Knipsels

26 mei 2006

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten-Sport

Rozenburg leeft nog

Scheidsrechter biedt tweedeklasser helpende hand tegen Spirit

Rozenburg

Spirit

17. Arian van Herk
19. Anton van Vliet
45+2. Arian van Herk
47. Niels de Jong (penalty
79. Ronard Venekamp (penalty)
81. Ronard Venekamp

3

3

0 - 1
1 - 1
1 - 2
1 - 3
2 - 3
3 - 3

 

Ronard Venekamp (r) scoorde twee keer voor Rozenburg. FOTO JOHN DE PATER
GERARD VONK
ROZENBURG
Zeventig minuten waren er op sportpark West gespeeld. Derde klasser Spirit leidde met 1-3 en tweedeklasser Rozenburg zat volledig in de tang. Het nacompetitieduel kreeg een niet meer verwachtte wending nadat scheidsrechter Burger uit Barendrecht eerst de Spirit-speler Mark van Dam onterecht een tweede gele kaart gaf en kort daarop een flauwe duwpartij in 'de zestien' met een strafschop voor Rozenburg bestrafte. Het zette de wedstrijd volledig op haar kop. Rozenburg wist de stand gelijk te trekken (3-3) en behoudt daarmee kans op handhaving. ,,We leven nog," constateerde een ingetogen reagerende Rozenburg-trainer Henri Hecker na 105 minuten pover spel van zijn spelers. ,,Met hulp van de scheidsrechter, daar moet ik eerlijk in zijn. We missen de overtuiging en voetbalden vooral tegen onszelf. Spirit was beter en wij liepen achter hen aan. Een aantal jongens heeft het in deze fase erg moeilijk en het elftal lijkt in een enorm wak te zitten. Maar het kan nog."

Nacompetitie brengt de liefhebber vaak spektakel, onverwachte resultaten en hectiek. Zo ook bij het duel tussen Rozenburg en Spirit. In de eerste helft lagen de cruciale momentenrond het kwartier en vlak voor de rust. Arian van Herk miste een eerste kans om bij de tweede wel toe te slaan met een knappe lolley van net buiten de 'zestien'. Twee minuten later trok Anton van Vliet de stand gelijk. Nadat Ronard Venekamp een uitgelezen mogelijkheid op een voorsprong miste, kreeg Rozenburg in blessuretijd de kous op de kop. Aanvaller Nieks de Jong kon ongehinderd Van Herk in stelling brengen. De spits, die met een masker speelde omdat hij in het eerste duel met SC Voorne een gebroken neus had opgelopen, kopte de bal onhoudbaar achter goalie Menno Bijl: 1-2

Kort na de hervatting raakte Mark van Dam de Rozenburgse paal, maar een minuut later lag de bal op de stip nadat aanvoerder Alwin de Gruyl zich gewillig in het strafschopgebied liet vallen. De Jong voltrok het vonnis (1-3), waarna het alleen Spirit was wat de klok sloeg. Tot twintig minuten voor tijd tenminste. Ronard Venekamp was met twee treffers de gevierde man bij Rozenburg dat in de vijftien (!) minuten tellende blessuretijd zelfs nog twee mogelijkheden op meer kreeg dan een gelijkspel. ,,Dinsdag krijgen we de kans om het alsnog recht te trekken," realiseert Hecker zich tot slot. ..Deze wedstrijd moeten we snel vergeten en in Oudekerk aan den IJssel uit een ander vaatje gaan tappen.

Bijzonderheden
Scheidsrechter Burger uit Barendrecht, die werd geassisteerd door De Graaf uit Voorburg en Van Eersel uit Ridderkerk, gaf naast de rode kaart ook geel aan de Rozenburger Jeroen de Rijcke en de Oudekerkers Alwin de Gruyl, Arian van Hekr en Dennis Dekker. Bij de thuisploeg ontbraken de op vakantie zijnde broers Ronald en Dennis Karsten.

