Knipsels

29 - 05 - 08

Gelezen in AD /RD

Erik Goos kiest met Victoria'04 lucratievere optie

'Ik heb dit seizoen bij Rozenburg niet altijd gebracht wat ik kón brengen'

ARIE BEVAART
ROZENBURG

Hij heeft géén indrukwekkend seizoen achter de rug. In zijn debuutjaar op sportpark West heeft Rozenburg veel vaker de échte Erik Goos gezien. Hoewel het één niet met het ander samenhangt, is de 24-jarige middenvelder wel van plan de zaterdag-derdeklasser na twee te gaan verlaten. Hij zoekt zijn heil weer aan gene zijde van de Nieuwe Waterweg, waar hij vóór zijn avontuur op Voorne-Putten bij Excelsior M. en Westlandia speelde. Nu maakt hij de overstap naar Victoria '04 (za).
,,Ik zluit bij Rozenburg af met een slecht jaar," laat hij weten. ,,Alles bij elkaar was het niet best. Ik ben allerminst tevreden met wat ik zelf heb laten zien en met wat het team heeft gepresteerd. Eigenlijk was het vaak héél slecht. Door een paar redelijk wedstrijden hebben we nog wel een periodetitel gepakt, dat wél. Maar het voetbal was elemaal niet goed. Zo eerlijk moet je wel zijn.
Goos heeft geen zin volgend seizoen met een vernieuwd Rozenburg -er zijn inmiddels al flink wa versterkingen binnengehaald- een nieuwe gooi naar de tweede klassen te doen. ,,Het is ook niet zo dat ik perse weg wil. Maar de optie Victoria '04 is voor mij lucratiever. Ik tref er oude bekenden en dat is een belangrijke reden dat ik er heen ga." ,,Daarnaast is er ook een praktische reden dat ik bij Rozenburg wegga," vervolgt de meester in de rechten die bij de Kamer van Koophandel in Den Haag werkt. ,,Ik ben naar Rotterdam verhuisd en aangezien ik geen auto heb, wordt het een ingewikkelde klus on in Rozenburg te geraken, vooral ook omdat je met de pont zit. Met mijn werk gaat er ook aardig wat reistijd inzitten. Het wordt dan lastijg om op tijd op de training te komen."

Zijn keuze voor Victoria '04 is dus niet ingegeven door ontevredenheid. ,,Nee, zeker niet. De andere optie, in dit geval dus Victoria, klinkt gewoon leuker. Zó moet je het zien. Als dit zich niet had aangediend, was ik waarschijnlijk gewoon bij Rozenburg gebleven. Met de degradatie van Victoria blijft het hetzelfde niveau. Ik ga er in dat opzicht niet op vooruit of achteruit. Ik hoef ook niet zo nodig hogerop. Ik voel me eerlijk gezegd ook niet vaak topfit. En voor het hoogste niveau is dát in elk geval een eerste vereiste."
Zijn blessuregevoeligheid heeft hem dit seizoen aardig wat wedstrijden langs de kant gehouden. ,,Ik heb wat lopen kwakkelen en ben daardoor zeker geen constante factor in de ploeg geweest. Ik heb dan wel niet altijd gebracht wat ik kón brengen, maar toch denk ik dat ik overal gezien voor Rozenburg een aanwinst ben geweest."


28 - 05 - 08

Gelezen in AD /RD

Ronard Venekamp kijkt uit naar volgend seizoen

Hij werd node gemist in de halve finale van de nacompetitie tegen BVCB. Maar spits Ronard Venekamp van Rozenburg had zijn achillespezen te zwaar belast in de laatste weken van de reguliere competitie en al helemaal in de zenuwslopende eerste nacompetitietweekamp met Monster om te kunnen spelen. ,,Het ging echt niet meer na die tweede wedstrijd tegen Monster," verteld Venekamp. ,,Ik moest in de rust van die wedstrijd al op de hometrainer om de enkels in beweging te houden en na afloop kon ik geen stap meer zetten. Ik ben er dit seizoen door prive-omstandigheden een week of tien uitgeweest. Dan kom je terug en moet je direct weer 'volle bak' meedraaien. Dat was de doodsteek voor die pezen. Die moeten nu eerst goed 'uitzieken'. En als je eerlijk bent, mochten we al blij zijn dat we in de halve finale stonden. Want Monster was over twee wedstrijden genomen ook al veel sterker. Er komen sterke spelers in het nieuwe seizoen. Misschien dat we dan eindelijk de terugkeer naar de tweede klasse kunnen realiseren.


