Knipsels ( 1ste-elftal)

8 augustus 2005

Gelezen in de Schakel
De bal rolt weer op sportpark West

Voor de Rood Gelen is de vakantie tijd weer voorbij. Op sportpark West is Rozenburg begonnen aan de voorbereiding van het seizoen 2005/2006. De Rood Gelen speelden al twee oefenwedstrijden, beide wedstrijden werden overigens verloren. Een nieuwe trainer, een nieuwe begeleidingsstaf en een nieuwe uitdaging. Het feest van het kampioenschap is verdrongen. De Rood Gelen spelen nu in de tweedeklasse, en over vier weken begint het seizoen. Een seizoen dat zeker niet één van de makkelijkste zal worden uit de historie van Rozenburg. Ook een seizoen waarin het 75 jarig jubileum zal worden gevierd. Kortom er is weer genoeg te beleven op sportpark West.

Nieuwe gezichten op de bank
Henri Hecker ’Mister Rozenburg’ is de nieuwe trainer van de Rood Gelen. Hij heeft de moeilijke taak om met dit Rozenburg verder te bouwen aan een ploeg met aanzien, in de regio en ver daar buiten. Een ploeg die niet alleen op het mooie complex en de resultaten uit het verleden wordt beoordeeld. Hecker is niet het enige nieuwe gezicht op de bank bij Rozenburg. Fysiotherapeuten Patrick Hetem en Martine Fassotte verlieten na afloop van het afgelopen seizoen sportpark West. De open gevallen plaats werd ingevuld door Jos van Suchtelen hij kwam terug naar de Rood Gelen. Van Suchtelen was al eens 7 jaar werkzaam bij Rozenburg en maakte de hoogtijdagen van de Rood Gelen mee in het walhalla van het amateurvoetbal ‘De Hoofdklasse’. Jos van Suchtelen was de afgelopen vier seizoenen aan Barendrecht verbonden en dus nu weer terug bij zijn vertrouwde Rozenburg. Ook leider Richard Venekamp vertrok. Hij zal dit seizoen worden vervangen door Chris Zachilas. En tenslotte zal Leen Noordergraaf het begeleidingsteam complimenteren, waar Leen ook het afgelopen seizoen al deel van uit maakte. Rob Innemee zal de training en begeleiding van de B-selectie voor zijn rekening nemen.

De spelersgroep
Oktay Erad, Patrick Versluis, Raymond Leijgraaff, en Jamal Abdalla spelen niet meer voor de Rood Gelen. En Sander Bosveld en Patrick Oosterlee hebben aangegeven het een beetje rustiger aan te gaan doen en spelen dit seizoen in een lager elftal. Voor de Rood Gelen niet de minste spelers die zijn vertrokken. Een bijna compleet middenveld zag de nieuwe coach Henri Hecker verdwijnen. En twee van zijn vaste basisspelers die het voetballen niet meer kunnen combineren met privé en werk. Natuurlijk kwamen er ook nieuwe spelers naar West. Zo krijgt het Rozenburg talent Jordie de Groot een kans om zich te bewijzen in de hoofdmacht. De net 18 jaar geworden De Groot heeft het afgelopen seizoen ook al een paar keer in het eerste team gespeeld en kan onder Hecker wellicht uitgroeien tot een waardevolle kracht voor de Rood Gelen. Van HVO kwam Veidi Abdelkhalag naar Rozenburg en zal een plaatsje op het middenveld willen veroveren. Ook Anton van Vliet die van OVV lijkt bestemd voor het middenveld. Verder is Ronald Karsten gekomen van Abbenbroek. De broer van de Rozenburg spits Dennis is een verdediger net als de op het oude nest teruggekeerde Roderick van Zevenbergen, die afgelopen seizoen bij WRW in Brielle actief was. Tenslotte kwam Michel Hiwat van Hellevoetsluis naar sportpark West.

