Gelezen in het weekblad Delta

Rozenburg gaat tevergeefs 'klokje rond'

Strafschoppen geven uitsluitsel

ROZENBURG-
Hij had het nog nooit in zijn lange voetbalcarière meegemaakt, aanvoerder Erik van de Ridder van Rozenburg. Dat hij in één strafschoppenserie twee keer een pingel moest nemen. Maar de serie die afgelopen zaterdag de voetbaltriller tussen Rozenburg en Monster op het Rozenburgse sportpark West moest beslissen had van beide kanten elf strafschoppen nodig voordat de finalist van de nacompetitie om een plaats in de tweede klasse bekend was.

En tot verdriet van de Rozenburgse spelers en hun aanhang werd dat Monster. Tranen blonken dan ook in de ogen van Van de Ridder toen hij na afloop van het treffen, waarin Rozenburg in de reguliere speeltijd door een 3-2 zege het 1-0 verlies in de heenwedstrijd in Monster had weten weg te werken, het veld verliet. Uitgerekend de aanvoerder, die met een steenhard schot de eerste strafschop van de serie benutte en zijn ploeg daarmee op het juiste spoor zette, miste nadat de ploeg via zeven benutte pingels 'klokje rond' was gegaan, de elfde strafschop voor Rozenburg.
Omdat Robin van Zanten uit de gelijkmakende pingel wel raak schoot wer het 7-8 voor Monster en was de nacompetitiedroom van de ploeg van Leo Dekker over.

Pieter Selhorst en zijn directe tegenstander gooiden net als hun ploeggenoten hun ziel en zaligheid in het nacompetitieduel dat Rozenburg en Monster op pinksterzaterdag op sportpark West afwerkten. Foto: Wil van Balen

,,Maar we kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op dit seizoen en op de nacompetitie," vond Dekker na afloop. "Zo'n strafschoppenserie is een loterij. Daarin wint de gelukkigste. Dat was vandaag Monster. En ach, die gasten hebben er ook voor gevochten. Je kan niet zeggen dat ze het niet verdienen. Dat had voor ons ook gegolden als we hadden gewonnen."

Wisselend
Alles wat voetbal aantrekkelijk maakt, zat afgelopen zaterdag in de wedstrijd Rozenburg-Monster. Spanning, een wisselend score verloop, gele kaarten en zelfs een rode en bij elkaar 22 strafschoppen. Al na tien minuten had een doelpunt van Jordie de Groot ervoor gezorgd dat de thuisclub de 1-0 achterstand die het in de heenwedstrijd in Monster had opgelopen, had weg gepoetst. En het was slechts aan de reflexen van Monsterdoelman Roland van Hulst te danken dat Rozenburg na een half uur niet op een 3-0 voorsprong stond. Van Hulst ranselde twee schoten van Erik Goos uit zijn doelhoek, waarmee hij zijn ploeg in de race hield. Een race die de bezoekers kort voor rust en kort na rust in een gewonnen positie liepen. Want toen scoorde Robin van Zanten twee keer. Eerst uit een van richting veranderde vrije trap:1-1 en daarna op aangeven van Bas Barendse die Van Zanten vrij voor Kruize zette: 1-2. Rozenburg vocht zich echter terug . Een vrije trap van Pieter Selhorst bracht de thuisclub weer op gelijke hoogte, waarna Ronard Venekamp de 3-2 op de borden bracht. Omdat Jeffrey Tijssen op de doellijn miste toen keeper Van Hulst een schot van Ronard Venekamp losliet, bleef het bij 3-2. De ongekend spannende strafschoppenserie eindigde vervolgens in een nederlaag voor de thuisclub.

