Knipsels

30 - 04 - 2007

Gelezen in AD/RD

Rozenburg pakt 'periode' ten koste van WFB

Nu we in de nacompetitie zitten, moeten we er het maximale uithalen.

RIK BAKKER
OUDDORP

Zes doelpunten, een wisselend scoreverloop, strijd, beleving, drama en heroïek. De derby tussen WFB en Rozenburg in 3D in ouddorp had àlles. Voor Rozenburg werd het ook alles, voor de moegestreden thuisclub was er niets. ,,Het ging om de derde periode en een plek in de nacompetitie," treurde WFB-trainer jan Lecker na de 2-4 nederlaag. ,,Bij winst zouden wij het toetje hebben gehad en gedurende een klein half uur hadden we ook reëel uitzicht op de zege. We kantelden die wedstrijd na rust met fantastisch voetbal. En dan gaat het muurtje dat we zetten bij die vrije trap, die Rozenburg overigens uitlokte, ineens gek doen en vliegt die gelijkmaker binnen.... Dat was het breekpunt." Lecker zag zijn spelers stuk zitten. ,,Het is triest voor de jongens dat het zo is afgelopen. Maar het volgend seizoen proberen we het gewoon opnieuw. En dan via een kampioenschap."

,,We hebben dik verdiend gewonnen," vond Leckers collega Leo Dekker van Rozenburg. ,,Als we bij rust met 4 - 0 voorstaan, heeft niemand wat te zeggen. Ronard Venekamp, Jordy de Groot, Erik Goos hadden zomaar kunnen scoren. We kregen het na rust even moeilijk, toen WFB op 2 - 1 kwam. Maar gelukkig hadden we nog ruim een half uur om wat aan die achterstand te doen." ,,Mijn complimenten aan Erik van de Ridder en Wim Reitzema, die de ploeg op sleeptouw namen," ging hij verder. ,,Conditioneel zit het in elk geval goed als we in de komende weken de tweekamp met Lombardijen ingaan. We beginnen zaterdag eerst thuis. Ja, dat wordt nog even doortrainen voor ons. Maar ik vind dat niet erg hoor. Nu we in de nacompetitie zitten, moeten we er maar het maximale uithalen.

Op slag van rust nam Rozenburg in een door voorzichtigheid gedomineerde eerste helft een voorsprong toen Anton van Vliet een voorzet van Jordy de Groot ineens op zijn pantoffel nam. Tien minuten na rust hielp Thijs Blonk WFB aan de gelijkmaker: 1 - 1. En nog geen minuut later stond WFB op 2 - 1 toen Erik Tanis vrij voor het Rozenburgse doel werd gezet en zijn kans oog in oog met Michael Kruize koelbloedig afmaakte. Rozenburg schroefde het tempo op en kwam een kwartier voor tijd uit een door Anton van Vliet schitterend genomen vrije schop langszij: 2 - 2. In de slotfase liepen de bezoekers door treffers van de voor Erik Goos ingevallen Mark Rademakers en Ronard Venekamp weg naar 2 - 4.


10 - 04 - 2007

Gelezen in AD/RD

Verrassing Rozenburg blijft uit

Snelle openingsgoal Ronard Venekamp in 'ooit vermaarde derby'

Spijkenisse

Rozenburg

01. Ronard Venekamp
17.Marco van Zomeren
37. Gene Overkleeft (strafschop)
47.Yoeri Bak

Door DAN ROLANDUS
SPIJKENISSE -

Ooit was Spijkenisse-Rozenburg een topper op het hoogste niveau bij de zaterdagamateurs. Een mooi affiche, waar de mensen op Voorne-Putten al weken van tevoren naar uitkeken. Inmiddels dus nostalgie uit een ver verleden.

3

1

0 - 1
1 - 1
2 - 1
3 - 1

 

Dylan van Hengel (l) in actie voor Spijkenisse
Foto: JOHN DE PATER

Nu troffen de twee voormalige grootheden uit het zaterdagvoetbal elkaar in een tweekamp in de strijd om de AD Rotterdams Dagblad Cup. Het was eersteklasser Spijkenisse dat de streekgenoot, die uitkomt in de derde klasse, met 3-1 aan de kant zette en zich voor de derde ronde plaatste.

