Knipsels ( 1ste-elftal)

31 oktober

Gelezen in het AD/Rotterdams Dagblad
Rozenburg kijkt omhoog, NTVV zakt weg

FRED OVERGAUW
NIEUWE TONGE -
Er breken moeilijke tijden aan voor NTVV. Na het 1-2 verlies tegen Rozenburg is de ploeg van trainer Jaap den Haan naar de laatste plaats in de tweede klasse D gezakt. Alleen HVO, Monster en Honselersdijk staan nog in de directe nabijheid......
"We zitten in de hoek waar de klappen vallen" zei Den Haan. Dat komt onder meer doordat we een aantal spelers missen door blessures en schorsingen. Daarbij komt dan dat we een jonge ploeg hebben, die nog veel moet leren in korte tijd. Maar we moeten geen paniek zaaien. We gaan komende tijd proberen de foutjes er uit te halen, maar ondertussen gaan we wel strijden om niet te degraderen."
NTVV startte zonder Berthold van Burg, Mathias van Brussel, Michel de Jong, Daniël Tijl en Daniël Vervloed. Jurgen de Jong was net terug van vakantie uit Mexico en begon op de bank. Al na zeven minuten ging het fout op sportpark Kopernis voor de thuisclub. Rozenburg-aanvaller Ronard Venekamp kon ongehinderd de bal achter doelman Jaap Bijsterbosch koppen : 0-1. De promovendus verzuimde vervolgens verder afstand te nemen. Na een half uur kwam NTVV terug in de wedstrijd. Mark de Jong profiteerde van onoplettendheid in de Rozenburg-defensie: 1-1. De ruststand werd echter op 1-2 bepaald door een benutte , van richting veranderde, vrije schop van good-old Erik van de Ridder.

Goed was het allemaal niet in de tweede helft, wél spannend. NTVV voerde de druk op het doel van Michael Kruize zodanig op, dat het achterin kwetsbaar werd. Maar Lennaert van Kalker, Pieter Selhorst en Ronard Venekamp konden Rozenburg niet nog een keer laten juichen. Ondanks het inbrengen van routinier Kick Kievit en aanvaller Jurgen de Jong werd NTVV wederom op een nederlaag getrakteerd. "Het was een moeizamen overwinning, maar we hebben drie punten te pakken", sprak winnend trainer Henri Hecker, die met Rozenburg weer wat omhoog kan kijken. "We wisten dat NTVV het moeilijk heeft op dit moment, maar het ging nog bijna fout. Na de 1-0 raken we volledig de kluts kwijt, terwijl dat nergens voor nodig was. Als we het gewoon uitspelen met nog een paar doelpunten voor de rust , is de wedstrijd gespeeld. Waarschijnlijk hebben we met dit soort ploegen juist grotere problemen danmet Lyra en Smitshoek bijvoorbeeld."

NTVV - Rozenburg 1-2 (1-2).
7. Ronard Venekamp 0-1
32. Mark de Jong 1-1
40. Erik van de Ridder 1-2
Bijzonderheden
Scheidsrechter Looije uit 's-Gravenzande toonde gele kaarten aan Mark de Jong, Kick Kievit, Izak van der Vliet, Wilbert van Vliet (van NTVV), Lennaert van Kalker , Ronald Karsten en Rikky Mailuhu )van Rozenburg).

NTVV
Bijsterbosch, Van Houwelingen, Hobbel, Hotting, Verweij, Noteboom. Van der Vliet, Van VLiet, Mark de Jong, El-Ahmed (63. Kievit), Kats (63. Jurgen de Jong).
Rozenburg
Kruize, Oosterlee, Roderik van Zevenbergen, Reitzema, Tijssen (76. Karsten), Robert van Zevenbergen (83. Capitein), Van de Ridder, Selhorst, Van Vliet (86. Mailuhu), Venekamp, Van Kalker.


