Knipsels

7 juni 2006

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten-Sport

Rozenburg geeft zich over

Degradatie na 6 - 1 verlies

Rozenburg
Niet de nederlaag op zich deed pijn, maar wel de wijze waarop Rozenburg zich had laten slachten bezorgde trainer Henri Hecker na afloop van de met 6-1 van IJVV De Zwervers verloren nacompetitiefinale hoofdpijn en hoofdbrekens.

Okay, de Rotterdammes hadden alles te winnen afgelopen zaterdag op het neutrale veld van RVVH in Ridderkerk. Een directe terugkeer van De Zwervers op het niveau dat vorig seizoen noodgedwongen door een bestraffing van de tuchtcommissie van de KNVB moest worden verlaten lag bij winst in het verschiet. Voor Rozenburg zat er niet méér in het vat dan behoud van het tweede klasseschap.

 

Rozenburg leed een zware nederlaag en degradeert uit de tweede klasse
( Foto: Eduard Engel )

En dat was iets dat gedurende het grootste deel van het seizoen een formaliteit leek. Rozenburg vertoefde tot ver na de winterstop als debutant in 2D in de middenmoot, maar kwam in de slotfase van de competitie in zwaar weer terecht met als dieptepunt de nederlaag tegen het al gedrgradeerde Monster in een duel waarin de ploeg van Henri Hecker aan één punt voldoende had gehad om zich definitief veilig te spelen.

De nacompetitie waartoe de bewoners van sportpark West vervolgens waren veroordeeld, beloofde weinig goeds. Maar vreemd genoeg zette Rozenburg in de halve finale tweekamp toch het sterke Spirit opzij. Thuis werd met 3-3 gelijkgespeeld, maar de return in oOuderker aan de IJssel werd vorige week dinsdag door een gedreven Rozenburg met 1 - 4 gewonnen.

Vertrouwen
''Ik had er na die 1 - 4 echt vertrouwen in dat we het gingen redden". aldus Henri Hecker. "Maar het was afgelopen zaterdag tegen De Zwervers weer zo'n wedstrijd als die eerste pot in Rozenburg tegen Spirit. Toen werd het nog 3 - 3, maar voor hetzelfde geld hadden we toen al uit de nacompetitie gelegen. Het is in deze groep zó dat er niemand op staat om de knop om te schakelen als het even niet loopt. Zoals we het in de eerste tien minuten tegen De Zwervers al weg gaven , dat is niet normaal. Ik schaamde me zelfs een beetje voor de Rozenburgse achterban die was meegereisd naar Ridderkerk om ons er doorheen te slepen. Binnen een mum van tijd stonden we met 2-0 achter. En dan gewoon door blijven spelen in het spelletje dat dan dus duidelijk niet werkt. Al die hoge ballen, waar die jongens dan alle tijd en ruimte bij krijgen om er op te lopen. Toen we op 2-1 kwamen dacht ik even dat we terug konden komen in de wedstrijd. De bal werd door een Zwerversverdediger uit het doel getikt. Die jongen had eigenlijk rood moeten hebben, maar ik geloof niet dat het veel had uitgemaakt. Erik van de Ridder schoot die strafschop er voor ons in, maar dirct na die 2-1 komt De Zwervers op 3-1. Nou, bij rust was het 5-1 en was die tweede helft echt een formaliteit."

Hecker gaat de komende weken eens goed nadenken over het nieuwe seizoen met Rozenburg. De wijze waarop zijn ploeg de nacompetitiefinale in Ridderkerk liet liggen, heeft de gedreven oefenmeester diep geraakt. "Het was schandalig", aldus Hecker. "Voetbal blijft voor mij een hobby. Ik hou me daarmee bezig voor mijn plezier. Maar veel plezier heb ik in Ridderkerk afgelopen zaterdag dus niet beleefd..."


6 juni 2006

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten-Sport

'Een zwarte bladzijde in de clubgeschiedens'


  Dan Rolandus
Ridderkerk

Hij had goede herinneringen aan het gemeentelijk sportpark Ridderkerk Henri Hecker besloot er namelijk op 4april 1989 na achttien (!) seizoenen zijn imposante carrierre in deRozenburgse hoofdmacht met een promotie naar de hoofdklasse.Zaterdagmiddag stond Hecker er bij RVVH als trainer 'heel wat minder vrolijk bij'dan toe. Zijn Rozenburg werd door IJVV De Zwervers met 1-6 afgedroogd en moet na een jaartje alweer terug naar de derde klasse.

,,Nee, ik wil niet op de man gaan spelen, laten we het er maar op houden dat we als collectief hebben gefaald," spark Hecker gedesillusioneerd na de oorwassing. ,,Deze wedstrijd was zonde van de tijd en daarbij schaam ik me diep ten opzichte van de mensen die zijn meegegaan en het jubileum in Rozenburg hebben gelaten voor wat het is. In de tweede wedstrijd tegen Spirit stond er een team, vandaag totaal niet.De selectie is niet breed, maar voor deze ene héél belangrijke wedstrijd hadden de spelers zich nog maar één keer helemaal hoeven te laden. Daarin hebben de meeste spelers gefaald." De missie om via de nacompetitie alsnog degradatie af te wenden, strandde dus in RIdderkerk. Na eerder Spirit nog te hebben verslagen iep de finale van de nacompetitie door een hattrick van Tim Kurvers en de doelpunten van Mark Hoks, Rogier Bal en Edgar van Rijn op een deceptie uit voor de tweedeklasser.