De eerste helft werd gisteravond gespeeld op het hoofdveld van sportpark Jaap Riedijk en het tweede deel op het met kunstlicht omringde tweede veld. Het was overigens een aantrekkelijk duel met twee aanvallende ploegen waarin het elftal van trainer Adrie Poldervaart de snelle 0-1 achterstand van Ronard Venekamp door doelpunten van Marco van Zomeren, Gene Overkleeft (strafschop) en de goed ingevallen Yoeri Bak omboog in een ruime overwinning. Na eerdere zeges op Zuidland (bye), SV Simonshaven en Rozenburg is Spijkenisse nu dus geplaatst voor de zestiende finales.

,,We spelen in deze fase op alle fronten veel wedstrijden,’’ stelde Poldervaart. ,,De competitie natuurlijk, de AD Rotterdams Dagblad Cup en ook nog de VPR-Trophy. Dit was één van die wedstrijden waarin ik veel jongens zoveel mogelijk wil laten voetballen om hen inhoud te geven. Ik heb vanavond veel mis zien gaan, maar ook veel leuke momenten gezien. Maar als je je doelgericht op de nacompetitie wilt voorbereiden, train ik liever met de groep. Dan kan je met bepaalde situaties meer het accent leggen op de komende tegenstander. Op alle fronten is de club bezig het hoogste na te streven. We slaan ter voorbereiding op de nacompetitie een trainingskamp op in Hotel van Marion. Kijk, ik ga me niet rijk rekenen, maar in mijn achterhoofd hoop ik toch op een stuntje.’’

Ook Rozenburg is nog volop in de strijd gewikkeld voor een promotieplaats. Trainer Leo Dekker was ingenomen met de partij tegen Spijkenisse. ,,Het is natuurlijk leuker spelen tegen Spijkenisse dan tegen een tegenstander als FIOS of een tegenstander als Hellevoetsluis-zondag,’’ zo liet de oefenmeester van Rozenburg weten. ,,Maar je moet deze wedstrijd wel zien in de context van de derde periode. De beleving is er zowel op de training als tijdens de wedstrijd. Alles is er op gericht om de nacompetitie te halen.’’

,, We verdedigen met aanvallende voetballers als Jordy de Groot en Ronard Venekamp het liefst vooruit,’’ ging hij verder. ,,Het is alleen jammer dat Ronard Venekamp, Pieter Selhorst en Ronald Karsten nog een schorsing uit moeten zitten. Het zijn in elke linie ook niet de minste spelers. De Jonge Spartaan is wel gedegradeerd, maar heeft zeker geen slecht elftal. Zij zullen het ons niet cadeau geven volgende week zaterdag. Daarom is het jammer dat we niet over een volledige selectie kunnen beschikken. Dus gaan we zaterdag tegen Excelsior Pernis gas geven om de juiste formatie voor De Jonge Spartaan te vinden.’’


28 - 03 - 2007

Gelezen in het weekblad Delta

Wedstrijd van gemiste kansen

Rozenburg en SSS houden elkaar in evenwicht

ROZENBURG-
Teleurstelling over een gemiste kans overheerste na afloop van de topper in de derde klasse D tussen Rozenburg en SSS bij beide teams. Los van het feit dat de twee subtoppers beide een overwinning meenden te kunnen claimen, bleken de gelijke spelen van koploper GOZ tegen Hellevoetsluis (3-3) en nummer twee NBSVV tegen SC Voorne (0-0), voor een extra wrang gevoel te zorgen.

"Er is aan kop van de ranglijst dus helemaal niets veranderd," constateerde trainer Ab van Wijk van SSS spijtig. We hadden GOZ tot op een punt kunnen naderen als we hier hadden gewonnen. Maar aan de andere kant heeft het bereiken van nacompetitie-voetbal toch onze eerste prioriteit. En ik geloof dat dat ook voor Rozenburg geld.

