Knipsels

5 april

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten-Sport
Rozenburg speelt 'op veilig' tegen DOTO

DOTO

Rozenburg

19. Niels Bezemer
30. Harvey Wijngaarde
43. Dennis Karsten
48. Ivar Eltenberg
63. Miquel Lopez Silva

4

1

1 - 0
2 - 0
2 - 1
3 - 1
4 - 1

 

Rik Bakker
Pernis -
De competitie is voor Rozenburg in deze fase nét iets even iets belangrijker. Vandaar dat trainer Henri Hecker gisteravond ondanks een waslijst aan blessures ook zijn 'man in vorm', Ronard Venekamp, voor alle zekerheid buiten het elftal liet waarmee hij in Pernis tegen AD Rotterdams Dagblad Cuphouder DOTO aantrad.
''We hebben nog een paar puntjes nodig om ons veilig te spelen in de tweede klasse," liet Hecker voor de met 4-1 door de Rozenburgs verloren wedstrijd weten. ,,En zaterdag is een uitoverwinning uit bij HVO nét even belangrijker dan het halen van de volgende ronde in dit toernooi. Maar het blijft jammer dat er bij ons nog zoveel competitiedruk op staat en dat naast de langdurige geblesseerden Pieter Selhorst en Michael Kruize ook jongens als Jordy de Groot en Patrick Oosterlee geblesseerd zijn. DOTO is een aansprekende tegenstander en ik had in deze wedstrijd graag zoveel mogelijk spelers van het niveau willen laten proeven. Maar het is helaas niet anders."
Er is Hecker alles aangelegen om ok in het nieuwe seizoen met Rozenburg in de tweede te starten. ,,Als we deze selectie bij elkaar houden, kunnen we met een paar versterkingen bovenin mee gaan draaien," verwacht Hecker, die met Rinus de Bil als assistent vol ambities is voor de komende competite. ,,We met verschillende spelers in overleg en als die komen, is de selectie breed genoegom een stootje te kunnen opvangen."

In de eerste helft kon Rozenburg hoofdklasser DOTO lange tijd bijbenen. Na bijna twintig minuten opende Niels Bezemer op aangeven van Carlos Fernandez de score voor de thuisclub: 1 - 0. Kort daarna teisterde Erik van de Ridder met een fraai genomen vrije schop de kruising vanhet doel van Edwin van Zwieten. Na de 2-0 van Harvey Wijngaarde vanaf de stip verzilverde Dennis Karsten op slag van rust een kans vrij voor Van Zwieteren: 2-1. Vrijwel vanaf de aftrap maakte invaller Ivar Eltenberg er 3-1 van en halverwege de tweede helft bepaalde Miquel Lopes Silva de eindstand op 4-1 voor de titelverdediger.

Bijzonderheden:
DOTO-trainer Jasper de Muijnck liet de spelers die aan het eind van dit seizoen vertrekken of die nu nog niet te kennen hebben gegeven dat ze in Pernis willen blijven buiten het elftal.
DOTO
Van Zwieteren, Smaling, Wijngaarde, Braber, Van der Meer, Prins, Bezemer, Fernandez, Van Wetten, Kok (43. Eltenberg), Lopes Silva.
Rozenburg
Bijl, Richard Oosterlee, Van Zevenbergen, Bosveld, Tijsen, Ronald Karsten, Van Pelt, Van de Ridder, Van Vliet, Reitzema, Dennis Karsten.


Doelman Kruize onder het mes

Rozenburg-goalie Michael Kruize is aan een slepende schouderblessure geopereerd. ,,Ik had al vier maanden niet meer gekeept," zegt de 24-jarige sluitpost. ,,Het ging gewoon echt niet meer. In november 2004 in een wedstrijd tegen GOZ heeft die schouder een flinke tik gekregen. De grote spier lag 'los' en de kap was flink bescahdigd, bleek later. Ik heb de pijn lang verbeten, maar sinds kort heb ik ander werk en daardoor is de pijn teruggekomen. Ik zal drie maande rustig aan moeten doen. En de laatste maand zal ik flink aan krachttraining gaan doen. In het positiefste geval zal het herstel dus vier maanden duren. Misschien dat ik een stukje van de voorbereiding mis, maar ik hoop het niet. Het valt namelijk niet mee langs de kant te staan."


Terug naar het overzicht