Knipsels

26 - 11 - 2007

Gelezen in AD/RD

Rozenburg haakt aan

Runner-up WFB doet na verlies pas op de plaats in de derde klasse D

Rozenburg

WFB

12. Lennart Quak
15. Jos Melaard
55. Ronard Venekamp
58. Lennert Quak


GERARD VONK
ROZENBURG

De aansluiting vinden met de brede top van de derde klasse D en vooral niet verliezen. Deze doelstelling had Rozenburg-trainer Leo Dekker zijn manschappen meegegeven voorafgaande aan het duel met het op de tweede plaats staande WFB. Een sterke tweede helft leverde de gewenste drie punten op: 3-1. De ongelukkig spelende Ouddorpers doen enkele stappen terug op de ranglijst.

3

1

1 - 0
1 - 1
2 - 1
3 - 1

 

Foto: JOHN DE PATER

,,Dik en dik verdient,"stelde Dekker vast.,,Jawel, dan bedoel ik op basis van de tweede helft, maar het bleek weer eens dat het voordeel is om een betere tweede dan eerste helft te spelen. Nu konden we na de rust nog repareren op mentaliteit. Net als op de training gaat het in deze fase om werken en het winnen van duels. Het verzorgde voetbal is later aan de orde. Want echt, als ons dat eerste niet lukt, zal Rozenburg een derde klasser blijven!" De thuisploeg opende sterk en zag Lennart Quak met een kopbal de score openen. Na de snelle tegentreffer van Jos Melaard leek Rozenburg te verlammen en waren de Ouddorpers tot tweemaal toe bij een tweede treffer. De kopbal van Onno Sintmaartensdijk scheerde juist ver de lat en de doorgebroken Nico Vervloet zag goalie Henk Doornhein met de benen redding brengen. Bij veel aanvalen viel de inbreng van de talentvolle, behendige maar nog wat onbezonnen spelende Simon Breen op.

Een prachtigcombinatie over vier schijven met Ronard Venekamp als afrondende spits deed het duel tien minuten na de rust kantelen. De snel daarop volgende tweede treffer van Quak betekende de genadeslag. WFB 'dankte' die treffer aan de eigen sportiviteit dor een uitbal rechtstreeks in de voeten van Anton van Vliet in te gooien in plaats van via een medespeler. Nu lanceerde Van Vliet met een lange bal zijn in kansrijke positie komende spits: 3-1. Drie wissels en het omgooien van het systeem konden het tij voor de Ouddorpers niet meer keren. Sterker , een reeks aan kansen voor de Rozenburgers Venekamp en Mark Hoks was het gevolg van de ontstane ruimte. De score kreeg echter geen ander aanzien meer. ,,We gaven de wedstrijd in vier minuten weg,"concludeerde WFB-trainer Jan Lecker na de verliespartij. Ik had er vooraf en in de rust voor gewaarschuwd: het is optisch bedrog als je tegen Rozenburg in de wedstrijd zit of zelfs de bovenliggende partij bent. Zij wachten op de dode momenten of, zoals nu, van het weggeven van een treffer (de derde,red.) door de tegenpartij. Na de 3-1 lukte het niet meer om van de zwakkere kanten van Rozenburg te profiteren,"

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Kabbebdijk sr. uit Spijkenisse hield de kaarten op zak. Rozenburg miste de geblesseerden Jordy de Groot en Erik van de Ridder. WFB kon de geschorste Matthijs Blonk en de geblesseerde Gijsbert van Estrik niet opstellen.
Rozenburg
Doornhein; Speijer, Karsten, Van Dalen, Van Vliet; Selhorst, Reitzema, Hoks, Goos (86. Heiland); Venekamp, quak (59. De Jong).
WFB
Van Dam; Lokker, Sintmaartensdijk (59. Van Wijk), Bakelaar, Marco Breen; Tanis, Vervloet (76. Teun Breen), Van Werkhoven, Van der Sluis (59. Van Koppen); Simon Breen, Melaard.


21 - 11 - 2007

Gelezen in AD/RD

Michael Kruize keept voorlopig in het tweede

Hij vond dat hij niet voldoende vertrouwen kreeg van trainer Leo Dekker, dus hakte keeper Michael Kruize onlangs de knoop door en besloot in het tweede elftal van zaterdag-derdeklasser Rozenburg te gaan keepen. ,, Ik kreeg me net wat te vaak commentaar van Leo Dekker bij een tegendoelpunt," verklaart de 25-jarige Kruize zijn stap terug. ,,Dat was ik gewoon zat. Ik ben de laatse maanden ook wel wat prikkelbaarder, moet ik zeggen. Ik denk dat dat te maken heeft met onze gezinsuitbreiding. Sinds de komst van onze dochter Jaleesa is er natuurlijk wel veel veranderd in ons leven."

