Knipsels

16 - 01 - 08

Gelezen in AD/RD

Weg door akkefietje

Rozenburg-doelman Michael Kruize vertrekt naar SC Voorne

ARIE BEVAART
ROZENBURG

Een gedreven keeper die wat wil bereiken
Op sportpark West is eigenlijk al sinds zijn doorbraak rekening gehouden met een mogelijk vertrek in de toekomst. Maar nu het afscheid van doelman Michael Kruize bij Rozenburg nakend is, zijn er toch wat scheve gezichten. Kruize verlaat de derde klasser namelijk niet met de bedoeling zich sportief te verbeteren, maar doordat hij gebrouilleerd is met trainer Leo Dekker.

,,Zoals het er nu voorstaat, ga ik aanhet einde van het seizoen zeker weg bij Rozenburg," laat de 26-jarige doelman weten. ,,Er is wat voorgevallen tussen de trainer en mij, waardoor ik geen zin meer heb om onder hem te spelen. En aangezien hij ook volgend seizoen blijft, heeft het voor mij geen zijn langer bij Rozenburg te blijven. Het tweede elftal? Ja, dat zou een optie kunnen zijn, ware het niet dat ik dan ook geacht word bijhet eerste elftal op de bank te gaan zitten als het kan, en daar pas ik voor. Met de kleine die we net hebben , kan ik mijn kostbare tijd wel nuttiger besteden."

Inmiddels heeft Kruize al enige tijd contact met medederdeklasser SC Voorne - voor een keeper die vaak in verband werd gebracht met Excelsior M een verrassende keuze. ,,Er is in het verleden wel intresse geweest van hoger clubs, maar dan moet je meer gaan trainen en daar heb ik geen zin in," vertelt hij verder. ,,Althans voorlopig niet. Ik ben een paar keer eerder gebeld door Excelsior Maassluis, maar in mijn huidige situatie zie ik het niet zitten om drie, vier keer per week te gaan trainen. Ik heb er geen behoefte aan. Maar ik sluit het voor de toekomst helemaal niet uit, want ik kan als keeper nog wel een jaar of tien mee."

 

Een verschil van mening met trainer Leo Dekker is de reden
van Michael Kruizes vertrek.
Foto: JOHN DE PATER

De link met SC Voorne werd gelegd door elftalleider Jan Melissant ,,Jan is mijn oude baas," verklaart Kruize. ,,Ik heb me ooit laten ontvallen dat ik wel voor Voorne zou willen keepen. Dat heeft hij onthouden en toen hij op de hoogte was van mijn problemen bij Rozenburg hielp hij me fijntjes aan mijn eerdere uitspraak herinneren. Voorne is qua gezelligheid te vergelijken met Rozenburg, alleen qau accomodatie niet. Johan Bravenboer? Volgens mij gaat die lager keepen. Zo niet, dan wordt het een gezonde concurentiestrijd."
Het is voor Kruize in meerdere opzichten een pechseizoen. Zo is hij momenteel ook flink geblesseerd. ,,Ik sta al een tijdje aan de kant," zegt hij. ,,In een wedstrijd met het tweede tegen Spijkenisse ben ik geblesseerd geraakt aan mijn knie. Ik heb een botkneuzing en kapselschade opgelopen. Daarnaast is mijn achterste kruisband ingescheurd. Zoals het er nu voorstaat, zal ik pas eind maart weer spelen."
Als hij tijd heeft, gaat hij nog wel kijken op sportprak West. ,,Ja, geen enkel probleem," eindigt hij. ,,Al had ik wat meer dekking van de club verwacht. Ik sta toch al acht jaar in het eerste elftal. Er is wel een gesprekje geweest, maar daar kwam ook niet de steun waarop ik hoopte. En mijn medespelers? Die hebben wel hun mening, maar kiezen altijd voor zichzelf."


Terug naar het overzicht