Het oefenprogramma
Al twee oefenwedstrijden heeft Rozenburg afgewerkt. Afgelopen dinsdag was Poortugaal op bezoek bij de Rood Gelen en de tweedeklasser ging na 90 minuten met een 0-1 overwinning huiswaarts. Veel waarde mag je aan het eerste verlies van Rozenburg nog niet toe kennen. Coach Henri Hecker had bijna zijn hele selectie uitgenodigd om de wedstrijd tegen Poortugaal te spelen. Hij wisselde dan ook in de tweede helft maar liefst acht spelers. In de eerste helft, waar Rozenburg speelde met Erik van de Ridder en Richard Oosterlee in het centrum van de verdediging en Remon Wuyster in het doel, waren de partijen aan elkaar gewaagd. Wel had Poortugaal de betere kansen maar ging daar slordig mee om. Aanvallend profiteerde Rozenburg te weinig van de snelheid van Dennis Karsten. De spits kreeg te weinig steun van zijn mede spelers. Robert van Zevenbergen moest na een half uurtje spelen het veld geblesseerd verlaten. De rechter enkel gaf te veel problemen voor de jongste telg uit de voetbal familie. Wim Reitzema was zijn vervanger. Op het midden veld maakte Anton van Vliet zijn debuut voor de Rood Gelen maar speelde een ongelukkige wedstrijd. De middenvelder kon zijn draai nog niet vinden. In de tweede helft een bijna compleet ander Rozenburg. Alleen Anton van Vliet, Ronard Venekamp en Jeffrey Tijssen kwamen na de thee uit de kleedkamer. Waarvan alleen Jeffrey Tijssen uiteindelijk de 90 minuten vol maakte. Rozenburg kam na de thee gedreven uit de startblokken. Vooral Lennaert van Kalker zorgde voor gevaar maar de opleving was van korte duur. Vooral verdedigend lieten de Rood Gelen steekjes vallen in de tweede helft en het wachten was dat ook op de treffer van Poortugaal. Die kwam er dan ook in de 20e minuut van die tweede helft scoorde Jimmy Wessels het enige doelpunt van de avond. Bij Rozenburg mochten in de tweede helft Ronald Karsten, Veidi Addelkhalag en ‘Good Old’ Roderick van Zevenbergen voor het eerst het rood gele shirt aan trekken. Portugaal won verdient, de Rood Gelen konden nimmer aanspraak maken op de overwinning

Serooskerke – Rozenburg 3-2
In de tweede wedstrijd die van afgelopen zaterdag in en tegen Serooskerke werd gespeelt konden de Rood Gelen ook de winst niet mee nemen naar Rozenburg. Als oefenwedstrijden er hoofdzakelijk zijn voor trainer en spelers dan was de wedstrijd van afgelopen zaterdag wellicht waardevol. Maar voor het publiek, zeker die Rozenburg een warm hart toedragen, was het maar één helft leuk. Nadat de eerste aanvallen voor Serooskerke waren nam Rozenburg onderleiding van aanvoerder Erik van de Ridder de touwtjes in handen afgelopen zaterdag op sportpark Noordhout. Coach Hecker had gekozen om met Van de Ridder en Richard Oosterlee in het centrum van de verdediging te beginnen en de vier mans verdediging werd gecompleteerd met Roderick van Zevenbergen, die verdienstelijk speelde, en Wim Reitzema die aangaf dat de stijgende lijn van het afgelopen seizoen voort te zetten en een speler is waar de Rood Gelen nog veel plezier aan gaan beleven. Het spitsenduo K v K Dennis Karsten en Leanart van Kalker mocht van Hecker de hele wedstrijd spelen en werden niet gewisseld. Karsten snel en wendbaar met een neusje voor een goal en Van Kalker fysiek erg sterk en vol dreiging. Het eerste doelpunt kwam dan ook van dit duo. Van Kalker zag Karsten in een kansrijke positie legde de bal precies op het hoofd van de spits die wel raad wist met zo’n kansje en de 0-1 op het bord zette. Er waren toen 40 minuten gespeeld. Anton van Vliet na een half uurtje spelen in het veld gekomen voor Pieter Selhorst was veel beter op dreef dan afgelopen dinsdag tegen Poortugaal. De middenvelder kreeg dan weliswaar afgelopen zaterdag niet veel speeltijd van Henri Hecker maar gaf zeker zijn visitekaartje af in het verre Zeeland. In de tweede helft wisselde Hecker regelmatig en dat liet vooral verdedigend zijn sporen na. Hecker probeerde meerdere varianten maar voor de organisatie en de rust in het elftal was dat niet goed. Serooskerke profiteerde en kwam al na 8 minuten langzij in die tweede helft. Doelman Kruize werkte de bal slecht weg en gaf zo de kans aan Bas Rooze die de bal over de doelman in het verlaten doel lepelde, 1-1. Die zelfde Rooze was 10 minuten later verantwoordelijk voor de 2-2 en weer verraste hij doelman Kruize met een lob. Erik van de Ridder had een paar minuten daarvoor via een prachtige vrije trap nog de hoop gegeven met winst naar sportpark West terug te keren door de 1-2 van zijn schoen te laten vertrekken. Wilco Keuning maakte vlak voor tijd de winnende treffer voor Serooskerke. De 3-2 winst voor Serooskerke was over de hele wedstrijd gezien wel terecht. Het spel van Rozenburg was zeker in de eerste helft hoopgevend. Maar de Rood Gelen staan wel na twee oefenduels nog met lege handen.

Het verdere programma
Dinsdag 9 augustus Rozenburg – DRL aanvang 19.30 uur
Donderdag 11 augustus Petrochem toernooi aanvang 19.00 uur gespeeld worden dan de wedstrijden
Rozenburg – Zwaluwen Vl. en Voorne - Stellendam
Zaterdag 13 augustus Petrochem toernooi aanvang 14.30 uur gespeeld worden dan de wedstrijden
Rozenburg – Stellendam en Voorne – Zwaluwen Vl.
Dinsdag 16 augustus Flakkee – Rozenburg aanvang 19.30 uur (Amstel Cup)