie weer aangesloten bij de ploeg en maakte een erg fitte indruk. Over de opstelling zal Van der Steene nog een nachtje willen slappen. Te veel vraagtekens op de donderdag training.

Later meer ………..


11-11-09

Kan trainer Tom Larssen dit Zuidland met twee beentjes op de grond houden

Toen we aan het begin van de competitie het programma voor dit lopende seizoen bekeken dachten we niet op voorhand dat de wedstrijd tussen Zuidland en Rozenburg, wedstrijd nummer ‘tien’ in de competitie, een topper zou worden. Dat de kampioen van vorig seizoen in de vierde klasse D ook na negen wedstrijden in de top drie zou staan hadden we niet direct verwacht. Maar de ploeg van trainer Tom Larssen maakt er serieus werk van en is inmiddels een ploeg waar serieus rekening mee moet worden gehouden. En dat Larssen niets aan het toeval over laat blijkt wel uit het feit dat Wil Mattijs dit seizoen al meer wedstrijden van Rozenburg heeft gezien dan van zijn eigen cluppie Zuidland. Voor Wil heeft Rozenburg dus geen geheimen meer al kwam hij altijd, althans dat is de uitleg van de sympathieke analist, voor de tegenstander van de Rood Gelen. Deze week zal het gesprek met trainer Larssen voor Wil Mattijs ongetwijfeld wat langer duren. Ondertussen doet de trainer van Zuidland er alles aan om zijn ploeg uit de favorietenrol te houden. Toch zijn de resultaten die de Slanders behalen niet de minste. Tegen Binnenmaas werd verdienstelijk gelijk gespeeld en ook tegen Hellevoetsluis wist de ploeg van Larssen een punt te pakken. Winst was er tegen Zuiderpark en ook tegen de Zwervers was er op Groot Nibbeland winst. Resultaten die tellen.

Picture
  Zuidland natuurlijk geen onbekende voor Rozenburg. Mister Zuidland Arie van Sintmaartensdijk speelde ooit voor de Rood Gelen en was de veel te vroeg overleden trainer John Corver niet alleen trainer bij Rozenburg maar ook actief op Groot Nibbeland. Ook nu is er nog wel iets Rozenburgs bij de Slanders. Doelman Patrick Grinwis woont op Rozenburg en is de zoon van keeperstrainer bij de Rood Gelen Dick Grinwis. Daniel van der Stel, toch ook wel iets Rozenburgs, is niet meer te bewonderen op Putten en trapt tegenwoordig bij OVV tegen een bal en is in het kielzog van Francis Jansse naar Oostvoorne vertrokken. De laatste keren dat Rozenburg en Zuidland elkaar in de competitie tegen kwamen dateert alweer uit het seizoen 2004-2005. Op Groot Nibbeland werd het 1-1 en thuis op sportpark West bleef er niet over van de goeie bedoelingen van Zuidland en werd het naar huis gestuurd met zes treffers in de kofferbak en wonnen de Rood Gelen duidelijk met 6-0. Het seizoen ervoor won Rozenburg beide wedstrijden (4-1 en 0-1).

Zaterdag dus een topper in de derde klasse D waar Tom Larssen maar blijft vertellen ‘één zwaluw maakt nog geen zomer’ dat klopt ook wel al lijkt het toch meer op dat de zon blijft schijnen op Groot Nibbenland. Tot nu toe speelde Zuidland thuis gelijk tegen Binnenmaas en gingen De Zwervers, SNS en Zuiderpark met lege handen naar huis.

Later meer ………


08-11-09

Vlotbrug wint niet maar speelt gelijk tegen de Zwervers

In ons vorige actueeltje hadden we vermeld dat Vlotbrug had gewonnen van IJVV de Zwervers. We hadden die uitslag van de KNVB-site Maar zelfs de KNVB site was kennelijk niet instaat om de juiste stand en uitslag snel te geven. Wij waren in ieder geval op het verkeerde been gezet en omdat we zelf geen info hadden vergaard, Rozenburg speelde immers niet en waren wij een zaterdagmiddagje met andere dingen bezig, ging het mis. Natuurlijk hebben we de pagina uitslagen en standen aangepast. De gelijkmaker viel in de slotfase van de wedstrijd. Daniel Deurloo, Vlotbrug, kopte een bal tegen een tegenstander aan waardoor de bal van richting werd veranderd en doelman Roukema verrast werd (bron website Vlotbrug). Het gelijke spel veranderd in de stand op de ranglijst natuurlijk niet veel. De Zwerver een puntje meer en Vlotbrug staat nu samen met Den Bommel op de laatste plaats. Alhoewel het doelsaldo van Vlotbrug is iets beter.