,,Het is jammer dat Michael voor het tweede elftal heeft gekozen," reageert Dekker. ,, Hij is een goede keeper met een vracht aan routine . Ik ga er verder niet te veel over zeggen. Alleen dat ikervan overtuigd ben dat het echt wel weer goedkomt met Rozenburg en Michael. Hij heeft ook te kennen gegeven dat als het uitkomt, hij gewoon als tweede keeper achter Henk Doorhein beschikbaar is. Dat is een goed teken


14 - 11 - 2007

Gelezen in Maasstad sport

Rozenburg kan terug zien op een goede tweede seizoenshelft

Ondanks domper in thriller tegen Monster

door Jan Schoonen
Rozenburg

Vorig seizoen schopte voetbalvereniging Rozenburg het bijna tot in de finale van de nacompetitie. In een thriller tegen Monster ging het uiteindelijk ten onder na een lange strafschoppenreeks, waarmee de Rozenburgers veroordeeld werden tot nog een jaar in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Hoewel de uitschakeling een fikse domper was, kon Rozenburg terugkijken op een goede tweede seizoenshelft. De selectie werd met de komst van Mark Hoks, Frank van Dalen, Leon Nigg, Poi Heiland, Sito Hato, Luciano Krak en de terugkeer van Robert van Zevenbergen aanzienlijk versterkt en toen in de voorbereiding de ploeg niet werd weggespeeld door TOGR en PFC zagen ze het helemaal zitten op sportpark West. Aanvoerder Ronard Venekamp: ,,Niemand die wegging, al die nieuwe jongens erbij, met daarbij Mark Hoks met hoofdklasse-ervaring; het verwachtingspatroon zowel in de pers als bij de buitenwacht was erg hoog: Rozenburg zou in de derde klasse meedoen om de titel. Ja, dat dacht ik ook. Ik verwachtte dat wij een flinke stap voorwaarts zouden kunnen maken.”

Het liep helemaal anders. In de allereerste competitiewedstrijd, uit bij GOZ kwamen de Rozenburgers er helemaal niet aan te pas. ,,Kansloos waren we die wedstrijd”, blikt Ronard terug. ,,Helemaal niks wisten we af te dwingen. Daarna ging het met overwinningen op Rhoon en ZBVH wat beter, maar met uitzondering van een zege op Stellendam hebben we alle overige wedstrijden verloren. Negen punten uit acht wedstrijden hebben we nu en daarmee staan we tiende. Zo laag hebben we nog nooit gestaan. Een fikse teleurstelling is dat.’’

 

Aanvoerder Ronard Venekamp:,,Ik verwachtte dat wij een flinke stap voorwaarts zouden kunnen maken. Het liep helaas anders.
   Foto: Rob Kamminga

Ronard piekert zich suf wat de oorzaak is van de zwaar tegenvallende resultaten. ,,We hebben een jonge groep, misschien dat daarmee iets verklaard is’’, denkt hij. ,,Voetballen kunnen we allemaal wel. Afgezien van de eerste wedstrijd tegen GOZ werden we door geen enkele ploeg weggespeeld, Voetballend horen wij bij de besten in deze klasse, maar om te winnen wordt er meer gevraagd. Fysiek komen we te kort. Ik denk dat het ook een mentale kwestie is. Zo lang het niet tegenzit in een wedstrijd gaat het nog wel, maar bij tegenslag lijkt het wel of ons het gevoel bekruipt van vandaag gaat het weer niet lukken. Dan komt er een soort gelatenheid over de ploeg. Vreemd is dat, want de trainingen zijn wel scherp. Maar die scherpte ontbreekt vaak in wedstrijden. Dan geven we zo maar een wedstrijd uit handen.’’

