Knipsels

24 - 11 - 08

Gelezen in AD/RD

Nieuwenhoorn dolt gehavend Rozenburg

Nieuwenhoorn - Rozenburg 8-0 / VPR-Trophy

RIK BAKKER
NIEUWENHOORN

Eén helft lang slaagde Rozenburg er eergisteren in om Nieuwenhoorn bij te benen. Nadat de ploeg van trainer Arie Verboon kort na rust op 2-0 kwam, gaf Rozenburg het op. Via een 8-0 zege werd Nieuwenhoorn winnaar van poule B in het toernooi om de VPR-Trophy. Nieuwenhoorn plaatste zich hierdoor direct voor de knock-out ronde die in maart met acht ploegen van start gaat.

Rozenburg, dat net als Nieuwenhoorn won van de derde ploeg in poule C, Hekelingen, is nu samen met twee nummers twee uit de acht andere poules aangewezen op een extra plaats in de kncok-out ronde. Verboon was over de wijze, waarop zijn spitsen Christiaan Lever, Roel van Rixoort en Jaïr Wederfoor zich hadden gemanifesteerd. ,,Ik heb die drie jongens bewust de volle negentig minuten laten spelen. Roel komt net terug van een blessure. Chris en Jaïr hebben tot dusver nog niet de vorm om in de competitie direct in de basis te starten." Verboon gunde Jan Tuitel, Wouter Besters en Glen Schrijvers rust en gaf naast zijn drie spitsen ook A-Junior Victor Hartog de kans om minuten te maken. Hartog eiste met de 5-0 en de 6-0 brutaal zijn plekje in de topscoreslijst voor zich op.

Rozenburg trad ook niet op volle sterkte aan. Trainer Leo Dekker miste Mark van der Kruit, Wim Reitzema, Anton van Vliet, Pieter Selhorst, Dennis en Ronald Karsten. Toch kregen de bezoekers in de eerste helft via Ronard Venekamp een droomkans, maar hij miste. Dat deed Chirstiaan Lever aan de andere kant niet. Henk Doornhein, die voor rust het Rozenburgse doel verdedigde was kansloos (1-0).

Direct na rust gooide Lever met een tweede goal het duel op slot. ,,Daarna ging het hard," spark Rozenburg elftal-leider Richard Venekamp. ,, Dat was sneu voor voor Robert de Korte die na rust onder de lat stond. Hij deed zijn best, maar we konden het tempo niet meer volgen.


12 - 11 - 08

Gelezen in Weekblad Delta

Rozenburg haakt af

SC Voorne wint topper en is nu zeven punten 'los'

ROZENBURG -
Hardlopers zijn doodlopers, Rozenburg ontdekte afgelopen zaterdag op het eigen sportpark West dat dat gezegde een waarheid als een koe is

Door: Rik Bakker
Waar de ploeg van trainer Leo Dekker de competitie in de derde klasse D begon met imponerende zeges op Piershil (6-0) en GOZ (0- 5) opende SC Voorne het seizoen met een 1- 3 thuis nederlaag tegen GOZ. De Briellenaren verzekerden zich vorige week in de achste speelronde echter van de eerste periodetitel in 3D en afgelopen zaterdag sloeg de ploeg van trainer Marcel Langeveld op het Rozenburgse sportpark West met glans de aanval van de thuisclub Rozenburg op de leidende positie af. Door een 1-3 overwinning maakte SV Voorne zich helemaal los van Rozenburg dat als naaste belager nu volgt op 7 (!) punten.

 

Robert-Jan Westmaas probeert weg te draaien bij zijn bewaker Ronald Karsten van Rozenburg; Rozenburg-aanvoerder Mark Hoks wacht 'in de tweede dekking' het resultaat af.  