26 - 05 - 08

Gelezen in AD /RD

Gehavend Rozenburg strandt op BVCB

RIK BAKKER
ROZENBURG

BVCB heeft komende zaterdag in de finale van de nacompetitie op neutraal terrein tegen FC Maense de kans zich als tweedeklasser te handhaven. Door een 0-3 zege in de return van de tweekamp met Rozenburg poetsten de Bergschenhoekers op Sportpark West de eerder in eigen huis geleden 0-1 nederlaag weg. ,,We misten vandaag gewoon te veel spelers om BVCB afdoende partij te kunnen geven,"zei verliezend trainer Leo Dekker. ,,Ronard Venekamp was nog geblesseerd en Jordie de Groot en Patrick Bestebroer waren met vakantie. Lennart Quak moest het voorin nu vrijwel in zijn eentje doen, want Wim Reitzema speelde als vleugelspits natuurlijk veel te onwennig. Maar als Erik Goos in de eerste helft die 100%-kans vrij voor het doel er gewoon inschiet, sta je wél in de finale. We werden vooraf gezien als het lachertje van de nacompetitie, maar we hebben getoond dat we wel degelijk ons stmepel konden drukken."
Collega-trainer Henk Boon had in de eerste helft geen kansen voor zijn team gezien. Dus was hij bijzonder content met de 1-0 voorsprong waarmee zijn ploeg de rust in ging. En toen invaller Jeffrey Tijssen aan de zijde van Rozenburg een kwartier na rust de bal in de voeten van Maarten Tans speelde, viel de beslissing. Tans omspeelde voorstopper Richard Oostelee. Zodra Tan het Rozenburgse zestienmetergebied binnensneed, liet hij zich vallen en kreeg een penalty. Vanaf de stip gooide BVCB-aanvoerder Oscar Schewe de wedstrijd in het slot: 0-2.

Rozenburg schakelde over op een driemansdefensie en ging uit alle macht op zoek naar de treffer die nog een penaltyserie uit het vuur zou slepen. Eindelijk kwam BVCB in de slofase dan ook onder druk te staan, maarde lat kaatste een schot van Tijssen terug en in blessuretijd smoorde BVCB-sluitpost Richard Dekkers een kopbal van Pieter Selhorst nog knap op zijn eigen doellijn. Vanuit de uitworp van Dekkers scoorde Erwin Hermes op aangeven van Daan van Heijnigen de 0-3.

Rozenburg-BVCB 0-3 (0-1)
40. Dennis Boon 0-1.
58. Oscar Schewe (strafschop) 0-2.
90.+2. Erwin Hermes 0-3.
Bijzonderheden
Dennis Boon (BVCB) werd na een kopduel met Ronald Karsten waarschijnlijk met een zware hersenschudding per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.
Rozenburg
De Korte; Hato (68. Van de Ridder), Karsten, Oosterlee, Van Vliet; Hoks, Goos (46. Tijssen), Selhorst, De Jong (63. Van Dalen); Quak, Reitzema
BVCB
Dekkers; Zegers, Schewe, Van Hal, Kunnen; Ouledsaid, Monsma, Huub van Heijningen (82. Daan van Heijningen), Boon (70. Martels), Visser, Tans.


