Knipsels

28 - 12 - 2007

Gelezen in AD/RD

Doorbraak van belofte

Lennart Quak treedt bij Rozenburg in voetsporen van vader

BLANCHEFLEUR BRASSINGGA
ROZENBURG

Als kleine jongen stond hij vaak langs de kant om naar het eerste van Rozenburg te kijken.
Lennart Quak droomde ervan om net als zijn vader Ton ook in de Rozenburgse hoofdmacht te spelen. De spits stond te trappelen van ongeduld om in de voetsporen van zijn vader te treden. Trainer Henri Hecker gunde de A-junior vorig seizoen af en toe een invalbeurt. Onder Leo Dekker brak de 19-jarige Quak dit jaar definitief door bij de zaterdag-derdeklasser. ,,De trainerswissel halvewege het seizoen pakte voor mij goed uit," blikt Quak terug. ,,Ik kon vorig seizoen nog met de A'tjes meespelen. Na twee wedstrijden in het tweede werd ik overgeheveld naar het eerste team. Ik starte af en toe in de basis, maar meestal bleven mij optredens beperkt tot een aantal invalbeurten. Dat veranderde door de komst van Leo. Onder hem kwam ik meer aan spelen toe. ,, Hij wilde mij niet snel brengen en daar had ik wel begrip voor."

 

,,Mijn vader is nu elftalleider van het eerste en dat is best heel handig. We praten veel over voetbal en hij geeft mij tips," zegt Lennart Quak Foto: JOHN DE PATER

,,Ik had het zwaar en vond de overstap naar de selectie best groot," vervolgd hij. ,,De trainingen waren veel intensiever en ik moest ontzettend veel arbeid verrichten. Door overbelasting had ik ook last van kleine blessures. Dit seizoen gaat het een stuk beter. Toch zat ik in het begin van het seizoen op de bank. Leo was extra voorzichtig en hij wilde tevens de nieuwe spelers aftasten. In totaal heb ik vier wedstrijden in de basis gestaan. Ik heb tot nog toe vier keer gescoord en dat is al meer dan vorig jaar."

Samen met Ronard Venekamp moet Quak voor doelpunten zorgen.
Venekamp is het aanspeelpunt in de voorhoede en Quak moet voor de acties zorgen. Op GOZ (29goals) na is Rozenburg (25goals) de meest scorende ploeg in de derde klasse D. Toch staat de formatie van trainer Leo Dekker slechts op de vijfde plaats met acht punten achterstand op koploper Hellevoetsluis.
,,We zitten in een hele rare poule," verklaart de eerstejaars student manager havenlogistiek aan het scheepvaart en transportcollege Jan Backx in Rotterdam. ,,Het is echt een Mickey Mouse competitie, want iedereen kan van elkaar verliezen en winnen. We wilden om de bovenste plekken meestrijden, maar de achterstand op Hellevoetsluis is na twaalf wedstrijden al erg opgelopen. We richten ons na de winterstop dan ook op een periodetitel, dat is reëler."

Quak heeft zijn vader nooit zien spelen. ,,Ik weet dus niet of ik qua speelstijl op hem lijk. Mijn vader was linksbuiten en ik ben spits. Hij is nu elftalleider van het eerste en dat is best handig. We praten veel over voetbal en hij geeft mij veel tips. Ik ben best wel snel en fysiek sterk, maar ik moet vooral in mijn passing rustiger worden. En ik moet leren om niet de moeilijkste oplossing te kiezen. Daar ga ik hard aan werken."


12 - 12 - 2007

Gelezen in Weekblad Delta

Opmars Rozenburg stagneert

Piershil krijgt méér dan het verdient

ROZENBURG -
Met drie overwinningen op rij begon Rozenburg afgelopen zaterdag op het eigen sportpark West als favoriet aan de inhaalwedstrijd tegen Piershil

Het lag in de lijn der verwachting dat de ploeg van trainer Leo Dekker het de laatste weken het aan slijtage onderhevige Piershil opnieuw schade zou toebrengen, maar de bezoekers overleefden wonderwel een spervuur aan Rozenburgse schoten, werkten in de tweede helft een 1-0 achterstand weg en kregen in de slotfase zelfs nog het volle pond toen topscorer Karel Snijders een laatste counter warempel nog doeltreffend afrondde ook:1-2.

De kater voor Rozenburg was enorm. Want met de volle winst kreeg Piershil duidelijk teveel van het goede. Van zulke wedstrijden krijgt de ploeg van trainer Leo Dekker er dit seizoen net een paar teveel voor de kiezen. Ook Hellevoetsluis, SSS en Binnenmaas pakten eerder dit seizoen al niet verdiende punten tegen een beter Rozenburg.
De ploeg van Dekker leek de laatste weken te hebben afgerekend met de pechduivel en was door drie zeges en de bijbehorende negen punten opgerukt naar de vijfde plaats op de ranglijst. Met een zege zou Rozenburg Piershil op de ranglijst zijn gepasseerd, maar nu is de opmars ven het team van Dekker gestopt.

Kansen
Bij rust had Rozenburg al met 3-0 kunnen leiden. Jordie de Groot kreeg een kans vrij voor de sluitpost van Piershil, maar schoot tegen hemop. Ronard Venekamp kwam in een kansrijke positie voor het doel van Piershil, maar wist zich geen raad met zijn mogelijkheid Pieter Selhorst zag een schot rakeling naast gaan.