Op de zege van SC Voorne viel afgelopen zaterdag weinig af te dingen. Hoewel Rozenburg met Ranvin Noor, Mark van der Kruit en Joeri Bak als aanvallers en met Ronard Venekamp als buitengewoon aanvallende middenvelder achter de drie spitsen, heel offensief begon, waren het toch de bezoekers die de ruimte die de aanvallende thuisclub liet vallen, optimaal benutte.
Na twintig minuten betaalde het betere spel van de bezoekers zich uit in de openingstreffer van de snelle vleugelspits Frank Bronsgeest. Bronsgeest ronde een door Paul van der Kooij en Robert-Jan Westmaas opgezette aanval doeltreffend af. Rozenburg-sluitpost Robert de Korte was kansloos: 0-1

Buitenspel
Aan de 0-2, opnieuw van Frank Bronsgeest, hing een buitenspellucht. Bronsgeest mocht door gaan waar de Rozenburg defensie wachtte op een fluitsignaal en de tweede Brielse treffer was een feit.
In de tweede helft keerde Rozenburg terug met nóg een aanvaller. De thuisclub offerde in de achterhoede een verdediger om Lennart Quak in te kunnen brengen en begon aan een nadrukkelijk offensief. SC Voorne moest ver terug, maar wist zich voortdurend gesteund door de veilige marge van twee treffers voorsprong. Toen Joeri Bak halverwege de tweede helft echter de aansluitende treffer realisseerde voor de ploeg van Dekker, wankelde de Brielse veste:1-2.
Op de counter bleven de bezoekers echter gevaarlijk. Vijf minuten voor tijd liep Paul van der Kooij de ver opgerukte Rozenburgse achterhoede voorbij om aan de mee opgekomen Sander Arkenbout een niet te missen kans te verschaffen. De treffer van Arkenbout besliste het duel definitief: 1-3.


10 - 11 - 08

Gelezen in AD /RD

SC Voorne bijt van zich af

Rozenburg ziet na derby achterstand oplopen tot zeven punten

Rozenburg

SC Voorne

19. Frank Bronsgeest
42. Frank Bronsgeest
59. Yoeri Bak
89. Sander Arkenbout

ARIE BEVAART
ROZENBURG

De topper in de derde klasse D tussen SC Voorne en Rozenburg werd geen exhibitie van technisch-tactisch topvoetbal. Op onverzettelijkheid, teamgeest en de wil om te winnen sloeg de balans uiteindelijk door in Briels voordeel:1-3. Met de zege op sportpark West vergrootte de koploper zijn voorsprong op de concurrent tot zeven punten. ,,Alles klopt op dit moment bij ons," zei winnend trainer Marcel Langeveld. ,,We maakten op de juiste momenten de goals.

1

3

0 - 1
0 - 2
1 - 2
1 - 3

 

Frank Bronsgeest (l.), de maker van twee Brielse goals, wordt flink op de huid gezeten door Jordie de Groot Foto: JOHN DE PATER

De tweede helft hadden we het moeilijk, door dat Rozenburg steeds nadrukkelijker de aanval zocht. We knokten ons uiteindelijk naar een zege. Nee, het niveau was niet hoog, maar dat is het volgens mij in derby's nooit." De Rozenburg druk waaraan SC Voorne zich na de onderbreking ontworstelde, was er in de eerste helft geenzins. De Brielse defensie, onder leiding van de sterke Ivo van der Gaag, trok zich niets aan van de reputatie van Mark van der Kruit (onbereikbaar) Ranvin Noor (onwennig) en Yoeri Bak (onzichtbaar). De kansen van de koploper waren meteen raak. Frank Bronsgeest tikte op een aangeven van Pim Louer - viel met een hamstringblessure uit- en Robert Jan Westmaas raak: 1-0. En op slag van rust werd de goaltjesdief in (bijna-)buitenspelpositie door Paul van der Kooij - begon in slow motion, maar eindigde in full-speed- gelanceerd: 2-0