29 - 05 - 2007

Gelezen in AD/RD

Rozenburg geeft alles, maar mist net de boot

Triller vanaf de strafschopstip eindigt in 7-8 overwinning voor Monster

Tot tranen toe bewogen verlieten de spelers van Rozenburg na bijna twee uur van ongekende strijd het hoofdveld van sportpark West. Ronald Karsten en aanvoerder Erik van de Ridder pinkten echt een traan weg. De kater was dan ook enorm. Na de 3-2 zege van de thuisclub in de reguliere speeltijd, vergde de beslissende strafschoppenserie het uiterste van de emoties en de zenuwen van de spelers. Waar aanvoerder Van de Ridder met flair begon en Rozenburg met een steenharde hoog en diagonaal ingeschoten strafschop op 1-0 zette, eindigde de bloedstollende serie met een misser van diezelfde Van de Ridder. Want de teams moesten ‘klokje rond’ om tot een winnaar te komen. Omdat aan de andere kant Robin van Zanten ook zijn twee strafschop benutte, werd het 7-8 voor Monster en barstte het feest in het Westlandse kamp direct daarna los. ,,Ik kan mijn ploeg niets verwijten,’’ sprak trainer Leo Dekker na afloop. ,,De jongens hebben alles gegeven. Maar Monster ging ook tot het uiterste. Het is jammer dat we niet doorgaan. Maar we hebben in deze nacompetitie wel een mooie basis gelegd voor het nieuwe seizoen.’’ Rozenburg poetste al na negen minuten de in de heenwedstrijd opgelopen 1-0 achterstand weg. Jordie de Groot joeg de vanuit een vrije schop in het doelgebied van Monster gebrachte bal hard en hoog in de vijandelijke kruising: 1-0.

Vlak voor rust verraste een van richting veranderde vrije trap van Robin van Zanten doelman Michael Kruize aan de andere kant, waardoor Monster vanuit het niets langszijkwam. ,,Dat was een domper,’’ aldus Dekker. ,,Vooral toen het na rust ook nog 1-2 werd. We komen nooit zo lekker uit de kleedkamer en toen we achterkwamen, vreesde ik het ergste. Maar we pakten het goed op en scoorden twee keer.’’ Van Zanten zette Monster amper vijf minuten na de hervatting op 1-2. Maar uit een vrije schop bracht Pieter Selhorst de thuisclub weer terug in de race. Toen Ronard Venekamp een bal van Selhorst aannam en in de draai de juiste hoek vond, werd het 3-2. ,,Op dat moment hadden we de wedstrijd kunnen beslissen,’’ vond Dekker, ,,maar het lukte niet meer om nog meer doelpunten te scoren.’’ Monster vocht voor wat het waard was, zag verdediger Stef Verkade nog met een rode kaart (twee keer geel) voortijdig het veld uitgaan, maar haalde amechtig de strafschoppenserie.

24 - 05 - 2007

Robert van Zevenbergen kiest voor Rozenburg

Hij heeft naar eigen zeggen een fantastisch en leerzaam seizoen bij Hellevoetsluis-zaterdag achter de rug, maa 'het oude nest' bleef trekken. Dus keert Robert van Zevenbergen na één jaar van 'vreemdgaan' weer terug bij zijn oude club op sportpark West. ,,Rozenburg bleef trekken, ja," verklaart de 26-jarige linkermiddenvelder, die in het Europoortgebied werkt als onderhoudsmonteur. ,,Maar ik had dat jaar in Hellevoet voor geen goud willen missen. Ik heb door dat seizoen ook eens een totaal andere benadering van het voetbal meegemaakt en dat maakt je als speler completer.

Of ik me bij Rozenburg weer zomaar in het eerste elftal kan spelen, weet ik niet. Ik ga er wel voor natuurlijk. Maar als ik eerlijk ben, hangt mijn leven hou ook weer niet van een basisplaat af. Als ik het niet red, ga ik net zo lief met vrienden in het tweede elftal voetballen.Ik hoop dat Rozenburg de tweede klasse haalt. Ik heb de ploeg afgelopen zaterdag bij Monster zien spelen en ik moet zeggen dat we ook in de tweede klasse best mee moeten kunnen. We moeten zaterdag op sportpark West een 1-0 achterstand goedmaken. Dat zou moeten kunnen."