17 oktober

Gelezen in het AD/Rotterdams Dagblad
HVO Pijnigt Rozenburg
Hekkensluiter behaalt eerste overwinning op sportpark West,


Ook aanvoerder Erik van de Ridder kon Rozenburg niet op sleeptouw nemen.
(Foto John de Pater)

Door Gerard Vonk
ROZENBURG -
Het zoet en de glans van de overwinning van Rozenburg tegen titelkandidaat Smitshoek (1-4) verdween weer als sneeuw van de najaarszon….. Doordat de formatie van trainer Henri Hecker sterke partijen afwisselt met uitermate zwakke voorstellingen blijft de gehoopte aansluiting met de subtop van de tweede klasse D vooralsnog uit. Afgelopen zaterdag pijnigde de op bezoek zijnde hekkensluiter (!) HVO uit Vlaardingen de stuurloze Rozenburgers. De uiteindelijke 0-3 nederlaag viel nog genadig uit. 'Het was een drama’, vatte Hecker de verliespartij samen. “Vanaf de eerste minuut was er geen agressie en wilskracht om te winnen. Op zo’n moment komen we te kort. Als team is dat in de rust recht te zetten, maar als het geloof ontbreekt en er staat geen speler op om de kar te trekken, dan blijf je achter de feiten aanlopen. De jongens geven aan moeite te hebben met het spel te maken, maar ik denk dat er misschien wel sprake is van onkunde.

”Rozenburg kreeg vanaf het eerste fluitsignaal geen vat op het jeugdige HVO dat, na een blessure voor het eerst kon beschikken over de talentvolle Gunnar Drooduin. De pas 17-jarige maar fysiek al opvallende sterke parel toonde zich een eerste plaag voor de Rozenburgse defensie. In de tiende minuut ontdeed hij zich van zijn belager Richard Oosterlee en schoot de 0-1 op het bord. Kort daarop viel Vlaardinger Frank van der Meer met een enkelblessure uit en de entree Van Gokhan Tekin betekende een tweede plaag voor het onsamenhangend speldende Rozenburg. Het afvuren van wat afstandschoten door Erik van de Ridder, Anton van Vliet en Wim Reitzema waren de enig van gevaar voorziene wapen feiten. Tien minuten voor rust deelde de Vlaardingers een tweede tik uit. Het duo Tekin en Drooduin combineerde in de ‘zestien’ hun opgekomen laatste man Eray Kocman in vrije schietpositie: 0-2.

Na de hervatting keerde Drooduin uit voorzorg niet terug maar bleef Tekin het alleen af te kunnen. In een tijdsbestek van een kwartier was hij bij vijf(!) grote mogelijkheden betrokken. De enige smet die hem aan te reken viel, was het onvoldoende scherp zijn in de afronding. Rozenburg kon daardoor op een terugkeer in de wedstrijd blijven hopen. Tien minuten voor het eindsignaal gooide HVO middels middenvelder Lennart de Koning het duel op slot;0-3. Rozenburg probeerde het daarna nog wel maar was onmachtig. “Ja, dit zijn de prettige momenten waar je beter van wordt”, knapte de grieperige René Blauwkanp zienderogen op. “we hebben een jeugdig, talentvol team dat de afgelopen weken door nederlagen met een broos zelfvertrouwen rond liep. Nu kregen we de beloning voor het goede spel. Misschien had het wel 0-6 of 0-7 moeten zijn, maar deze winst is geweldig en geeft vertrouwen.”

Rozenburg – HVO 0-3 (0-2)
Bijzonderheden:
Scheidsrechter De Jong uit Noorden gaf een gele kaart aan de Rozenburger Robbie Capitein
Rozenburg:
Kruize; Karsten; Hecker (68. Patrick oosterlee); Reitzema; Richard Oosterlee; Selhordt; Van de Ridder; (68. Capitein); Van Vliet; Venekamp; Van Kalker. HVO: Van der Kooy; Abdelkhalag; Noordam; Kocman; Mulder; De Koning; Budel; Aboulasri (55. Pires); De Groot; Drooduin (46. kampe); Van de Meer (15. Tekin).