In de tweede helft leek een snelle treffer van Yoeri Bak Rozenburg vlot te trekken: 2-2. Maar met een formidabel spelende Sander Arkenbout, een sleurende Van der Kooij en een dreigende Rhafotsky Godoy liet SC Vooren zich ondaks kansen voor Willem Reitzema, Noor en Ronard Venekamp nier van de wijs brengen. Vlak voor tijd schudde Van der Kooij simpel Pieter Selhorst o de achterlijn van zich af en legde terug op Arkenbout: 3-1.
,,De eerste helft was stroef en rommelig," keek verliezend trainer Leo Dekker terug. Er waren over en weer weinig kansen. We waren ook niet ondersteboven van die achterstand, want die doelpunten kwamen uit de lucht vallen. We hadden moeite na het inpassen van de aanvallers de actie een vervolg te geven. Er was te weinig beweging.
In de tweede helft hebben we wel druk naar voren toegezet, en zat de 2-2 er zeker in. Er kroop frustratie in de ploeg en ook boosheid bij de spelers die ik wisselde. Nou, dat vind ik alleen maar goed, want dat betekent dat het met de mentaliteit wel goedzit. Toch heb ik in het algemeen de absolute wil om te willen winnen gemist. Die stap moet de groep nog gaan maken."

Voor Langeveld is het zo langzamerhand moeilijk zijn spelersgroep met beide benen op de grond te houden. ,,De groep begint steeds completer te worden, dat is lekker. We willen ook naar een situatie dat we met veertien, vijftien man voor elf plaatsen knokken. Vandaag heb ik Rhafotsky Godoy in de wissel gezet omdat hij de afgelopen weken te weinig trainingsarbeid heeft geleverd. Ook Timo Blom stond er naast, omdat hij in een wat mindere fase verkeerd. Maar beiden zijn goed ingevallen."

Bijzonderheden:
Arbiter Hooyer uit Monster gaf geel aan Jordie de Groot, Ronald Karsten (van Rozenburg) en Paul van der Kooij (van SC Voorne). Bij Rozenburg ontbraken Mario Spencer en Anton van VLiet. Joost Faasse was er bij SC Voorne niet bij.
Rozenburg
De Korte; Karsten (64. Quak), Hoks (80. Hato), De Groot, Reitzema; Bak, Braafhart, Noor, Selhorst; Van der Kruit (85. De Jong), Venekamp.
SC Voorne
Groenenwegen; Ooms, Van der Gaag, Jeffrey Bronsgeest, De Wit (70. Alders); Van Sliedregt, Arkenbout, Louer (29. Blom) Westmaas; Frank Bronsgeest (54. Godoy), Van der Kooij.


07- 11 - 08

Gelezen in AD/RD

Dennis Karsten baalt bij Rozenburg langs de lijn

De mri-scan die al enkele weken geleden werd gemaakt van de pijnlijke knie zegt dat het om een 'buitenbandje' moet gaan. ,,In principe niks bijzonders," weet Rozenburg-spits Dennis Karsten, wiens gewricht het betreft. ,, Maar Arie Poldervaart, bij wie ik onder behandeling ben, kan er niks bijzonders aan ontdekken. Toen ik echter de training weer hervatte, schoot ik er bij de eerste de beste draaibeweging weer doorheen. Er zit dus iets niet goed."

De knieproblemen staken voor het eerst de kop op in de week na de competitie-opening tegen Piershil. Karsten kreeg binnen het 'legertje' aanvallers van zaterdag-derdeklasser Rozenburg zijn speelminuten, maar liep een trap tegen zijn kuit op die hem vroegtijdig deed uitvallen. ,,Die kuit trok snel weer bij," herinnert de 27-jarige Karsten, eigenaar van een eenmansmontagebedrijf, zich. ,,Maar toen begon die knie op te spelen en daar ben ik inmiddels nu al bijna twee maanden mee zoet. Er moet wat gebeuren, want dit is balen. Of het moeilijk is om me in de huidige groep terug te knokken? Ach, als ik weer fit ben, kan het spel toch alleen maar beter worden?"


Terug naar het overzicht