Ondanks de teleurstellende resultaten is de sfeer nog goed. ,,Natuurlijk zouden de gezichten wat vrolijker staan als we meer gewonnen hadden, maar onderling kunnen we allemaal goed met elkaar opschieten. Toch zouden we wat meer moeten aannemen van een jongen als Mark Hoks, denk ik. Mark gaat wel eens tekeer in een wedstrijd, maar hij heeft vaak wel gelijk. Ook andere ervaren spelers, Eric van de Ridder, Wim Reitzema zouden zich meer moeten laten gelden. Ja, ik ook. Wij zouden onze mond ook vaker open kunnen trekken. Misschien hebben we daarin wel te weinig gebracht’’, kijkt Ronard kritisch in de spiegel. ,,Tja, hoe draaien we deze negatieve resultaten om? Dat is de grote vraag. Misschien moeten we als groep eens een keertje samen uit? Onze zinnen even verzetten. Voetballen is en blijft een leuk spelletje, maar de resultaten tot nu toe maken het allemaal wat minder leuk. Ja, ik zit er echt mee. Ik ben een echte Rozenburgman, speel al mijn hele leven hier. Dit gaat me toch wel aan het hart. Ik hoop dat we snel een overwinning pakken.’’


13 - 11 - 2007

Gelezen in AD/RD

Rik Bakker
Rhoon

Op zoek naar versterkingen voor zijn selectie kwam de naam van Mark Hoks aan het einde van het vorige seizoen vrijwel direct bovendrijven bij Rozenburg-trainer Leo Dekker. Met Hoks in zijn selectie kende Dekker bij IJVV Zwervers een gouden seizoen, waarin promotie naar de tweede klasse werd afgedwongen. Bij zijn nieuwe club RVVH had Hoks het niet echte naar zijn zin, wist Dekker.

Ik hoefde ook niet lang na te denken toen Leo me polste of ik er wat voor voelde om naar Rozenburg te komen," vertelt Hoks. ,,Ik wilde nog graag een keer op niveau spelen. In een eerste elftal. RVVH was voor mij niet zo'n succes. Ik speelde een paar wedstrijden met het eerste elftal mee, maar kwam daarna door verschillende oorzaken in het tweede terecht. Bij Rozenburg speel ik nu al vanaf het begin op het middenveld achter de spitsen. Dat is mijn favoriete stek." ,,Het elftal draait nog niet zoals het moet draaien," vervolgt hij. ,,We zitten in een neerwaartse spiraal die hoognodig doorbroken moet worden. Ja, in dat proces moet ik een belangrijke rol spelen.

Ik ben één van de routeniers, maar ook ikzelf speel nog niet optimaal. Ik bedoel, als ik een strafschop neem en ik mis hem, dan is dat niet goed voor mezelf en voor het vertrouwen van de groep. Die pingel van mij was in de wedstrijd bij Binnenmaas al de tweede die we mochten nemen. Normaal neemt Ronard Venekamp ze, maar die had de eerste strafschop al gemist. Toen kwam ik er nog eens overheen. Niet zo best voor het moreel van de ploeg natuurlijk."

 

,,We hebben een overwinning nodig om het vertrouwen weer terug te krijgen," zegt Mark Hoks    Foto: John de Pater

Mark Hoks speelde jarenlang bij TOGR en maakte met de Rotterdammers de promotie naar de hoofdklasse mee. Aan het begin van het eerste seizoen in de hoofdklasse raakte hij geblesseerd. ,,Ik had een ernstige knieblessure ," zegt de 30-jarige middenvelder. ,,Ik stond anderhalf jaar buitenspel. En nog steeds is mijn knie kwetsbaar. Er is nauwelijks nog kraakbeen in het gewricht. Nadat ik weer kon voetballen heb ik de draad bij IJVV Zwervers opgepakt. Daar heb ik mooie seizoenen beleefd met onder andere de promotie naar de tweede klasse. Eigenlijk had ik zoiets ook met Rozenburg in gedachten. Maar het loopt voorlopig nog niet zoals het moet."

Rozenburg staat momenteel op de tiende plaats in de derde klasse D. Oefenmeester Leo Dekker kon tot dusver ook nog geen moment aantreden met het ideale team dat hij voor ogen heeft. Zo hebben nieuwelingen Germain Heiland en Jorwin Hato door blessures nog altijd geen wedstrijd gespeeld. Het duo kwam met Hoks mee naar Rozenburg. ,,In principe zou Germain achter mij op het middenveld spelen en Jorwin is een rechtsback. Nu moeten we steeds aangepast spelen. Jordie de Groot speelde al verschillende keren als back, terwijl hij als rechtshalf veel beter tot zijn recht komt. Ik vind trouwens dat Jordie ondanks zijn jonge leeftijd momenteel één van de beteren in ons team is. Ik heb begrepen dat Germain inmiddels toe is aan een rentree. Maar Jorwin is nog altijd niet fit. We hebben echt een overwinning nodig om het vertrouwen weer terug te krijgen. Als het eenmaal gaat lopen dan hebben we een uitstekende groep. Maar eerst moet die trein gaan rijden."


Terug naar het overzicht