07-11-09

GOZ de nieuwe koploper in 3D

‘Vlotbrug verrast door een overwinning op De Zwervers’

Picture
  Evert Trouw is met zijn ploeg GOZ de nieuwe koploper in de derde klasse D. GOZ wist in Rotterdam bij Zuiderpark te winnen van het op de thuisbasis altijd lastige Yello Brothers. De ploeg van Slabodin Dutina had aan de Oldegaarde nog niet verloren dit seizoen en is ook de ploeg die Rozenburg puntloos naar huis terug stuurde. GOZ won met 1-3. Naast de verplaatste wedstrijd van Rozenburg waren er nog wat afgelastingen in 3d. De topper tussen NBSVV en Zuidland ging niet door en ook SNS tegen Hellevoetsluis wordt op een latere datum ingehaald. Er zijn in de stand op de ranglijst nu vijf ploegen die alle wedstrijden hebben gespeeld. Niet alleen GOZ won vandaag.

Ook Vlotbrug, een ploeg die bij slechtweer uitwijkt naar het kunstgrasveld op de Kooistee, deed hele goede zaken. Het won van IJVV de Zwervers met 2-1 en kon door deze overwinning de rode lantaarn overgeven aan Den Bommel. Den bommel ging op het eigen sportpark ‘De Kruus’ hard onderuit tegen Binnenmaas, 1-5. Het lijkt erop dat Ger Mutsers de scoringsmachine opgang heeft gekregen en is inmiddels de meest scorende ploeg in 3D. Met 28 doelpunten voor en 13 tegen heeft Binnenmaas ook het beste doelsaldo. Natuurlijk moeten we wel een beetje kijken naar ploegen die wat minder wedstrijden hebben gespeeld. Rozenburg 3 wedstrijden minder gespeeld en SNS heeft inmiddels ook twee wedstrijden toegekeken. Op 21 november zullen de wedstrijden die vandaag zijn afgelast ongetwijfeld op het programma komen te staan. De wedstrijd tussen De Zwervers en Rozenburg stond al voor die dag gepland. GOZ doet dus op deze regenachtige dag de beste zaken en is koploper met 18punten uit 9 wedstrijden. Zuidland is met een wedstrijd minder tweede met 17 punten en Rozenburg staat met drie wedstrijden minder gespeeld op een mooie derde plaats.


06-11-09

Wim van der Steene geeft zijn selectie een vrij weekend

‘Rood Gelen spelen ook niet vriendschappelijk’

Zelfs is er geen training voor het vlaggenschip van de Rood Gelen. Coach Van der Steene geeft zijn selectie een zaterdagje vrijaf. De kans om op een competitie zaterdag vriendschappelijk te kunnen spelen is niet groot. Maar zelfs de training laat Wim van der Steene aan zich voorbij gaan. Rozenburg gaat zich nu voorbereiden op de wedstrijd tegen koploper Zuidland van volgende week. Voor Jordie de Groot, die op vakantie is in Amerika, misschien een meevaller en ook Yoeri Bak die zeker niet had kunnen spelen tegen Piershil een weekje meer rust. Ook Pieter Selhorst krijgt nu een paar dagen meer de tijd om de geïrriteerde knie wat rust te gunnen. Dat Rozenburg na zaterdag drie wedstrijden minder heeft gespeeld is niet altijd een voordeel. Het betekend ongetwijfeld dat de winterstop wat later begint en ook wat vroeger is afgelopen. En het is maar de vraag of de spelers die wellicht in die periode vakantie hadden gepland dan ter beschikking zijn.

Wanneer zijn er op de kalender van de KNVB inhaalwedstrijden gepland.
21 november 2009 en 19 december 2009 zijn voor de winterstop nog data waarbij inhalen mogelijk is. De wedstrijd tegen IJVV de Zwerver staat reeds gepland voor 21 november 2009. In deze wedstrijd, die voor de eerste periode van belang is, kan Rozenburg bij winst die periode voor zich opeisen. De wedstrijd tegen SNS is nog niet vast gesteld door de KNVB maar zal ongetwijfeld op 19 december worden gespeeld. De wedstrijd tegen Piershil schuift dan op naar volgend jaar. De weekenden van 16 en 23 januari zijn nadrukkelijk tot bekerweekenden bestempeld door de KNVB. En of de bond de winterstop ook voor inhaalwedstrijden zal inkorten is nog onduidelijk. Als de winterstop wordt gerespecteerd is 13 februari de volgende inhaaldag voor de zaterdagamateurs. Het kan dus zomaar zijn dat de wedstrijd tegen Piershil pas eerst in februari wordt ingehaald. Na dit vrije weekend gaan de Rood Gelen dus twee moeilijke uitwedstrijden te gemoed. Eerst op 14 november naar de koploper (op dit moment 6-11-2009) Zuidland en een week er na naar Rotterdam waar De Zwervers een meer dan moeilijke tegenstander zal zijn. De Rood Gelen zullen met drie wedstrijden minder gespeeld ongetwijfeld wegzakken naar een plaats in de middenmoot, ook al heeft de ploeg de minste verliespunten in deze competitie.