23 - 05 - 08

Gelezen in AD /RD

Jean-Pierre Braafhart slot op deur bij Rozenburg

'Bij RVVH heb ik het naar mijn zin, maar ik wil nog in een eerste elftal spelen

ARIE BEVAART
ROTTERDAM

Eigenlijk was hij voornemens te stoppen. Maar zijn voetbalcarrière verloopt de laatste jaren steevast anders dan hij in eerste instantie heeft gepland. Drie jaar geleden ging Jean-Pierre Braafhart naar RVVH als speler voor het tweede elftal, maar kwam in de hoofdmacht terecht. Nu wilde hij bij de Ridderkerkse reserves zijn trainersloopbaan oppakken, maar koos er uiteindelijk voor volgend seizoen verdedigingsleider bij Rozenburg te worden...
,,Met twee kleintjes thuis en een vriendin die op zaterdag moest werken, had ik noodgedwongen besloten een stapje terug te doen bij RVVH." legt de 29-jarige Rotterdammer van Antilliaanse afkomst uit. ,,Maar doordat het eerste elftal met schorsingen en blessures te maken kreeg, kwam ik al snel in beeld. Uiteindelijk heb ik gewoon drie jaar in het eerste elftal gespeeld, met de aantekening dat ik dit seizoen door overlijden van mijn vader wat wedstrijden heb gemist."
Voordat Braafhart in Ridderkerk ging spelen, was hij actief voor TOGR. En door die club is de link met Rozenburg gelegd. ,,Ik ben via Mark Hoks, die ik van TOGR ken, met Rozenburg in contact gekomen. Mark is een maat van me die mijn naam heeft genoemd, toen er bij Rozenburg ter sprake kwam dat ze een laatste man zochten." Het zag er aanvankelijk niet naar uit da de oud-speler van ook Spartaan'20, Excelsior Pernis en Neptunus ook RVVH zou gaanverlaten. ,,RVVH is druk bezig met het elftal te verjongen. er wordt een spelersgroep rond Franken, Kayis en Andrade gebouwd. Ik heb aanbiedingen gekregen om in het tweede eftal te gaan trainen, maar vnd na lang wikken en wegen dát op dit moment nog te veel verplichtingen metzich meebrengen."

Het verhaal dat hij op sportpark West kreeg te horen, sprak hem dus danig aan dat de voormalige aanvaller toehapte. ,,Met de jongens die al komen, onder wie ook Mark van der Kruit van RVVH, wordt Rozenburg zó versterkt dat het een rol van betekenis in de derde klasse kan gaan spelen. Mocht het in de nacompetitie nog lukken te promoveren , dan moeten er nog spelers bij, dat is duidelijk. Om in de tweede te kunnen mee draaien, is men met nog meer spelers bezig. dat zie ik wel zitten. Bij RVVH heb ik het echt nog steeds naar mijn zin, maar ik wil gewoon ergens in een eerste elftal spelen. Ik vind het ook zielig van bepaalde personen dat ik na mijn beslissing ineens niet meer wordt aangekeken of aangesproken. Ik handel naar eer en geweten en heb mijn beste krachten aan de club gegeven. Ja, dat vind ik niet netjes en een beetje bekrompen."


19 - 05 - 08

Gelezen in AD /RD

Rozenburg met snelle goal voorbij BVCB

DAVID KUIPERS
BERGSCHENHOEK

Het seizoen dreigt voor BVCB te eindigen in een gigantische anticlimax. Mocht de club uit Bergschenhoek in de laatste competitiewedstrijd nog dromen van de eerste klasse, nu moet het oppassen dat het niet afzakt naar de derde klasse. Zaterdag verloor BVCB de eerste nacompetitiewedstrijd met 1-0 van Rozenburg, dat die voorsprong komend weekeinde in eigen huis mag verdedigen.
Hoe anders is het voor Rozenburg. De derdeklasser kende een wisselvalligjaar. Maar door een goede reeks pakte het wel de tweede periode en daardoor mag het nu knokken om promotie. Na een narrow escape tegen Monster stónd Rozenburg er nu weer. Rozenburg-trainer Leo Dekker had bij zijn spelers de absolute wil om te winnen gezien. ,,We hebben geweldig geknokt, zoals dat hoort bij deze wedstrijden." Rozeburg heeft dus niets te verliezen en werd zaterdag ook nog eens goed op weg geholpen door BVCB. Na nog geen twee minuten kreeg aanvaller Patrick Bestebroer de bal na een knullig moment in de BVCB-verdediging in de voeten gespeeld. Hij passeerde doelman Richard Dekkers en schoot het enige doelpunt van de middag binnen.

