Knipsels

13 - 11 - 2006

Gelezen in AD/RD

Rozenburg op karakter

Gelijkspel bij De Jonge Spartaan in duel van de strijdlust

Jonge Spartaan

Rozenburg



DAN ROLANDUS
MIDDELHARNIS

Dat een wedstrijd niet altijd vervelend hoeft te zijn, lieten Jonge Spartaan en Rozenburg zien. Het onderlinge duel in de derde klasse D was voetballend niet groots, maar de tomeloze inzet op het koude sportpark De Zuidwester was voorbeeldig. Dáár waren beide trainers het in elk geval over eens.

0

0

 

Werkvoetbal op De Zuidwester. Captain Pim Driesse in duel met Erik Goos
Foto: JOHN DE PATER

,,Maar wij hadden vandaag wel moeten winnen," vond trainer Peter van Poortvliet, die met DJS de punten zo goed kan gebruiken in de staart van 3D. ,,Ik vind dat we het voetballend goed hebben gedaan. Het grote manco blijft echter scoren. Arjan (Koudstaal red.) kwam twee keer alleen voor de keeper. Daarvan had hij er één in het mandje moeten leggen. Verdedigend stond de ploeg goed en de taken werden goed uitgevoerd. Maar scoren hé. Gelet op de uitslagen van de concurentie hebben we vandaag 2 punten verloren. Na ZBVH heb ik zeven punten voorspeld. We hebben er vier, dus zullen we zaterdag tegen Den Bommel vol aan de bak moeten."
Beide teams móesten winnen. Het laagst geplaatste De Jonge Spartaan, dat voor het eerst dit seizoen compleet was, dus om niet verde in het slop te geraken en Rozenburg om zich een goede positie in de subtop te verwerven. Ingrediënten voldoende om er een ware happening vante maken. Het titanengevecht verdiende weliswaar geen schoonheidsprijs, maar de strijdlust, verbeten persoonlijke duel en het hoge tempo bleken een garantie voor een boeiend schouwspel. en met veel werk voor de doelverdedigers Maro de Xexter en Michael Kruize was het 'brilletje' zeker niet bloedeloos.

Zo verzuimde Arjan Koudstaal halverwege de eerste helft met een gapend gat voor zich een voorzet van José Melaar af te ronde. Aan de overzijde knalde Erik Goos het leer vanuit het niets via een verdediger over de dwarsligger. Op slag van rust tikte Kruize een prima volley van Bas Wielhouwer uit de kruising. Hoewel het spel inhet tweede deel zeker het aankijken waard bleef, vielen er nauwelijk echt uitgespeelde kansen te noteren.
Koudstaal was echter wel dicht bij een poging het thuisfront op te laten veren, maar zowel net na de thee als vlak voor het einde liet de aanvaller alleen voor doelman Kruize uitgelezen kansen liggen om de drie punten in eigen huis te houden.

,,Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan," vond Rozenburg-trainer Henri Hecker. ,,We kwamen twee keer goed weg, maar over de hele wedstrijd gezien was het een juiste uitslag. De organisatie stond goed. Het enige mankement was dat we een man misten die zijn stempel op de wedstrijd kan drukken. Maar goed, deze jonge groep speelde met veel beleving en kan zó voetballend nog doorgroeien."

De Jonge Spartaan
De Exter; Johan Vroegindewei, Van Tiggelen, Driesse, Melaard; Verweij, Van der Veer;
Wielhouwer, Koudstaal; Lodder (79. Breen), Dennis Vroegindewei (76. De Vries).
Rozenburg
Kruize; Groenewoud, Reitzema, Oosterlee, Van Vliet; De Groot, Van de Ridder,
Goos, Speijer; Van Dop (90.Mansens), Quak (84. Van Kaam).
Bijzonderheden
Scheidsrechter Gootje s uit Maasland gaf geel aan Martin Verweij (De Jonge Spartaan),
Michael Kruize , Jeffrey Groenwoud, Patrick Oosterlee, Jordie de Groot, Rudi van Dop en Erik Goos (van Rozenburg).


Terug naar het overzicht