Knipsels

30 - 12 - 2006

Gelezen in weekblad Delta

Rozenburg strikt Leo Dekker

ROZENBURG -
Rozenburg heeft met Leo Dekker een trainer van naam binnengehaald. De zaterdag-derdeklasser zat door het plotse opstappen van trainer Henri Hecker net voor de winterstop bijna twee weken zonder oefenmeester. De 53-jarige Papendrechter was per direct beschikbaar omdat hij onlangs zaterdag-tweedeklasser Altena uit het Brabantse Nieuwendijk de rug toe keerde. Dekker staat dinsdag voor het eerst voor de groep op sportpark West.
,,Ik had na mijn avontuur bij Altena ook thuis kunnen gaan zitten, maar dit trekt me gewoon meer," laat de oud-trainer van onder meer De Zwervers en RVVH weten. ,,Het verhaal dat het bestuur van Rozenburg me liet horen, klonk goed. Er loopt bij die club veel jeugd rond heb ik begrepen. Het is zaak dat ik de spelersgroep zo snel mogelijk leer kennen. Rozenburg staat op de derde plaats en het is de bedoeling dat we voor die bovenste plaats blijven meedoen.


29 - 12 - 2006

Gelezen in AD/RD (online)

Rozenburg: van Hecker naar Dekker

Door ARIE BEVAART
ROZENBURG -
Aan kandidaten geen gebrek, maar het bestuur en de technische commissie van Rozenburg wilden niet over een nacht ijs gaan. Na een zoektocht van bijna twee weken viel de keuze uiteindelijk op Leo Dekker als opvolger van Henri Hecker, de trainer die net voor het winterreces de handdoek gooide op sportpark West.

,,We hadden even nodig om te inventariseren welke trainers er direct beschikbaar waren, laat Jan Piepenbroek namens de tc weten. ,,Er is een hele rits van namen de revue gepasseerd. Wie allemaal? Nou, Ko Stoutjesdijk, Evert Trouw, Jan van Pelt, Koos Waslander en nog wel een paar meer. Het contact met Leo verliep van beide kanten ontspannen. Hij was blij dat hij wat kon doen.

,,Ik was na het kortstondige avontuur bij Altena net weer vrij, zegt de 53-jarige inwoner van Papendrecht. ,,We zijn eigenlijk snel tot zaken gekomen. Het is een klein wereldje van ons kent ons, en zo is Rozenburg bij mij terechtgekomen. We zullen eerst dit seizoen aankijken hoe het klikt om dan over een volgend seizoen te kunnen praten.

In het Brabantse Nieuwendijk kon Dekker bij Altena zijn ei niet kwijt, en dus besloten de trainer en de tweedeklasser onlangs uit elkaar te gaan. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald, was het motto. ,,Bij het opmaken van de tussenbalans zijn we zonder stemverheffing en zonder tranen uit elkaar gegaan, licht de oud-trainer van Groote Lindt, Papendrecht (zo), Achilles Veen, RVVH, Lyra en De Zwervers toe. ,,Ik ben een opbouwtrainer. Ik wil vanuit een bepaald proces met een groep aan de slag gaan. Ik wil een speelwijze zoeken waar een draagvlak voor ons, bij spelers en de staf eromheen. Als we winnen, wil ik dat dat logisch is omdat we een wedstrijd kunnen lezen. Als ik in die werkwijze word belemmerd, is voor mij de uitdaging er niet.

Met Rozenburg komt Dekker niet bij een voor hem totaal onbekende club terecht. ,,Rozenburg is vanuit het verleden natuurlijk een gigantische club, maar daarna wat in de anonimiteit geraakt, vindt de bij de belasting werkende Dekker. ,,Met RVVH heb ik samen met Rozenburg in dezelfde klasse gespeeld. En vorig seizoen speelden we met De Zwervers de beslissingswedstrijd voor een plaats in de tweede klasse tegen Rozenburg. Het werd 6-1 voor De Zwervers en nu voel ik me eigenlijk een beetje schuldig. Het kostte Rozenburg namelijk zijn plaats in de tweede klasse.

,,Ja, als Rozenburg dan op je pad komt, is dat eigenlijk te bizar voor woorden, vertelt hij verder. ,,Ik heb van het bestuur een goed verhaal gehoord. Er is veel jeugd, heb ik begrepen. Rozenburg staat nu derde en het is de bedoeling om voor die bovenste plaatsen te blijven meedoen. Het is nu zaak zo snel mogelijk een goed inzicht te krijgen in de selectie en de organisatie. Ik heb het elftal van vorig seizoen nog op mijn netvlies staan, maar nu gaat het er ook om de spelers te leren kennen.


