Knipsels

25 - 02 - 08

Gelezen in Ad/RD

Rozenburg viert feest

Ploeg van Leo Dekker klaart zware klus tegen Rhoon

Rhoon

Rozenburg

45. Rob Tonissen
55. Mark Hoks
68. Jordie de Groot


DAN ROLANDUS
RHOON

Het was een zware klus, maar toch flikte Rozenburg het om de tweede periodetitel in de derde klasse D in de wacht te slepen. Na een bloedstollend gevecht zette de formatie van Leo Dekker op het sportpark De Omloop Rhoon met 1-2 opzij. ,,Ik had in mei op vakantie willen gaan, maar nu laat ik de caravan nog even in de stalling staan," verklaarde Dekker met een stralende glimlach.

2

1

1 - 0
1 - 1
1 - 2

 

Anton van Vliet (r) maakt het een speler van Rhoon lastig
Foto: MICHEL BIERHUIZEN

,,Het laatste halfuur was bloedstollend met kansen over en weer. Je begrijpt dat de opluchting bij het laatste fluitsignaal groot was. Op basis van de tweede helft was de overwinning ook dik verdiend. De ploeg was mentaal tot op het bot gemotiveerd, leverde strijd dat met valgen gepaard ging met goed voetbal. Nee, dit elftal straalde een brok zelfvertrouwen uit."
Dekker is niet bang dat het gegroeide zelfvertrouwen na een goede serie zal overslaan in zelfoverschatting. ,,Alle spelers beseffen dat de prijzen pas aan het eind van de rit verdeeld worden en dat iedereen daar ook keihard voor wil werken. Strijd is in het hedendaagse voetbal de enige basis om succes te kunnen afdwingen."

Zowel Rhoon als Rozenburg begonnen gespannen aan de wedstrijd. Lennart Quak was al na enkele minuten spelen dichtbij de openingstreffer, maar de uitblinkende doelman Pieter-Willem Reitsma haalde de Rozenburgse inzet uit de kruising. Ook Robert de Korte voorkwam met enkele knappe reddingen een Rhoonse treffer. De A-junior van Rozenburg keerde opslag van rust een kogel van Luc Bijl, maar was vervolgens kansloos op de rebound van Rob Tonissen: 1-0.

De Rozenburgers wierpen in het tweede deel alle schroom van zich af, speelden met volle overtuiging. Dat leverde na tien minuten spelen de gelijkmaker op van Ronald Karsten, die een vrije trap van Anton van Vliet hard tegen het garen kopte:1-1. De spanning steeg, met twee op de winst jagende teams, naar ongekende hoogte. De meegereisde supporters van Rozenburg gingen halverwege uit hun dak, toen de van ver gekomen Jordie de Groot een gespleten pass van Erik Goos binnen de zestien steenhard achter de kansloze doelma Reitsma joeg: 2-1. Na een hectisch half uurtje werd de Rhoonse klip omzeild en de klus geklaard. Rozenburg hield door de overwinning gelijke tred met koploper Piershil en runner-up Hellevoetsluis. De Rozenburgers spelen zaterdag de lastige derby met SC Voorne.

,,We zijn in deze knotsgekke competitie bezig aan een goede serie," sprak Dekker. Het kampioenschap is nog niet gespeeld. Maar dit was het moment dat het moest gebeuren. Nou, de spelers hebben het laten zien, want deze prijs hebben we alvast binnen. Dit succes is goed voor de hele club."

Rhoon:
Reitsma; Van der Linden, Van Kleef, Bijl, Warnaar; Emre Akdeniz, Tonisse, Schreij (46. Robben) ; Boender (75, De Groot) Van der Ent, Erol Akdeniz.
Rozenburg:
De Kort; Speijer, Karsten, Reitzema (geel) Van Vliet; Heiland (46. Van Dalen), De Groot (geel, 80. Groenewoud), Hoks; Quak, Selhorst, De Jong (46. Goos).


18 - 02 - 08

Gelezen in Ad/RD

Rozenburg kruipt bij, Stellendam te naïef

RENÉ POLDERVAART
STELLENDAM

Onder trainer Ad Reijtenbagh is Stellendam in de derde klasse D nog niet de juiste weg ingeslagen die nodig is om de onderste plaatsen te verlaten. Op het eigen sportparkcomplex Molengors ging Rozenburg met winst terug naar huis: 1-3. Stellendam krijgt het per week zwaarder te verduren, terwijl Rozenburg de weg omhoog heeft ingezet. ,,Bij vlagen spelen we goed voetbal, maar nog te vaak spelen we nog te naïef," vond Reijtebagh. ,,Dan is iedereen bang om de bal te hebben." Reijtenbagh kon zijn team ook tegen Rozenburg naïef spel verwijten. Ondanks een redelijke tweede helft, speelde Stellendam is de eerste helft veel te zwak en Rozenburg had geen enkele moeite de thuisclub in bedwang te houden. Met gevolg dat er op de 0-2 ruststand, door doelpunten van Lennart Quak en Jordie de Groot, niks was af te dingen. Het enige gevaar dat Stellendam kon stichten, was een schot op de lat van Edwin Grootenboer vlak voor rust.