 

Ab van Wijk: " Niets is nog zeker, dus had ik hier liever gewonnen vandaag."
Foto: Archief

Kijk, de kampioen komt toch uit het kwartet SSS, Rozenburg, GOZ en NBSVV. En gezien de krachtsverhoudingen in deze competitie vind ik het niet meer dan reëel dat de andere drie teams dan in de nacompetitie om de andere promotieplaats gaan spelen. Maar niets is nog zeker, dus had ik hier liever gewonnen vandaag."
Van Wijks collega bij Rozenburg, Leo Dekker, zei het met minder woorden, maar ook hij vond dat zijn ploeg had nagelaten om te winnen. "Natuurlijk stonden we zwaar onder druk na die vroege openingsgoal van Erik van de Ridder", erkende Dekker. "Maar wat is druk? We hadden genoeg kansen om te scoren. En als je er gewoon een of twee bijmaakt, dan is de druk er toch helemaal af? Maar we hebben een jonge groep, dus je mag ook nog geen wonderen verwachten. Jammer dat onze voorsprong verloren ging."

Al in de vierde minuut zag de Rozenburgse routinier Erik van de Ridder dat invaller-doelman Peter Vollaard van de Klaaswaalse bezoekers veel te ver voor zijn doel stond. Dus mikte Van de Ridder zijn vrije trap over de muur, precies in de verste kruising van het doel van Vollaard, die alleen maar verbijsterd kon toekijken bij het preciesieschot van de Rozenburgse aanvoerder: 1-0.
Direct na de openingsgoal voerde SSS de druk op, maar Rozenburg bleef aanvankelijk moeiteloos overeind. Jeffrey Tijssen was zelfs twee keer dicht bij de 2-0 voor de thuisclub, maar Vollaard bleek te hebben geleerd van zijn gebrek aan scherpte in de eerste minuten.

In de tweede helft dirigeerde SSS voorstopper Arjo de Bie als vierde aanvaller naar voren en kwam Rozenburg mondjesmaat aan aanvallen toe. Toch bleef de thuisclub in de counters levensgevaarlijk. Ronard Venekamp en Jordi de Groot konden echter niet profiteren van de gaten die het aandringende SSS liet vallen. De Klaaswaalse gelijkmaker was van grote schoonheid. Centrumspits Dennis van Est kreeg de bal door het midden aangespeeld en verlengde en versnelde in een beweging. Het schot plofte loepzuiver en buiten bereik van doelman Michael Kruize in de verste kruising van diens doel:1-1.

Rik Bakker


15 - 03 - 2007

Gelezen in het AD/RD

Ronard Venekamp schiet zich in de top-5

Twee goals maakte Ronard Venekamp tegen ZBVH en dat doet hem de top-5 van het topscorersklassement van Voorne-Putten binnen komen. De Rozenburger heeft nu dertien treffers gescoord. In de top van het klassement verandert er weinig. Erik Peters (Zwartewaal) en Andrew de Ruiter (OHVV) blijven op respectievelijk 21 en 19 goals staan. Nummer drie Paulino Garcia Mendes (PFC) doelpuntte één keer en heeft er nu zeventien gemaakt.

Topscorersklassement:
1. Erik Peters (Zwartewaal) 21 goals
2. Andrew de Ruiter (OHVV) 19 goals
3. Paulino Garcia Mendes (PFC) 17 goals
4. Danny Pelizzon (Hekelingen) 14 goals
5. Ronard Venekamp (Rozenburg) 13 goals


05 - 03 - 2007

Gelezen in het AD/RD

Lot pover NTVV lijkt bezegeld

Eenzijdig streekduel Derde klasser Rozenburg blijft goed meedoen in periodestrijd
'Op ons spel was beslist één en ander aan te merken.'
Trainer Leo Dekker

Rozenburg

NTVV

33. Jefrey Tijssen
49. Lennart Quak
69. Ronard Venekamp


GERARD VONK
ROZENBURG -

Met slechts één overwinning, één gelijkspel en acht gescoorde doelpunten op zak is het lot van NTVV derde klasse D al weken bezegeld. Een tweede achtereenvolgende degradatie wacht de trots uit Nieuw Tonge .

