Knipsels

24 - 09 - 2007

Gelezen in AD/RD

Hellevoetsluis mazzelt

Hellevoetsluis

Rozenburg

57. Jordie de Groot
81. Raymond Haze
87. Mike Molendijk


RIK BAKKER -
HELLEVOETSLUIS
Niemand die het geloofde, toen Mike Molendijk vlak voor het einde van een tot dan toe door Rozenburg gedicteerde derby plotseling de winnende goal voor Hellevoetsluis achter een kansloze Michael Kruize joeg: 2-1.
Rozenburg zag het met ogen vol ongeloof aan. Alleen trainer Leo Dekker besefte direct dat zijn team de zwaarste straf had gekregen die er in het voetbal op nalatigheid staat. ,,Dit is nu Rozenburg ten voeten uit," kreunde een geëmotioneerde Dekker. ,,Hier was ik zó bang voor."

2

1

0 - 1
1 - 1
2 - 1

 

Matchwinner Mike Molendijk (l) in duel met Jordie de Groot,
de doelpuntenmaken van Rozenburg
Foto: JOHN DE PATER
Om na afloop in straf tempo van veld drie naar de kleedkamer benend nog te zuchten:,,Mijn spelers weten nog niet voor de helft hoe goed ze zijn.. Met wat méér vertrouwen zou Hellevoetsluis echt niet hebben gewonnen. Maar wat we ons zelf wél kunnen verwijten , is dat we het niet hebben afgemaakt. Dan kun je gewoon wachten op een afloop als deze.

,,Ik zag het ook somber in voor ons," erkende Hellevoetsluis -trainer Ad Bijl. ,,Rozenburg domineerde het duel. We kwamen er nauwelijks aan te pas. Gelukkig pakten de wissels goed uit. Edwin van Spronsen, Robert-Jan Dekker en Raymond Haze brachten leven in de brouwerij. Vanaf dat moment voelde je dat er kansen voor ons waren. Maar vraag me niet of we verdiend hebben gewonnen, want daar ga ik geen antwoord op geven. Het is en blijft voetbal en daarin is alles mogelijk."

Als Hellevoetsluis in de rest van de competitie net zoveel geluk heeft als zaterdag tegen Rozenburg, dan is de kampioen in de derde klasse D bekend.
De thuisclub kwam er namelijk op een buitengewoon opportunistische slotfase na niet aan te pas. Maar Rozenburg, en met name de een week tevoren nog zo productieve spits Ronard Venekamp, faalde hopeloos in de afwerking van de vele kansen.
Omdat de ploeg van Bijl zich in het eerste uur van de wedstrijd op een door Sidney van den Ende met een afzwaaier afgemaakte solo na niet in het doelgebied vaan Rozenburg-sluitpost Michael Kruize wist te melden, leek het duel op een doelpuntenloos gelijkspel af te stevenen. Totdat Jordie de Groot een kwartier na de pauze bij het inschieten van een 'afvallende' bal tot zijn eigen verbazing scoorde: 0-1. Toen Raymond haze tien minuten voor tijd echter een hoge bal in alle vrijheid komn aan nemen, was Kruize te laat uit zijn doel om het gevaar te bezeweren:1-1. Enkele minuten later volgde de genadeklap voor de aangeslagen bezoekers. Edwin van Spronsen bracht op links de bal op, die via Haze naar Molendijk caramboleerde. De kleine goalgetter was genadeloos en knalde Hellevoetsluis naar de niet meer verwachte winst: 2-1.

Hellevoetsluis:
Bakker; Stefan van der Veld, Theuvenet, La Hagagi (70. Van Spronsen), Scholten; Rooy, De Lange, Van den Ende (59. Dekker); Molendijk, Alex van der Veld, Scheffers (70.Haze).
Rozenburg:
Kruize; De Groot, Van de Ridder; Van Dalen, Van Vliet; Heiland (46. Niggs), Selhorst (82. Tijssen), Hoks; Reitzema, Venekamp, Krak (53. Quak).


12 - 09 - 2007

Gelezen in weekblad Delta

Rozenburg herstelt zich ten koste van Rhoon

ROZENBURG -
De derde klasse D belooft één van de minst voorspelbare competities in het zaterdagvoetbal van het komende seizoen te worden. Want al na twee competitieronden is niet één van de twaalf ploegen in 3D nog vrij van verliespunten.

