Knipsels

29- 10 - 08

Gelezen in AD/RD

Ronald Karsten baalt op de bank bij Rozenburg

Zelf staat hij er ook een beetje van te kijken. Drie jaar lang was Spijkenisser Ronald Karsten niet uit het basiselftal van Rozenburg weg te denken. Vorig seizoen droeg de 28-jarige verdediger zelfs de aanvoerdersband, maar tot dusver zat er voor Karsten niet meer in dan enkele invalbeurten. ,,Ja, achteraf gezien ben ik op een ongelukkig moment op vakantie gegaan," denkt Karsten de oorzaak van het verlies van zijn basisplaats in de formatie van trainer Leo Dekker te weten. ,,We starten de competitie met grote overwinningen. We scoorden elf keer in twee wedstrijden. Dan breng je natuurlijk niet snel wijzigingen aan in het team. Het is voor mij zaak om in de minuten die ik krijg te laten zien dat ik een basisplaats waard ben."

Het 'Karsten -gehalte' bij de zaterdag-derdeklasser is de laatste weken extra gering, want ook Karstens jongere broer Dennis (27) heeft door blessures nog maar weinig speelminuten gemaakt. De concurrentie in de Rozenburgse voorhoede is met Ranvin Noor, Yoeri Bak en Mark van der Kruit groot. De weer fitte Ronard Venekamp is door de concurrentie zelfs aangewezen op een plek achter de spitsen. ,,Ik heb het nog steeds goed naar mijn zin," zegt Ronald Karsten. ,,Jarenlang reed ik alleen naar sportpark West, maar nu is het met Dennis en Mark van der Kruit een stuk gezelliger in de auto."


22 - 10 - 08

Gelezen in AD/RD

Genieten van elk duel

Mario Spencer hoopt bij Rozenburg blessurevrij te blijven

ARIE BEVAART
ROZENBURG

Hij heeft afgeleerd een lange-termijnplanning te maken. En dat door schade, niet door schande. Mario Spencer heeft de afgelopen seizoenen aan den lijve ondervonden dat blessures op de loer liggen. Een gescheurde milt hield hem zelfs máándenlang van het voetbalveld. Daarom is de balvaste middelvelder allang blij dat hij voetbalt, én dat hij bij Rozenburg voetbalt. Want op sportpark West groeit dit seizoen iets moois, is hij van mening.
Door een ongelukkig geplande vakantie ('door mijn werk kon dat niet anders') raakte Spencer aan het begin van de competitie zijn basisplaats kwijt bij zijn nieuwe club. ,,In de voorbereiding had ik alles gespeeld. Twee weken voor de competitie begon, ben ik op vakantie gegaan. En als het dan draait met overwinningen van 6-0 op Piershil en 5-0 op GOZ moet je maar afwachten wanneer je weer een kans krijgt. Die kans is gelukkig al snel weer gekomen."

Na een min of meer mislukt seizoen bij Smitshoek hunkert de Rotterdammer naar een onbekommerdevoetbaljaargang. ,,Na bij De Zwervers een paar jaar in het eerste elftal te hebben gespeeld, degradeerden we terug naar de derde klasse. Ik ben toen door Smitshoek benaderd, en daar had ik eigenlijk wel trek in. Eerlijk gezegd is het me daar wat tegengevallen. Ik had het niet zo naar mijn zin en toen Leo (Dekker,red.) belde voor Rozenburg hoefde ik niet lang na te denken."

 

,,Bij de eerste drie moeten we zeker kunnen eindigen met deze groep,"
zegt Mario Spencer
  Foto: John de Pater

Het was niet alleen de aanwezigheid van Leo Dekker - hem wel bekend als trainer van IJVV De Zwervers - die een gang naar Rozenburg aantrekkelijk maakte. ,,Met jongens als Mark Hoks, Poi Heiland en Sito Hato heb ik eerder samengespeeld," laat de 23-jarige Spencer weten. ,,Na twee mindere jaren door blessures leek Rozenburg me een ideale club om het plezier weer terug te vinden. En zoals ik het in kan inschatten, denk ik dat ik een goede keuze heb gemaakt."