In de tweede helft ging Stellendam beter voetballen en dat resulteerde al gauw tot de aansluitingstreffer vanaf elf meter. Frank van Dalen maakte in het strafschopgebied een 'onhandige' overtreding op Wiljan van't Hof. Dat buitenksje liet Grootenboer zich niet ontnemen: 1-2. De bal ging een kwartier later naar aanleiding van een lichte overtreding aan de andere kant op de stip. Aanvoerder Anton van Vliet vuurde een raket af op oudgediende Wim Kramer -Leo Noordhoek viel vlak voor de wedstrijd flauw- en Rozenburg besliste zo de wedstrijd:1-3.
Daarna lukte het Stellendam nog wel om via Jan 't Mannetje en Van 't Hof gevaar te stichten, maar de bezoekers hielden stand en schoten in de slotfase via Mark Hoks nog op de paal.

,,Onze voorsprong was terecht," zei trainer Leo Dekker. Hij was tevreden over de eerst helft. ,,Maar de tweede helft speelden we heel matig. Door onrustig spel, foute keuzes en verkeerde aansluitingen maakten we het onszelf behoorlijk moeilijk. We deden onszelf te kort. Ons spel werd veel te angstig en was niet slim genoeg om de wedstrijd al vroeg naar ons toe te trekken."

Stellendam - Rozenburg 1-3 (0-2)
17. Lennart Quak 0-1
31. Jordie de Groot 0-2
51. Edwin Grootenboer (pen.)1-2
63. Anton van Vliet (pen.) 1-3

Stellendam:
Kramer; Van Veen (50. Sander Koese), Melissant, Minderhout; Marco Koese, Breedveld, 't Mannetje, Valk (37. Maliepaard), Groeneveld (83. Grobeceker); Van 't Hof, Grootenboer.
Rozenburg:
De Korte; Groenenwoud, Karsten, Van Dalen, Van Vliet; De Groot, Speijer (65. Thijssen), Hoks, De Jong (80. Goos); Selhorst, Quak (71. Reitzema).


13 - 02 - 08

Gelezen in weekblad Delta

Rozenburg revancheert zich

Hellevoetsluis moet buigen in derby die meer spannend dan goed is

ROZENBURG –
In de heenwedstrijd in Hellevoetsluis kreeg Rozenburg veel te weinig voor het dominante spel dat de ploeg van trainer Leo Dekker op het gras van het destijds derde veld van het sportcomplex aan de Hellevoetse Brielsestraatweg legde. Een 0-1 achterstand werd toen door de thuisclub niet zonder fortuin omgebogen in een 2-1 zege.

Door Rik Bakker

Afgelopen zaterdag herhaalde de geschiedenis zich echter, zij het dat op het Rozenburgse sportpark West dit keer Rozenburg een achterstand met wat fortuin omboog in een 2-1 overwinning. “Het was een echte derby”, zo beschreef Leo Dekker het duel. “Niet zo goed maar wel heel spannend met twee teams die echt vochten.

 

Rozenburger Lennart Quak wordt door een verdediger de voet dwars gezet; voorstopper Fahrid Kharrad van Hellevoetsluis (rechts) wacht het resultaat af.
Foto: Wil van Balen

Niet alleen voor de punten, maar ook voor de eer. Je kunt zeggen dat de gelukkigste heeft gewonnen, maar even zo goed kun je stellen dat Rozenburg het geluk heeft afgedwongen.”
De thuisclub begon danig verzwakt aan de derby. Aanvoerder Erik van de Ridder, aanvalsleider Ronard Venekamp en middenvelders Erik Goos en Wim Reitzema waren niet de minste spelers die ontbraken in het team van Rozenburg. De licht geblesseerde Reitzema maakte in de laatste twintig minuten nog wel een invalbeurt, waarbij hij uitblinker Anton van Vliet in staat stelde om de winnende goal in te schieten.

