Knipsels ( 1ste-elftal)

27 maart

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten-Sport
Rozenburg na knappe zege bij Naaldwijk zo goed als veilig in 2D

Naaldwijk
Op sportpark De Hoge Bomen heeft Rozenburg goede zaken gedaan in de strijd zijn status van tweedeklasser met een seizoen te verlengen. Met een knappe overwinning (1-2) op Naaldwijk keerden de spelers van trainer Henri Hecker met drie dure punten terug op sportpark West.
Na de klinkende zege vorige week op NTVV (6-0) trad Rozenburg ook nu allesbehalve op volle oorlogssterkte aan. Zonder Michael Kruize, Patrick Oosterlee, Bas van Vliet, Robert van Zevenbergen en Pieter Selhorst eindigden de bezoekers de eerste helft met een brilstand. En dat ondanks kansen voor Dennis Karsten en Ronard Venekamp.
Venekamp opende tien minuten na rust de score. Toen weer tien minuten later Jordy de Groot de voorsprong verdubbelde, leek het duel gespeeld. Rozenburg werd wel ver teruggedrongen, maar pas in blessuretijd leidde ongelukkig uittrappen van doelman Menno Bijl tot de Naaldwijkse aansluitingstreffer.


21 maart

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten-Sport
Even vragen aan Ronard Venekamp
'Ik ben meer voetballer dan killer'

Rozenburg

Een topschutter is hij niet, geeft hij grif toe. Toch is Ronard Venekamp per seizoen gemiddeld goed voor 'een doelpuntje of vijftien'. Ook dit seizoen is de aanvaller van zaterdag-tweede Rozenburg , die waarde heeft als kaatsende én scorende spits, hard op weg op dat aantal te eindigen. Afgelopen weekeinde scoorde Venekamp (27) in het duel met NTVV drie keer. Met zijn productie droeg de leraar lichamelijke oefening wezenlijk bij aan de 6-0 zege van zijn ploeg op sportpark West. Een welkome zege, want Rozenburg is nog niet veilig.

 

Drie goals. Je hebt jezelf overtroffen?
,,Ja, ik moet zeggen dat het een tijdje geleden is dat ik drie keer heb gescoord. Ik heb er nu elf of twaalf gemaakt, precies weet ik het niet eens. Vorig seizoen had ik er vijftien. Dit is ook nu mijn richtpunt. Voor mijn type -meer voetballer dan killer- een mooi aantal."
  Scorende spelers zijn gewild.
Wat doe je als er clubs bellen?

,,Ik zou best een stap omhoog willen maken. In de jeugd kon ik naar clubs als Excelsior, Sparta en Feyenoord, maar een blessure gooide roet in het eten. Mijn ontwikkeling is daarna gestagneerd. De laatste twee jaar draai ik weer goed. Ik heb het ook goed naar m'n zin bij Rozenburg, maar ik zou ook best eens willen kijken waar mijn grenzen liggen."

Maar blijven bij Rozenburg zou geen straf zijn?
,,Nee, ben je gek. Ik ben een clubman. Als we compleet zijn en we spelen vanuit de organisatie dan kunnen we goed mee in de tweede klasse. En het is natuurlijk best een behoorlijk niveau."


20maart

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten-Sport
Hoop weg bij NTVV
Rozenburg wél op koers in de strijd voor lijfbehoud in de tweede klasse

Rozenburg

NTVV


  4. Ronard Venekamp
25. Jeroen de Rijcke
43. Ronard Venekamp
48. Ronard Venekamp
67. Anton van Vliet
89. Anton van Vliet

Gerard Vonk
Rozenburg -
Rozenburg heeft goede zaken gedaan in de strijd de status van tweedeklasser te verlengen. Tegen het zwaargehavende NTVV ondervond de formatie van trainer Henri Hecker nauwelijks weerstand. Op sportpark West verdeelde de thuisploeg een dozijn doelpunten over twee helften: 6 - 0. Het lot van de hekkensluiter NTVV is hiermee zo goed als bezegeld.

6

0


1 - 0
2 - 0
3 - 0
4 - 0
5 - 0
6 - 6

 

"Deze punten zijn zéér belangrijk," onderstreepte Hecker na afloop nog maar eens de grote waarde van de winst. ,,Psycologisch was het een goede zaak dat we twee weken geleden niet tegen concurrent HVO speelden (afgelast, red.). Door vandaag tegen NTVV te winnen, slaan we nu een gat, maar we zijn er nog lang niet. Deze zege is gewoon goed, want het gevaar van dit soort wedstrijden blijft dat je meegaat in de gezapigheid die ontstaat."

Binnen tien minuten kreeg Rozenburg , dat nog tegen HVO, Naaldwijk, Monster en 's-Gravendeel aantreedt, vier mogelijkheden tegen het vrijuit spelende maar kwaliteit tekortkomende NTVV. Het leverde slechts één doelpunt op, afkostig van het hoofd van Ronard Venekamp, die een vrije trap van Erik van de Ridder binnenkopte. Een kwartier later schoot de net ingevallen Jeroen de Rijcke de tweede treffer achter invaldoelman Martin van der Have. Bij NTVV stond de 42-jarige (!) Rob Karsbergen in de spits. Na de 1-0 en 2-0 kreeg hij een uitgelezen kans voor aansluiting te zorgen. De aanvalsleider miste echter de gewenste scherpte. Kort voor rust en koert erna deelde Venekamp met respectievelijk zijn tweede en derde treffer de genadeklap uit aan de bezoekers uit Nieuwe-Tonge. Uit een scala aan mogelijkheden wist alleen linkermiddenvelder Anton van Vliet nog tweemaal te scoren:6-0.

,,Door blessures, schorsingen en ziekte misten we vandaag een heel elftal, waarvan er negen basisspeler zijn," liep NTVV-trainer Jaap den Haan zijn opstelling na afloop nog even langs. ,,De wetenschap dat we zullen degraderen is er en daardoor is de druk er af. We richten ons op het volgende seizoen in de derde klasse en zijn in gesprek om 'twijfelaars' over de streep te trekken. Als dat lukt , kunnen we gewoon goed gaan meedraaien." NTVV speelt nog tegen Smitshoek , Lyra, Honselersdijk en HVO.

Bijzonderheden:
Arbiter Kuup uit Vlaardingen hield de kaarten op zak. Naast het ontmantelde NTVV kende ook Rozenburg zijn afwezigen:
Pieter Selhorst is herstellende van een enkelbreuk, doelman Michael Kruize ondergaat binnenkort een schouderoperatie, Robert van Zevenbergen is herstellende van een knieoperatie en zijn broer Roderik was geschorst. Ook Bas van Vliet ontbrak. Aan die lijst is Patrick Oosterlee inmiddels toegevoegd. De verdediger viel tegen NTVV geblesseerd uit.

Rozenburg
Bijl, Ronald Karsten, Bosveld, Van de Ridder, Oosterlee (51. Tijssen); Speijer (23. De Rijcke), Reitzema (68. Su), De Groot, Van Vliet: Dennis Karsten, Venekamp.
NTVV
Van der Have; Van Houwelingen, Van Vliet, Hobbel, Verweij; Hotting, Knol (56. Co Melissant), Noteboom, De Jong; Karsbergen, Kievit (73. Ilco Melisssant.

Terug naar het overzicht