Dat de ene tegenstander de andere niet is, ontdekte het uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen Rhoon, afgelopen zaterdag op bezoek bij Rozenburg. De ploeg van trainer Edwin de Koning klopte vorige week ZBVH nog met ruime cijfers (3-0), maar ging op het Rozenburgse sportpark West met de cijfers van 3-1 de teil in. Notabene tegen een thuisclub die door een 3-0 nederlaag bij GOZ met een valse start was begonnen. Net als Rhoon, konden ook GOZ, SC Voorne , Hellevoetsluis en Stellendam de winst uit de eerste competitieronde in ronde twee niet continueren.

 

Rozenburg-aanvoerder en routinier Erik van De Ridder (links) wacht met belangstelling het resultaat af van het kopduel tussen verdediger Ronald Karsten en een Rhoonse aanvaller Foto: Wil van Balen

Dus gaan de clubs die uit twee duels vier punten overhielden aan de leiding en doen de ploegen met drie punten in hun bagage gewoon goed mee. Rozenburg behoord na de 3-1 tegen Rhoon ook weer tot de ploegen die 'meedoen'. Lange tijd zag het er echter naar uit dat Rhoon op sportpark West de tweede seizoenszege binnen zou gaan halen. Door een doelpunt van Robert van der Kleeff, die de bal bij de tweede paal van het doel van keeper Michael Kruize binnen kopte, gingen de bezoekers zelfs met een 0-1 voorsprong de rust in.

'Rozenburgs kwartiertje'
Maar na rust was een 'Rozenburgs kwartiertje' ruim voldoende om de ploeg van Edwin de Koning op de knieen te dwingen. De thuisclub scoorde tussen de vijftigste en de vijfenzestigste minuut maar liefst vier(!) keer. Omdat één van de treffers van de thuisclub werd afgekeurd, stond het scorebord halverwege de tweede helft echter op 3-1. De wissel van aanvaller Lennart Quak voor middenvelder Pieter Selhorst sorteerde duidelijk effect. Mark Hoks was de eerste die het Rhoonse net vond, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Amper twee minuten later was de gelijkmaker van Rozenburg echter toch daar toen Hoks opnieuw onhoudbaar voor de van DOTO weer naar Rhoon teruggekeerde keeper Pieter Reitsma uithaalde: 1-1.
Een schuiver van Lennart Quak bracht de thuisclub vijf minuten later op voorsprong, waarna Ronard Venekamp wéér vijf minuten later vanuit een scrimmage voor het Rhoonse doel voor 3-1 zorgde, waarmee de wedstrijd in het slot werd gegooid. Quak en Venekamp misten in het vervolg nog mooie kansen op meerdere Rozenburgse treffers, maar daarmee zou de zege van de thuisclub ook wel wat aan de hoge kant zijn geworden.


10 - 09 - 2007

Gelezen in AD/RD

Rozenburg herpakt zich

Rhoon houdt een helft lang hoop op een zege levend op sportpark West

Rozenburg

Rhoon

33. Robert van Kleef
64. Lennart Quak
67. Mark Hoks
74. Ronard Venekamp

GERARD VONK
ROZENBURG -

Na de kansloos verloren openings partij tegen titelkandidaat GOZ (3-0) kon Rozenbug zich niet opnieuw puntverlies permitteren in de derde klasse D.
Om een valse competitiestart te voorkomen, was het strijdplan klip en klaar: vol voor de winst gaan tegen Rhoon, dat zo sterk was gestart tegen ZBVH (3-0). Een wedstrijdhelft lang was dit plan slechts een illusie.