Later meer ………


06-11-09

Zaterdag geen competitievoetbal voor Rozenburg 1

‘Rood Gelen voor de derde wedstrijd dit seizoen aan de kant’

Zaterdag speelt Rozenburg in ieder geval niet thuis tegen Piershil. Piershil heeft uitstel aangevraagd en gekregen van de KNVB wegens een het overlijden van een lid van verdienste. De KNVB heeft alle wedstrijden van alle Piershil teams uitgesteld.

Cees Kraak is vandaag (vrijdag 6 november 2009) in het Hospice te Zuid-Beijerland overleden. Cees, de vader van eerste elftal-speler John Kraak, de zwager van onze PR-man Klaas van Etten en schoonzoon van oud-voorzitter Cors van Etten, werd 58 jaar. Het bestuur van SV Piershil wenst de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Cees werd in seizoen 1959-1960 (de heroprichting) lid van onze club en heeft binnen onze vereniging vele functies bekleed. Op 13 juni j.l. werd hij benoemd tot Lid van Verdienste van SV Piershil.Met medewerking van de KNVB zijn alle wedstrijden van alle Piershilse teams van zaterdag 7 november uitgesteld.
Bron website Piershil

Voor Rozenburg is het dit seizoen de derde wedstrijd die geen doorgang kan vinden. Eerder werden ook al de wedstrijden tegen IJVV de Zwervers en SNS naar een andere datum verschoven. Of de Rood Gelen vriendschappelijk nog in actie komen is maar de vraag. Er zijn met een volledig programma niet zoveel mogelijkheden. Wij houden u natuurlijk op de hoogte.

Later meer ………


05-11-09

Blijft Rozenburg op sportpark West ongeslagen

‘Yoeri Bak, geblesseerd aan de kuit, zal er zaterdag niet bij zijn’

Picture
  Ook in de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Piershil, start Rozenburg ongetwijfeld als de favoriet. De Rood Gelen hebben de miste verliespunten in 3D en moeten toch worden gezien als de te kloppen ploeg. De vraag is of de ploeg van Wim van der Steene met deze druk kan omgaan. Zaterdag tegen Piershil zal Rozenburg het zonder Yoeri Bak moeten stellen. Bak heeft de hele week niet getraind en tobt met een kuitblessure. Donderdagavond kwam de rechtermiddenvelder ook niet op het trainingsveld. Meer als wat fietsen en een behandeling door de medische staf van Rozenburg zat er voor Bak niet in. Ook Pieter Selhorst verliet de training wat vroeger als zijn maatjes. Selhorst lijkt dus ook niet helemaal fit voor zaterdag alhoewel Pieter ons liet weten uit voorzorg wat eerde te zijn afgehaakt. Aanvoerder Jordie de Groot verblijft in Amerika en zal er zaterdag zeker niet bij zijn. Voor de coach dus een klein puzzelstukje voor hij de opstelling rond zal hebben.

Wim van der Steen zal in zijn elftal zo min mogelijk schuiven en de vakante posities invullen. Er is geen aanleiding om de minst gepasseerde verdediging in 3D te wijzigen en ook het spitsen duo Mark van der Kruit en Ranvin Noor zal in takt blijven. De verrassing dus op het middenveld, of gaat Van der Steene Jeroen van Baalen inzetten op links en verhuisd Lennart Quak naar de rechterpositie. In dat geval kunnen we de opstelling wel invullen.

De selectie:
Henk Kraak (K) /Robin de Korte (K); Anton van Vliet; Mark van der Kruit; Mark Hoks; Elroy van Seventer; Ranvin Noor; Lennart Quak; Pieter Selhorst; Jorwin Hato; Jeroen van Balen; Marc Manssens; Ronald Karsten; Richard Oosterlee en Remy de Jong.

Lennart Quak, zaterdag nog spelend met een ingetapete knie, heeft geen last meer van de knieblessure die hij tegen een paar weken geleden tegen Simonshaven opliep. Nu maar afwachten of de weergoden nog roet in het eten gaan gooien. Donderdag lag het hoofdveld er nog goed bij.

