Knipsels

20 - 08 - 08

Gelezen in Weekblad Delta

OVV dwingt Excelsior Maassluis tot op de bodem

Rozenburg laatste in eigen Geldkampioentoernooi

ROZENBURG -
Er hing afgelopen zaterdag een zware buitenspellucht aan de late gelijkmaker van OVV tegen hoofdklasser Excelsior Maassluis in de finale van het Geldkampioentoernooi op sportpark West in Rozenburg, maar onverdiend was de 2-2 van aanwinst Dave Zaal absoluut niet.

Dat Excelsior in de beslissende strafschoppenserie vervolgens foutloos bleef, waardoor de misser van OVV-verdediger Marvin Godschalk funest werd voor de Oostvoornaars, was jammer voor OVV, maar trainer Richard Koutstaal kon er niet zo mee zitten. ,,We hebben het Excelsior heel lastig gemaakt," vond de OVV-trainer na afloop. ,,En we speelden ook in de voorronde van dit toernooi afgelopen donderdag tegen Rozenburg, heel sterk. Rozenburg kwam er tegen ons niet aan te pas en ik vind dat we het ook tegen Excelsior goed hebben gedaan. We werkten twee keer een achterstand weg, maar wat ik belangrijker vind is dat we ook goed hebben gevoetbald. De sfeer is goed in de groep. De jongens corrigeren elkaar en accepteren elkaars op- en aanmerkingen. Negentien volwaardige selectiespelers. Zo'n weelde heb ik nog nooit gehad."

 

De aanwinsten Mark van der Kruit (links) en Jean-Pierre Braafhart konde in de troostfinale tegen eersteklasser TOGR voor Rozenburg het verschil niet maken.    Foto: Wil van Balen
OVV dwong Excelsior Maassluis ook tot op de bodem. Pas in de strsfschoppenserie, noodzakelijk na de 2-2 die er ook na de reguliere speeltijd op het scorebord stond, moesten de Oostvoornaars de handdoek gooien. De hoofdklasser van de overzijde van de Waterweg bleef foutloos bij de trappen vanaf elf meter. OVV ging via verdediger Marvin Godschalk, die zijn penalty over het doel van Maassluiskeeper Jesse Lub mikte, één keer de fout in.

Hoewel Rozenburg als gastheer van het Geldkampioentoernooi op sportpark West als laatste eindigde, was er bij trainer Leo Dekker geen spoortje ongenoegen te bespeuren over de twee nederlagen die zijn groep in het toernooi te slikken had gekregen. ,,Het resultaat maakt allemaal niet zoveel uit," zette Dekker de verrichtingen van zijn groep in perspectief. ,,Ik heb zo vaak voorbereidingen gehad waarin we alles wonnen en dan liep de competitie uit op helemaal niks. Nou, dan zie ik het liever andersom. Rozenburg moet anders gaan spelen. De breicultuur moet eruit op sportpark West. Altijd maar breed spelen en voetballende oplossingen zoeken. Dat is het niet in de derde klasse. Breiers gaan in principe ook niet zo snel een duel aan. En dat moet juist wel. Ik wil dat we directer gaan spelen. Erin kleunen en elke keer dat we in balbezit zijn gericht werken naar de afronding. Een aanval moet gewoon altijd eindigen met een schot op doel. 'Diepte voor breedte' daar gaat het om. ,,Met Mark van der Kruit, Mario Spencer en Dennis Karsten hebben we meer mogelijkheden om te variëren. Het komt nu niet langer meer op de schouders van Ronard Venekamp en Lennart Quak. Ik denk dat we een seizoen kunnen draaien waarin het mogelijk moet zijn om te promoveren."

Uitslagen.
Voorronden: Rozenburg-OVV 0-2. Öner Sang A Yong 0-1 en 0-2.
Exelsior Maassluis-TOGR 2-0.
Troostfinale: Rozenburg-TOGR 1-5. Winston Faber 0-1 en 0-2 (strafschoppen). Mark van der Kruit 1-2, Ian Londt 1-3 en 1-4, Chris Korremans 1-5
Finale: Exelsior Maassluis_OVV 2-2. Niels Redert 1-0, Wesley Schouten 1-1, Jeff Stans 2-1, Dave Zaal 2-2 Excelsior w.n.s.


18 - 08 - 08

Gelezen in AD / RD

Laatste plek Rozenburg

Geldkampioentoernooi

Rik Bakker
Rozenburg

Hij was er nog geen seconde mee bezig geweest: met de vraag hoe Rozenburg het er in het eigen Geldkampioentoernooi vanaf zou brengen. Dus zat trainer Leo Dekker er zaterdag absoluut niet mee dat de gastheren zich door een 5-1 nederlaag in de troostfinale tegen TOGR terugvonden op de laatste plaats in het door hoofdklasser Exelsior M. na strafschoppen in de finale tegen OVV (2-2) gewonnen toernooi.
,,Nee, de resultaten tegen OVV en TOGR vind ik niet zo belangrijk," aldus Dekker. ,,Want ook als we over tien weken tegen die ploegen spelen, zouden we verliezen. Waar het mij om gaat, is dat we straks conditioneel klaar zijn voor de competitie en dat de groep het spelletje oppakt zoals ik graag zie dat het het wordt gespeeld.
Het moet allemaal effectiever. Rozenburg heeft een diep gewortelde cultuur van breien en voetbaloplossingen zoeken. Ik porpagandeer 'diep voor breed'.