Het verder vooral verdedigende Rozenburg kreeg nog twee goede kansen Vlak na zijn eerste goal onliep Bestebroer de buitenspelval, maar hij zag zijn inzet nu wél gestopt. Een vrije trap van Wim Reitzema ging via de lat over. De spanning kwam het spel niet ten goede. Het oogde allemaal slordig en ook het geluk ontbrak. Vooral voor Maarten Tans. In de eerste helft kopte hij vlak voor doel over. Na rust raakte hij, net als Erik Goos, de paal. ,,Maar ik eb er nog hartstikke veel vertrouwen in, " verklaarde trainer Henk Boon van BVCB. ,,Het kan toch niet gebeuren dat de betere ploeg wordt uitgeschakeld." Volgende week valt de beslissing. ,,En we moeten zeker nog een keer scoren," denkt Dekker. ,,Anders is het niet genoeg."

BVCB-Rozenburg 0-1 (0-1).
2. Patrick Bestebroer 0-1.
Bijzonderheden:
Scheidsrechter Otto gaf geel aan Pieter Selhorst, Jordie de Groot en Remy de Jong van Rozenburg.
BVCB
Dekkers; Monsma, Schewe, Van Hal, Kunnen; Huub van Heijningen (56. Martels), Daan van Heijningen (85. Hermes), Appie Ouledsaid; Tans, Boon, Visser.
Rozenburg:
De Korte; Van vliet, Oosterlee, Karsten, De Groot: Reitzema, Hoks, Goos (57. De Jong), Selhorst; Bestebroer (71. Tijssen), Quak (82. Van Dalen).


16 - 05 - 08

Gelezen in AD /RD

Oud-preses Dick Grinwis staat het liefst op het gras

ARIE BEVAART
ROZENBURG

Zijn naar afscheid als preses van FC Blankenburg heeft een afkeer voor een bestuurfunctie bezorgd. Maar de intresse in de voetballerij heeft hij daardoor niet verloren. Sterker, nadat hijop sportpark Oost het hek achter zich heeft dichtgedaan, heeft hij het drukker dan ooit. Als keeperstrainer, 'gewoon' trainer, hersteltrainer, assistent-trainer en verzorger is Dick Grinwis het toonbeeld van de bezige bij.
,,Na Blankenburg ben ik allerlei andere dingen gaan doen," zegt de bijna 59-jarige Rozenburger. ,,Ik heb wel direct laten weten dat ik een bestuursfunctie niet meer ambieer. Als bestuurslid ben je toch verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een hele vereniging. Als ze nu naar me toekomen met de vraag of ik achter de bar wil staan, dan kan ik dat weigeren als ik er zin in heb. Als bestuurslid kun je in mijn optiek dan geen nee zeggen. Misschien als ik niet meer op het veld kan staan dat ik dan weer een bestuursfunctie op me neem, maar eerder niet."
Rozenburg is de club waar hij dit seizoen de meeste activiteiten heeft ontplooid. ,,Bij Rozenburg ben ik coördinator van de D-jeugd, trainer van de jeugdselectiekeepers en na het stoppen van Hans Verhart heb ik ook de selectiekeepers erbij genomen. Daarnaast benik medeorganisator van voetbalclinics en de voetbal-driedaagse voor de jeugd. En ik ben trainer van het derde elftal. Ook heb ik de keepers van SCO'63 getraind. Met het eerste en tweede kampioen en ook de A1 ben ik best trots op. Bij SCO stop ik nu wel, omdat ik anders met Rozenburg in de knoop kom."

