Knipsels

09 - 04 - 08

Gelezen in Maasstad Weekbladen

'Heel blijven zonder kaarten'

ROZENBURG

Nog twee competitiewedstrijden die er niet meer toe doen resteren er voor vv Rozenburg. Met een periodetitel op zak is het zaak heel te blijven en geen kaarten te pakken, want na die wedstrijden begint de nacompetitie, waarin Rozenburg als eerste tegenstander een oude bekende treft: Monster. ,,Dat soort wedstrijden zijn de krenten in de pap’’, vindt Rozenburgtrainer Leo Dekker. ,,Vorig jaar gingen we tegen Monster na penalty’s ten onder, maar die wedstrijd was propaganda voor het zaterdagvoetbal. We waren toen zowel mentaal als fysiek scherp en dat willen we nu weer zijn.

Voetballers zijn geen postduiven. Die kun je 14 dagen binnen houden en dan winnen ze een auto voor je. Voetballers moeten zo veel mogelijk spelen. Mijn trainingen zijn daar op afgesteld. We zitten nu in de tweede week van een opbouwperiode van zes weken.Hoewel in die twee competitiewedstrijden voor ons niets meer op het spel staat, zijn ze wel degelijk van belang. We kunnen dan oefenen in de speelwijze.

 

Leo Dekker: 'Vorig jaar gingen we tegen Monster na penalty's ten onder maar die wedstrijd was wel een propaganda voor het zaterdagvoetbal'.
Foto: Rob Kamminga

Monster is een goede ploeg, maar ze zijn geen kampioen geworden. Wij ook niet, daarvoor zijn we te wisselvallig. Aan de bal zijn we verdomd goed, maar het probleem van de ploeg is de omschakeling bij balverlies. Wie dekt dan wie? De spelers zetten zich volledig in, maar ze proberen dan nog te veel als individu en te weinig als team een wedstrijd te doen kantelen.’’ Leo Dekker, die als trainer in de hoofdklasse heeft gewerkt, heeft het prima naar de zin bij derdeklasser Rozenburg. ,,Hier heerst een voetbalcultuur en er is rust in de tent’’, zegt hij. ,, Ik weet zeker dat Rozenburg op termijn weer op het niveau van een Spijkenisse kan komen, maar dan is het wel zaak met het eerste en tweede elftal en met de jeugdteams op een hoger plan te geraken. Daarom is de nacompetitie zo belangrijk. Achteraf gezien was de uitschakeling tegen Monster vorig jaar niet verkeerd. “Elk nadeel heeft zijn voordeel’’, zegt Cruijff en dat is zo. Dit seizoen heeft een aantal jeugdspelers zijn opwachting kunnen maken in het eerste. Dat was een klasse hoger wellicht niet mogelijk geweest. We zijn nu wel toe aan een stap hoger.’’


Terug naar het overzicht