Knipsels

28 - 03- 08

Gelezen in AD/RD

Rozenburg slaat slag

Dennis Karsten keert terug en ook Mark van der Kruit komt

ARIE BEVAART
ROZENBURG

Rozenburg heeft zich voor volgend seizoen aanvallend danig versterkt. Met Dennis Karsten na twee jaar PSV Poortugaal terug op et oude nest en Mark van der Kruit van RVVH heeft trainer Leo Dekker een groter arsenaal aanvallers van kaliber tot zijn beschikking. De komst van het tweetal is overigens niet het resultaat van uitgebreid en intensief scoutingswerk van de derde klasser.

,,We hebben het er in de vriendenkring al jaren over om eens met elkaar te gaan voetballen," legt Van der Kruit (26) uit. ,,We zijn samen met Ronald, de broer van Dennis, en Dave Zaal goede maten van elkaar die veel bij elkaar over de vloer komen.

 

Dennis Karsten nu nog in het shirt van Poortugaal. Inzetje: Mark van der Kruit.
Archieffoto's: COR VOS/MICHEL BIERHUIZEN
Met Ronald al bij Rozenburg hebben we voor die club gekozen. Helaas is Dave niet van de partij. Hij kan het gewoon niet met zijn werk combineren, voetballen op zaterdag. Beide spelers hebben de keuze ook gemaakt vanwege een steeds drukkere baan.

,,Dit seizoen heb ik daardoor maar één per week kunnen trainen," laat Karsten (26) weten. ,,Ik heb het gewoon erg druk. Ik had ook de mogelijkheid naar OVV te gaan, maar Rozenburg gaf me een vertrouwders gevoel. Het is niet zo ver weg als Oostvoorne, het is voor mij een bekende club en mijn broertje speelt er. Dat waren de factoren die de balans naar Rozenburg hebben doen doorslaan. Nee, Hekelingen is niet in beeld geweest. Misschien als er ooit meer van de oude garde terug gaan dat ik ook voor een terugkeer ben te porren. Maar zoals het nu gaat, zeker niet." ,,Het is wat dichter bij huis." haakt Van der Kruit in. ,, kijk, hoe hoger je speelt, hoe meer verplichtingen je hebt. Met mijn werk is het steeds moeilijker tijd vrij te maken, vandaar. Dat wil niet zeggen dat je bij Rozenburg geen verplichtingen hebt, maar met RVVH op het punt van promoveren naar de eerste klasse moet je op dat niveau natuurlijk vol aan de bak met trainen, drie keer trainen welteverstaan."

Na een sterke start is de oud-speler van SCO'63 en Neptunus in Ridderkerk overigens wel op de bank beland. ,,Als je als spits niet scoort, is het snel gedaan met je. Ik heb elf wedstrijden in de basis gestaan en ook gescoord. Maar als je even niet scoort en je concurrent wél, dan ben je de pineut. Maar goed, het is niet zo dat ik de wedstrijden dat ik niet scoorde helemaal niets anders deed. Ik heb me drie slagen in de rondte gelopen en me 110 procent gegeven. Ik heb ook meeverdedigd, terwijl andere aanvallers voorin bleven hangen. Ja, en als er dan een bal naar voren werd geschoten vroeg iedereen zich af waar die Van der Kruit was. Nou, die stond dan lekker nog in zijn eigen zestien."
Karsten is wel een onomstreden basisspeler bij de tweedeklasser PSV Poortugaal. Ja, ik heb het ook naar mijn zin, maar er gaan ook flink wat spelers weg naar PFC. Ja, wat gebeurt er dan met de club? Nee, dan liever naar Rozenburg, dat druk bezig is volgend seizoen beter te worden. Ze zijn nog met twee verdedigers en een keeper bezig."