Met de komst van flink wat nieuwe spelers zijn de verwachtingen op sportpark West hooggespannen. ,,Maar dat mag ook, als je vorig seizoen een periodetitel pakt en er vervolgens flink wat spelers bijkrijgt. Dan mag je als supporter sowieso weer minimaal een periodetitel verwachten. Natuurlijk gaan we ook voor het kampioenschap, maar of dat reëel is, daar is het nu nog te vroeg voor. Maar bij de eerste drie moeten we zeker kunnen eindigen met deze groep."
Rozenburg heeft in 3D, waarin het achter SC Voorne de tweede plek bekleed, tot nu toe met grote uitslagen geďmponeerd, maar ook laten zien dat het soms vér kan wegzakken. ,, We lopen soms achter de feiten aan, ja. Dat is niet nodig, maar dat is denk ik typisch voor het voetbal in de derde klasse. Iedereen kan van iedereen winnen in de derde klasse. Daarom wordt er ook geen ploeg ongeslagen kampioen."

Voetbal betekent veel voor Spencer, maar door de blessures heeft hij wel leren relativeren. ,,Een paar jaar geleden wilde ik zo snel mogelijk naar de hoofdklasse. Nu weet ik dat daar zóveel bij komt kijken, ook zaken waar je geen grip op hebt. Daarom leef ik nu van wedstrijd naar wedstrijd en kijk niet verder."


08 - 10 - 08

Gelezen in Weekblad Delta

Rozenburg koploper af

Den Bommel houdt stand op sportpark West

ROZENBURG -
Rozenburg liep zich afgelopen zaterdag als koploper in de derde klasse D stuk op middenmoter Den Bommel. De ploeg van trainer Leo Dekker kwam op het eigen sportpark West niet verder dan een 3-3 gelijkspel en zag door het verlies van twee wedstrijdpunten met lede ogen aan hoe SSS (4-0 winst op WFB ) en SC Voorne (1-0 zege op Rhoon) voorbij kwamen.

Door: Rik Bakker
SSS voert sinds zaterdag de ranglijst in 3D aan met 13 punten uit vijf duels, SC Voorne en Rozenburg volgen op respectievelijk één en twee punten als tweede en derde. Rozenburg had ook in het vijfde optreden van dit seizoen weinig moeite met scoren, maar de drie treffers die de thuisclub tot twee keer toe een voorsprong opleverden, waren niet voldoende om de taaie 'Bommelaars' op de knieëen te krijgen.

 

Pieter Selhorst moest in het laatste halfuur vanhet duel tegen Den Bommel plaatsmaken in het Rozenburgse team voor Ronard Venekamp, die na een blessure zijn rentree maakte. Foto: Wil van Balen

De bezoekers gaven afgelopen zaterdag na een half uur spelen al een ernstige waarschuwing af toen Jack Robbemond een counter van Den Bommel succesvol afronde en een voorsprong naam: 0-1. Twee minuten later stelde de geschrokken thuisploeg alweer orde op zaken toen Yoeri Bak het net vond en voor de 1-1 tekende.

Overwicht
Rozenburg bouwde een overwicht op, maar moest tot na rust wachten voordat het een voorsprong kon nemen. Opnieuw Yoeri Bak was doeltreffend en de thuisclub leek na de 2-1 van de van Spijkenisse overgekomen aanvaller op weg naar een nieuwe zege. Bijna vanuit het niets kwamen de bezoekers door een treffer van middenvelder Richard van Broekhoven toch weer langszij: 2-2.
Toen Mark van der Kruit Rozenburg vervolgens voor de tweede keer op voorsprong bracht (3-2) en bij Den Bommel verdediger Jan van der Velden er na een overtreding op de doorgebroken Bak met een rode kaart vanaf moest, leek niets de overwinning van de ploeg van trainer Leo Dekker meer in de weg te staan. Met tien man slaagden de bezoekers er in de laatste minuut toch nog in om via Maurice Bruggeman op 3-3 te komen. De voor Pieter Selhorst na lange blessureperiode ingevallen aanvaller Ronard Venekamp kreeg in blessuretijd vervolgens nog twee dotten van kansen om de thuisploeg alsnog naar de zege te schieten, maar Den Bommel overleefde de aanslagen.


06 - 10 - 08

Gelezen in AD /RD

Rozenburg blijft steken

Koppositie uit beeld na deling met vlot combinerend Den Bommel

Rozenburg

Den Bommel

28. Jack Robbemond
29. Yoeri Bak
51. Yoeri Bak
60. Richard van Broekhoven
78. Mark van der Kruit
89. Maurice Bruggeman

ARIE BEVAART
ROZENBURG

Met de 3-2 van Mark van der Kruit een kwartier voor tijd leek Rozenburg een moeilijke middag toch nog goed af te sluiten. Toen Den Bommel-laatste man Jan van der Velden vijf minuten later rood kreeg wegens het neerhalen van een doorgebroken speler geloofde niemand meer in de veerkracht van de Flakkeese bezoekers. Maurice Bruggeman bezorgde de promovendus in 3D in de slotminuut echter toch nog een verdiend punt: 3-3.