Het was verzorger Mike Scholten die hem bij SCO'63 introduceerde, zoals die eerder ook bij Nieuwenhoorn zijn naam had laten vallen. ,,Bij Nieuwenhoorn heb ik de selectiekeepers getraind onder Ed Ridderhof. Ed ken ik in mijn hoedanigheid van verzorger en leider van Oud-Sparta. Het niveau was natuurlijk niet te vergelijken met wat ik bij Blankenburg had meegemaakt. Ik ben ook hersteltrainer en verzorger geweest en assistent-trainer van Arie Verboon bij het tweede elftal. In dat jaar hebben we met het tweede elftal de dubbel gepakt."
Als keeper trad Crinwis ooit in de voetsporen van zijn vader, zoals zijn zoon Patrick nu zijn handschoenen heeft overgenomen. Het keepen zit de Rotterdammer, die zelf bij RFC, Overmaa, SC Zuiderpark, Energie Boys, Rozenburg en FC Blankenburg het doel heeft verdedigd, dus in het bloed. Ik was zelf eerlijk gezegd geen topkeeper. Maar als ik toen was begeleid zoals die knapen nu worden begeleid, dan was ik zeker verder gekomen.


14 - 05 - 08

Gelezen in Maasstad weekbladen (Time Out)

'Monsterzege'

Vanaf de kant

Mark Hoks had het niet erg naar zijn zin zaterdag. De voetballer van Rozenburg had in de heenwedstrijd tegen Monster vanwege een schopje, zoals ze het bij Rozenburg verwoordden, zijn vijfde gele kaart gekregen en moest daardoor noodgedwongen van de kant toekijken. Juist deze middag was dat dubbel zuur, want nacompetitiewedstrijden zijn voor een voetballer de krenten in de pap.
Gek werd Mark ervan. Terwijl zijn ploegmaten gaandeweg de wedstrijd steeds meer onder druk kwamen te staan, hield hij het niet meer aan de kant. Zijn invloed kon hij op het veld niet laten gelden, nu was hij letterlijk een kantspeler.
Vanaf de zijlijn dirigeerde hij in woord en gebaar de Rozenburgvoetballers naar de juiste posities. ‘Loop door, stap uit, niks doen, zak in, zet neer’; het was mooi te zien hoe intens Mark de wedstrijd beleefde. ‘Papa, ik heb het warm’, zei zijn zoontje Divano na een half uurtje in de hoop dat hij door zijn vader naar de kantine werd meegenomen voor een ijsje of een koud drankje. Mark had er geen oog voor. ‘Jongen, we hebben het allemaal warm’, zei hij zonder zijn blik van het veld te halen.
Hoewel Rozenburg door een flater van de Monsterkeeper op voorsprong kwam, kwam er maar geen rust over Mark. Kans na kans creëerde Monster en Jordi de Groot haalde tot twee maal toe een bal van de lijn. Hoofdschuddend zag Mark het aan, maar toen de spelers na het rustsignaal puffend van het veld kwamen, was Mark de eerste die Jordi bemoedigend over de bol aaide.

In de tweede helft kwam Rozenburg er helemaal niet meer aan te pas. Mark zag het onheil naderen en werd steeds stiller. En ja hoor, na schoten op de lat en de paal en nog een bal van de lijn werd het 1-1 en een paar minuten later 1-2. De schouders van Mark gingen steeds dieper hangen. Machteloos was hij. Het seizoen was over, zo moet hij gedacht hebben. Uitgewoond zag hij er uit, doodmoe. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissingen brengen. Pikant genoeg was dat vorig jaar in de nacompetitie tegen dezelfde ploeg ook zo. Na een ellenlange serie trok Monster toen aan het langste eind. Nu hoefden er maar negen penalty’s genomen te worden want Rozenburgkeeper Robert de Korte stopte er twee. Plots was Rozenburg door. Mark werd gek. Hij stormde het veld in en vierde de zege met zijn ploegmaten.

Komend weekend mag hij weer meedoen. Dan moet Rozenburg tegen BVCB in Bergschenhoek. Zeker weten dat hij na negentig minuten niet zo versleten is als afgelopen zaterdag.