Op sportpark West worden de vrienden dus ook teamgenoten. Of, de een moet de ander op de bank houden. ,,Rozenburg heeft natuurlijk al aanvallers die van wanten weten," zegt Van der Kruit. ,,Het heeft geen zin om drie, vier spitsen te hebben, dus heb ik aangegeven dat ik ook op het middenveld kan spelen, achter de spitsen. Ik denk dat ze een type die negentig minuten lang bikkelt en sleurt wel kunnen gebruiken.


19 - 03- 08

Gelezen in AD/RD

Rozenburg al met nacompetitie bezig

'Door je terug te trekken, devalueer je het toernooi'

Rozenburg

Abbenbroek

20. Mark Hoks
68. Patrick Bestebroer


RIK BAKKER
ROZENBURG

Ritme houden. Dat was het motto waarmee Rozenburg op sportpark West het eerste treffen in het toernooi om de AD Rotterdams Dagblad Cup afwerkte tegen Abbenbroek. Rozenburg had het grootste deel van het duel het initiatief en won met 2-0.

2

0

1 - 0
2 - 0

 

Kevin Finch (14) 'volgt' Rozenburger Patrick Bestebroer
Foto: JOHN DE PATER

,,We zijn al enkele weken uitsluitend bezig met de nacompetitie," zei trainer Leo Dekker. ,,We hebben met een goede serie de tweede periodetitel gepakt, maar dat kostte kracht en zorgde bij enkele jongens voor lichte blessures. Fit worden en ritme houden , zijn nu de prioriteiten."
,,Toen we alle afzeggingen voor vanavond binnenkregen, dachten we: 'wat moet dit worden?' Maat het is me eigenlijk nog alles meegevallen," vertelde Philip van der Pols van Abbenbroek na afloop. ,,Al die ophef over die gele en rode kaarten vind ik zwaar overtrokken," stelde Van der Pols' collega Marco van Diën. ,,Je weet dat die kaarten meetellen. Als je dat niet kunt hebben met het oog op de competitie dan pas je je opstelling toch aan? Door je terug te trekken, dupeer je je tegenstander en devalueer je het toernooi. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn?

Goed doorzetten van Jordie de Groot resulteerde halverwege de eerste helft in de Rozenburgse openingstreffer van Mark Hoks: 1-0. Halverwege deel twee rondde Jeroen de Rijke een rush af met een schot dat door doelman Tuink werd gekeerd, maar id de rebound schoot Patrick Bestebroer de bal alsnog binnen. Rozenburg nam wat gas terug , waarop Abbenbroek met schoten van Simon van Leeuwen en Michel Blok nog dicht bij de ere treffer was.

Rozenburg
De Korte (46. Doornhein); De Groot, Karsten, Van de Ridder, Van Vliet; De Jong, Reitzema (31.Goos), Milak; De Rijke, Hoks (46. Thijssen), Bestebroer.
Abbenbroek
Tuink; Moree, Innemee, Finch, Henriques; Van Bodegom, Van Leeuwen, Herwijnen (40. Van der Putten); Van Solingen (75. Blok), Eerland, Bal (65. Madad).


10 - 03- 08

Gelezen in AD/RD

Rozenburg haakt af

De hoop nog een rol van betekenis in de titelstrijd van de derde klasse D te kunnen vervullen, vervloog bij SSS. Op een winderig sportcomplex in Klaaswaal verloor Rozenburg kansloos met 3-0 (1-0). ,,Je kunt er allerlei positieve scenario's op loslaten, maar Piershil en Hellevoetsluis gaan uitmaken wie er kampioen wordt, " sprak trainer Leo Dekker. ,,Wij moeten zorgen dat de groep weer volledig wordt." In de Hoekse Waard was Rozenburg aanvallend onmachtig. ,,Ik verschuil me er nooit achter, maar vandaag speelde het feit dat we niet compleet waren ons echt parten." ging Dekker verder. ,,Toen we in de eerste helft ook nog eens op achterstand kwamen, was het eigenlijk al gebeurd. Met Jordie de Groot, Lennart Quak en Ronard Venekamp er niet, misten we explosiviteit voorin.