21 - 05 - 2007

Vermoeid Rozenburg nog steeds in de race

Rozenburg hield de schade in de eerste wedstrijd van de tweekamp in de halve finale van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse beperkt tot een 1-0 nederlaag bij Monster. Maar toch was trainer Leo Dekker niet helemaal gerust op een goede afloop. ,,We lopen op het tandvlees," aldus de oefenmeester van Rozenburg. ,,De rust in de ploeg om te combineren ontbreekt. We spelen veel te gemakkelijk de lange bal. En we zijn kwestbaar. Een ploeg die de nacompetitie wil winnen, moet overtuigend spelen. En dat doen we tot dusver niet echt. Dit is nu al onze tweede nederlaag in drie duels.

Natuurlijk kunnen we komende zaterdag op eigen veld die finale bereiken, maar de ploeg is duidelijk vermoeid." Een foutje van Rozenburg-sluitpost Michael Kruize bezorgde Monster drie minuten voor het einde van wat door Dekker als een typische 0-0 wedstrijd werd bestempeld de volle winst via Ruud Zuiderwijk. ,,Wel een beetje jammer want deze wedstrijd verdiende echt geen winnaar," vond Dekker. ,,Er was strijd van beide kanten en dat had beloond moeten worden met een punt voor beide partijen." Rozenburg had de kansen op een treffer via Ronard Venekamp in de eerste helft enuit een fraai schot uit de tweede lijn van Anton van Vliet na rust.

14 - 05 - 2007

Lombardijen geeft het Rozenburg niet cadeau

Rozenburg plaatste zich ondanks een 5-3 nederlaag in een tumultueuze return van de nacompetitie tweekamp bij Lombardijen voor de halve finale. Daarin treft de ploeg van trainer Leo Dekker Monster, dat in Mijnsheerenland na een gelijkspel (1-1) door een betere strafschoppenserie GOZ uitschakelde. Rozenburg mist dan Wim Reitzema, want de middenvelder kreeg in Rotterdam in de tweede helft een rode kaart omdat hij een doorgebroken tegenstander vloerde.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Rozenburg een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Ronard Venekamp en Lennart Quak zetten de bezoekers, die de heenwedstrijd al met 3-0 hadden gewonnen, op een riante 0-2 voorsprong. Maar via Mark en Maurice van Zanten en Benjamin Baan kantelde Lombardijen het dul voor rust nog volkomen:3-2. Nadat Glen Young On tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen, moest Lombardijen vervolgens met tien man verder spelen.

Door een doelpunt van de weer speelgerechtigde Jordi de Groot ging Rozenburg met een 3-3 stand de rust in, maar in de tweede helft liep Lombardijen via Nick van Duuren en opnieuw Baan toch nog weg naar een gevaarlijke 5-3. Daarna maakte Rozenburg nog hachelijke momenten door. Mede door de noodgreep van Reitzema voorkwamen de bezoekers echter de gelijkmaker en een beslissende serie strafschoppen.

09 - 05 - 2007

Gelezen in weekblad Delta

Rozenburg al bijna halvefinalist nacompetitie

Overwinning op Lombardijen

ROZENBURG-
De weg naar promotie is nog lang voor Rozenburg, maar afgelopen zaterdag zette de ploeg van trainer Leo Dekker in ieder geval een belangrijke stap op weg naar de halve finale.

Door een 3-0 zege op het Rozenburgse sportpark West in de eerste wedstrijd van de nacompetitietweekamp tegen Lombardijen lijkt de return die komende zaterdag in Rotterdam wordt gespeeld nog slechts een formaliteit. Alleen de even strijdlustige als ge frustreerde Rotterdammers hebben de hoop op een wonder nog niet nog niet opgegeven getuige de aangekondigde tactiek om in de return met een vierde aanvaller en een één-op-één verdediging voluit op jacht te gaan naar een zege van 3-0 of méér. ,,Maar normaal gesproken red geen ploeg dat ," denkt Rozenbug trainer Leo Dekker. "Wat dat betreft hebben we hier in Rozenburg goede zaken gedaan. Vooral de 1-0 van Lennart Quak was voor ons een enorme bevrijding.