JAN


13 - 05 - 08

Gelezen in AD /RD

Rozenburg mazzelt

Sterk Monster gaat met penalty's onderuit op sportpark West

Rozenburg

Monster

44. Patrick Besterbroer
68. Marijn de Maat
88. Ruud Zuijderwijk


RIK BAKKER
ROZENBURG

Trainer Leo Dekker erkende het na de succesvolle strafschoppenserie van zijn ploeg ruiterlijk: Rozenburg had tegen Monster een overwinning van de armoede geboekt. In twee keer 45minuten slaagde de thuisploeg er niet in een doelrijpe kans te creëren.

1

2

1 - 0
1 - 1
1 - 2

 

Rozenburg-keeper Robert de Korte maakte in de penaltyreeks een sterke indruk Foto: JOHN DE PATER

Dankzij een cadeautje van Monster-sluitpost Jerffrey van Vliet kwam Rozenburg voor rust op 1-0. Een wanhoopoffensief bracht Monster op de valreep nog op 1-2, maar in de voor doorgang naar de halve finale beslissende strafschoppenserie misten twee van de Monster-spelers terwijl Rozenburg foutloos bleef: 4-2.

,,Je moet de strafschoppen gewoon maken," stelde Dekker, ,,dan kan je alle voorgaande gevaarlijke momenten vergeten. Die gasten maakten hun kansen niet af. Hoeveel wil je er hebben? Maar goed, we zullen volgende week tegen BVCB toch uit een ander vaatje moeten tappen, want we hadden vandaag tegen Monster dus niets in te brengen."
Zonder de geschorste middenvelder Mark Hoks, maar nog met Jorwin Hato, die in de heenwedstrijd weliswaar twee keer geel kreeg, begon Rozenburg aan een duel dat van meet af aan maar één richting opging, en dat was naar het doel van Rozenburg-sluitpost Robert de Korte.

De al na tien minuten voor de geblesseerde Poi Heiland ingebrachte Jordie de Groot behoedde zijn ploeg voor rust twee keer voor een treffer door op de doellijn nog redding te brengen. Daardoor bleef de voorsprong die Rozenburg halverwege de eerste helft had genomen in tact. Patrick Bestebroer kreeg van Monster-doelman Van Vliet de bal zomaar in zijn voeten geworpen en had voor een leeg doel de hoek voor het uitzoeken:1-0.

In de tweede helft was het Anton van Vliet die bij de tweede paal nog een inzet van Robin Roestenberg van de doellijn kopte. De druk van de bezoekers, aangespoord door een grote een grote en vooral luidruchtige achterban, werd vervolgens tot het maximale opgevoerd. De aanhang had overigens in de nacht voorafgaand aan het duel de palen geel-zwart geverfd en ook de middenstip ontvreemd.
Halverwege de tweede viel de 1-1, toen invaller Martijn Maat De Korte verraste met een schot uit de tweede lijn. Koos van Spronsen kopte vervolgens tegen de paal. Twee minuten voor tijd sleepte Ruud Zuijderwijk met een succesvolle vrije schop de strafschoppenserie voor zijn ploeg uit het vuur: 1-2.
Bijna maakte een kopbal van opnieuw Van Spronsen de strafschoppen overbodig, maar de bal belandde wéér tegen de paal. Doelman De Korte stpote in de strafschoppenserie schoten van Michel Holleman en Van Spronsen, waardoor Rozenburg in de race blijft voor een ticket voor de tweede klasse.

Rozenburg:
De Korte; Hato, Karsten, Oosterlee, Van Vliet; Heiland (10. De Groot), Selhorst (54. Van de Ridder), Reitzema; Venekamp, Bestebroer, Quak (68. De Jong).
Monster:
Van Vliet; Van der Lans (45. De kok), Van den Bos, De Kok, Voois; Barendse, Holleman, Van der Kruk; Van Spronsen, Zuijderwijk, Boon (51. Van Antwerpen).