5 oktober

Weekblad Delta
Rozenburg niet vooruit te branden


Bijna gelaten liet Rozenburg zich op een sterk openingskwartier na, naar de slachtbank leiden.
(Foto Wil van Baalen)

ROZENBURG -
Trainer Henri Hecker wist ook niet waar het aan lag, maar zijn team was afgelopen zaterdag in de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd op sportpark West tegen Honselersdijk niet vooruit te branden. De 0-1 nederlaag was dan ook het onvermijdelijke gevolg van het gebrek aan werklust bij de thuisclub.

Zo sterk als Rozenburg ervoor speelde tegen Lyra, zo gezapig was het potje dat de ploeg van Hecker de achterban tegen Honselersdijk voorschotelde. De wanprestatie van Rozenburg, dat in twee keer 45minuten zeggen en schrijven één kans creëerde, was voor trainer Hecker aanleiding om zijn team direct na afloop de kleedkamer in te sommeren. Daar probeerde de oudspeler van het Rozenburg dat in de hoofdklasse speelde, zijn selectie duidelijk te maken dat verliezen altijd mogelijk is, maar dat niet werken gewoon niet kón.

Bikkelen
*Als het niet loopt moet je bikkelen*, vertelde Hecker nadat hij zijn gemakzuchtige selectie onder handen had genomen. *Wie niet werkt, wint nooit een wedstrijd. En je kon er tegen deze tegenstander gewoon op wachten dat het fout zou gaan als je het te gemakkelijk opvatte. Honselersdijk was nog zonder punten. Zo'n ploeg gaat iedere week fanatieker spelen om van die 'nul' af te komen. Daar hadden we gewoon berekend op moeten zijn. Maar er was bij ons, en uitzonderring daargelaten, niemand die bereid was om extra te sleuren.*

Bijna gelaten liet Rozenburg zich op een sterk openingskwartier na, naar de slachtbank leiden. Nadat Robert van Zevenbergen had gezien hoe zijn kogel, de enige kans van de wedstrijd, door Honselersdijkdoelman Tom van Schie over de doellat werd getikt, berustte de thuisclub erin dat het geliefde spelletje maar niet op gang wilde komen.

Geen middenveld
De thuisclub ontbeerde afgelopen zaterdag een middenveld. Uitgerekend de linie waar routinier en strateeg Erik van de Ridder Rozenburg in de vier eerste wedstrijden van dit seizoen de weg had gewezen naar de competitieoogst van vijf punten tot dusver, gaf tegen Honselersdijk niet thuis. De Rozenburgse spitsen Ronard Venekamp en Lennaert van Kalker kwamen zodoende absoluut niet uit de verf. De ballen die richting de voorwaartsen gingen waren even hoog als voorspelbaar. Met een directe bewaker in de rug was het onbegonnen werk voor Venekamp en Van Kalker om iets met de bal te beginnen. Door het aandringen van Rozenburg in een poging toch iets te forceren kreeg Honselersdijk 'op de counter' kansen te over. Dat slechts de kleine rechtsbuiten Mike Mast doeltreffend was, tekende het gebrek aan slagvaardigheid bij de bezoekers . De ene goal van Mast was echter wel voldoende voor de volle winst en de eerste punten voor Honselersdijk van dit seizoen.


4 oktober

AD/RD Voorne-Putten
Van Vliet, een bijtertje met branie
Werklust sleutel tot handhaving van Rozenburg in de tweede klasse


We kunnen ons handhaven, ook al is de selectie smal", Zegt Anton van Vliet.
(Foto John de Pater)