Ronard Venekamp, maker van het tweede doelpunt van Rozenburg

In de eerste helft hadden we drie, vier opgelegde kansen op een goal, maar die viel niet. Ook omdat Wim Reitzema steenhard op de lat schoot. En toen het in de tweede helft aanvankelijk ookniet wilde vlotten met scoren, ga je natuurlijk een beetje tegen jezelf spelen. Na die 1-0 leip het ineens een stuk beter. De 2-0 was echt een geweldige goal." De 2-0 was een treffer van de Rozenburgse aanvalsleider Ronard Venekamp die een assist van Erik GOos met een fraaie diagonale schuiver in de verste hoek afronde. De goal gooide de wedstrijd direct op slot. De 3-0 leek kort daarop al in de maak toen Pieter Selhorst en Venekamp samen in combinatie met Erik Goos in stelling brachten. Goos schoot de bal echter in het zijnet, maar kreeg in de slotfase zin revanche toen hij na een identieke aanval, opnieuw voorbereid door Selhorst en Venekamp wél raak schoot: 3-0.

07 - 05 - 2007

Rozenburg bijna halve finalist in nacompetitie

Ruime zege op Lombardijen (3-0) leidt tot een goede uitgangspositie

RIK BAKKER
ROZENBURG

Alleen een offday kan Rozenburg nog van de halve finale van de nacompetitie afhouden. In de eerste wedstrijd van de tweekamp versloeg de ploeg van trainer Leo Dekker Lombardijen met 3-0(0-0). Hoewel de uitslag het niet doet vermoeden, hadden de Rotterdammers kansen op tegentreffers. ,,Daarom was die eerste goal ook zo'n bevrijding," sprak Dekker na afloop. ,,We hadden het in de eerste helft natuurlijk al kunnen beslissen.
Lombardijen had ook kansen maar wij hadden er zomaar vier kunnen maken." Lennart Quak (2x) en Erik Goos hadden in de eerste helft inderdaad uitstekende kansen op een treffer, maar de scherpte ontbrak. Omdat ook de lat bij een machtig schot van Wim Reitzema nog een goal in de weg stond, ging de thuisclub zonder treffer de rust in. Aan de andere kant was linkerspits Benjamin Baan tot twee keer toe dichtbij een Rotterdamse goal. Al in de eerste minuut dwong Baan Rozenburg-sluitpost Michael Kruize gestrekt naar de hoek en op slag van rust schoot Baan in een vrije positie tegen Kruize aan.
De tweede helft was bijna een kwartier aan de gang, toen Lennart Quak met een knappe pegel min of meer vanuit het niets voor de openningstreffer zorgde: 1-0. Weer een kwartier later gooide Rozenburg het duel op slot, toen Ronard Venekamp na een steekpass van Goos diagonaal binnenschoot.

,,Dat was een geweldige goal," vond Dekker. ,,Vanaf toen was het spel ook gespeeld. Ik moet zeggen dat Lombardijen ons niet voor verrassingen stelde. Ik was van tevoren goed ingeseind door Excelsior Pernis-trainer Miquel Munoz, een vriend van me." Nadat Jeffrey Tijssen in de slotfase een bal glijdend had opgeruimd voor de instormende invaller Maurice van Zanten, lukte een combinatie tussen Pieter Selhorst, Ronard Venekamp en Erik Goos wél, waar een soortgelijke aanval eerder in de wedstrijd na een schot van Goos in het zijnet strandde. Dit keer vond Goos wel het Rotterdamse doel en werd de 3-0 een uitstekende basis om de tweekamp komende zaterdag in de return winnend op af te sluiten.
Het eerst duel in de tweekamp tussen GOZ en Monster, waaruit de volgende opponent in de halve finale moet komen, eindigde zaterdag in 2-2. ,,Wie ik liever heb?" besloot Dekker. ,,Nou, zover denk ik nog even niet. Eerst dit karwei maar eens goed afmaken."