 

Ronard Venekamp kreeg kansen voor Rozenburg, maar scoorde niet; op de achtergrond wacht Mark Hoks het resultat van deze doelpoging van Venekamp af Foto: Wil van Baalen

Het was uiteindelijk Selhorst, die met wat hulp van een been van een Piershilse verdediger de openingstreffer op het scorebord bracht. Het van richting veranderde schot van Selhorst was onhoudbaar: 1-0.
In de tweede helft had Piershil het geluk aan zijn zijde toen Rozenburg-doelman Henk Doornheim het antwoord schuldig moest blijven op een eveneens van richting veranderd schot:1-1.
En toen Karel Snijders, de hele wedstrijd keurig aan banden gelegd door Rozenburgverdediger Ronald Karsten, vlak voor tijd bij een counter toch ineens voor het Rozenburgse doel op dook en scoorde, gingen de bezoekers tot hun eigen verbazing nog met de volle winst naar huis ook:1-2.


10 - 12 - 2007

Gelezen in AD/RD

Rozenburg verzuimt karwei af te maken

GERARD VONK
ROZENBURG

Ruim een uur lang gloorde voor Rozenburg de tweede plaats op de ranglijst van de derde klasse D. Het verrassend en taaie Piershil zag echter kan het duel te laten kantelen en verliet sportpark West met opgeheven hoofd én drie punten op zak: 1-2. De kater resteerde voor Rozenburg dat nu met een plaats in de brede middenmoot de winterstop ingaat.
,,Erg sneu," treurde Rozenburg-trainer na over de nederlaag. ,,Kregen we vorige week tegen GOZ (3-2 winst in belessuretijd,red.) misschien iets te veel, nu had de winst absoluut niet misstaan. Het veldspel was tegen Piershil van een veel hoger gehalte. Echt, ik heb genoten. We kregen onze kansen, maar de doelpunten waren duur en dan zie je dat de tegenstander die loert op anderhalve kans deze krijgt en ook benut."
Rozenburg toonde zich heer en meester in het eerste bedrijf. Onder leiding van het ijzersterke middenveld kreeg de thuisploeg voldoende kansen en mogelijkheden op een treffer maar verzuimde toe te slaan. De jeugdige bezoekers delfden vooral fysiek het onderspit, maar vielen in die fase al op door de standvastigheid waarmee zij al voetballend hun spitsen Karel Snijders en Kevin Koesveld probeerden te bereiken. Tweemaal kwam het fenomeen Snijders in schietpositie , maar hij zag zijn inzetten gekeerd.

De spelers gingen de tweede helft gebukt onder de verslechterde weersomstandigheden. De thuisploeg had minder grip op de tegenstander, maar kwam na een kwartier spelen door een van richting veranderd schot van Pieter Selhorst toch op voorsprong (1-0). Piershil herpakte zich knap. Binnen tien minuten kopte Leonard Bruijnzeel de gelijkmaker binnen, waarna de Hoekse Waarders zich steeds gevaarlijker toonden (1-1). In de slot minuut stond A-junior Johan Besterbreur goed opgesteld en de invaller dompelde de diep ontgoochelde Rozenburgers in rouw.
,,Toch kan ik de jongens niets verwijten," concludeerde Dekker tot slot en sprak zich vervolgens complimenteus uit over Piershil. ,,Goh, dat is een jeugdig team waar we beslist nog een en ander van gaan horen. Het was de eerste tegenstander die ons tot het eindsignaal conditioneel kon bijbenen.


03 - 12 - 2007

Gelezen in AD/RD

Zegereeks Rozenburg: drie op een rij

GERARD VONK
ROZENBURG

De voortekenen spraken in het voordeel van Rozenburg: twee overwinningen op rij, stijgend zelfvertrouwen en dezelfde vijftien speler die eerder WFB versloegen op het wedstrijdformulier. Tegenstander GOZ miste zes basisspelers en bracht nog juist voor het beginsignaal een passend elftal op de been. Zichtbaar was het verschil nooit; de elftallen waren de evenknie van elkaar. De blessuretijd gaf echter alsnog de doorslag. Het was topscorer Ronard Venekamp die de derde, en winnende (3-2) Rozenburgse treffer op het scorebord bracht. De formatie van trainer Leo Dekker nestelt zich met deze zwaarbevochten zege stevig de subtop van de derde klasse D.
,,De mooiste overwinning tot nu toe," glunderde Dekker. ,,In eerdere duels waarin we op achterstand kwamen, konden we het niet meer herstellen, terwijl dat wel had gekund. Nu lukte het dus wel! Doordat we niet goed uit de kleedkamer kwamen, stonden we snel op achterstand. Daardoor moesten we op nieuw vol gas geven. Dat was onnodig omdat GOZ er voor de rust al doorheen leek te zitten en wij de rust en de momenten hadden moeten zoeken om toe te slaan."

Het duel op sportpark West kwam moeizaam op gang. De bezoekers lieten onder aanvoering van de sterk spelende Christiaan van Beusichem de bal over veel schijven lopen. Het leverde de Mijnheerenlanders vier mogelijkeheden op, maar het vizier stond op onscherp. Rozenburg speculeerde op de counter en de individuele klasse van spelers als Mark Hoks, Ronard Venekamp en Anton van Vliet. Dit drietal tekende kort voor rust voor een prachtaanval, die Van Vliet uitendelijk knap bekroonde met de openingstreffer: 1-0

In een tijdsbestek van vijf minuten tijd kantelden Rogier Collignon en Boudewijn de Jong het duel: 1-2. In het spectaculaire vervolg kwam GOZ enkele malen in beslissende scoringspositie, maar uiteindelijk beslisten de late treffers van Wim Reitzema en Venekamp het duel. ,,Ik krijg er nog niet goed de vinger achter waarom we mindere periodes hebben," besloot Dekker. ,,Het is een jong, nog onervaren elftal dat wellicht nog te snel tevreden is. Maar goed, drie overwinningen op rij geeft het nodige vertrouwen!"


Terug naar het overzicht