Rozenburg
Bijl; Patrick Oosterlee, Van Zevenbergen (65. Richard Oosterlee), Bosveld, Van Pelt; De Groot, Van de Ridder (73. Tijssen), Van Vliet; Reitzema, Van Kalker (55. De Rijcke), Venekamp.
Spirit
Van Vuuren; Remco Advocaat, De Gruyl, Mark Advocaat (89. Nomen), Van Vliet; Goudswaard, Tissink (82. Rink), Van Capellen; Van Dam, Van Herk (71. Dekker), De jong.

Terug naar het overzicht


23 mei 2006

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten-Sport

Van Kalker keert terug

Grillige aanvaller bij Rozenburg klaargestoomd voor de nacompetitie

Zijn zoveelste flop van de laatste jaren, zijn zoveelste excuus. Ditmaal was het zijn werk dat hem nooptezijn club in de loop van het seizoen te verlaten. Lennaert van Kalker bevestigde ook bij Rozenburg een sportieve bon-vivant zonder ruggegraat te zijn. Maar de personeels- en degradatienood zijn zó hoog op sportpark West dat de grillige aanvaller is teruggevraagd.

ARIE BEVAART
ROZENBURG

Het initiatief is niet van Van Kalker uitgegaan. Hij was wel met de noorderzon vertrokken, maar niet uit eigen beweging terug gekeerd... ,,Ik heb enkele weken geleden een telefoontje gehad van de trainer met de vraag of ik er wat voor voelde terug te komen," zegt de bijna 27-jarige spits. ,,Met Dennis Karsten op vakantie zat Rozenburg enorm omhoog in de aanval. Ik kon een helpende hand bieden en dat het ik gedaan."

Sinds hij enkele weken geleden weer met trainen begon op sportpark West is de rentree van het enfant terrible hét onderwerp van gesprek. ,,Dat is begrijpelijk, maar ik kan het nu met m'n werk plooien, terwijl ik het daarvoor onmogelijk kon combineren. Het is momenteel wat rustiger op het werk. We hebben ook alleen over de nacompetitie gesproken. Hoe het daarna verder gaat, zover kijken we niet."

 

Lennaert van Kalker maakte zaterdag in het duel met Rhoon zijn rentree bij Rozenburg. FOTO JOHN DE PATER
Het is geen publiek geheim dat een aantal spelers van Rozenburg niet was gecharmeerd van een terugkeer van Van Kalker.Trainer Henri Hecker ondernam al eerder een poging hem weer bij de groep te halen, maar dat liep stuk op de onwelwillendheid van de selectie. Er is toen overleg geweest in de bestuurskamer, geloof ik. Ik heb er niet veel van meegekregen wat daar allemaal gezegd en besproken is. Maar als mensen problemen met mij hebben dan moeten ze maar naar me toekomen. Wat mij betreft is het allemaal uit de wereld. Ik heb in elk geval geen doodschop op de training gekregen..."

Na maandenlang te hebben stilgezeten, is Van Kalker dus weer in training. ,,Na de laatste competitie wedstrijd tegen Monster ben ik gebeld . Zoals bijna iedereen had ik wel verwacht dat Rozenburg dat ene puntje nog zou pakken dat nodig was om zicht te handhaven. Maar het is dus allemaal even anders gelopen. Conditioneel valt het mee. Ik moet zeggen dat ik erger had verwacht." Afgelopen zaterdag kwam hij na lange tijd weer in actie. Rozenburg oefende tegen Rhoon en verloor met 0-2. ,,Of ik de redder in nood ben? Ach, dat zullen we later weten. Ik beloof niks. Ik doe mijn best, meer kan ik niet doen."

,,Lennaert is een aanvaller van wie dreiging uitgaat," geeft Hecker zijn visie op de gang van zaken. ,,Het gaat erom Rozenburg in de tweede klasse te houden. Dat staat voorop, bij de spelers en de techinische staf.

Ik moet zeggen dat ik het nog steeds ongelooflijk vind dat we nacompetitie spelen. Aan het begin van de competitie wisten we dat we het moeilijk zouden krijgen, maar op het laatst kwamen er clubs over ons heen die heel de competitie onder ons hebben gestaan.''