05 - 05 - 08

Gelezen in AD /RD

Rozenburg overlééft

Voorsprong blijft met moeite overeind tegen een fel Monster

Monster

Rozenburg

26. Lennart Quak
45. Ronard Venekamp
72. Koos van Spronsen


RIK BAKKER
MONSTER

Van een uitgelaten stemming was in de kleedkamer van Rozenburg na afloop van het eerste duel in de nacompetitietweekamp met Monster geen sprake. Iedereen in de selectie van trainer Leo Dekker besefte dat de 1-2 zege die Rozenburg boekte een riante basis is om door te gaan, maar iedereen was zich er ook van bewust hoe groot de druk was waaronder de bezoekers vooral in de tweede helft hadden gestaan.

1

2

0 - 1
0 - 2
1 - 2

 

Ronald Karsten (l) stond met Rozenburg in de tweede helft met de rug tegen de muur Foto: PIXELPRO/RICHARD HOGEVEEN

Een schot op de lat, een vrijwel zekere goal die door de jonge keeper Robert de Korte op onwaarschijnlijke wijze en met hulp van de paal nog werd voorkomen en een rode kaart voor rechtsback Jorwin Hato - dáár lag de reden tot mogelijke bezorgdheid , waardoor het voor Leo Dekker in de return nog puzzelen wordt over de meest geschikte opstelling.
,,Waar ik me zorgen om maak, is dat we wéér zo'n scheidsrechter (Nering-Bögel uit Bleiswijk, red.) krijgen," sprak Dekker. ,,Want die kon in de tweede helft zomaar een rood-geel shirt van Monster aantrekken. Oké, we stonden aardig onder druk, maar als je dan nog elk fluitje tegen krijgt, wordt het wel lastig om onder die druk uit te komen. En de vrije schop waaruit de 1-2 voor Monster viel, was echte geen overtreding van Robert (de Korte, red.)
Zo sterk als Rozenburg in de eerste helft speelde, zo chaotisch was het na rust. Vanuit een heel goed functionerende organisatie verdedigden de bezoekers sterk naar voren. Daarbij slaagde de ploeg van Dekker er in twee van de drie kansen in doelpunten om te zetten.

Halverwege de eerste helft speelde Monster-verdediger Quinten van den Bos de bal zomaar in de voeten van Lennart Quak, die zich geen moment bedacht en vrij voor sluitpost Jeffrey van Vliet direct met een lage schuiver de verste hoek vond: 0-1. Kort daarop kreeg Van Vliet een schuiver van Patrick Bestebroer niet onder controle, de bal sprong in de richting van Erik Goos die voor een leeg doel echter niet kon profiteren. Monster had via Koos van Spronsen (2x) en Ron Boon diverse kansen om te scoren, maar bleef op nul steken. In de laatste minuut voor rust was Rozenburg uit een ingestudeerde vrije trap opnieuw succesvol. Ronard Venekamp kaatse de bal als eindstation achter de kansloze Van Vliet: 0-2.

In de tweede helft keerde Rozenburg met een behoudender speelwijze terug. Mark Hoks liet zich als extra verdediger naast laatste man Ronald Karsten van het middenveld terug zakken. Alleen Koos van Spronse slaagde er echter in om uit een vrije schop ingebrachte bal achter De Korte te werken. In de slotfase smeerde invaller Jos van der Wal Jorwin Hato een tweede gele kaart aan, waardoor de verdediger er met rood vroegtijdig af moest.

Monster:
Van Vliet; Van der Lans (58. Roestenburg), Van de Bos, De Kok, Voois (71.Van der Wal); Barendse, Holleman, Van der Kruk (69. Van Antwerpen); Van Spronsen, Zuiderwijk, Boon.
Rozenburg:
De Korte; Hato, Karsten, Oosterlee, Van Vliet; Hoks, Selhorst (72. Reitzema), Goos (46. Heiland); Venekamp, Bestebroer, Quak (55. De Jong).


Terug naar het overzicht