Het leek alles behalve een stap voorwaarts. Met zijn keuze voor Rozenburg zou hij volgens de kenners de ene kwakkelende tweedeklasser, in dit geval OVV, voor de andere verruilen. Maar Anton van Vliet hoefde (nog) niet zonodig naar de amateur-top en zag bovendien perspectief op sportpark West. De felle linkspoot heeft tot zijn tevredenheid gezien dat de sleutel tot handhaving in de tweede klasse D werklust is. “Afgelopen weekend tegen Honselersdijk gaven we niet thuis en meteen kregen we klop”, zegt de 20 jarige linkermiddenvelder. “Met vijf uit vier mochten we niet klagen maar nu moeten we toch oppassen. We wisten van te voren dat we er elke week voor zouden moesten knokken. Met flink wat belangrijke spelers weg en een mindere voorbereiding dacht de buiten wacht: “Wat moet dat worden?”Maar ik ben er van overtuigd dat we ons kunnen handhaven, ook al is de selectie smal.”Het is geen vorm van uitgekiende carrièreplanning die Van Vliet bij Rozenburg deed belanden.

“De oom van mijn meissie, Jan Piepenbroek, heeft veel met Rozenburg te maken en zo is het contact gelegd”, laat hij weten. “Ik heb ook een gesprek met Nieuwenhoorn gehad maar ik wilde liefst op zaterdag en op niveau spelen. Ja, je bent jong en je wil op zaterdag toch stappen. Qua niveau had ik natuurlijk naar Nieuwenhoorn moeten gaan, maar ik heb het nu onwijs naar m’n zin. Die stap omhoog kan ik later altijd nog maken.”Van Vliet behoort tot de spelers die hun jeugd bij een betaalde club hebben doorlopen, maar het net niet hebben gered. “Ik ben bij Rockanje begonnen en op mijn negende jaar naar Sparta gegaan”, blikt hij terug. “Tot de tweedejaars A heb ik daar gespeeld. Ik kon de stap naar de beloften maken, maar dat viel niet te combineren met mijn studie en mijn werk.”De stap terug naar de amateurs deed hem bij OVV belanden. “OVV was net naar de eerste klasse gepromoveerd”, zegt Van Vliet. “Ik dacht dat ik dat niveau wel aan zou kunne, maar fysiek was het afwachten. Ik was immers net achtien. We zijn in de nacompetitie gedegradeerd.

Ook afgelopen seizoen was een mager seizoen. Ik zou blijven maar de sfeer stond me niet meer aan.” Op sportpark West is Van Vliet van linksback linkshalf geworden. “Bij Sparta ben ik linksback geworden”, eindigd hij. “Ik ben een puur een linkspootje die met rechts niet veel kan. Ik heb een goed loop vermogen, ben verdedigend sterk en heb een goede pass. Samen met Erik van de Ridder ben ik de eerste manbij vrije trappen.” Een zorgeloos type ook is Van Vliet, ook al denkt hij soms nog wel eens terug aan zijn Sparta-tijd. “Rachid Bouaouzan en Lorenzo Rimkus zijn van mijn lichting”, vervolgt hij. “Sparta was op een gegeven moment gedegradeerd, had geen geld en keek meer naar zijn eigen jeugd. Wie weet hoe het was gelopen als ik was gebleven?”

 
    Paspoort
    Anton van Vliet

    Geboortedatum: 4 mei 1985 Rockanje
    Bijnaam: Kleine of Toontje
    Lengte: 1.70 meter
    Woonplaats: Rockanje
    Studie: Scheepvaart- en transportcollege
    Clubs: Rockanje, Sparta, OVV en Rozenburg


3 oktober

AD/RD Voorne-Putten
Rozenburg laat het afweten
Trainer Henri Hecker hekelt gebrek aan werklust van spelers


Ronald Karsten haalde in de ogen van Henri Hecker wel een voldoende
(Foto John de Pater)

RIK BAKKER
ROZENBURG
Henri Hecker van Rozenburg leek na afloop van de met 0-1 door zijn team verloren wedstrijd tegen hekkensluiter Honselersdijk nog eerder gelaten dan boos. Onbegrijpelijk vond de oefenmeester van de promovendus in de tweede klasse D het gebrek aan werklust dat zijn ploeg die middag de das om had gedaan op sportpark West. “Honselersdijk had nog geen punt”, baalde Hecker na de nipte nederlaag zichtbaar na. “Zulke ploegen gaan vroeg of laat wel punten pakken. Het was zaak dat wij dat niet zouden laten gebeuren. Maar op de een of andere manier had vrijwel niemand spirit vanmiddag. En dat is toch vreemd.”