3

0

1 - 0
2 - 0
3 - 0

 

NTVV-speler Izak van der Vliet zet zijn sliding te laat in op Rozenburger Wim Reitzema (l) Foto: JOHN DE PATER

De 3-0 nederlaag tegen het ambitieuze Rozenburg kwam als verwacht. Het siert de ploeg echter dat het de rug blijft rechten en niet opgaat in frustratie en het weglopen van de verantwoordelijkheid om het seizoen goed af te sluiten. ,,Je kunt nu eenmaal geen zeven , acht bovenmatige spelers misse," beseft NTVV-trainer Arend Krijgsman zich terdege de gevolgen van de aderlating van de twee afgelopen seizoenen. ,,Dus kan ik slechts verwachten dat de nu spelende jongens hun stinkende best doen. Wellicht kunnen we dan nog wat punten bijeensprokkelen. Ik kon nu niemand iets verwijten. We speelden aardig mee, maar het ontbrak ons aan een vent die de bal tegen het net schiet bij de kansen die er beslist waren."

In het eerste half uur leek NTVV zich meer op het gemak te voelen op het kunstgras dan de thuisploeg. Meest inhet oog springend was aanvoerder Gerben Hobbel. De 40-jarige bewoog zich met zijn ervaring, techniek en spelinzicht als een parel over het veld en viel pas kort voor tijd te betrappen op een verkeerde keuze. De openingsgoal van Rozenburg kwam na een half uur spelen letterlijk uit de lucht vallen doordat Jeffrey Tijssen de bal uit een corner binnenkopte (1-0). Kort daarop kreeg Daniël Tijl de mogelijkheid op een gelijkmaker, maar de routenier stuitte op goalie Michael Kruize. Rozenburg nam vervolgens het heft meer en meer in handen.

Vijf minuten na de hervatting brak Rozenburg het Flakkeese verzet. Tijssen legde de bal met het hoofd voor de inkomende Lennart Quak, die de 2-0 binnen schoot. In het vervlog bleef de hekkensluiter bewonderenswaardig strijden voor een beter resultaat en kregen de bezoekers ook mogelijkheden, maar het gemis aan een schutter deed zich opnieuw voelen. Opponent Rozenburg zag daarentegen zijn topscorer Ronard Venekamp met een schot van twintig meter afstand nog wel een derde treffer aantekenen. ,,Op ons spel was beslist het één en ander aan te merken,”stelde Rozenburg-trainer Leo Dekker vast. ,,Maar je moet deze wedsrtijden natuurlijk wel winnen om mee te blijven draaien voor een plaats in de nacompetitie. We blijken toch moeite te hebben met het spelen op kunstgras. Het was zaak om na de matige eerste helft rustig te blijven. Gelukkig viel al snel de 2-0, daarna was het gebeurd. Overigens verwacht ik dat NTTV nog wel een wedstrijd wint maar vanmiddag wilde ik natuurlijk niet dat dit tegen ons zou gebeuren.”

NTVV heeft Jan van Kuijvenhoven, nu nog jeugdtrainer bij SHO, aangetrokken als oefenmeester voor het komend seizoen. Rozenburg en Dekker denken deze week tot een akkoord te komen. Dekker: ,,Ik ben jaren actief geweest in de eerste klasse en heb eigenlijk alles al meegemaakt. Een kampioenschap, een periodetitel en ook een voortijdig vertrek. Nu sta ik vooral als pure liefhebber op het veld en geniet als opbouwtrainer van deze jongen en ambitieuze groep. Natuurlijk, je weet nooit of een groep intact blijft maar als het geraamte staat, zijn hier mogelijkheden.”

Bijzonderheden:
De uitmuntend en gedecideerd fluitende scheidsrechter Such uit Delft, gaf NTVV-speler Daniël Vervloed de gele kaart.

Rozenburg:
Kruize; Karsten, Van de Ridder (72. Van Dop), Oosterlee, Tijssen; De Groot (79. Groenenwoud), Selhorst, Reitzema, Goos; Venekamp (72. De Rijcke), Quak.
NTVV:
Van Heemst; André Vervloed (70. Verkerke), Hobbel, Verweij, De Vries; Melissant (60. Van Houwelingen), De Jong, Van der Vliet, Knol (46. Daniël Vervloed); Tijl, Noteboom.


Terug naar het overzicht