Tijdens de rust (1-5!) zag je blikken van ongeloof in de ogen van de Rozenburgse bestuursleden. ,,Wat moet ik hier nu van zeggen?," zei Richard Venekamp. ,,het is te hopen dat het niet erger wordt... Maar die speler (Alex Bekker, red.) had rood moeten hebben, toen hij die strafschop veroorzaakte. Door de strafschop van Erik (van de Ridder,red.) kwamen we op een 1-2 en had het tegen tien man misschien hel anders kunnen lopen. Dit is een zwarte bladzijde in de gschiedenis van Rozenburg. En dan te weten dat we vanavond het jubileumfeest vieren."

De ogen van captain Erik van de Ridder waren met vocht doorlopen. ,,De tweede helft leek wel een eeuwigheid te duren. We hebben donderdag keihard getraind en de koppies na Spirit stonden heel goed. Maar bij Rozenburg is het alles of niets. Dat is typerend voor het hele seizoen. Het was nu niets. Ieder moet zelf maar eens in de spiegelm kijken en bij zichzelf te rade gaan. Te veel mensen gaven niet thuis en dat vind ik een kwalijke zaak. Het is ongelooflijk hoe makkelijk wij de doelpunten hebben weggegeven. Ik ben 36jaar en twijfel nu of ik er volgend seizoen nog wel een jaartje aan moet vastplakken


31 mei 2006

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten-Sport

Rozenburg stáát er

Alleen De Zwervers kan handhaving nog verhinderen

Spirit

Rozenburg

34. Lennaert van Kalker
66. Maarten Tissink
68. Ronard Venekamp
80. Lennaert van Kalker
88. Jeroen de Rijcke

1

4

0 - 1
1 - 1
1 - 2
1 - 3
1 - 4

 

Foto: Peter Molkenboer
Daniël Dwarswaard
Ouderkerk aan den IJssel

Spirit speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. In de tweede confrontatie tegen Rozenburg kwamen de Ouderkerkers geen moment in de wedstrijd. Door de harde 1-4 nederlaag komt er een bitter einde aan het seizoen. Voor Rozenburg is het seizoen nog niet over. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg van Henri Hecker tegen De Zwervers om zich te handhaven in de tweede klasse. Was Spirit in de eerste confrontatie (3-3) nog de bovenliggende partij, in Ouderkerk waren de rollen gisteravond omgedraaid. Rozenburg had ten opzichte van Hemelvaartsdag een flinke facelift ondergaan. Een slappe instelling was omgeruild voor een beleving en positieve agressiviteit. Naast de opluchting was dat dan ook het gevoel dat overheerste bij Hecker. ,,Het doet me goed dat de jongens die omslag hebben gemaakt. Vandaag hebben we terecht gewonnen. Natuurlijk is dat een grote opluchting. Zaterdag zullen we er weer moeten staan, maar over die wedstrijd kan je nu heel weinig zeggen. Het is maar één wedstrijd. Een goed resultaat hangt dan van zoveel dingen af." Het overwicht dat Rozenburg in de eerste helft had, werd na ruim een half uur uigebuit. Spirit-keeper Jeffrey van Vuuren had wel een heel ongelukkige rol bij de openingstreffer. De sluitpost leek attent uit zijn doel te komen, maar miste de bal volledig. Het overschaduwde zijn eerdere goede optreden. Lennaert van Kalker had geen enkele moeite om te profiteren en zijn ploeg op voorsprong te zetten

Spirit-spits Arian van Herk had net voor de openingstreffer voorlangs gekopt, maar die kopstoot was één van de weinige momenten dat Spirit voor gevaar kon zorgen. De start van de tweede helft gaf de Spirit-aanhang nog wel moed. Zeker toen Maarten Tissink twintig minuten na de pauze de 1-1 binnenkopte, leek de wedstrijd weer volledig open te liggen. Maar Rozenburg maakte aan die constatering direct een einde. Nog geen twee minuten na de gelijkmaker bracht Ronard Venekamp Rozenburg voor de tweede keer op een voorsprong. Weer ging er een persoonlijke fout van Spirit aan de goal vooraf. Dit keer was het Dirk-Jan Goudswaard die een inworp verkeerd inschatte. Toen Van Kalker een kwartier voor tijd met zijn tweede treffer de marge verhoogde naar twee goals, was het gedaan met de Ouderkerkse tegenstand. De ploeg drong nog wel aan, maar miste zoals de gehele wedstrijd de overtuiging.

Bijzonderheden
Scheidsrechter Lukassen uit Delft gaf geel aan Sander Bosveld (Rozenburg) en Van Cappellen (Spirit)

Spirit
Van Vuuren; Marc Advocaat, De Gruijl, Remko Advokaat; Van Capllen, Goudswaard (86. Noman), Van Vliet, Van Dam; De Jong, Van Hérk (71. Dekker), Tissink.
Rozenburg
Wuijster; Bosveld, Van de Ridder, Van Pelt (37. Van Zevenbergen), Oosterlee; Ronald Karsten, Reitzema, Venekamp, Van Vliet; Van Klaker (81. De Rijcke), Dennis Karsten.


Terug naar het overzicht