Later meer ………..


04-11-09

John van Diggele met Piershil bezig aan een mindere periode

Rozenburg lijkt de te kloppen ploeg in de derde klasse D. De ploeg van trainer Wim van der Steene heeft het vizier gericht op de eerste twee van de competitie. Immers die geven recht op promotie. Zaterdag komt Piershil naar sportpark West. De ploeg, waar tegenwoordig John van Diggele aan het roer staat, maakt een wat mindere periode door. De opmars die de ploeg een aantal jaren geleden had ingezet is in de derde klasse blijven steken.

Picture
  Van Diggele dit seizoen dus voor het eerst op de bank bij Piershil. De van Lyra overgekomen trainer, die tegenwoordig in Delft woont, is geen onbekende voor Rozenburg. John van Diggele was jaren lang gymleraar in Rozenburg, het zou ons dan ook niet verbazen dat er bij de jeugd van het vlaggenschip nog oud leerlingen van de trainer van Piershil rondlopen. In de begin jaren zeventig speelde Van Diggele als prof bij Excelsior Rotterdam. Ook speelde Van Diggele vele jaren bij Excelsior Pernis waar ook zijn trainerscarrière begon. De tegenstander Piershil staat op de tiende plaats op de ranglijst en won dit seizoen nog maar één keer. De uitwedstrijd tegen Den Bommel eindigde op 0-3 in het voordeel van de ploeg van Van Diggele. Het laatste punt werd op 26 september jl. behaald en Piershil is zoekende naar herstel. Het afgelopen seizoen was er op sportpark West winst voor Rozenburg. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen en Rozenburg walste over Piershil heen. Rozenburg won met 6-0.

Picture
  Trainer Piet Jonas, de voorganger van John van Diggele, zal zich toen ongetwijfeld een ander competitiestart hebben voorgesteld. Ranvin Noor scoorde drie keer in die wedstrijd en de andere doelpunten kwamen van Wim Reitzema, Yoeri Bak en jubilaris Pieter Selhorst die op die dag zijn ‘Honderdste’ wedstrijd speelde. Piershil kreeg vorig seizoen in de Hoeksewaard op het eigen sportpark aan de Molendijk revanche. Piershil won met 3-0 op het tweede veld omdat het eerste veld niet bespeelbaar was. Maar zaterdag natuurlijk een heel andere wedstrijd. Piershil zal niet vrijwillig naar de slachtbank laten leiden en zal zeker behoudend spelen. Het lijkt niet aannemelijk dat Van Diggele vol op de aanval zal gaan spelen met zijn ploeg en zo in het open mes zal lopen. Punten pakken is voor Piershil van groot belang zeker als je naar de andere wedstrijden kijkt waar Den Bommel (Binnenmaas) en Vlotburg (Zwervers) zware tegenstanders hebben, ploegen die Piershil onder zich weet. En SNS de ploeg op de negende plaatst net boven Piershil het tegen Hellevoetsluis op moet nemen. Maar punten pakken op sportpark West, dit seizoen, is tot nu toe nog geen ploeg gelukt.

Later meer ………


02-11-09

Anton van Vliet

‘Honderd’ wedstrijden in Rozenburg 1

Inmiddels heeft ook Anton van Vliet ‘Honderd’ wedstrijden voor het vlaggenschip van de Rood Gelen gespeeld en is niet meer weg te denken van de linksbackplaats waar hij al die jaren heeft gepeeld. Hij kwam in het zelfde jaar als Ronald Karsten naar sportpark West en is net als Ronald, Rozenburger geworden. Inmiddels is Anton aan zijn vijfde seizoen begonnen bij de Rood Gelen en dat zal ongetwijfeld niet het laatste seizoen zijn. Anton van Vliet heeft zijn stekkie wel gevonden. Zijn opleiding heeft hij bij het Rotterdamse Sparta gehad en heeft daar in alle hoogste jeugdelftallen gespeeld. De eerste vraag is de simpelste bij een jubilaris. Wat was je eerste wedstrijd in het shirt van Rozenburg?

Picture
  “Het was in het seizoen dat ook Ronald Karsten naar Rozenburg kwam. Een wedstrijd voor de VPR cup of zo iets. Ik weet het niet meer precies, misschien kan je me helpen.