Jeugd
Rozenburg draaide in de derby met het hooggeklasseerde Hellevoetsluis op de jeugd. Jonkies als Jordy de Groot en Lennart Quak speelde een belangrijke rol. Pieter Selhorst was met zijn amper 25 jaar al bijna een veteraan en de A-junioren Martijn Quak en Remy de Jong begonnen in de basis en speelden het hele duel uit. Nadat Mark Hoks en Jordie de Groot kansen vrij voor Hellevoetsluiskeeper Marcel Smith hadden gemist, waren het de bezoekers die halverwege de eerste helft de leiding namen. Edwin Scheffers zetten de ploeg van trainer Ad Bijl op 0-1. Na een wegens buitenspel afgekeurde goal van De Groot viel kort voor rust dan toch de gelijkmaker Lennart Quak was de maker. In de tweede helft joegen de ploegen beurtelings op de winst. Met de treffer van Anton van Vliet was het echter Rozenburg dat aan het langste eind trok.


11 - 02 - 08

Gelezen in AD/RD

Jeugdig Rozenburg fris

Hellevoetsluis na winterstop voorlopig aan zwakke serie bezig

Rozenburg

Hellevoetsluis

30. Edwin Scheffers
45. Lennart Quak
79. Anton van Vliet


DAN ROLANDUS
ROZENBURG

Een valse herstart. Zo is het optreden van Hellevoetsluis na de winterstop te noemen. Na de onverwachte 0-3 nederlaag tegen Rhoon was nu Rozenburg te sterk: 2-1 (1-1). Met de zege nam Rozenburg afstand van de tiende plaats. Hellevoetsluis zag door de nederlaag koploper Piershil een gat van 4punten slaan in 3D.

Trainer Ad Bijl meldde het al voor de wedstrijd. ,,Als iedereen keihard werkt, kunnen we leuk voetballen, zoniet dan dwingen we geen geluk af. Zo simpel is het." Bijl kreeg gelijk op sportpark West. Collega Leo Dekker complimenteerde zijn manschappen. ,,Dit was een overwinning op karakter," zo liet de trotse trainer van Rozenburg weten. ,,Het spel was niet super, maar iedereen heeft wel met het hart gespeeld. Ik ga voor de wedstrijd al aan dat we met al die geblesseerden (Erik van de Ridder, Ronard Venekamp, Wim Reitzema en Erik Goos, red.) van de nood een deugd moesten maken."

2

1

0 - 1
1 - 1
2 - 1

 

Captain Anton van Vliet, geflankeerd door Mark Hoks,
heeft de 2-1 gescoord en is de gevierde man
Foto: JOHN DE PATER

,,Het was leuk te constateren dat jonge jongens als Remy de Jong, Martijn Quak en Mirza Milak opstonden en het oppakten," ging hij verder. ,,In één woord geweldig. Jordie (de Groot, red.) en Lennart (Quak, red.) hebben voorin flink lopen sleuren. Nee, dit is een goede opsteker voor het zelfvertrouwen. Het leuke is bovendien dat we aan de ene kant nog kans maken op de tweede periode en aan de andere kant nog naar beneden moeten kijken. Maar winnen we zaterdag bij Stellendam, dan zijn we veilig."

De derby tussen Rozenburg en Hellevoetsluis was op het zonovergoten sportpark West niet fraai, maar wel spannend.
De doelverdedigers Robert de Korte en Marcel Smith kweten zich met knappe reddingen goed van hun taak. De Korte was op het halfuur evenwel kansloos op de kopbal van Edwin Scheffers: 0-1. Op slag van rust tekende Lennart Quak voor de verdiende gelijkmaker (1-1) en ontpopte Anton van Vliet zich na een afspeelflater van Farid Karat diep in de tweede helft met een droge knal tot matchwinnaar: 2-1.

,,Het was een dramawedstrijd," vond Bijl. ,,Als we van zó'n ploeg verliezen, zullen we in de spiegel moeten kijken en constateren dat we ons zorgen moeten maken voor de toekomst. ,,Die twee goals waren fatale blunders. We hebben zat kansen gehad, maar als je niet in de wedstrijd zit, dwing je ook niets af. Sommige spelers overschatten zichzelf. Volgende week tegen ZBVH moeten we winnen. Ik hoop dat iedereen dan fit is, want dan gaan er wel een paar andere spelers dan vandaag spelen."

Rozenburg
De Korte; Martijn Quak, Van Dalen, Karsten, Van Vliet; Speijer (61. Groenewoud), Selhorst, Hoks, De Jong; De Groot (83. Milak), Lennart Quak (61. Reitzema).
Hellevoetsluis
Smth; Karat, Lodder, Scholten (63. Theuvenet), Van den Ende; Van der Veld, De Lange, De Rooij, Yavuzyigitoglu (70. Van Spronsen); Molendijk, Scheffers (77. Haze).


Terug naar het overzicht