Rozenburg leed een 1-3 nederlaag tegen Monster
(Foto Wil van Balen)

ROZENBURG-
De competitie in de tweede klasse verloopt voor debutant Rozenburg tot dusver even onvoorspelbaar als wisselvallig. Hoewel, onvoorspelbaar is toch weer niet het juiste woord, want tot frustratie van trainer Henri Hecker en zijn spelers is er toch wel een patroon te ontdekken in de resultaten. De hoog geplaatste teams kregen tot dusver nederlagen te slikken van Rozenburg. Maar tegen de 'kleintjes' morst de formatie van Hecker punten.

Zeker als de lager geplaatste ploegen in 2D op bezoek komen op sportpark West, blijkt het voor Rozenburg tot dusver een vrijwel onmogelijke opgave om 'gewoon' te winnen. Na een draak van een wedstrijd tegen Honselersdijk, toen nog zonder overwinning, maar na het bezoek aan Rozenburg een 0-1 zege en drie punten rijker, volgde afgelopen zaterdag een 1-3 nederlaag tegen nummer voorlaatst van de ranglijst, Monster.
Alleen al de openingsfase van de wedstrijd beloofde weinig goeds voor de thuisclub. In de eerste vijf minuten lieten achtereenvolgens Ronard Venekamp en Pieter Selhorst 'honderd procnet-kansne' voor de thuisclub onbenut.

Ongelukkig
En in het daaropvolgende half uur was Rozenburg ronduit ongelukkig. Allereerst bij een schot van Westlander Leen van der Kruk, dat nog door een Rozenburgs been werd geraakt, waardoor doelman Kruize in één klap kansloos werd: 0-1. En alsof dat nog niet genoeg was, schoot Kruize wat later een keepersbal steenhard tegen het lichaam van diezelfde Van der Kruk op, om de bal met een keurige boog over heb heen in het Rozenburgse doel te zien verdwijnen: 0-2.
Als een geslagen geslagen ploeg begon Rozenburg aan de tweede helft, waardoor het geen verwondering wekte dat de bezoekers op 0-3 kwamen. Maurits Voskamp was de maker van de treffer die Rozenburg definitief op de knieën bracht. Dat aanvoerder Erik van de Ridder er in de slotfase vanaf de strafschopstip nog 1-3 van mocht maken was alleen belangrijk voor de statistieken. Minder plezierig was de botsing vlak voor tijd tussen Rozenburgverdediger Dennis Karsten en een speler van Monster die Karsten een schop gaf.
Het ontging scheidsrechter Vastenburg uit Maasland, maar de lichtontvlambare Rozenburgaanvaller Lennaert van Kalker, zag het allemaal wèl. De toch al niet gelukkige Van Klaker, die na rust goede kansen op een treffer had gemist, haalde verhaal bij de 'schopper' van Monster en kon direct met een rode kaart vertrekken.