Knipsels

17 - 12 - 08

Gelezen in AD/RD

Krachtpatser in de spits

Routinier Ranvin Noor pikt bij Rozenburg zijn goaltjes mee

ARIE BEVAART
ROZENBURG

Met de komst van enkele gelouterde aanvallers kreeg Rozenburg tijdens de overschrijvingsperiode in aanvallend opzicht een kwaliteitsimpuls. Het zou spitsuur in de aanval worden op sportpark West. Niet zo handig dus om op eigen initiatief -inplaats van te worden 'gehaald'- voor Rozenburg te kiezen.

En toch is dat wat Ranvin Noor deed. En met succes, want de Spijkenisser staat in de basis én scoort voor de derde klasser. ,,Ik had ambities, ook toen ik nog bij Botlek speelde," laat de 32-jarige aanvaller weten. ,,Ik wilde hogerop, en dat in de buurt van Spijkenisse. Spijkenisse vond ik iets te hoog gegrepen. Ik had zo voor mezelf in gedachte naar een derde- of tweedeklasser te gaan. Rhoon is nog even door mijn hoofd geschoten, maar uiteindelijk is het Rozenburg geworden. Dat heb ik altijd wel een mooie club gevonden en is ook een derderklasser met perspectief."

 

,,Een nadeel is het dat we wat krapjes in de mensen zitten. Bij schorsingen en blessures is dat direct merkbaar," zegt Ranvin Noor FOTO: John de Pater

SC Botlek was voor de voormalige speler van ook Spijkenisse en Bolnes geen optie meer langer te blijven. ,,In het beign van het seizoen zag ik het nog wel ztitten, maar op het einde ging het seizoen uit als een nachtkaars. De trainer was ontslagen en flink wat spelers zouden weggaan. Daar komt bij dat het in sportief opzicht toch ook wel wat was tegengevallen. Dat alles bij elkaar heeft me doen besluiten elders te gaan kijken.
Noor, die inmiddels de leeftijd van een routernier heeft, is bij Rozenburg niet aan zijn laatste kunstje bezig. ,, Nee, zoals ik me nu voel, kan ik nog wel een paar jaar mee. Mijn overgang was er geen één in de catrgorie: nu kan het nog. Rozenburg was vreeemd voor mij, ik kende alleen Poi Heiland en Jorwin Hato van het straatvoetbal van vroeger. Ik wist dat de concurrentie pittig zou worden, maar als ik ergens voor ga, doe ik mijn stinkende best."

In de voorbereiding heeft Noor zijn kans gegrepen en hij behoort sindsdien samen met Mark van der Kruit en Yoeri Bak tot de hofleveranciers van de Rozenburgse doelpuntenmachine. ,,Ik heb aangegeven dat ik aanvallend ben ingesteld. Vorig seizoen speelde ik voornamelijk op het middenveld. Nu dus niet, maar ik heb er geen problemen mee hoor. Vorig seizoen heb ik er geloof ik drie gemaakt en nu sta ik al op acht. Dat heeft alles met het niveau van de medespelers te maken."
Met Rozenburg is Noor aan een wisselvallig seizoen bezig: grote zeges en knullige nederlagen wisselen elkaar in rap tempo af. ,,We hebben in de laatste minuten al flink wat punten weggeven. Zeker voor een titelkandidaat. Het is de bedoeling dat we promoveren , en die gedachte is er nog steeds. Het nadeel is dat we wat krapjes in de mensen zitten. Bij schorsingen en blessures is dat direct merkbaar."

Maar misschien gunstig voor Noor, voor de consolidatie van zijn basisplaats. ,,Ook toen we in het begin compleet waren, heb ik er steeds in gestaan. Dus daar ben ik niet mee bezig. Ik weet van mezelf dat als ik goed train en fit ben de trainer niet om me heen kan. Dat vertrouwen moet je ook uitstralen. Mocht de trainer er anders over denken dan ga ik de dialoog aan. En ik denk dat Leo Dekker daar wel open voor staat."


17- 12 - 08

Gelezen in AD/RD

Voetbal uitgelicht

Rozenburg miste 'de klik' met Jan van Hees

Jan van Hees heeft zijn trainerscarrière niet voor langere tijd op de rails gekregen. De voormalige trainer van Vierpolders zag het vertrouwen in zijn werkwijze door Rozenburg, waar hij het tweede elftal trainde, onlangs worden opgezegd. De 56-jarige trainer verwijst voor een toelichting naar René Pols, lid van de technische commissie.

,,De mededeling kwam voor Jan als een verrassing, maar de wisselwerking tussen hem en de spelers van het tweede elftal verliep niet zoals de groep dat had verwacht. Laat ik voorop stellen dat het trainen van een tweede elftal zo ongeveer de lastigste klus is die je als trainer bij een club kunt vervullen. Je bent nooit zeker over welke spelers je kunt beschikken, zeker niet als er blessures komen bij de A-selectie.

We hebben uit signalen uit de groep begrepen dat "de klik' er niet was tussen Jan en de groep. En dan moet je de noodzakelijke maatregelen treffen.


15 - 12 - 08

Gelezen in AD/RD

Voetbal uitgelicht

Rozenburg start, maar veld toch onbespeelbaar

Scheidsrechter Van der Graaf uit Schiedam achtte op sportpark West kort voor de wedstrijd Rozenburg-GOZ bespeelbaar, maar precies 34 minuten na de aftrap kwam de arbiter terug op zijn besluit. Wegens 'opvriezende plekken' op het veld staakte Van de Graaf het duel. GOZ leidde op dat moment al ruim tien minuten, omdat spits Gerben de Winter na een kwartier een van de lat terugspringende bal van Johan van de Berg achter Rozenburg-sluitpost Robin de Korte had geschoten.
Rozenburg kreeg de eerste kans op sportpark West , maar door de gesteldheid vanhet veld miste Ronard Venekamp (foto) en liep enpassant een knieblessure op. Toen Robin Vollebregt van GOZ , dat wordt getraind door Evert Trouw (ondermeer ex-trainer van NBSVV, SC Voorne, Stellendam en Zuidland, foto), in de 34ste minuut bij een doelpoging geblesseerd raakte aan zijn enkel en knie vond arbiter Van de Graaf het niet langer verantwoord door te spelen.
,,Het was beter geweest als het veld s'middag om 12 uur al was afgekeurd," vond Rozenburg-trainer Leo Dekker. ,,We zitten in december. Als het s'middags al vriest, is het onwaarschijnlijk dat het een paar uur later vijftien graden is. Ronard Venekamp kreeg een enorme kans, maar het veld was zo glad dat hij onderuit ging. Pas toen die spits van GOZ zijn enkel verdraaide, vond de scheids dat het te gek werd en staakte hij de wedstrijd.Ach, we hebben nog een uur om wat aan die achterstand te doen. Dat komt straks echt wel goed."


15 - 12 - 08

Gelezen in AD/RD

Voetbal uitgelicht

Erik van de Ridder toch op de bank bij Rozenburg

Erik van de Ridder (foto) is tot het einde van het seizoen tweede trainer bij Rozenburg. De 38-jarige routinier heeft op sportpark West de taken overgenomen van Jan van Hees. De Ridder werd eerder nog gepolst door hoofdtrainer Leo Dekker voor het assistentschap, maar gaf er toen nog de voorkeur aan elke week te willen voetballen. Door het onomstreden verdedigingsduo Hoks/De Groot gebeurde dat nu wekelijks in het tweede.


Terug naar het overzicht