(Dat doen we dan ook. Wij denken de zelfde wedstrijd als Ronald Karsten tegen Poortugaal in de voorbereiding van het seizoen2005-2006. Henri Hecker was trainer bij Rozenburg en de Rood Gelen speelde dat seizoen in de tweede klasse. Een stukje tekst die we nog ergens vonden. . ‘Op het midden veld maakte Anton van Vliet zijn debuut voor de Rood Gelen maar speelde een ongelukkige wedstrijd. De middenvelder kon zijn draai nog niet vinden’ Dat Anton van Vliet een rol werd toebedeeld op het middenveld was ons ook even ontgaan. We vervolgen het gesprek met Anton)

Picture
  Eigenlijk ben ik naar Rozenburg gekomen om op zaterdag te gaan spelen. Stappen was er tot mijn 18e jaar niet echt bij. Eerst speelde ik bij Sparta en later bij OVV op zondag. Op zaterdag gaan voetballen was toen wel een uitkomst en Rozenburg speelde in de tweede klasse en was die stap niet zo onbegrijpelijk. Ik ben begonnen bij Rockanje. Op mijn tiende jaar ben ik naar Sparta gegaan. Ze hadden me zien spelen, ik heb er een paar trainingen meegedaan, en Sparta wilde wel graag dat ik naar Rotterdam kwam. Ik vond toen al wel dat ik een kans moest hebben om in de hoogste jeugdelftallen te spelen. Ik heb bij Sparta gespeeld tot de landelijke A – jeugd, ik denk zo tot mijn 17e jaar. Toen moest er een overstap komen naar Sparta 2 maar mijn ouders vonden de studie afmaken ook erg belangrijk. Ik ben toen naar OVV gegaan, die speelde in de eerste klasse bij de zondag, leuke competitie met Neptunes en Feyenoord kan ik me nog wel herinneren.

Maar als je tot je 18e jaar nog geen biertje hebt aangeraakt wil je toch wel eens wat anders. Rozenburg speelde op zaterdag en voor mij wel een logische stap. Ik heb het bij Rozenburg reuze naar mijn zin en zeker dit seizoen is het met de sfeer in de ploeg weer een stuk beter, je ziet het met de trainingsopkomst, weinig blessures en de resultaten zijn redelijk vijf van de zes wedstrijden hebben we inmiddels gewonnen”, verteld Anton ons aan de telefoon net voor hij weer naar zijn werk moet. Wij willen toch wel weten welke verschillen er nu zijn met het vorige seizoen, toen werden de eerste wedstrijden ook gewonnen.

Picture
  “De aanpak van de nieuwe trainer Wim van der Steene is toch wel anders dan vorig seizoen. Je merkt toch wel dat hij veel ervaring heeft. De oefeningen zijn veel meer op wedstrijdelementen afgestemd en ook de benadering van Van der Steene naar de groep toe is anders. Ik denk dat het op het veld te merken is. Wim van der Steene ziet het spelletje heel goed, is rustig en kan het goed op de spelers overbrengen. Als je me vraagt wat me het meest is bijgebleven denk ik het eerste seizoen waar we met nog vier wedstrijden te spelen nog maar één puntje nodig hadden en uiteindelijk toch degradeerde. En nu spelen we alweer een paar jaar in de derde klasse. We kunnen steeds het stapje net niet maken. Wordt eigenlijk wel tijd.

Ik denk dat deze groep wel in de tweede klasse mee kan. En er is toch een behoorlijk hechte groep ontstaan van spelers die alweer een paar jaar samen spelen. Het plezier is terug in de groep en dat is belangrijk om uiteindelijk een stapje te kunnen maken. Als het dit jaar niet lukt? Ik denk dat we het kunnen. We moeten vooral niet naast onze schoenen gaan lopen en er hard voor werken. Als we doen waar we goed in zijn komen we ver. Dit jaar zou het toch eigenlijk moeten lukken.”

Anton van Vliet is een Rozenburger geworden en zal de ploeg niet zomaar weer verlaten. Met zijn linker heeft hij een behoorlijke pegel in zijn pootjes. Een verdediger die altijd de drang naar voren heeft en daar soms in geremd moet worden. Maar een vaste waarde op die linker flank. Ja, en dan blijven we toch zitten met dat stukje dat Anton ooit op het middenveld heeft gespeeld. Het is ons helemaal ontgaan of misschien willen we dat seizoen in de tweede klasse waar Rozenburg wel snel vergeten. Wel kunnen we ons de vrije trap in de eerste competitiewedstrijd van Anton herinner. Het was in de wedstrijd tegen MVV’27 Anton krulde een vrije trap om de muur en de doelman, Koen Herlaar, was kansloos. Rozenburg won die wedstrijd niet en het doelpunt van Anton van Vliet was de enige treffer van Rozenburg in de openingswedstrijd waar uiteindelijk er in Maasland 2-1 op het scorebord stond en Anton van Vliet zijn visite kaartje had afgegeven.

Free counter and web stats