Algemene Berichten


21-09-08

Jacques Hobbel neemt afscheid als voorzitter van v.v. Rozenburg

Na 8 jaar voorzitter te zijn geweest van de v.v. Rozenburg, wil ik hierbij mijn dank en grote bewondering uitspreken naar iedereen in en buiten onze vereniging, die het mogelijk maakte om deze functie met het bestuur goed uit te voeren.

Picture
  Het was een fijne periode waarin de club sportief en sociaal goed heeft gefunctioneerd. Nadrukkelijk is ook het accent gelegd naar het jeugdbeleid, waardoor er een groot aantal jeugdleden zijn bijgekomen. Ik heb ervaren dat een vereniging steeds meer draait op de vrijwilligers die onmisbaar zijn voor de sport en de sociale samenleving, wat het doel van onze vereniging is. Nogmaals wil ik een beroep doen op onze leden zich voor een taak of functie beschikbaar te stellen. Door medewerking van alle leden en sponsors hebben wij een financieel gezonde vereniging waarvoor we dankbaar kunnen zijn. Ik weet zeker dat het bestuur de zaken voor de toekomst goed zal voortzetten en ik wens ze daarbij veel succes

Jacques Hobbel


10-09-08

Er mogen ‘Zeven’ invallers op het wedstrijdformulier en maximaal 12 personen in de dug-out

‘Voor de pupil van de week is een uitzondering gemaakt dus eigenlijk 13 personen’

De KNVB heeft de regels m.b.t. het wedstrijd formulier aangepast althans wat duidelijkheid verschaft. Lang was in het amateurvoetbal onduidelijk hoeveel spelers er nu op het wedstrijd formulier mochten staan. Tevens is het duidelijk hoeveel personen nu in de dug-out mogen plaats nemen. Ook heeft de KNVB het beleid m.b.t. het afkeuren van bekerwedstrijden gewijzigd.

Dug-out / wedstrijdformulier
Tot dusver stond in de reglementen van het amateurvoetbal nergens het maximale aantal wisselspelers genoemd dat op het wedstrijdformulier mag worden gezet. Dit leverde voor de betrokkenen onduidelijkheid op. Vandaar dat het Reglement Wedstrijden Amateur Veldvoetbal is aangepast. Met ingang van dit seizoen mogen er maximaal zeven wisselspelers op het wedstrijdformulier worden vermeld en op de bank plaatsnemen. In het amateurvoetbal mogen maximaal twaalf personen plaatsnemen in de dug-out. In de huidige Ordemaatregelen (Bewaarnummer, hoofdstuk 1.21) wordt nog uitgegaan van maximaal elf personen. Dit zijn de trainer, elftalleider, de verzorger, de clubarts en een verantwoordelijk bestuurslid en de zeven wisselspelers/uitgewisselde spelers. Tevens mag de pupil van de week als dertiende persoon in de dug-out zitten.

Bekerwedstrijden in categorie A
Alle bekerwedstrijden, ongeacht leeftijdsgroep of niveau, vallen voortaan wat betreft afgelastingen allemaal onder categorie A. Deze belangrijke aanpassing is met ingang van het seizoen 2008/’09 doorgevoerd in het zogenoemde afkeuringbeleid van de KNVB. Wat betekent dit concreet? Als in een district alleen wedstrijden van categorie B zijn afgekeurd, gaan alle bekerwedstrijden op die betreffende dag wél door. Met deze aanpassing kan de voortgang van de bekercompetitie beter worden gewaarborgd. Bij het plannen van vervolgrondes kan het namelijk van belang zijn dat bekerwedstrijden voorrang moeten krijgen boven de op die dag geplande competitiewedstrijden voor categorie B.

Bron bovenstaande berichten KNVB


01-06-08

Technische staf voor het seizoen 2008 -2009

‘Leo Dekker, Jos van Suchtelen, Jan van Hees, Dick Grinwis,
Rien de Bil en Rob van Eekhout tekende het contract’

Het seizoen lijkt dan toch eindelijk ten einde. Maar regeren is vooruit zien en dat had de technische commissie dan ook wel gedaan. Voor het seizoen 2008 – 2009 zijn de contracten, van de technische staf, afgelopen donderdag getekend.

Leo Dekker zal net als het afgelopen seizoen hoofdcoach zijn. Dekker begint aan zijn tweede volle seizoen op West. De in Papendrecht woonachtige oud trainer van onder anderen, RVVH, De Zwervers, Groote Lint, Papendrecht (zo), Achilles Veen en Lyra en Altena, was halverwege het seizoen 2006 – 2007 aan de klus bij Rozenburg begonnen en behaalde tot twee keer toe de nacompetitie waar hij beide keren net de finale niet haalde en Rozenburg niet naar de tweede klasse kon leiden.

Jos van Suchtelen is een vaste waarde voor Rozenburg. De masseur/verzorger heeft al 10 jaar lang gewerkt op West maakte ook nog de hoogtijdagen mee in de hoofdklasse. Jos maakte tussendoor een uitstapje naar Barendrecht maar is alweer een aantal jaren het vertrouwde gezicht rondom de verzorging van de selectie.