3

3

0 - 1
1 - 1
2 - 1
2 - 2
3 - 2
3 - 3

 

Ranvin Noor (l) vocht verbeten duels uit met Sjoerd van der Meij
Foto: JOHN DE PATER

,,Als je de kansen bekijkt, hebben we vandaag 2 punten laten liggen," vond Rozenburg-trainer Leo Dekker. ,, De veldbezetting was goed en de spelopvatting ook, maar het was allemaal net geen honderd procent. Dat kun je je tegen ploegen als GOZ en Simonshaven veroorloven, maar niet tegen Den Bommel. Den Bommel is tot nu toe de beste ploeg die we tegen hebben gehad. Maar goed, de druk is er bij ons even af. Die ligt nu bij SSS, want die staan nu alleen op kop."

Den Bommel liet op sportpark West bij vlagen imponerend combinatievoetbal zien. Dat leverde ondanks gemiste kansen voor Wesley Bakker en Maurice Bruggeman voor rust een treffer op, namelijk van Jack Robbemond. Aangezien Rozenburg , dat met remises nu achter SC Voorne (5-12) en SSS (15-13) derde staat op de ranglijst, met diepgaand krachtvoetbal via Yoeri Bak ook eenmaal scoorde, was de ruststand 1-1.
In de tweede helft zette Rozenburg de Flakkeese gasten vast op eigen helft. De snelle 2-1 van opnieuw Bak leek een voorbode voor onheil dat Den Bommel te wachten stond. Maar nauwelijks tien minuten later pegelde Richard van Broekhoven van afstand in de kruising van het Rozenburgse doel: 2-2. Ronard Venekamp, Mark Hoks en opnieuw Venekamp (Dekker:' Ronard viel geweldig in, dat hij die kansen miste neem ik hem niet kwalijk. Dat heeft met wedstrijdritme te maken') verzuimden daarna de 3-2 voor Rozenburg te maken. Van der Kruit deed dat dus daarna op aangeven van Venekamp en Bak wél.
Den Bommel stichtte mede ook door het wisselen van de balvaste puntspeler Wesley Bakker in aanvallend opzicht nauwelijks meer gevaar. ,,Wesley heeft lang niet gespeeld door een knieblessure ," verklaarde trainer Marius Hotting. ,,Hij zat er bovendien doorheen. En er komen nog meer wedstrijden natuurlijk." Na de gelijkmaker van Bruggeman was het nog wel even billen knijpen voor Den Bommel, toen Venekamp in blessuretijd tot twee keer toe droomkansen om zeep hielp.

,,Het was een schitterende wedstrijd," vond Hotting, gulzig trekkend aan een sigaretje. ,,In de rust heb ik tegen de jongens gezegd dat als we ooit van Rozenburg konden winnen het nu was. Ik vond het er achterin bij hun niet goed uitzien. Op het middenveld en in de voorhoede loopt genoeg kwaliteit. Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht. In vergelijking met SSS vind ik Rozenburg minder, zoals ze vandaag speelden tenminste. Ik denk dat het gelijkspel een terechte uitslag is. Als we compleet zijn, kunnen we behoorlijk voetbal spelen. Vorige week bijvoorbeeld tegen Voorne misten we vijf, zes man. Dat is voor ons gewoon teveel."

Bijzonderheden:
Arbiter Zuurmond uit Scheveningen gaf geel aan Jordie de Groot (Rozenburg), Remy de Jong, Dennis Karsten, Lennart Quak allen (Rozenburg), Marius Hobbel, Lennart Mijs en Ricardo Olierook (allen Den Bommel) ontbraken wegens blessures.
Rozenburg
De Korte; Braafhart, Hoks, De Groot, Karsten; Bak, Spencer(77. Van Vliet), Selhorst (62. Venekamp), Reitzema; Noor, Van der Krui.
Den Bommel
Vletter; Versteeg, Vand er Velden, Van der Meij, Breeman; Van Broekhoven, Leon van Bergen, Richard van St.Annaland (24. Michel van St. Annaland), Bruggeman; Bakker (69. Wilco van Bergen), Robbemond.


Terug naar het overzicht