 

Jean-Pierre Braafhart (r) met Rozenburg in actie
tegen één van zijn oude clubs: TOGR   
Foto John de Pater

Ook Dekkers collega van OVV, Richard Koutstaal, beseft dat hij dit seizoen een groep met mogelijkheden onder zijn hoede heeft. En niet zo'n kleine groep ook. ,,Negentien man meneer," grijnsde Koutstaal. ,,En de sfeer is uitstekend. Leo Soares is natuurlijk ook een jongen die precies aanvoelt waaraan zo'n behoefte heeft. Ik ben blij dat hij mijn assistent is."
OVV precenteerde zich op het Geldkampioen-toernooi met Dave Zaal als controlerende middenvelder achter Remco Wuyster als de 'punt van de ruit' op het middenveld. ,,Aanvankelijk zag ik voor Dave een verdedigende rol," zei Koutstaal, ,,maar met de terugkeer van Steven Pieternella heb ik er een uitstekende linksback bijgekregen. Dave en Remco hebben op topniveau gespeeld. Dat is een broek voetbalintelligentie dat voor mooie dingen kan gaan zorgen."


11 - 08 - 08

Gelezen in AD / RD

Yoeri Bak hoopt wekelijks te laten zien wat hij kan

Aanwinst van Rozenburg vond dat hij bij Spijkenisse op dood spoor zat

ARIE BEVAART -
Rozenburg

Als één derdeklasser doortastend en overtuigend te werk is gegaan tijdens de overschrijvingsperiode dan is het Rozenburg wel. Als de voortekenen niet bedriegen , zullen de toeschouwers op sportpark West dit seizoen vooral in aanvallend opzicht worden verwend. Trainer Leo Dekker heeft namelijk voorin nu ook de beschikking over Mark van der Kruit, Dennis Karsten en Yoeri Bak. Vooral de 'transfer' van laatstgenoemde werd door de buitenwacht als opmerkelijk gezien. ,,Yoeri wil een stapje lager laten zien dat hij een volwaardige eerste elftalspeler is," zegt Dekker. ,,Voor de uitstraling van de club is het goed dat er een speler van Spijkenisse komt. Meestal is het namelijk andersom. Yoeri is snel, doelgericht en brutaal, en dat in de goede zin van het woord. Zo aardig, sociaal en schappelijk als hij buiten het veld is, is hij voor de tegenstander eenmaal in de zestien niet. Want dan is het uithalen en poef."
Bij Spijkenisse zag Bak op korte termijn geen perspectief meer. Na een seizoen waarin hij nauwelijks aan spelen toekwam, heeft hij voor meer zekerheid gekozen. ,,In mijn eerste jaar bij de senioren had iknog wel vrede met af en toe eeninvalbeurt," aldus de 22-jarige aanvallende-middenvelder. ,,Afgelopen seizoen had ik gehoopt meer te spelen. In de voorbereiding heb ik gespeeld ja, en de laatste wedstrijden, maar daar tussenin niet of nauwelijks. En aangezien het er naar uitzag dat het dit seizoen wéér zo zou worden, heb ik voor iets anders gekozen."

Trainer Adrie Poldervaart gaf John Lopes Cruz , Gene Overkleeft en Marco van Zomeren de voorkeur boven de belofte. ,,Ik ben 22jaar en wil spelen, en niet in een tweede elftal. Ik kan goed opschieten met Adrie en heb fijn onder hem getraind, maar hij zag de invulling van het elftal anders dan dat ik dat zag. Als je op de bank zit, kun je je ook niet ontwikkelen. Je kunt op de training wel je best doen, maar ervaring doe je alleen op in wedstrijden. Als je veel speelt, dan groei je en dat zat er bij Spijkenisse voor mij niet in."
De aanvallende middenvelder, die op een administratiekantoor in Maassluis werkt, heeft voor een derdeklasser met pretenties gekozen. ,,Rozenburg heeft de laatste twee jaar in de nacompetitie aan de deur van de tweede klasse geklopt. Als je dan enkele gerichte versterkingen erbij krijgt, dan mag je toch bepaalde verwachtingen uitspreken. Ik heb er vertrouwen in dat we bovenin gaan meedoen, zoals ik er ook vertrouwen in heb dat ik een volwaardige eerste elftalspeler word. Natuurlijk wil ik graag zo hoog mogelijk spelen, maar misschien is het bij Rozenburg wel zó leuk en draait het zó goed dat ik voorlopig niet weg wil."


Terug naar het overzicht