Picture Picture Picture

Jan van Hees is een nieuw gezicht. Van Hees was de laatste vier jaren werkzaam bij Vierpolders en was ook lange tijd trainer van ZBVH in Zuid-Beijerland. Jan van Hees gaat het nieuwe seizoen aan de slag met de B-selectie en neemt de taken over van Bert van der Lijn die naar Botlek vertrekt.

Dick Grinwis heeft zijn sporen al wel verdiend op sportpark West. Grinwis erg betrokken bij de jeugd-clinics en voetbalkampen van Feyenoord. Maar zal het komende seizoen ook als keeperstrainer op Rozenburg werkzaam zijn. Verder zal Dick Grinwis op de bank zitten bij Rozenburg 3.

Rien de Bil is verbonden als jeugdcoördinator aan Rozenburg. De Bil speelde in de ploeg van de ‘Gouden Generatie’ en heeft de begin jaren van het spelen op het hoogste niveau meegemaakt. Ook was Rien de Bil in het seizoen 2000 – 2001 hoofdcoach op sportpark West toen Cor van Hoeven Rozenburg al vrij vroeg in het seizoen verliet. Samen met Henri Hecker was Rien de Bil ook in de periode 2006-2007 verantwoordelijk voor de A-selectie.

Picture Picture Picture Picture

Rob van Eekhout is ook een nieuweling op sportpark West. Hij gaat het nieuwe seizoen de A-spelers, de aanstormende jeugd, begeleiden en trainen. Rob van Eekhout was het laatst werkzaam bij RVVH en was daar trainer in de dames afdeling.

Het is nog wat vroeg maar het lijkt erop dat de technische commissie gesteund door het bestuur rustig op vakantie kunnen gaan. In invulling van de technische staf is rond. Wij zullen zeker nog eens uitvoerig met de heren aan de praat raken.

Later meer……….


05-01-08

Nieuwjaarstoespraak van voorzitter Jacques Hobbel

Natuurlijk allereerst een Hartelijk Welkom, dames en heren, op deze receptie van de v.v. Rozenburg en een speciaal welkom aan onze ere leden en onze hoofdsponsor Monique Baert van de Geldkampioen. Wat gaat een jaar snel voorbij en gebeurt er veel in onze vereniging om ons heen. Ik wil kort even terugkijken naar 2007, natuurlijk komt er op de leden vergadering een uitgebreid verslag. Belangrijk is wat er voor 2008, dit jaar voor plannen zijn en er bestuurlijk moet worden aangepakt.

2007
Onderleiding van een nieuwe trainer en technische staf heeft het eerste elftal een periode gepakt maar helaas de promotie net niet gehaald. Ook andere teams hebben een goed jaar gehad. Bij de jeugd zagen we een enorme toeloop van jonge leden wat toch wel wat problemen met de begeleiding en de accommodatie gaat opleveren. Rozenburg heeft nu ook een damesteam. De renovatie van de bar is gereed gekomen. En de werkploeg heeft als vanouds het onderhoud van gebouwen en velden prima verzorgd. Ook zijn met toernooi- evenementen- en kledingcommissies goede afspraken gemaakt om alles goed te laten slagen. Natuurlijk zijn ook wij een vereniging waar niet alles vanzelf ging en hebben problemen en conflicten om oplossingen gevraagd.

2008, Besturen is vooruit zien
Wat staat er ons te wachten?

  • Afspraken met trainers en technische staf zijn voor het seizoen 2008 – 20009 al gemaakt en worden verder uitgewerkt.

  • Het bestuur gaat in januari / februari de begroting voor 2008-2009 opstellen, geen eenvoudige zaak gezien de plannen en de sponsorcontacten.

  • Overleg met de gemeente Rozenburg hebben resultaten gehad over de aankoop van het appartementen recht. In januari / februari zullen de stukken bij de notaris worden ondertekend. Wat inhoud dat een deel van het gebouw eigendom wordt van de vereniging.

  • Verder zal er overleg worden opgestart voor de overname van het gehele gebouw

  • Er is een meerjaren plan opgesteld voor de jeugdafdeling wat zeer ambitieus is en verder in de diverse groepen zal worden besproken.

  • Er is een te kort aan kleedkamers ontstaan wat zal moeten worden opgelost.

  • De elektrische installatie moet worden gerenoveerd.

Picture
  Kortom er is genoeg te doen, maar alles kost geld en het overleg met de gemeente verloopt moeizaam. We hopen dat onze sponsors ons weer verder willen steunen en natuurlijk dank daarvoor. Gezien de PR en sponsoring doe ik een beroep aan u om de commissieleden daar de helpende hand te bieden en taken te verlichten. Gelukkig hebben we alle bestuursfunctie weer bezet, maar op veel plaatsen zeker op het secretariaat zijn vrijwilligers meer dan welkom.

Namens het bestuur wil ik de meer dan 200 vrijwilligers bedanken en onze vereniging draaiende te houden en hoop dat zij dat ook het komende jaar met veel plezier zullen doen. Gezien de aanwas bij de jeugd is ook daar hulp zeer welkom. Wij zien 2008 met vertrouwen te gemoed en hopen op een goede sportieve prestatie en een gezellig verenigingsleven.

Allen een gezond 2008 toegewenst
Voorzitter v.v. Rozenburg
Jacques Hobbel


Klik hier om alle foto's van de nieuwjaarsreceptie te bekijken