Met de zware potten van de laatste weken hadden zij last van lichte pijntjes. In overleg met de medische staf is besloten die spelers wat rust te gunnen. Wat heeft het voor zin hen wel te laten spelen met de kans hen dadelijk voor veel langere tijd kwijt te zijn? Wij hebben echt geen kans gehad. Zoveel strijd als er afgelopen weken was, zo minimaal was het vandaag. Een of twee spelers haalden een zesje, en de rest zat op een 5+, en dan ben ik nog gul. SSS heeft verdiend gewonnen, maar was ook heel pover."


07 - 03- 08

Gelezen in AD/RD

Gretig, maar gammel

Germain 'Poi' Heiland ook bij Rozenburg blessuregevoelig

ARIE BEVAART
ROZENBURG

Blessures hadden zijn motivatie zó aangetast, dat hij van plan was te stoppen. Germain 'Poi' Heiland bracht de laatste jaren bij IJVV De Zwervers meer tijd op de massagetafel door dan op de grasmat. Maar een belletje van trainer Leo Dekker en de gang van zijn maatjes Jorwin Hato en Mark Hoks naar Rozenburg deden hem zijn beslissing heroverwegen en uiteindelijk herroepen. Derhalve is de middenvelder dit seizoenop sportpark West te bewonderen, als hij tenminste niet geblesseerd is...

 

,,Ik heb de instelling van een jonge hond. Ik vlieg er steevast in," zegt Germain Heiland
Foto: JOHN DE PATER

Nee, van de blessures de 33-jarige Rotterdamse met Antilliaanse en Chinese wortels nog niet af. ,,De laatste maanden voor de winterstop ben ik gaan kwakkelen met mijn hamstrings. Dat is bij uitstek een blessure die je helemaal moet uitzitten, maar ik ben nog zó gedreven dat ik steeds te vroeg begin. Nu heb ik weer last van mijn knie. Ik denk dat ik een binnenband heb verrekt. Ik ga me op de nacompetitie richten. Als dat trouwens nodig is, want de titelstrijd is ook nog niet gestreden."
Heiland ('geen verkeerde naam voor een christen") voelt zich thuis bij Rozenburg, al zijn de prestaties van de derdeklasser dit seizoen wisselvallig. ,,Leo Dekker heeft de pech dat hij nauwelijks met hetzelfde elftal als in de voorbereidign heeft kunnen spelen. Met Erik van de Ridder en ik met blessures weggevallen en ook Jorwin Hato merk je toch dat er routine ontbreekt. We zijn vaak niet zakelijk genoeg geweest een wedstrijd uit te spelen."
Het is niet de eerste keer dat Heiland op het eiland bij een club actief is. Zijn voetbalcarrière bracht hem lang Transvalia, Coal, Spartaan'20, Spijkenisse, weer Spartaan'20, Oude Maas, TOGR en IJVV De Zwervers. ,, Drie jaar heb ik bij Spijkenissen gespeeld. Het eerste jaar onder Eric Gudde was een perfect jaar, waarin in vaak heb gespeeld. Gudde vind ik ook de allerbeste trainer die ik ooit heb meegemaakt."