Voor zijn gevoel had Hecker er alles aan gedaan zijn jongens op scherp te krijgen. “Ik heb de jongens van te voren gewaarschuwd, maar niemand heeft er iets mee gedaan. Alleen Ronald Karsten haalde vandaag een voldoende. De rest geloofde het wel. Als je zo gezapig speelt als wij deden, win je geen enkele wedstrijd. Dit was een drama, ongelofelijk.”Je moest echt werken voor elke bal”’ zo legde aanvaller Lennart van Kalker de schuld bij de aanvoer naar voren. “Elke keer van die hoge ballen naar voren die je aan moest nemen met een mannetje in je rug. Dat word je op een gegeven ogenblik zo zat. Oke., ik had zelf ook harder kunnen werken maar het liep gewoon niet lekker.”Na de sterke wedstrijd tegen Lyra was Rozenburg eergisteren in de tweede achtereenvolgende thuiswedstrijd op sportpark West onherkenbaar. Diepe indruk had de ploeg van Hecker ook gemaakt op Honselersdijk, dat na de onfortuinlijke competitiestart met lood in de schoenen aantrad. “Wij hebben met 6-3 van Lyra verloren”’ wist de dolgelukkige middenvelder Sander Noordermeer na afloop. Die wedstrijd was nog op TV West geweest ook. We moesten een week lang telkens terugzien wat voor een pak slaag we hadden gekregen. En Rozenburg speelde tegen Lyra met 1-1 gelijk. Nou, we maakten ons weinig illusies voor de wedstrijd.. Een puntje zou geweldig zijn. Dus drie punten zijn vandaag helemaal te gek.” De Westlanders verdienden hun overwinning, want Rozenburg was op het eerste kwartier van de wedstrijd na nooit gevaarlijk. In de openingsfase slaagde strateeg Erik van de Ridder er nog enkele keren in zijn medespelers in scoringspositie te brengen. De beste, op een kopbal van Ronard Venekamp na eigenlijk enige kans van de thuisclub, was voor Robert van Zevenbergen. De middenvelder slalomde na ruim tien minuten door het centrum van de defensie van Honselersdijk en haalde vrij voor de lange keeper Tom van Schie uit. Van Schie tikte de bal over de lat van zijn doel. Vanaf dat moment nam Honselersdijk het initiatief over. Aanvankelijk zonder dat dat uitgesproken kansen opleverden, maar dat veranderde na rust. Zeker toen de watervlugge vleugelspits Mike Mast na een kwartier in de tweede helft de score open brak. (0-1 na een goede opkomende actie van verdediger Rendy van der Ende), kregen de bezoekers veel kansen op meer. Honselersdijk was echter niet bij machte de lamlendige houding van de thuisclub met grote cijfers af te straffen.

Rozenburg – Honselersdijk 0-1 (0-0)
64. Mike mast 0-1.
Bijzonderheden:
Scheidsrechter Stolze uit de Lier gaf gele kaarten aan Roderik van Zevenbergen en Richard Oosterlee van Rozenburg,. Spelers van Honselersdijk werden niet bestraft
Rozenburg:
Kruize; Bougrine; Karsten; Roderik van Zevenbergen; (84, Speijer); Reitzema; Oosterlee; Robert van Zevenbergen; Van de Ridder; Van Vliet; Venekamp; Selhorst (60, Tijssen); Van Kalker
Honselersdijk:
Van Schie; Van Velden; Kester; Koole (48, Heskes); Rendy van der Ende; Noordermeer;984, Scheffers); Attahari; Brandsen (62, Hogervorst); Patrick van den Enden; Kester; Mast.

Terug naar het overzicht