18 - 12 - 2006

Gelezen in AD/RD

Henri Hecker stapt per direct op bij Rozenburg

Trainer Henri Hecker is met onmiddelijke ingang vertrokken bij Rozenburg. Samen met assistent-trainer Rinus de Bil bracht de oud middenvelder de spelersgroep afgelopen zaterdag in Brielle, waar het duel met SC Voorne pas op het laatst werd afgelast, van zijn beslissing op de hoogte. De 45-jarige clubman. als speler in de goede jaren en daarna uitgegroeid tot mister Rozenburg, miste vertrouwen van (een deel van) de spelersgroep in zijn functioneren. ,,Er was een vertrouwensbreuk met de technische commissie en met een aantal spelers," licht aanvoerder Ronard Venekamp toe. ,,Daardoor kon hij niet meer met plezier verder werken. Dát is het verhaal."
,,Na de evaluatie met de spelersgroep zijn er vertrouwelijke zaken naar buiten gekomen die uit hun verband zijn gerukt en vertrouwelijk hadden moeten blijven," zegt Réne Pols van de tc. ,,We zitten er mee in onze maag, want Henri is een clubman." Hecker, die niet voor commentaar bereikbaar was, wordt tijdelijk opgevolgd door tweede trainer Gerard Olierhoek.

Terug naar het overzicht


04 - 12 - 2006

Gelezen in AD/RD

Den Bommel strand op Kruize en kunstgras

Doelman Michael Kruize pakt dure punten voor Rozenburg

RIK BAKKER
ROZENBURG

Voor de tweede keer dit seizoen kreeg Den Bommel in een confrontatie met Rozenburg te weinig.
Na een ongelukkige nederlaag (0-1) op Goeree-Overflakkee werd het nu niet minder ongelukkig op sportpark West 2-1. Den Bommel liep zich stuk op een in glanzende vorm verkerende doelman Michael Kruize en op het kunstgras waarop de wedstrijd werd afgewerkt. ,,Ik wil dat kunstgras de schuld niet geven van onze nederlaag." sprak trainer Marius Hobbel na afloop. ,,Al is het wél zo dat we voor het eerst in ons leven op kunstgras hebben gespeeld. Ja, je weet dat je dan anders een duel moet aangaan dan op gewoon gras. Een sliding zorgt ervoor dat je helemaal open komt te liggen. Ik vind dat we hier minstens een punt hadden verdiend, want we hadden echt het beste van het spel."

Trainer Henri Hecker van Rozenburg beaamde de zienswijze van Hobbel volledig. ,,Wij zijn hier vandaag héél goed weggekomen," grijnsde Hecker. ,,Michael Kruize pakt natuurlijk een paar zekere goals. En ik geloof dat Patrick Oosterlee tot voor vandaag nog nooit over de middenlijn was geweest. En nou scoorde met een prachtige solo de winnende goal. Ja, je moet een beetje geluk hebben en dat hadden we vandaag. Voetballend is Den Bommel één van de beste ploegen uit deze afdeling. Daarom verbaasde het me ook niks dat die jongens zo goed uit de voeten konden op kunstgras. Ik had niet gedacht dat we zó onder druk zouden worden gezet, maar het is goed uitgepakt.

Van meet af aan waren de beste kansen op een kletsnat sportpark West voor de bezoeker. Maar vooral Maurice Bruggeman had weinig geluk bij de dotten van kansen die hij kreeg en een spetter van zo'n 25meter van Michel van Sintannaland ging via de handen van Kruize en de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Toen Rozenburg drie minuten voor rust op 1-0 kwam, was dat tegen de verhouding in. Met een hoge en verre bal vond Ronald Karsten het hoofd van Ronard Venekamp, die bij de tweede paal van het doel van keeper Wouter Vletter de openingstreffer binnenknikte. Nog geen minuut later betekende goed doorgaan van de balvaste Wesley Bakker al de gelijkmaker van Den Bommel: 1-1.
Vijf minuten na rust begon Patrick Oosterlee aan een rush die pas eindigde toen de Rozenburgse verdidiger vrij voor Vletter de 2-1 in het doel van Den Bommel joeg. Ondanks de zware druk overleefde de thuisploeg vervolgens zwaar leunend op Kruize het enorme offensief dat de bezoekers tot an het laatste fluitsignaal volhielden.


Terug naar het overzicht