Met de komst van Wim Eilander kreeg Heiland allengs minder speeltijd toebedeeld op sportpark Jaap Riedijk. ,,Ik belandde eigenlijk tussen het eerste en tweede elftal in. Ik ben toen weer teruggegaan naar Spartaan, dat terug naar de tweede klasse was gepromoveerd. Dat had ik daar Henk Teulings beloofd. Later bij TOGR heb ik ook nog een leuke tijd gehad. Al vond ik het daar de laatste jaren wat minder. Met het halen van spelers van buitenaf die niet bij de clubcultuur pasten, werd de sfeer minder."
Op de sfeer op sportpark West heeft hij dit seizoen niets aan te merken. ,,Nee, die is perfect. Het was de bedoeling bovenin mee te draaien en voor een periode te gaan. Met het gelijkspel onlangs bij ZBVH hadden we bijna onze goed uitgangspositie in de tweede periode verspeeld. Gelukkig hebben we het daarna weer opgepakt en wonnen we de tweede periode. Maar toch, we presteren niet zoals verwacht. Volgens mij is dat ook een mentaliteitskwestie. Als een trainer tegen mij loopt te schreeuwen, dan denk ik: 'misschien heeft hij wel gelijk'. Jonge gasten kunnen juist vaak niet met kritiek omgaan."
Heiland is momenteel aan het overwegen wat hij het volgend seizoen gaat doen. ,,Mentaal kan ik het nog aan. Ik heb de instelling van een jonge hond. Dat is tegelijkertijd ook mijn manco. Ik kan niet doseren. Ik vlieg er steevast in. Ik moet het allemaal nog even op een rijtje zetten. Het hangt ook af van wat Rozenburg op de spelersmarkt doet, want er moet nog wel wat bijkomen."


05 - 03- 08

Gelezen in Weekblad Delta

Rozenburg houdt aansluiting

Streekgenoot SC Voorne door nederlaag in de wachtkamer

ROZENBURG- Rozenburg zette afgelopen zaterdag de sterke serie van na de winterstop onverminderd voort. Nadat de ploeg van trainer Leo Dekker vorige week ten koste van Rhoon de tweede periodetitel voor zich had opgeëist, versloegen de bewoners van sportpark West afgelopen zaterdag ook streekgenoot SC Voorne.

In Rozenburg werd het 1-0 voor de thuisclub . SC Voorne duikelde door de nederlaagnaar de middenmoot van het klassement en zit voorlopig in de wachtkamer voor wat betreft het verdelen van de prijzen Rozenburg hield aansluiting met de bovenste ploegen . Koploper Piershil kwam door de afgelasting van het duel in Ouddorp bij WFB niet in actie. Nummer twee Hellevoetsluis speelde gelijk bij het bescheiden geklasseerde Stellendam (3-3), maar kwam toch op gelijke hoogte met Piershil dat echter wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Rozenburg volgt op twee punten afstand van de koplopers op de derde plaats.

 

Het schot dat topscorer Frank Bronsgeest hier op het doel van Rozenburgkeeper Robert de Korte afvuurt, zou via de onderkant van de lat afstuiten
Foto: Wil van Balen

Meer spannend dan goed
In de meer spannende dan goede derby in Rozenburg hadden beide ploegen kansen om te winnen. De bezoekers schoten het beste uit de startblokken en zagen in het eerste kwartier hoe een inzet van de Brielse topscorer Frank Bronsgeest door aanvoerder Anton van Vliet van Rozenburg van de doellijn werd gekopt. Wakker geschrokken stelde de thuisploeg in het vervolg van de eerste helft een schot van Lennart Quak op de paal en een door Voorne-sluitpost Johan Bravenboer gestopte kopbal van Pieter Selhorst tegenover het Brielse openingsoffensief.

Openingstreffer
De rust kwam echter met een 0-0 stand. SC Voorne startte in de hervatting fel. De ploeg van trainer Marcel Langeveld was met een steenhard schot van Frank Bronsgeest, dat via de onderkant van de lat van het doel van Rozenburg-keeper Robert de Korte weer terugstuitte, heel dicht bij de openingstreffer. Opnieuw zakte het Brielse offensief na een klein kwartiertje echter in. Rozenburg kwam weer opzetten en slaagde er tien minuten voor tijd in om de wedstrijd te beslissen. Mark Hoks bereikte Lennart Quak met een slimme pass. Quak draaide goed bij zijn tegenstander weg en kon vervolgens de 1-0 in de korte hoek van het doel van Johan Bravenboer schieten.