 
Spelersraad: hand in eigen boezem
,,Toen Henri de eerste keer aan de spelersgroep vroeg hoe wij dachten over een terugkeer van Lennaert hebben wij gezegd: 'dat willen we niet,' aldus captain Erik van de Ridder. ,,Maar op dat moment stonden we er goed voor. Daarna was het ook best moeilijk om de knop om te draaien en degradatie voetbal te gaan spelen.

Nu hebben we als spelersraad besloten dat we niks konden eisen en zijn akkoord gegaan. We zijn zelf in deze situatie terecht gekomen. Er zijn spelers die vinden dat het niet kan, maar alleen het belang van Rozenburg telt. En dat is tweedeklasser blijven.

 

Terug naar het overzicht


8 mei 2006

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten-Sport

Slechter doelsaldo breekt Rozenburg op

Fred Overgauw
Monster -
Rozenburg is na de 3-2 nederlaag tegen Monster veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie voor lijfsbehoud in de tweede klasse. De ploeg van trainer Henry Hecker zag HVO door een overwinning op Naaldwijk in punten langszij komen. Het doelsaldo van Rozenburg (-12) was echter een stuk slechter dan dat van HVO (-9). Rozenburg speelt nu in de tweede ronde (op donderdag 25 en zaterdag 27mei) van de nacompetitie tegen de winnaar van Spirit-SC Voorne.
,,Dit is zuur, heel zuur," zei Hecker. ,,Het was van tevoren bekend dat we een punt moesten pakken om ons veilig te spelen, maar op de één of andere manier konden we een voorsprong niet vasthouden. We gaven het binnen een paar minuten weer zo weg."

Rozenburg liet Monster, dat moest winnen om op gelijke hoogte te komen met HVO, het spel maken. In de rust werd bekend dat HVO voor stond bij Naaldwijk en dat gegeven leek juist bevrijdend te werken bij de bezoekers. Dennis Karsten tekende voor de 0-1, maar nog geen minuut later kopte Robin Roestenburg de gelijkmaker binnen en vijf minuten daarna schoot Jos van de Wal de 2-1 achter Bijl. Tot overmaat van ramp werd het twee minuten later ook nog 3-1 door een benutte strafschop van Robin van Zanten. Rozenburg was op dat moment zowel aanvallend als verdedigend helemaal de weg kwijt. In de slotfase bepaalde Anton van Vliet de eindstand op 3-2. In blessuretijd behoedde Monster-keeper Voskamp zijn ploeg voor een gelijkspel.

,,We hebben het niet in deze laatste wedstrijd uit handen gegeven," analyseerde Hecker. ,,We zijn het hele seizoen té wisselvallig geweest. Ook blessures en schorsingen zijn van invloed geweest, want we hebben gewoon een te krappe selectie om dat soort van tegenslagen op de vangen. We hebben het tegen Monster zelf uit handen gegeven en de nederlaag is nu even een grote teleurstelling, maar we kunnen het tij nog keren."

Monster - Rozenburg 3-2 (0-0)
52. Dennis Karsten 0-1
53. Robin Roestenburg 1 -1
57. Jos van de Wal 2-1
59. Robin van Santen 3-1
86. Anton van Vliet 3-2
Bijzonderheden:
Arbiter Noordhoek gaf een gele kaart aan Wim van Antwerpen (Monster)

Monster
Voskamp; Van der Lans, Van Dijk, Van Antwerpen, Roestenburg; Van der Kruk, Looije (46. Van de Wal), Barendse, Voois; Van Zanten, Boon 77. Van de Bos).
Rozenburg
Bijl; Ronald Karsten, Bosveld, Reitzema, Roderick van Zevenbergen; Speijer (74. Robert van Zevenbergen), De Groot (83. Oosterlee), Van de Ridder (83. Tijssen), Van Vliet; Venekamp, Dennis Karsten.


Terug naar het overzicht