3

1

0 - 1
1 - 1
2 - 1
3 - 1

 

Ronard Venekamp (tweede van links) heeft Rozenburg in veilige haven geschoten
Foto: JOHN DE PATER

Na de hervatting kantelden de Rozenburgers het spectaculaire duel alsnog en hielden de drie punten op sportpark West: 3-1(0-1).
,,Eind goed, al goed," kon Rozenburg-trainer Leo Dekker uiteindelijk concluderen. ,,Om een wedstrijd goed te beginnen, is het de voorwaarde dat de spelers er mentaal staan en agressief de duels aangaan. Dat ontbrak er in de eerste helft aan. Eigenlijk was het een vervolg op onze eerste wedstrijd. Na de rust was de beleving er wél en sloten de linies veel beter aan. Daarbij was er de drive van jonge honden die ik zo graag zie."
De eerste helft was ontegenzeggelijk voor het jeugdige en fris van de lever spelende Rhoon, dat in de buitenspelers Emre Akdeniz en Mike Lubeeek zijn gevaarlijke pionen had. De thuisploeg speelde mat en initiatiefloos, dit tot ergenis van Dekker. Nadat het enige Rozenburgse wapenfeit -een van de doellijn gehaalde kopbal van Wim Reitzema- zich in 'de16' van Rhoon had afgespeeld, knikte verdediger Robert van Kleef na een half uur een vrije trap van Akdeniz bij de tweede paal binnen:0-1. In het vervolg verzuimde Rhoon een tweede maal toe te slaan waarbij Akdeniz op slag van rust de grootste kans miste.

Na de hervatting stond er een herboren Rozenburg op het veld. Met de prima invallende Lennart Quak en Sito Hato in de gelederen voor respectievelijk Selhorst en Nigg zette de thuisploeg druk en kreeg direct mogelijkheden. Toch ontsnapten de Rozenburgers aan de genadeslag. De watervlugge Lubeek miste in een tijdsbestek van een minuuut bij counters twee dotten van kansen voor Rhoon, waarna de thuisploeg zelf in drie minuten tijd wél twee keer toesloeg. Nadat Quak de gelijkmaker had aangetekend, was het nieuwkomer én aanwinst Mark Hoks die een afgemeten voorzet van Reitzema knap in het vijandelijke doel binnenschoot: 2-1. Spits Ronard Venekamp ontmoedigde met een derde Rozenburgse treffer de geknakte Rhoonse formatie.
,,Die 3-1 was het meest belangrijk," vervolgde Dekker zijn wedstrijdanalyse. ,,Daarna kwamen we namelijk niet meer in de problemen, speelden mooi voetbal vanuit het hart en had het zomaar 5-, 6-1 kunnen zijn. Nee, er lopen jongens bij die nog niet weten hoe goed ze eigenlijk kunnen voetballen."

Bijzonderheden:
Arbiter Van den Berg uit Oude Tonge gaf geel aan Rob Tonnissen (Rhoon)
Rozenburg:
Kruize; Nigg (46. Hato, 90. Heiland), Karsten, Van Dalen, Van Vliet; De Groot, Van de Ridder, Hoks, Reitzema; Selhorst (46. Quak), Venekamp.
Rhoon:
Reitsma; Waarnaar (55. Stok), Van Kleef, Kingma (75. Hofman), Van der Linden; Tonnissen, De Groot, Schreij; Lubeek, Van der Ent, Akdeniz.


05 - 09 - 2007

Gelezen in AD/RD

Voetbal

Michiel Kampers zet voetbal op een laag pitje

Michiel Kampers ging vorig seizoen naar Rozenburg met de bedoeling zich op sportpark West in het eerste elftal te spelen, maar dat pakte anders uit dan hij had verwacht. Al snel kreeg de 28-jarige Briellenaar een andere functie binnen het bedrijf waar hij werkte en daardoor kreeg hij het zó veel drukker dat er van trainen nauwelijks meer iets terechtkwam. ,,Ik ben de afgelopen maanden vrijwel geen dag vóór acht uur thuisgekomen van mijn werk," vertelt Kampers, die als projectcontroleur intensief is betrokken bij een project van zijn bedrijf in Afghanistan. ,,Het is nu wat rustiger, maar ik verwacht ook het komende jaar dat ik regelmatig ter plaatse de stand van zaken in Afghanistan moet gaan bekijken. Dan komt er weinig van trainen. En als je niet kan trainen, kom je ook niet in aanmerking voor een eerste elftal. Zo liggen de zaken. Dan moet je je priotiteiten verleggen. Dus had het voor mij ook niet veel zin bij Rozenburg te blijven. Als ik voornamelijk in het tweede elftal speel, speel ik liever met mijn maten bij Voorne."


Terug naar het overzicht