03 - 03- 08

Gelezen in Ad/RD

Zege op z'n Italiaans

Efficënt Rozenburg in slotfase alsnog langs SC Voorne

Rozenburg

SC Voorne

82. Lennart Quak


GERARD VONK
ROZENBURG

Zowel Rozenburg als het op bezoek zijnde SC Voorne had na de winterstop nog geen nederlaag op het conto hoeven bijschrijven.

De Briellenaren liepen in de derby tegen een zuur verlies op (1-0) en maken pas op de plaats in de middenmoot van de derde Klasse D. De Rozenburgers behielden hun ongeslagen status en ruiken dat er mogelijk nog meer in zit dan de vorige week binnengehaalde tweede periode titel als runner-up achter Hellevoetsluis en koploper Piershil. Het is hopen op een misstap van de lijstaanvoerder uit de Hoeksewaard.

1

0

1 - 0

 

Mark Hoks (l.) en Sander Arkenbout vochten verbeten duels uit
op het middenveld.
Foto: JOHN DE PATER

,,Een Italiaanse overwinning," zo bestempelde Rozenburg-trainer Leo Dekker de zuinige maar kostbare driepunter. ,,Zowel het begin van de eerste als van de tweede helft was voor SC Voorne, maar beide keren pakten we het na einige tijd goed op en hadden onze kansen. Het gokje om Mark (Hoks, red.) in het laatste gedeelte van de wedstrijd naar de voorste linie door te schuiven, waardoor we met drie spitsen gingen spelen, viel uiteindelijk goed uit. Met dit jonge elftal blijven we prima meedoen en willen de koplopers Piershil en Hellevoetsluis tot op het einde op hun hielen blijven zitten."
De bezoekers begonnen fris aan het duel op sportpark West en combineerden zich binnen tien minuten naar twee mogelijkheden waarbij Rozenburg-middenvelder Erik Goos met een redding op de doellijn een snelle openingstreffer wist te voorkomen. Pas in de slotfase veerde Rozenburg op en zag spits Lennart Quak binnen de minuut tweemaal pech hebben. Zijn eerste inzet werd door John Bob van der Veer van de doellijn gehaald en een tweede inzet kwam via de binnenkant van de paal terug in het veld.

De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden Een sterk begin van SC Voorne dat resulteerde in een mogelijkheden voor de ditmaal niet trefzekere Frank Bronsgeest en zijn broer Jeffrey. Daarbij toonde de nog A-speler zijnde Robert de Korte zich een prima goalie die ook het geluk aan zijn zijde kreeg toen een schot van Timo Blom via de onderkant van de lat weer in het speelveld terugkeerde. Rozenburg leek zich tevreden te kunnen stellen met het op handen zijnde 'brilletje' en kon niet meer aanzetten. Maar kostbaar Briels balverlies bracht Quak deze middag voor de derde maal in kansrijke stelling. Ditmaal verdween zijn knappe inzet wel achter doelman Johan Bravenboer: 1-0.
,,Wat een rotnederlaag," baalde SC Voorne-trainer Marcel Langeveld zichtbaar na afloop. ,,Dit duel waarin het heilige vuur ontbrak verdiende geen winnaar. Het was allemaal timide en we waren veel te lief voor Rozenburg. Nu zijn zij de gelukkige maar wij waren het in het thuisduel (3-2 winst, red). Dus dat is in evenwicht, zou je kunnen zeggen

Bijzonderheden:
De pas 21-jarige scheidsrechter Bouman uit Strijen hield de kaarten op zak en voelde de sfeer op het veld prima aan.
Rozenburg:
De Kort; Speijer (46. De Jong) Karsten, Reitzema, Van Vliet; Van Dalen, Goos (66. Thijssen), Hoks, De Groot (63. Martijn Quak); Selhorst, Lennart Quak.
SC Voorne:
Bravenboer; Ooms, Jeffrey Bronsgeest, Van der Gaag, Van der Veer; Faasse, Baumann (80. Alders), Arkenbout; Van Sliedregt (62. Westmaas); Frank Bronsgeest.


Terug naar het overzicht